הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ צריך ביקורת בונה בקשר לFBW בשביל לחזור לכושר.

• פותח/ת השרשור gym188
  • פורסם בתאריך

gym188

משתמש מתחיל
13
2
נק' מוניטין:
2
13
2
שלום,אני בן 19 גובה 172 משקל 68 אחוז שומן 14.

התאמנתי בעבר בחדר כושר שנה וחצי ואז הייתה לי הפסקה של כמה חודשים בגלל חוסר בזמן ועכשיו אני רוצה לחזור בניתי לעצמי FBW שניראלי אני אעשה בערך חודש או חודשיים בשביל לחזור לכושר ואז אעבור לAB... אני ארשום פה את התוכנית ואני רוצה ביקורת בונה אם צריך לשנות משהו.

סקוואט 3X8
דדליפט קלאסי 2X6
בנץ' פרס 3X8
מתח 3X10
הרחקת כתפיים לצדדים 2X10
כפיפת מרפקים כנגד מוט W בעמידה 3X10
מקבילים באחיזה צרה 3X15
כפיפות בטן 3X15

אני רוצה לעשות את התוכנית הזאת חודש או חודשיים ואז לעבור לAB מה אתם אומרים זה בסדר? צריך לשנות משהו או להשאיר ככה? תודה מראש לעוזרים!

לדעתי )יכול להיות שאני טועה) סקוואט ודדליפט אחד אחרי השני כל אימון ניראה לי עמוס מידי ולפי דעתי כדאי להחליף את ההרחקה ללחיצת כתפיים יש בפורטל תוכנית fbw למסה שמשלבת גם סקוואט ודד ויש הרחקה היא מחולקת לA1 A2 תבדוק אולי היא תתאים לך.
בהצלחה 😃

• פותח/ת השרשור
אחלה תכנית.
רק למה אתה מבצע במקבילים 15 חזרות?
למה לא אחי? זה נגד משקל גוף אני רק רוצה לחזור לכושר ככה שלא מוסיף משקל בנתיים.

וכמה זמן אתה אומר כדאי לעשות את התוכנית הזאת עד שאני אעבור לAB?

למה לא אחי? זה נגד משקל גוף אני רק רוצה לחזור לכושר ככה שלא מוסיף משקל בנתיים.

וכמה זמן אתה אומר כדאי לעשות את התוכנית הזאת עד שאני אעבור לAB?

תרד ל 8 חזרות (במקבילים) ושים עליך משקולת של 5 ק"ג 😃

בעייתי... אין אצלי בחדר כושר חגורה לתליית משקולות ובין הרגליים זה נוגע ברצפה.

מניסיון זה יתחיל לגעת בריצפה רק במשקולות של 20 ק"ג ומעלה, וגם זה גבולי.
ואתה קצת יותר נמוך ממני אז אני לא חושב שתיהיה לך בעיה.

• פותח/ת השרשור
מניסיון זה יתחיל לגעת בריצפה רק במשקולות של 20 ק"ג ומעלה, וגם זה גבולי.
ואתה קצת יותר נמוך ממני אז אני לא חושב שתיהיה לך בעיה.
טוב אני אנסה אם אתה אומר... אבל בלי קשר לא עדיף בנתיים קצת להחזיר לשריר את הסיבולת ובAB כבר לעבוד עליו יותר כוח? כי באמת מלא זמן לא התאמנתי.

ועוד שאלה כמה זמן אתה אומר לעשות את הFBW הזאת לפני שאני עובר לAB?

טוב אני אנסה אם אתה אומר... אבל בלי קשר לא עדיף בנתיים קצת להחזיר לשריר את הסיבולת ובAB כבר לעבוד עליו יותר כוח? כי באמת מלא זמן לא התאמנתי.

ועוד שאלה כמה זמן אתה אומר לעשות את הFBW הזאת לפני שאני עובר לAB?

איך שמרגיש לך,
אתה יכול שבוע ראשון לעבוד בטווחי חזרות של 10-12
למה לעבוד על הסיבולת של השריר אחרי הרבה זמן שלא התאמנת?

• פותח/ת השרשור
איך שמרגיש לך,
אתה יכול שבוע ראשון לעבוד בטווחי חזרות של 10-12
למה לעבוד על הסיבולת של השריר אחרי הרבה זמן שלא התאמנת?
שמע להגיד לך את האמת כמו שאני מכיר את עצמי יהיה לי יותר קשה לבצע במקבילים 3 סטים של 15 בלי משקולת עליי מאשר 3 סטים של 8 עם משקולת עליי... אבל אני יכול לבצע את ה15 אז ניראלי שעדיף את זה. חוץ מזה כל שאר התוכנית טובה אין מה לשנות? ואחרי כמה זמן לעבור לAB?

שמע להגיד לך את האמת כמו שאני מכיר את עצמי יהיה לי יותר קשה לבצע במקבילים 3 סטים של 15 בלי משקולת עליי מאשר 3 סטים של 8 עם משקולת עליי... אבל אני יכול לבצע את ה15 אז ניראלי שעדיף את זה. חוץ מזה כל שאר התוכנית טובה אין מה לשנות? ואחרי כמה זמן לעבור לAB?

לעשות בנצ' פרס עם 40 ק"ג ל 20 חזרות יכול להיות עבורי כמעט בלתי אפשרי, ו 10 חזרות אני יכול לעשות עם 75..
אז אני לא חושב שזה אקטואלי.
סיבולת היא סיבולת. אף אחד לא אמר שזה קל, למרות המשקלים הקלים.

אבל תעשה מה שבא לך,
אתה נשמע לי די נעול בכל מקרה 😃

• פותח/ת השרשור
לעשות בנצ' פרס עם 40 ק"ג ל 20 חזרות יכול להיות עבורי כמעט בלתי אפשרי, ו 10 חזרות אני יכול לעשות עם 75..
אז אני לא חושב שזה אקטואלי.
סיבולת היא סיבולת. אף אחד לא אמר שזה קל, למרות המשקלים הקלים.

אבל תעשה מה שבא לך,
אתה נשמע לי די נעול בכל מקרה 😃
תודה אחי על העזרה רק שתי שאלות אחרונות וזהו.

1.חוץ מהקטע עם המקבילים שאר התוכנית בסדר לדעתך?
2.כמה זמן לעשות אותה לפני AB?

תודה אחי על העזרה רק שתי שאלות אחרונות וזהו.

1.חוץ מהקטע עם המקבילים שאר התוכנית בסדר לדעתך?
2.כמה זמן לעשות אותה לפני AB?

תלוי במטרות שלך.
אם זה רק כדי "לחמם" את השרירים כי המון זמן לא התאמנת,
אז שבועיים יספיקו לדעתי.
אבל זה באמת לא משהו שאני יכול לענות עליו.. אתה צריך לבדוק בעצמך.

הייתי אומר כשהטכניקה מספיק טובה.

אתה ממשיך לשאול מתי לעבור ל-AB כאילו משם תגיעה הישואה. עזוב את זה ש-AB זו לא תכנית, אלא פיצול, לא בהכרח יעיל יותר לפצל אימונים.

גם ה-FBW שהצגת זו לא תכנית, אלא רשימת תרגילים. לתכנית אמתית יש צפי עליית משקלים, סדר כל שהוא, פתרונות במקרה שאתה נתקע. משהו ידוע ומוחשי. להתאמן עם 'תכניות' FBW/AB/ABC ורשימות תרגילים אחרות זה פשוט להגיע למכון, לקרוע את עצמך ולהאמין שהדומס (שרירים תפוסים) שיש לך מעידים שעשית משהו נכון.
מציע לך לקרוא על התכנית 5×5 Stronglifts או על ה-5×5 של Jason Blaha אם ממש חשובים לך תרגילי עזר של בילדרים. או בכלל על SS.

• פותח/ת השרשור
אתה ממשיך לשאול מתי לעבור ל-AB כאילו משם תגיעה הישואה. עזוב את זה ש-AB זו לא תכנית, אלא פיצול, לא בהכרח יעיל יותר לפצל אימונים.

גם ה-FBW שהצגת זו לא תכנית, אלא רשימת תרגילים. לתכנית אמתית יש צפי עליית משקלים, סדר כל שהוא, פתרונות במקרה שאתה נתקע. משהו ידוע ומוחשי. להתאמן עם 'תכניות' FBW/AB/ABC ורשימות תרגילים אחרות זה פשוט להגיע למכון, לקרוע את עצמך ולהאמין שהדומס (שרירים תפוסים) שיש לך מעידים שעשית משהו נכון.
מציע לך לקרוא על התכנית 5×5 Stronglifts או על ה-5×5 של Jason Blaha אם ממש חשובים לך תרגילי עזר של בילדרים. או בכלל על SS.
איפה רשמתי שאני מעוניין להיות בילדר? אני מתאמן בשביל הבריאות והכיף ואני ממש לא חדש בתחום אז תחסוך מימני את הטון המתנשא.

איפה רשמתי שאני מעוניין להיות בילדר? אני מתאמן בשביל הבריאות והכיף ואני ממש לא חדש בתחום אז תחסוך מימני את הטון המתנשא.

חשבת על תוכנית כח אולי? 😃
ולאחר שתגיע למשקלים יפים לעבור ל AB או PPL ?

שמעת דעה שאתה לא מעוניין לשמוע אז אתה מתגונן? לא היה שום טון מתנשא. הסברתי לך מדוע AB, fbw וקיצורים אחרים לא אומרים כלום.
בעיקר אם אתה לא בילדר, תכנית כוח תתאים לך הרבה יותר

• פותח/ת השרשור
שמעת דעה שאתה לא מעוניין לשמוע אז אתה מתגונן? לא היה שום טון מתנשא. הסברתי לך מדוע AB, fbw וקיצורים אחרים לא אומרים כלום.
בעיקר אם אתה לא בילדר, תכנית כוח תתאים לך הרבה יותר
אתה קבעת על בסיס כלום שאני מתייחס לנושא של הפיצולים כאילו זה ישועה עם כל הכבוד אני קצת מבין בנושא כדי לדעת שיש עוד דברים חוץ מפיצולים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית