הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוספי תזונה

• פותח/ת השרשור Tank
  • פורסם בתאריך

Tank

משתמש על
11,357
7,609
נק' מוניטין:
19,644
11,357
7,609
אהלן. יש לי כמה שאלות בסיסיות בנוגע לתוספי תזונה.
1) האם HMB הוא תוסף שאפשר להשתמש בו קבוע או שצריך לעשות הפסקות ממנו?
2) לפי מחקרים, מה המסקנות לגבי שימוש בקריאטין בחיטוב? איך הוא משפיע באחוזי שומן גבוהים (18-20) לאומת נמוכים (10-13) בספיחת נוזלים ובטועלת הכללית שלו?
3) אני כרגע לוקח L-CARNITINE בתקופת החיטוב. קיבלתי את השורף שומן הזה בחינם מחבר ואני מתלבט אם להזמין אותו גם לחיטוב הבא כי אני לא באמת מבין בשורפי שומנים. מה אתם חושבים על שורפי שומנים בכללי ועל זה ספציפית? באיזה אחוזי שומן שורפי שומנים מביאים הכי הרבה תועלת, אם בכלל?
4) קראתי כמה מאמרים על גלוטמין, BCAA ובטה אלאנין ואני חושב על להוסיף אחד מהם לתוספים שיש לי כרגע (חלבון, HMB וקריאטין מונו). אני כרגע על כ20% שומן בתקופת חיטוב ואני לא יודע על איזה מהם כדאי לי ללכת. מה אתם ממליצים?

• פותח/ת השרשור
אחרי קריאה של הנעוץ הבנתי שBCAA לא עובד, L-CARNITINE לא עובד, וגלוטמין לא עובד.
אשמח אם מישהו יוכל לענות לי עדיין על השאלה של הHMB, הקריאטין ולהגיד לי מה דעתו על בטה אלאנין (אני הבנתי שבטה אלנין הוא תוסף יעיל לשחרור פחות חומצות חלב שעוזר באימוני כוח עצימים אבל השאלה היא אם הוא מתאים רק לתקופת מסה או שגם בחיטוב אם אני עובד על מספר חזרות נמוך בתרגילים מורכבים הוא יוכל להועיל לי).
בכל מקרה תודה על העזרה הנעוצים היו מאוד מועילים אשמח לקבל תשובות לדברים שלא קיבלתי תשובה עליהם
תודה

Hmb- צריך כמויות גדולות מאוד בשביל שתראה תוצאות, עולה המון המון כסף והייתי שם אותו בסוף סדרי העדיפויות שלנו. ישנם תוספים חשובים יותר.

קריאטין- תוסף שיעזור להתאוששות מהירה יותר ולהרים משקלים כבדים יותר. בעיקר למסה ואפשר גם לחיטוב אם כי תעלה בנוזלים.

בטא אלאנין- עוזר בחיטוב, יעיל למי שמחפש לעשות אימון סיבולת או עם מנוחות של עד דקה בין סט לסט.

• פותח/ת השרשור
הבנתי אותך. תודה רבה. למרות שבנוגע לHMB אין לי בעיה לתקצב אותו כי אני עושה הזמנות מחו"ל והוא עולה 20$ שם והמשלוח זול.
כנראה אני לא אזמין גם את הבטא אלנין כי חשבתי שהוא עוזר באימוני כוח מתפרץ.

הבנתי אותך. תודה רבה. למרות שבנוגע לHMB אין לי בעיה לתקצב אותו כי אני עושה הזמנות מחו"ל והוא עולה 20$ שם והמשלוח זול.
כנראה אני לא אזמין גם את הבטא אלנין כי חשבתי שהוא עוזר באימוני כוח מתפרץ.
לדעתי אתה מבזבז את הכסף שלך אבל זה כבר החלטה שלך.

איזה תוספים אתה היית ממליץ לחיטוב כדי לשפר התאוששות מאימון לאימון ובזמן אימון?
1. אומגה 3, מולטיויטמין, (במידה ואין מספיק במולטיויטמין: ויטמין C, ויטמין D,) אבץ ומגנזיום ציטראט.
2. קריאטין.
3. מספיק חלבון.

• פותח/ת השרשור
1. אומגה 3, מולטיויטמין, (במידה ואין מספיק במולטיויטמין: ויטמין C, ויטמין D,) אבץ ומגנזיום ציטראט.
2. קריאטין.
3. מספיק חלבון.
תודה רבה על התגובה. אשמח אם תוכל להפנות אותי למקורות קריאה שיעזרו לי ללמוד יותר על ויטמינים, אומגה 3 והשימושים שלהם למתאמנים בחד"כ. גם לפי מה שאני מבין התוספים שרשמת בקטגוריה הראשונה הם תוספים שמומלץ להשתמש בהם בכללי בלי קשר לתקופת מסה או חיטוב אני צודק?

תודה רבה על התגובה. אשמח אם תוכל להפנות אותי למקורות קריאה שיעזרו לי ללמוד יותר על ויטמינים, אומגה 3 והשימושים שלהם למתאמנים בחד"כ. גם לפי מה שאני מבין התוספים שרשמת בקטגוריה הראשונה הם תוספים שמומלץ להשתמש בהם בכללי בלי קשר לתקופת מסה או חיטוב אני צודק?
https://www.kilogram.co.il/1460/תוספי-תזונה-חלק-א/

https://www.kilogram.co.il/1514/תוספי-תזונה-חלק-ב/

תוספי תזונה כגון אומגה 3 ומולטי ויטמין תמיד נחוצים, גם לאדם שלא מתאמן. ויטמינם ומינרלים הם מעטפת חשובה לגוף בכל מצב.
בקישורים הנ"ל יש לך הסברים מפורטים על תוספי התזונה שדובר כאן.

• פותח/ת השרשור
https://www.kilogram.co.il/1460/תוספי-תזונה-חלק-א/

https://www.kilogram.co.il/1514/תוספי-תזונה-חלק-ב/

תוספי תזונה כגון אומגה 3 ומולטי ויטמין תמיד נחוצים, גם לאדם שלא מתאמן. ויטמינם ומינרלים הם מעטפת חשובה לגוף בכל מצב.
בקישורים הנ"ל יש לך הסברים מפורטים על תוספי התזונה שדובר כאן.
תודה רבה! אני אשאל עוד שאלות אם יצוצו לי אחרי שאני אקרא את המאמרים.

L-Carnitine הוא לא שורף שומן. זו חומצת אמינו (בערך) שאינה באמת יעילה לשיפור מטבוליזם.
שום מוצר שתמצא באתרי תוספים לא באמת ישרוף שומן. מעטים יעזרו נוסף לאירובי ותזונה נכונה, כמו תמציות תה ירוק או קפאין, אבל זה ממש לא משמעותי.
תתרכז בסידור התזונה, האימונים והאירובי לפני שאתה מעמיס תוספים שיעילותם מוטלת בספק.

• פותח/ת השרשור
L-Carnitine הוא לא שורף שומן. זו חומצת אמינו (בערך) שאינה באמת יעילה לשיפור מטבוליזם.
שום מוצר שתמצא באתרי תוספים לא באמת ישרוף שומן. מעטים יעזרו נוסף לאירובי ותזונה נכונה, כמו תמציות תה ירוק או קפאין, אבל זה ממש לא משמעותי
תתרכז בסידור התזונה, האימונים והאירובי לפני שאתה מעמיס תוספים שיעילותם מוטלת בספק.
בעקרון מה שהזמנתי עד עכשיו זה רק HMB קריאטין וחלבון ובאתי לפה כדי להתייעץ בנוגע להזמנות עתידיות.
בכל מקרה הנה ההזמנה הבאה שלי להמשך החיטוב:
אומגה 3
בטה אלנין
מולטי ויטמין
קפאין

לפי מה שהבנתי אלה התוספים שהכי יועילו לי. נכון לכרגע אני מעדיף לוותר על אבץ ועל מגנזיום ציטראט כי גם ככה ההוצאות שלי גבוהות.
תודה רבה לכל מי שעזר לי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית