הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ רגליים ודדליפט בAB

• פותח/ת השרשור yanivk2
  • פורסם בתאריך

yanivk2

משתמש פעיל
389
9
נק' מוניטין:
9
389
9
היי.
אם אני עושה AB והמטרה שלי היא מסה ולא כוח, עד כמה חשוב להכניס דדליפט (רגיל לא סטיף)?
זה הכרחי? אם כן, להכניס אותו באימון רגליים? לא יהיה קצת קשה לעשות אותו אחרי סקוואט?
עוד שאלה, כרגע אימון הרגליים נראה משהו כזה:
סקוואט 3X5
תרגיל יותר מבודד לארבע ראשי(כנראה פשיטת ברכיים או האק סקוואט במכונה) 2X8
סטיף לג דדליפט 2X8
תאומים 2X10

מה אתם אומרים על זה? נראה בסדר?

אתה יכול בכיף להחליף את הבידוד וגם את הסטיף בדדליפט קלאסי. אפילו רצוי.

ממליץ לך מאוד להוסיף דד ליפט לאימון. מנסיון אישי שלי אני אוהב לעשות דד ליפט בשיטת הSS בכל אימון שאני עושה. זה אומר 4 סטים של חימום בפירמידה (משקל עולה מסט לסט וחזרות יורדות מסט לסט) ורק סט אחד כבד של דד ליפט אחרי זה. אם אתה עושה AB ארבע פעמים בשבוע אתה יכול לשלב דד ליפט רק באחד מאימוני הרגליים שלך אם אתה מרגיש שזה יותר מדי מאמץ

• פותח/ת השרשור
אתה יכול בכיף להחליף את הבידוד וגם את הסטיף בדדליפט קלאסי. אפילו רצוי.
להכניס באימון רגליים, כן? לא בגב?
ממליץ לך מאוד להוסיף דד ליפט לאימון. מנסיון אישי שלי אני אוהב לעשות דד ליפט בשיטת הSS בכל אימון שאני עושה. זה אומר 4 סטים של חימום בפירמידה (משקל עולה מסט לסט וחזרות יורדות מסט לסט) ורק סט אחד כבד של דד ליפט אחרי זה. אם אתה עושה AB ארבע פעמים בשבוע אתה יכול לשלב דד ליפט רק באחד מאימוני הרגליים שלך אם אתה מרגיש שזה יותר מדי מאמץ
באמת רעיון טוב, לעשות אותו רק באחד מהאימוני רגליים.
מה אתה אומר על זה?
רגליים A: סקוואט 3X5, דדליפט 1X5, תאומים 2X8
רגליים B: סקוואט 3X5, בידוד ארבע ראשי, בידוד האמסטרינג, תאומים 2X8

להכניס באימון רגליים, כן? לא בגב?

באמת רעיון טוב, לעשות אותו רק באחד מהאימוני רגליים.
מה אתה אומר על זה?
רגליים A: סקוואט 3X5, דדליפט 1X5, תאומים 2X8
רגליים B: סקוואט 3X5, בידוד ארבע ראשי, בידוד האמסטרינג, תאומים 2X8
נראה טוב. אני אוהב באימון השני להחליף את הדד ליפט בלאנג'ים בגלל שהוא עובד יותר על ה4 ראשי ופחות על הגלוטאוס בהשוואה לסקוואט. ככה יש גיוון יותר טוב ובסופו של דבר אתה עובד על הכל בשבוע.

• פותח/ת השרשור
נראה טוב. אני אוהב באימון השני להחליף את הדד ליפט בלאנג'ים בגלל שהוא עובד יותר על ה4 ראשי ופחות על הגלוטאוס בהשוואה לסקוואט. ככה יש גיוון יותר טוב ובסופו של דבר אתה עובד על הכל בשבוע.
להחליף את הדדליפט? אתה מתכוון לסטיף לג דדליפט? לאיזה תרגיל?
פשוט באימון השני אין דדליפט רגיל

סקוואט 3*5 , דדליפט 1*5 , סקוואט בינוני 3*8-10 זה מה שאני עושה באימון ab ..
ממליץ בחום ודד פעמים בשבוע בכל מקרה
גם נפח וגם עצימות

לאנג'ים עובד יותר על ה4 ראשי ופחות על הגלוטאוס בהשוואה לסקוואט.
זה תלוי ברוחב הפיסוק שאתה פותח, אבל למה אתה חושב כך?
להחליף את הדדליפט? אתה מתכוון לסטיף לג דדליפט? לאיזה תרגיל?
פשוט באימון השני אין דדליפט רגיל
הוא התכוון לבצע רוטציה בין הדדליפט ללאנג'ים.
אימון אחד: סקוואט, דדליפט, תאומים.
אימון שני: סקוואט, לאנג'ים, תאומים.
למה? כי דדליפט כבד פעמיים בשבוע אחרי סקוואט יכול להיות קשה מדי.
נשמע טוב יותר מלהתחיל לבודד במכונות את הקוואדס וההאמס.

• פותח/ת השרשור

העניין שאני רוצה לעבודה טוב על הארבע ראשי, בגלל זה חשבתי לתת לו איזה בידוד
לאנג'ים עובד טוב על ארבע ראשי? יהיה עדיף מהאק סקוואט במכונה או פשיטת ברכיים?
ולגבי הסקוואט, אתה ממליץ בשני האימונים עצימות גבוהה 3X5 או שבאחד האימונים נפח גבוה?

בעיקר בגלל ההרגשה. תתקן אותי אם אני טועה אבל בזמן ביצוע לאנג'ים ככל שאני יורד יותר לעומק אני מרגיש יותר את הארבע ראשי

העניין שאני רוצה לעבודה טוב על הארבע ראשי, בגלל זה חשבתי לתת לו איזה בידוד
לאנג'ים עובד טוב על ארבע ראשי? יהיה עדיף מהאק סקוואט במכונה או פשיטת ברכיים?
ולגבי הסקוואט, אתה ממליץ בשני האימונים עצימות גבוהה 3X5 או שבאחד האימונים נפח גבוה?
עדיף לשלב כמה שיותר עבודה בתרגילים חופשיים לאומת עבודה במכונות. לפחות כשאתה במצב של מתאמן מתחיל שבו אתה פחות מחפש פרופורציות ויותר מחפש להתחזק

בעיקר בגלל ההרגשה. תתקן אותי אם אני טועה אבל בזמן ביצוע לאנג'ים ככל שאני יורד יותר לעומק אני מרגיש יותר את הארבע ראשי

עדיף לשלב כמה שיותר עבודה בתרגילים חופשיים לאומת עבודה במכונות. לפחות כשאתה במצב של מתאמן מתחיל שבו אתה פחות מחפש פרופורציות ויותר מחפש להתחזק
ככל שאתה יורד יותר התנועה בברך (שאותה מבצע הארבע ראשי) גדלה, ולכן אפשר להרגיש יותר עבודה. הקטע הוא שאותו נכון נכון לגבי מפרק האגן; תנועה שמבוצעת על ידי שרירי העכוז גדלה וכו'. אגב, לא מומלץ לנתח תנועה לפי הרגשה. כל אחד מרגיש שונה בהתאם למבנה גוף, טכניקה, היכולת לקשר בין המודע לשריר (Muscle mind connection) ועוד משתנים.

עם החלק השני שלך אני מסכים לחלוטין.

ככל שאתה יורד יותר התנועה בברך (שאותה מבצע הארבע ראשי) גדלה, ולכן אפשר להרגיש יותר עבודה. הקטע הוא שאותו נכון נכון לגבי מפרק האגן; תנועה שמבוצעת על ידי שרירי העכוז גדלה וכו'. אגב, לא מומלץ לנתח תנועה לפי הרגשה. כל אחד מרגיש שונה בהתאם למבנה גוף, טכניקה, היכולת לקשר בין המודע לשריר (Muscle mind connection) ועוד משתנים.

עם החלק השני שלך אני מסכים לחלוטין.
יש תרגילים שאתה יכול להמליץ אז כבידוד לארבע ראשי שיהיו חופשיים? חוץ מסטיף לג דד ליפט לא עולה לי שום דבר לראש.

יש תרגילים שאתה יכול להמליץ אז כבידוד לארבע ראשי שיהיו חופשיים? חוץ מסטיף לג דד ליפט לא עולה לי שום דבר לראש.
סטיף לג דדליפט מבודד את ההאמסטרינג, לא את הארבע ראשי.
אין ממש תרגילים חופשיים שמבודדים את הארבע ראשי, אבל למה שתרצה לבודד? לבודד זה לא בהכרח אומר שרק ככה השריר יעבוד חזק יותר.
אפשר לתת דגש לארבע ראשי בפרונט סקוואט ובסקוואט עם עקבים מוגבהים (על פלטה קטנה).

אין ממש תרגילים חופשיים שמבודדים את הארבע ראשי, אבל למה שתרצה לבודד? לבודד זה לא בהכרח אומר שרק ככה השריר יעבוד חזק יותר.
עכשיו בדיוק נזכרתי שפרונט סקוואט עובד יותר טוב על הארבע ראשי. איזה טיפש אני אני עושה אותו בדיוק בגלל זה פעמיים בשבוע ושכחתי ממנו לגמרי. אם אתה שואל למה שאני ארצה לבודד אותו אז הסיבה האישית שלי היא שאני רוצה להגיע ל200 קילו בסקוואט רגיל, זה החלום שלי בתור בן אדם עם שאיפה להיות פואר ליפטר. אחרי נסיונות רבים לתקן טכניקה בלואו באר סקוואט שבו הגב תמיד נפל אצלי הגעתי למסקנה שהסיבה לכך היא שהארבע ראשי שלי מפגר מאחורה ובגלל זה אני מסוגל לסחוב על הגב משקל גבוה אבל בתרגיל עצמו הרגליים מתקשים להחזיק את המשקל. בגלל זה אני החלפתי את הסקוואט לפרונט סקוואט ובכך אני מביא את עצמי למצב של איזון.
יכולות להיות גם סיבות אחרות.

• פותח/ת השרשור

אם אני אעשה את הרוטינה שהומלצה בלי סטיף לג דדליפט, לא ייצא שהאמסטרינג יקבל קצת מדי עבודה ביחס לארבע ראשי?
אני מתכוון לאימון הזה:

אם אני אעשה את הרוטינה שהומלצה בלי סטיף לג דדליפט, לא ייצא שהאמסטרינג יקבל קצת מדי עבודה ביחס לארבע ראשי?
אני מתכוון לאימון הזה:
השאלה היא כזאת, האם אתה מרגיש צורך לעבוד על הארמסטרינג בנפרד? אני מכיר הרבה אנשים כולל עצמי שרוב תקופת האימונים שלי בחיים לא שילבתי תרגילי רגליים מעבר לסקוואט ודד ליפט ואני מרגיש מרוצה.

• פותח/ת השרשור
השאלה היא כזאת, האם אתה מרגיש צורך לעבוד על הארמסטרינג בנפרד? אני מכיר הרבה אנשים כולל עצמי שרוב תקופת האימונים שלי בחיים לא שילבתי תרגילי רגליים מעבר לסקוואט ודד ליפט ואני מרגיש מרוצה.
לא שאני מרגיש צורך, פשוט אני רוצה לעבוד קצת יותר על הארבע ראשי אבל ממה שאני יודע אסור להזניח את ההאמסטרינג ביחס לארבע ראשי כי זה יכול לעשות בעיות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית