הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חוות דעת בנוגע לתכנית

• פותח/ת השרשור Atraiv
  • פורסם בתאריך

Atraiv

משתמש מתחיל
39
1
נק' מוניטין:
1
39
1
היי חברים,
אני מתאמן לסירוגין כבר כמה שנים, לא משהו רציני.
לפני חודשיים התחלתי להתאמן 5 ימים בשבוע , קריטי לי בשביל ההתמדה , התחלתי מ-FBW עברתי ל AB ועכשיו אני ב-ABC ,
המטרה העיקרית היא כוח, הנה מה שבניתי לעצמי מהניסיון שיש לי :
A
Bench press 5*5
Incline Dumbell press 4*6
cables lower chest 3*8
Flat Dumbbell Flyes 3*8
Dips 3*10
Scull Crusher 3*8
B
Pullups 4*max
Deadlift 5*5
Lat pulldown 3*6
Seated row 3*6
Back extension 3*10
Bicep curls 3*8
Chin-ups 3*10
C
Squat 5*5
lying leg curl 3*8 50 lbs
leg ext. 3*8
Smith lunge 3*10
Calves smith 3*10
Seated Military dumbbell press 3*6
lateral raise 2*8
Rear shoulder machine 2*8
אשמח לביקורת בונה, חשוב העניין של ה-5 אימונים בשבוע.
תודה .

בגדול בסדר בעייתי קצת שיום לפני הרגליים אתה עושה דדליפט

הייתי שם את הדדליפט ברגליים

התכנית רחוקה מלהיות טובה.. אם המטרה שלך היא כוח ותר על התרגילים הפשוטים ותתמקד במורכבים.
אימון b שלך נוראי שילוב של דדליפט חתירה ופשיטות גו זה שילוב שיביא אותך לבעיות גב עתידיות בלי בעיה. תוריד את הפשיטות גו אתה לא צריך אותם.
כתבת שהמטרה היא כוח אז למה לעבוד בטווחי 6-10 חזרות?? עבוד בטווחים של 1-5 חזרות.
אני ממליץ לך לעבוד בתכנית כמו ss, ליניארית של ביר סטאר או טקסס מטוד. התכנית שבנית היא לא תכנית כוח.

התכנית רחוקה מלהיות טובה.. אם המטרה שלך היא כוח ותר על התרגילים הפשוטים ותתמקד במורכבים.
אימון b שלך נוראי שילוב של דדליפט חתירה ופשיטות גו זה שילוב שיביא אותך לבעיות גב עתידיות בלי בעיה. תוריד את הפשיטות גו אתה לא צריך אותם.
כתבת שהמטרה היא כוח אז למה לעבוד בטווחי 6-10 חזרות?? עבוד בטווחים של 1-5 חזרות.
אני ממליץ לך לעבוד בתכנית כמו ss, ליניארית של ביר סטאר או טקסס מטוד. התכנית שבנית היא לא תכנית כוח.

מסכים עם כל מה שאמרת אבל מה אתה ממציא דברים :
"דדליפט חתירה ופשיטות גו זה שילוב שיביא אותך לבעיות גב עתידיות בלי בעיה."
יש לך מחקר על זה ?
שמעת את זה ממישהו מקצועי ?
אתה מכיר מישהו שזה גרם לו לבעיות גב ?
קיצר מסכים שהתכנית שלו לא טובה ואם המטרה שלו זה כוח התכניות שהבאת מעולות, לגבי הדבר השלישי :S

מסכים עם כל מה שאמרת אבל מה אתה ממציא דברים :
"דדליפט חתירה ופשיטות גו זה שילוב שיביא אותך לבעיות גב עתידיות בלי בעיה."
יש לך מחקר על זה ?
שמעת את זה ממישהו מקצועי ?
אתה מכיר מישהו שזה גרם לו לבעיות גב ?
קיצר מסכים שהתכנית שלו לא טובה ואם המטרה שלו זה כוח התכניות שהבאת מעולות, לגבי הדבר השלישי :S
1. אין מחקרים על דברים כאלו אבל כן יש מחקרים דווקא על התרגיל "פשיטת גו" מכל סוג שהוא שלא מתאימות לכל אחד ויכולות לגרום לבעיות גו כי העומס בהם במיוחד כשמבוצעות בכיסא רומי מתמקד על חוליות צפציפיות ולא מתפזר בצורה שווה.
2. אכן דיברתי עם אנשי מקצוע אחד בעל תאור שני בקניזיולוגיה והשני בעל דוקטורט בתחום האורטופדיה
3. אני אכן מכיר מישהו שגרם לו כאבי גב אפילו כמה אחד מהם זה אני ועוד מתאמנים שלי. לכן חקרתי את התחום ובדקתי עם אנשי מקצוע בכירים ממני ואני מביא את הידע הזה פה.

1. אין מחקרים על דברים כאלו אבל כן יש מחקרים דווקא על התרגיל "פשיטת גו" מכל סוג שהוא שלא מתאימות לכל אחד ויכולות לגרום לבעיות גו כי העומס בהם במיוחד כשמבוצעות בכיסא רומי מתמקד על חוליות צפציפיות ולא מתפזר בצורה שווה.
2. אכן דיברתי עם אנשי מקצוע אחד בעל תאור שני בקניזיולוגיה והשני בעל דוקטורט בתחום האורטופדיה
3. אני אכן מכיר מישהו שגרם לו כאבי גב אפילו כמה אחד מהם זה אני ועוד מתאמנים שלי. לכן חקרתי את התחום ובדקתי עם אנשי מקצוע בכירים ממני ואני מביא את הידע הזה פה.

כל הפואנטה בפשיטות גו זה לבצע תנועה נטו בגב העליון לא כמו שכולם מבצעים את זה בכסא רומי

ברור שאם אתה מבצע פשיטת גב ועושה Hyperextension אז אתה פוגע בחוליות הגביות אבל אם אתה מבצע את זה כמו בן אדם עד למצב של גב ישר ולא מעבר זה לא יגרום לשום בעיות גב , התנועה הזאת נעשית אלף פעמיים ביום נעשית בדדליפט של 200 קילו ונעשית בסקוואט ונעשית כל פעם שאתה רוצה להרים דברים מהרצפה אז איך זה גורם לבעיות גב בדיוק ?

ברור שאם אתה מבצע פשיטת גב ועושה Hyperextension אז אתה פוגע בחוליות הגביות אבל אם אתה מבצע את זה כמו בן אדם עד למצב של גב ישר ולא מעבר זה לא יגרום לשום בעיות גב , התנועה הזאת נעשית אלף פעמיים ביום נעשית בדדליפט של 200 קילו ונעשית בסקוואט ונעשית כל פעם שאתה רוצה להרים דברים מהרצפה אז איך זה גורם לבעיות גב בדיוק ?
יש הבדל, בדדליפט אין תנועה בחוליות, עמוד השדרה נשאר במנח ניטרלי ולכן העומס המופעל על החוליות מתפזר בצורה שווה. כשאתה מבצע פשיטות גו אז התנועה היא ממנח של גו כפוף לגו זקוף בתנועה הזו תמיד יהיה עומס גדול יותר על החוליות והכוח לא יתפזר בצורה שווה אלא יתמקד בחוליות ספצפיות (דבר התלוי במנח בו תבצע את התרגיל) יש הסבר מפורט קניזיולוגית למה כשהגו כפוף זוקפי הגו מאבדים מכוחם ביחס לגו זקוף, קרא על זה.
בכל מקרה זה שהתנועה מתבצעת יומיום זה לא אומר שהיא לא שוחקת את הסחוס הבינחולייתי יומיום.. למשל אנשים מבוגרים שהולכים לפיזיוטרפיסט בעקבות כאבי גו, ילמדו אותם בדרך כלל איך להרים דברים וכל מה שקשור להשאר במנח עמוד שדרה ניטרלי, כמו דדליפט וסקוואט. זאת כדי להוריד עומסים הולכים ונשנים על הסחוסים.
חבל שאתה לא מנסה להבין, תמיד יש איפה ללמוד

• פותח/ת השרשור
hyperextension ופשיטת גב זה לא אותו הדבר ?! 😲 בכל מקרה זה מבוצע כמו שצריך לתנועה של גב ישר, ולא מעבר.לא בדיוק הבנתי מה הבעיה ?
השקעתי קצת יותר בגב התחתון, בגלל שהוא חלש אצלי, ואני חדש בכל התרגילים המורכבים, מנסה לאזן את הגוף .
עכשיו מבחינת התכנית , רציתי דגש על כוח בתרגילים מסויימים, והבנתי שטווח חזרות קצר מקצר את השריר , אז רציתי להוסיף כמה תרגילים שיאזנו את זה, אולי זה לא באמת הדבר הכי חכם לעשות .
הכל התבסס על זה שהיה לי קריטי העניין של ה-5 אימונים בשבוע מראשון עד חמישי, בשביל ההתמדה.
אבל כנראה אני באמת אשקול לעבור ל-SS.
ומה רע ב-18 סטים של חזה ?

יש הבדל, בדדליפט אין תנועה בחוליות, עמוד השדרה נשאר במנח ניטרלי ולכן העומס המופעל על החוליות מתפזר בצורה שווה. כשאתה מבצע פשיטות גו אז התנועה היא ממנח של גו כפוף לגו זקוף בתנועה הזו תמיד יהיה עומס גדול יותר על החוליות והכוח לא יתפזר בצורה שווה אלא יתמקד בחוליות ספצפיות (דבר התלוי במנח בו תבצע את התרגיל) יש הסבר מפורט קניזיולוגית למה כשהגו כפוף זוקפי הגו מאבדים מכוחם ביחס לגו זקוף, קרא על זה.
בכל מקרה זה שהתנועה מתבצעת יומיום זה לא אומר שהיא לא שוחקת את הסחוס הבינחולייתי יומיום.. למשל אנשים מבוגרים שהולכים לפיזיוטרפיסט בעקבות כאבי גו, ילמדו אותם בדרך כלל איך להרים דברים וכל מה שקשור להשאר במנח עמוד שדרה ניטרלי, כמו דדליפט וסקוואט. זאת כדי להוריד עומסים הולכים ונשנים על הסחוסים.
חבל שאתה לא מנסה להבין, תמיד יש איפה ללמוד
בדדליפט אין תנועה בחוליות ובפשיטת גב יש ?
איך אתה אל מצליח להבין שזה אותה תנועה זה מדהים אותי :S
אם אתה ממש רוצה לעשות את התרגיל גרוע אתה יכול לכופף את החוליות בפשיטת גב אבל למה שתעשה את זה ?
שמע אחי אתה חייב לעבור על החומר כי אתה מדבר כל כך הרבה שטויות .

hyperextension ופשיטת גב זה לא אותו הדבר ?! 😲 בכל מקרה זה מבוצע כמו שצריך לתנועה של גב ישר, ולא מעבר.לא בדיוק הבנתי מה הבעיה ?
השקעתי קצת יותר בגב התחתון, בגלל שהוא חלש אצלי, ואני חדש בכל התרגילים המורכבים, מנסה לאזן את הגוף .
עכשיו מבחינת התכנית , רציתי דגש על כוח בתרגילים מסויימים, והבנתי שטווח חזרות קצר מקצר את השריר , אז רציתי להוסיף כמה תרגילים שיאזנו את זה, אולי זה לא באמת הדבר הכי חכם לעשות .
הכל התבסס על זה שהיה לי קריטי העניין של ה-5 אימונים בשבוע מראשון עד חמישי, בשביל ההתמדה.
אבל כנראה אני באמת אשקול לעבור ל-SS.
ומה רע ב-18 סטים של חזה ?
18 סטים של חזה פעמיים בשבוע יביאו אותך לאימון יתר, אלא אם אתה על חומרים אבל אחרת 36 סטים בשבוע לחזה??
תוכנית כח מתרכזת בתרגיל או 2 על אותו השריר, כדי שמידת ההתקדמות לא תושפע מהתאוששות איטית יותר שתרגילים אחרים יכולים לגרום.

• פותח/ת השרשור
אז עדיף לעבור ל-SS ולהתחיל להתאמן 3 פעמים בשבוע ? או שיש אולי דרך להלביש את העקרונות האלה על 5 אימונים ?

אז עדיף לעבור ל-SS ולהתחיל להתאמן 3 פעמים בשבוע ? או שיש אולי דרך להלביש את העקרונות האלה על 5 אימונים ?

תוכנית כח אמיתית לא תיהיה יותר מ3 פעמים בשבוע,
קח לדוגמא SS, FBW, טקסס וכן הלאה..

בדדליפט אין תנועה בחוליות ובפשיטת גב יש ?
איך אתה אל מצליח להבין שזה אותה תנועה זה מדהים אותי :S
אם אתה ממש רוצה לעשות את התרגיל גרוע אתה יכול לכופף את החוליות בפשיטת גב אבל למה שתעשה את זה ?
שמע אחי אתה חייב לעבור על החומר כי אתה מדבר כל כך הרבה שטויות .
וואו הדהמת אותי, בחוליות אפשר לבצע רוטציה, כפיפה ופשיטה,
- רוטציה זה אומר לסובב את עמוד השדרה ימינה ושמאלה
- כפיפה זה כמו כפיפות בטן אתה מקופף את החוליות (דבר שגם שוחק את החוליות)
- פשיטה זה אומר שאתה זוקף את החוליות ממנח מקופף.
זאת אומר שבדדליפט אין פשיטה בגו העמוד שדרה נשאר במנח ניטרלי והתנועה באה מהאגן, הכוח של המוט מנסה לקחת את הגו לכפיפה ולכן זוקפי הגו יעבדו כמייצבים כדי להשאיר את עמוד השדרה במנח ניטרלי
לעומת פשיטת גו בו אתה מקופף את החוליות וזוקף אותם או לפחות ככה אמורים לבצע את התרגיל אמנם ממה שאני מבין ממה שאתה כותב שאתה מבצע את התרגיל עם גו ישר אז צר לי לאכזב אותך אתה מבצע תרגיל לישבן ולהמסטרינג ולא לזוקפי הגו. כי התנועה שלך באה מהאגן

תוכנית כח אמיתית לא תיהיה יותר מ3 פעמים בשבוע,
קח לדוגמא SS, FBW, טקסס וכן הלאה..
5/3/1 cube method לא אמתיות ?
וואו הדהמת אותי, בחוליות אפשר לבצע רוטציה, כפיפה ופשיטה,
- רוטציה זה אומר לסובב את עמוד השדרה ימינה ושמאלה
- כפיפה זה כמו כפיפות בטן אתה מקופף את החוליות (דבר שגם שוחק את החוליות)
- פשיטה זה אומר שאתה זוקף את החוליות ממנח מקופף.
זאת אומר שבדדליפט אין פשיטה בגו העמוד שדרה נשאר במנח ניטרלי והתנועה באה מהאגן, הכוח של המוט מנסה לקחת את הגו לכפיפה ולכן זוקפי הגו יעבדו כמייצבים כדי להשאיר את עמוד השדרה במנח ניטרלי
לעומת פשיטת גו בו אתה מקופף את החוליות וזוקף אותם או לפחות ככה אמורים לבצע את התרגיל אמנם ממה שאני מבין ממה שאתה כותב שאתה מבצע את התרגיל עם גו ישר אז צר לי לאכזב אותך אתה מבצע תרגיל לישבן ולהמסטרינג ולא לזוקפי הגו. כי התנועה שלך באה מהאגן
אני שמח שהדהמתי אותך 😃
אח שלי אתה מדבר על posterior pelvic tilit אולי ?.
לפשיטת גב וכפיפת גב אין קשר לתזוזה של החוליות בגב.
למה שבן אדם נורמלי יכופף את החוליות בגב שהוא עושה פשיטת גב ? אלא אם כן בכוח הוא רוצה להתעלל בעצמו ?
אין דבר כזה באנטומיה דבר שאתה קורא לו "כפיפה כמו כפיפת בטן" מכיוון שהבטן לא אמורה לעשות תנועה כזאת בכלל בגלל זה גם תרגילי כפיפות בטן זה טעות מהיסוד.
אם למדת כפיפת בטן באנטומיה או כפיפת חוליות אז אני מציע שתבקש החזר כספי!
ומה הקשר רוטטציות עכשיו חחח ? אני לא ביקשתי שתעשה לי שיעור באנטומיה.

ציטוט שלך :
"פשיטת גו בו אתה מקופף את החוליות וזוקף אותם או לפחות ככה אמורים לבצע את התרגיל אמנם ממה שאני מבין ממה שאתה כותב שאתה מבצע את התרגיל עם גו ישר אז צר לי לאכזב אותך אתה מבצע תרגיל לישבן ולהמסטרינג ולא לזוקפי הגו. כי התנועה שלך באה מהאגן"

כתבתי איפה שהו שהתרגיל הזה עובד על הגב או על הגב התחתון או משהו שגרם לך לחשוב שאני חושב שהתרגיל הזה לגב ?
אני כתבתי במפורש אם היית טורח לקרוא שהתרגיל צריך להתבצע בגב ישר וכתבתי במפורש שמי שרוצה להרוס לו את הגב מוזמן לכופף את החוליות .
ומכאן אפשר להגיע למסקנה ש: פשיטת גו בכיסא רומי לא עובד על הגב התחתון !!
יפה שהבנת את זה בסופו של דבר , שמח בשבילך!

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אחלה ,תודה !
כרגע כל הדיונים הנ"ל מיותרים מהסיבה הבאה -

מאיזו סיבה קפצת מFBW לAB ולABC? אני בטוח שיש לך עוד מה לתת בAB, אפילו בFBW.
בעיקר מהסיבה שרציתי להתאמן כל יום, והיה קשה מידי להתקדם עם FBW כל יום, ו-AB לקח לי מלא זמן .
באמת נראה לי שעדיף להתחיל SS עם כל הפירסום שהוא מקבל פה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית