הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר מהו היחס הנדרש במשקלי עבודה בין חזה עליון לאמצע?

Homemade

משתמש מתחיל
79
18
נק' מוניטין:
95
79
18
השאלה מתייחסת למתאמן מתחיל , בנוני ומתקדם שמטרתו בילדינג / פיטנס.

תודה!

מה זה משנה מה היחס? לך לאימון, תתאמן, תאכל כמו שצריך ואתה תגיע למטרה. כל עוד אתה עובד נכון ועושה תנועה נכונה הכל יהיה בסדר ואתה תתקדם. אני לא מבין את הטעם בשאלה הזאת ואיך התשובה אליה תעזור לך להתקדם. אבל סתם אם זורם לך לדעת קצת אנטומיה, החזה מחולק לשני ראשים.
http://www.exrx.net/Muscles/PectoralisClavicular.html
http://www.exrx.net/Muscles/PectoralisSternal.html
כפי שאתה רואה הראש העליון של החזה הרבה יותר קטן שזה אומר שבחזה עליון אתה אמור להרים פחות מפני שהראש העליון עובד יותר והמרכזי עובד פחות. בנוסף יש גם יותר דגש על הכתפיים שהוא גם שריר קטן יותר וכתוצאה מכל אלה אתה אמור להרים קצת פחות בחזה עליון.

אני מסכים עם זה שמעלי זה לא רלוונטי להתקדמות, את היחס תדע על ידי ניסוי וטעיה בתרגילים,
ואגב אין כזה דבר לעבוד רק על החלק האמצעי בחזה מהסיבה שהחלק התחתון והעליון בסינרגיה מבצעים את התנועה של החזה האמצעי, לכן, כשעובדים על האמצעי כל החזה עובד. ביחד.

אני מסכים עם זה שמעלי זה לא רלוונטי להתקדמות, את היחס תדע על ידי ניסוי וטעיה בתרגילים,
ואגב אין כזה דבר לעבוד רק על החלק האמצעי בחזה מהסיבה שהחלק התחתון והעליון בסינרגיה מבצעים את התנועה של החזה האמצעי, לכן, כשעובדים על האמצעי כל החזה עובד. ביחד.
ברור. אבל בתרגיל אחד החזה האמצעי עובד כשריר ראשי והעליון עובד כסינרגיסט ובחזה עליון ב30-60 מעלות זה נוטה לכוון האחר. זה מה שמסביר את הפער במשקלים.

ברור. אבל בתרגיל אחד החזה האמצעי עובד כשריר ראשי והעליון עובד כסינרגיסט ובחזה עליון ב30-60 מעלות זה נוטה לכוון האחר. זה מה שמסביר את הפער במשקלים.
כן, הפער הוא בגלל מה שציינת, רוב המסה נמצאת בחלק התחתון של החזה ובחלק העליון הכי פחות. לכן הפערים.

• פותח/ת השרשור
לפני שדבריי יוצאים מהקשרם...
כל מה שאמרתם נכון אך...
כמו שרמת מתאמן לדוג׳ בסקוואט נמדדת על פי המשקל שאנו מרימים ובלחיצת חזה
פי2 ממשקל גוף ופי 1.5 כמצויין בטבלה של מארק ריפטו.
אני מעריך שישנו יחס מסויים במשקלים בלחיצת חזה ובלחיצה בשפוע חיובי.
הרי כל מתאמן צריך פרופורציה, ולא להיראות כמו סוכריה על מקל.
ואיך מתאמן יודע מתי הוא בפיגור בתרגיל מסויים?- הקנה מידה שלו זה משקלים.
ולכן אני סבור שגם בחזה ישנו יחס מסויים שצריך להיות הגיוני וסביר ואני מעוניין לדעת מהו, בכדי לדעת לאן לשאוף

לפני שדבריי יוצאים מהקשרם...
כל מה שאמרתם נכון אך...
כמו שרמת מתאמן לדוג׳ בסקוואט נמדדת על פי המשקל שאנו מרימים ובלחיצת חזה
פי2 ממשקל גוף ופי 1.5 כמצויין בטבלה של מארק ריפטו.
אני מעריך שישנו יחס מסויים במשקלים בלחיצת חזה ובלחיצה בשפוע חיובי.
הרי כל מתאמן צריך פרופורציה, ולא להיראות כמו סוכריה על מקל.
ואיך מתאמן יודע מתי הוא בפיגור בתרגיל מסויים?- הקנה מידה שלו זה משקלים.
ולכן אני סבור שגם בחזה ישנו יחס מסויים שצריך להיות הגיוני וסביר ואני מעוניין לדעת מהו, בכדי לדעת לאן לשאוף
אני לא זוכר מי אמר את זה אבל מה שהוא אמר ממש נכון.
אני לא אצטט אותו כי אני לא זוכר במדויק אבל הבסיס של הטענה שלו היא זה לא משנה המשקל משנה המראה.
מה שאומר שאם החזה בפיגור אז אתה תראה את זה או שאנשים יגידו לך.
אז משקלים זה לא פרמטר נכון בשביל מה שאתה צריך

כן, הפער הוא בגלל מה שציינת, רוב המסה נמצאת בחלק התחתון של החזה ובחלק העליון הכי פחות. לכן הפערים.
לא, הפער נובע מזה שבכל לחיצה עובדים החזה והכתפיים, וכשזווית הלחיצה גדלה, הכתפיים לוקחות על עצמן יותר עומס. ומכיוון שהכתף זה שריר הרבה יותר קטן וחלש מהחזה - המשקלים יורדים.
ואם רוצים להמשיך את זה לכיוון השני, ככל שהזוית קטנה, כך לוקח הרחב גבי על עצמו עומס, ומכיוון שהוא חזק יותר מהכתפיים - תוכל להרים בלחיצה בשיפוע שלילי יותר משקל מאשר בלחיצה בשיפוע חיובי.

לא, הפער נובע מזה שבכל לחיצה עובדים החזה והכתפיים, וכשזווית הלחיצה גדלה, הכתפיים לוקחות על עצמן יותר עומס. ומכיוון שהכתף זה שריר הרבה יותר קטן וחלש מהחזה - המשקלים יורדים.
ואם רוצים להמשיך את זה לכיוון השני, ככל שהזוית קטנה, כך לוקח הרחב גבי על עצמו עומס, ומכיוון שהוא חזק יותר מהכתפיים - תוכל להרים בלחיצה בשיפוע שלילי יותר משקל מאשר בלחיצה בשיפוע חיובי.
אמת, זה גם חלק מהסיבה לפערים, אך עדיין חלקו התחתון של החזה חזק בהרבה מחלקו העליון.

מבחינת מסה אתה צודק, אבל אין לזה משמעות, כי החזה עובד יחד. תמיד.
החזה לא עובד יחד תמיד, אחרת לא היה סיבה לגוף האנושי לעצבב אותו לשלושה חלקים. למשל בכל תרגיל לגב הסיבים התחתונים של החזה יעזרו בתנועה, או למשל בכפיפת כתף הסיבים העליונים של החזה יעזרו. זאת אומרת שהחזה לא מעוצבב סתם על ידי שלושה עצבים.

• פותח/ת השרשור
בקיצור, אתם אומרים שמתאמן צריך להמשיך עד שיעירו לו שהחזה העליון בפיגור ביחס לשאר החזה?
אם מתאמן מתקדם במשקלים זה עדיין לא אומר שהוא מתקדם בקצב סביר, אולי הוא מתקדם לאט מידי מהסביר?
סתם קבעו את רמת המתאמן לפי היחס משקלי העבודה ביחס למשקל המתאמן?

בשביל להתקדם בצורה שווה ופרופורציונלית, חייב להיות יחס משקלים מסוים שיקבע את איזון הפרופורציה.

ולוטם... מה נתקעתם על אנטומיית שריר החזה, תשאירו זאת לפעם אחרת:37mv:

החזה לא עובד יחד תמיד, אחרת לא היה סיבה לגוף האנושי לעצבב אותו לשלושה חלקים. למשל בכל תרגיל לגב הסיבים התחתונים של החזה יעזרו בתנועה, או למשל בכפיפת כתף הסיבים העליונים של החזה יעזרו. זאת אומרת שהחזה לא מעוצבב סתם על ידי שלושה עצבים.
זה לא נכון. כל מחקר שבוצע עד היום הראה שזה פשוט לא כך.

זה לא נכון. כל מחקר שבוצע עד היום הראה שזה פשוט לא כך.
אני לא מכיר מידע אחר, מכל מקרה נסה זאת:
סובב את הכתף החוצה שלך כמו צין אפס והרם את ידך לפנים, גע בחזה ותשים לב שהחזה התחתון לא קיבל פולס חשמלי להתכווץ אך העליון כן קיבל פולס חשמלי להתכווץ. מרגישים את זה אפילו לא צריך מיכשור בשביל זה

הפורום מתקדם מיום ליום. אנשים עכשיו מרגישים פולסים חשמליים בגוף שלהם. מדהים.
חחחחחחח הרגת אותי מצחוק,
אבל הבנת את הכוונה שלי מרגישים אם השריר מכווץ כשנוגעים בו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית