הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית נפח גרמנית

hamstring boy

משתמש מתחיל
215
36
נק' מוניטין:
84
215
36
לאחר כמה חודשים בתוכניות כוח יחד עם קרוספיט אני מרגיש שהגעתי קצת למיצוי ומחפש שינוי.
בכמה חודשים האלה המשקלים עלו יפה (דדליפט ב-40 קילו סקוואט ב-30, עדיין משקלים של ילדה קטנה לעומת רוב חברים הפורום אבל עדיין.) וחשבתי לנסות חודש חודשיים עם ה- GVT.
עכשיו יש לי שתי שאלות עיקריות לפני שאתחיל.
1)אמנם אני מחפש מעבר, אבל לא לגמרי לזנוח את עניין הליפטינג. האם מישהו חווה ירידה במשקלים אחרי התוכנית הזאת? אולי אפילו שיפור? ובנוסף, האם יש אפשרות לשלב דדליפט בסבב א' או רק בסבב ב'?
2)האם שילוב מטקונים פעם פעמיים בשבוע וגם מספר ריצות יביא אותי לאובר טריינינג, או שעם תכנון מחושב ומנוחה מספיקה זה אפשרי?
תודה לעוזרים!😃

המשקלים ירדו לי כשעשיתי GVT אבל לא משהו משמעותי. 2.5-5 קילו, ואני חושב שהם עולים חזרה אחרי תקופה של אימונים נורמליים.
אל תעז לעשות שום אירובי בזמן התכנית. האירובי היחיד שמותר לעשות הוא אכילה מהירה. תזלול את החיים שלך ותישן. זה בערך ההמלצה.
אפשרי לעשות דדליפט, אני עשיתי ואני מכיר עוד בחור שעשה. אתה יכול לנסות לעשות בסופר סט עם סקוואט. אני אישית לא ידעתי שצריך לעשות מנוחה בין כל תרגיל בזמן הסופרסט כשעשיתי GVT אז הזוקפים שלי צרחו כשניסיתי לעשות את הסופר סט. לא יודע מה יקרה אם תעשה את זה כמו שצריך עם 100 שניות ביניהם. אני העברתי אז פשוט את הדדליפט ליום כתפיים ידיין ועשיתי 10X10 דדליפט+פרס ואז ידיים 4-5X12

• פותח/ת השרשור
תודה לכל העוזרים(:
לגבי האירובי הבנתי. אנסה בכל זאת לשלב מעט אירובי, אם אראה שזה מעכב אותי אחתוך.
לגבי הדדליפט לא הבנתי. יניב, אז אתה אומר לשלב אותו באימון סקוואט? כי מצד אחד יש הגיון כי יש עבודה חזקה על האנטגוניסט של הסקוואט, אבל גם שוב עבודה חזקה על הקוואדס והגלוטס כמו בסקוואט. לא מיותר?
ועוד שאלה. תרגילי חתירה יתפסו מבחינת תרגיל מרכזי בגב במקום מתח? מכיוון שזה לא אותה התנועה ולא אותו הקושי אני מתלבט..

אכן ירדו לי המשקלים, אבל לא בבנץ ואפילו להיפך, ישר אחרי הגיויטי עשיתי SS אז לא יודע לגבי החזרה שלהם, היא הייתה די מהירה וחלקה

תודה לכל העוזרים:)
לגבי האירובי הבנתי. אנסה בכל זאת לשלב מעט אירובי, אם אראה שזה מעכב אותי אחתוך.
לגבי הדדליפט לא הבנתי. יניב, אז אתה אומר לשלב אותו באימון סקוואט? כי מצד אחד יש הגיון כי יש עבודה חזקה על האנטגוניסט של הסקוואט, אבל גם שוב עבודה חזקה על הקוואדס והגלוטס כמו בסקוואט. לא מיותר?
ועוד שאלה. תרגילי חתירה יתפסו מבחינת תרגיל מרכזי בגב במקום מתח? מכיוון שזה לא אותה התנועה ולא אותו הקושי אני מתלבט..
אפשר לעשות חתירה, אבל BOR לא הייתי עושה כתרגיל ראשי כי יש לך מספיק עבודה לזוקפים, ובדאמבל לא הייתי עושה כי זה אומר שיקח לך הרבה יותר זמן וזה טיפה מאבד מהעניין של העבודה בזמן קצר. לדעתי מתח כתרגיל ראשי וחתירה בדאמבל כמשני.
מה שאני מציע לגבי הדדליפט זה לנסות ולראות. מה שכן גם, לעשות הרבה פחות מ60%. תעשה יותר לכיוון ה50% בתור התחלה. אם אתה רואה שקשה מדי אתה יכול לשים באימון כתפיים, אתה יכול גם פשוט לא לעשות דדליפט. זאת תכנית בילדינג בסופו של דבר. דדליפט הוא לא חובה

• פותח/ת השרשור
אפשר לעשות חתירה, אבל BOR לא הייתי עושה כתרגיל ראשי כי יש לך מספיק עבודה לזוקפים, ובדאמבל לא הייתי עושה כי זה אומר שיקח לך הרבה יותר זמן וזה טיפה מאבד מהעניין של העבודה בזמן קצר. לדעתי מתח כתרגיל ראשי וחתירה בדאמבל כמשני.
מה שאני מציע לגבי הדדליפט זה לנסות ולראות. מה שכן גם, לעשות הרבה פחות מ60%. תעשה יותר לכיוון ה50% בתור התחלה. אם אתה רואה שקשה מדי אתה יכול לשים באימון כתפיים, אתה יכול גם פשוט לא לעשות דדליפט. זאת תכנית בילדינג בסופו של דבר. דדליפט הוא לא חובה

הבעיה שאני מחפש תחליף למתח כי כרגע אני בקושי סוחב מתח ל10 חזרות בטח שלא ל10 סטים...😃 נחשוב על משהו.
אוקי, פשוט תרגיל כלכך אהוב עליי שלא רציתי לוותר עליו. תודה רבה!

הבעיה שאני מחפש תחליף למתח כי כרגע אני בקושי סוחב מתח ל10 חזרות בטח שלא ל10 סטים...😃 נחשוב על משהו.
אוקי, פשוט תרגיל כלכך אהוב עליי שלא רציתי לוותר עליו. תודה רבה!
תעשה פולי עליון

• פותח/ת השרשור
אתה יודע למה קוראים לזה תכנית גרמנית? כי רק גרמני מסוגל לעשות משהו כ"כ מחריד בצורה עיוורת כ"כ.
צריך משמעת נאצית כדי לא להתחיל לבכות באמצע ולפרוש
אם נהיה שנייה אחת רציניים אפשר להגיד את זה... דדליפט הוא לא תרגיל חובה לבילדינג

כן אבל חודש לא לעשות דדליפט?
Is this is how hell looks like?
אני לא עשיתי את זה כי אני לא הייתי קוקסינל... אבל תאורתית לבילדר מצוי זה לא צריך להפריע...
ובאמת @NonCivilized ? מוניטין שלילי על זה? דדליפט הוא באמת לא חובה לבילדינג.. הוא רצוי מאד אם אתה רוצה להיות גבר, אבל מצד שני אתה באמת יכול להשתמש בטענה כזאת למישהו שרוצה לנצח בתחרות יופי?

שום דבר הוא לא חובה, אבל דדליפט זה תרגיל שבונה מאסה עיקרית בזוקפים וכל השרשרת האחורית ומגרה לך הורמונים and so on and so on.
אם אתה לא על חומרים ואכפת לך רק מבילדינג, אתה חייב לעשות דדליפט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית