הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סיליקון E551 ( SiO2 ) בתוספי תזונה

GoldEagle

מושעה
1,307
349
נק' מוניטין:
706
1,307
349
אז נתחיל ככה, אחרי שראיתי מבצעים מטורפים באמינושופ, ואחרי שיצא עכשיו החלבון החדש שלהם ( ISO SOY ׂׂ) שעשוי מסויה מצד אחד אבל מאוד זול מצד שני.
אז בקיצור, החלבון הוא של אקסטרים נוטרישן ( שידועים כחברה ששמה סיליקון בחלבון ).
כששאלתי אותם אם יש סיליקון בחלבון הם ענו לי שזה סיליקון שאפשר לאכול ושהוא מונע לחות ( ופינקו במאמר ובקישור של ה FDA ושל מסמך מהארגון האירופי על סיליקון בתזונה ).
עכשיו קראתי את המאמרים ואני חייב להודות שהם נראים די משכנעים, אבל עדיין לא מצאתי שום מאמר אחר באינטרנט ( שאני יכול לסמוך עליו שיש לו ביסוס ) שמדבר בעד הסיליקון ואומר שאין שום בעיה עם הסיליקון בתוספי תזונה ( ואבקות חלבון בפרט ).
אז בקיצור, רציתי להתייעץ איתכם ( בעיקר עם אלו שמבינים קצת יותר ולא יגידו לי דברים שהם לא בטוחים בהם )\ האם יש בעיה עם סיליקון ( מונע לחות, E551 - SiO2 ) במזון ובתוספי התזונה ועד כמה זה מסוכן ?
ועל הדרך, מה דעתכם על חלבון סויה איזו ( ועל החלבון של אקסטרים נוטרישן החדש - ISO SOY בפרט ).
תודה לעוזרים.

החלבון סויה עולה בדיוק כמו המי גבינה של החברה הזו. למה שתרצה חלבון סויה?
לא מבין למה לקנות חברה ישראלית ומפוקפקת שלא פורסמה אף בדיקת מעבדה שלה אי פעם, אבל בסדר.
ואם אתה כל כך דואג מהחרא הזה, פשוט תקנה אבקה שלא מכילה סיליקון.

• פותח/ת השרשור
החלבון סויה עולה בדיוק כמו המי גבינה של החברה הזו. למה שתרצה חלבון סויה?
לא מבין למה לקנות חברה ישראלית ומפוקפקת שלא פורסמה אף בדיקת מעבדה שלה אי פעם, אבל בסדר.
ואם אתה כל כך דואג מהחרא הזה, פשוט תקנה אבקה שלא מכילה סיליקון.
הסיבה היא שהם גם זולים, וגם כי החלבון סויה הוא איזולייטד ( שבינתיים אני מחכה לדיימטייז 100% כבר חודש - חודש וחצי ).
בכל מקרה, אם אתה אומר שהוא מפוקפק ולא איכותי אני אחכה לדיימטייז וזהו ולא אקנה אותו.

אז מה אם הוא אייזולייטד? אייזולייטד = מבודד, משמע יותר מרוכז בחלבון ומכיל ריכוז נמוך יותר של פחמימה ושומן.
זה חרטה. עדיף מי גבינה מרוכז מאשר סויה מבודד.

ואומר שאין שום בעיה עם הסיליקון בתוספי תזונה ( ואבקות חלבון בפרט ).
כי זה מצרך שימור ידוע בתחום עולם התזונה בלי קשר לאבקות חלבון. שמים סיליקון במגוון רחב של מוצרים - זה לא הסיליקון ששמים בשתלים או הסיליקון שמתשמים בבניין - זה סיליקון אחר לגמרי, מסוג אחר לגמרי. זה כמו לשים סוכר או חומרים מייצבים/משמרים - עניין של לשמור על טריות המוצר. חברות רבות בתחום עושות זאת, ככה שזה לא קשור לאקסטרים נוטרישן ספציפית.

אבל ה FDA אמרו שזה בסדר במינון מסויים, איך אני יכול לדעת שהם עומדים במינון ?
בגלל שמשרד הבריאות הישראלי מאשר כל מוצר ומוצר שעולה על המדף בישראל (בניגוד ל-FDA שלא מאשר כלום ומביא רק הנחיות או מוריד מהמדף במידת הצורך).

99% מהחברות לא פרסמו אף בדיקות מעבדה וגם אם זה יפורסם מטעם החברה יגידו שזה מכור כי החברה עשתה אותה. אתה מוזמן ללכת לעשות בדיקת מעבדה לאקסטרים נוטרישן. ראיתי 5 בדיקות כאלו, כולן תקינות. הן לא מתפרסמות בגלל שזה נעשה מהחברה עצמה כדי להוכיח למשרד הבריאות שהערכים אכן מתאימים לתווית המודבקת והצרכן הממוצע יגיד שהבדיקות "מכורות" כי השם של היבואן מופיע עליהן. אין בישראל צד ג' כמו בארה"ב שמבצע בדיקות ומרכז את כולן במקום אחד (נניח כמו אומגה 3 יש לך את IFOS וכדומה). אם אני אעשה אותן, יגידו שזה עדיין מכור כי אמינושופ מפרסמים כאן ויש לי אינטרס כזה או אחר. תמיד יגידו משהו, לכן בדיקות מעבדה זה כבר לא משהו בר משיכה/אמון אצל הרוכש ולרוב גם עושה יותר נזק מתועלת (מתחרים מזייפים את הבדיקות עם פוטושופ ואז מפרסמים באינטרנט/תולים בחדרי כושר, מתחילים לשקר לגבי איכות ואמינות הבדיקות והרשימה עוד ארוכה).

אז נתחיל ככה, אחרי שראיתי מבצעים מטורפים באמינושופ, ואחרי שיצא עכשיו החלבון החדש שלהם ( ISO SOY ׂׂ) שעשוי מסויה מצד אחד אבל מאוד זול מצד שני.
אז בקיצור, החלבון הוא של אקסטרים נוטרישן ( שידועים כחברה ששמה סיליקון בחלבון ).
כששאלתי אותם אם יש סיליקון בחלבון הם ענו לי שזה סיליקון שאפשר לאכול ושהוא מונע לחות ( ופינקו במאמר ובקישור של ה FDA ושל מסמך מהארגון האירופי על סיליקון בתזונה ).
עכשיו קראתי את המאמרים ואני חייב להודות שהם נראים די משכנעים, אבל עדיין לא מצאתי שום מאמר אחר באינטרנט ( שאני יכול לסמוך עליו שיש לו ביסוס ) שמדבר בעד הסיליקון ואומר שאין שום בעיה עם הסיליקון בתוספי תזונה ( ואבקות חלבון בפרט ).
אז בקיצור, רציתי להתייעץ איתכם ( בעיקר עם אלו שמבינים קצת יותר ולא יגידו לי דברים שהם לא בטוחים בהם )\ האם יש בעיה עם סיליקון ( מונע לחות, E551 - SiO2 ) במזון ובתוספי התזונה ועד כמה זה מסוכן ?
ועל הדרך, מה דעתכם על חלבון סויה איזו ( ועל החלבון של אקסטרים נוטרישן החדש - ISO SOY בפרט ).
תודה לעוזרים.
אין בעיה עם הסיליקון...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית