הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון התאמת תפריט מסה

DoctorProp

משתמש פעיל
444
69
נק' מוניטין:
183
444
69
יצא לי לקרוא את המאמר רגישות לאינסולין ואיבוד שומן ,ממה שראיתי הציגו שם מחקר שמראה שכשאתם רגישים לאינסולין (מפרישים אינסולין ברמות גבוהות אחרי ארוחה עקב הסיבה שהגוף מחזיק ברמות אינסולין נמוכות בדם ברגיל ) עדיף לאכול בשיטת התפריט העשיר בפחמימה וכשאתם בעלי תנגודת לאינסולין (מפרישים מעט אינסולין מכיוון שהגוף מחזיק ברמות אינסולין גבוהות בדם )לאחר ארוחה אז מומלץ לאכול בשיטת התפריט הדל בפחמימה , האם זה נכון ?
אני זוכר מהיותי במסה כשהייתי אוכל ארוחה גדולה של אורז כמות גדולה מאוד של פחמימה בארוחה אחת הרגשתי עייפות ורצון לישון ,האם זה מעיד על רגישות גבוהה לאינסולין ,ומומלץ לי תפריט דל בפחמימה?

א. רגישות לאינסולין לא אומרת הפרשה גבוהה של אינסולין, לרוב חוסר רגישות מובילה להפרשה גבוהה.

ב. העייפות נובעת מרמות סוכר לא יציבות. עליות, ירידות וכו. זה קורה עם תפריטים רווי פחמימה

• פותח/ת השרשור
א. רגישות לאינסולין לא אומרת הפרשה גבוהה של אינסולין, לרוב חוסר רגישות מובילה להפרשה גבוהה.

ב. העייפות נובעת מרמות סוכר לא יציבות. עליות, ירידות וכו. זה קורה עם תפריטים רווי פחמימה
א. כאילו רגישות מתייחסת להתמודדות של הגוף עם הפרשת ההורמון של אינסולין,כן חוסר רגישות מובילה להפרשה גבוהה מסכים,מי שרגיש לאינסולין כאילו מפריש פחות אינסולין כי הגוף מגיב לו בהתאם ?
ב.העייפות מביעה חוסר רגישות לאינסולין , מכאן נובע שאחרי ארוחה הגוף מפוצץ באינסולין ואז יש נפילה גדולה של סוכר ורמות הגלוקוז בדם נמוכות
אז אני מסיק שאני אדם שאינו רגיש לאינסולין ,האם היני צודק?

א. כאילו רגישות מתייחסת להתמודדות של הגוף עם הפרשת ההורמון של אינסולין,כן חוסר רגישות מובילה להפרשה גבוהה מסכים,מי שרגיש לאינסולין כאילו מפריש פחות אינסולין כי הגוף מגיב לו בהתאם ?
ב.העייפות מביעה חוסר רגישות לאינסולין , מכאן נובע שאחרי ארוחה הגוף מפוצץ באינסולין ואז יש נפילה גדולה של סוכר ורמות הגלוקוז בדם נמוכות
אז אני מסיק שאני אדם שאינו רגיש לאינסולין ,האם היני צודק?
לא בהכרח, גם אדם עם רגישות גבוהה לאינסולין עשוי לחוות עליות וירידות ברמות הסוכר, פשוט יהיה צורך בפחות אינסולין לצורך התגובה.

@Tom
אני לא בקיא בנושא, ואתה המשכיל הראשון שעלה לי לראש
דעתך?

• פותח/ת השרשור
לא בהכרח, גם אדם עם רגישות גבוהה לאינסולין עשוי לחוות עליות וירידות ברמות הסוכר, פשוט יהיה צורך בפחות אינסולין לצורך התגובה.

@Tom
אני לא בקיא בנושא, ואתה המשכיל הראשון שעלה לי לראש
דעתך?
https://www.kilogram.co.il/1057/רגישות-לאינסולין-ואיבוד-שומן/
"
  1. כאשר אתם אוכלים כמות גבוהה של פחמימות בארוחה, האם אתם מרגישים רמות אנרגיה קבועות ונורמליות כמו שהיו לפני הארוחה או שאתם מקבלים קריסה ורוצים רק ללכת לישון ובנוסף נהיים רעבים שעה לאחר מכן. אם אתם במצב הראשון כנראה שיש לכם רמות נמוכות/נורמליות של הפרשת אינסולין, אם אתם במצב השני כנראה שאתם נוטים להפריש יותר אינסולין מהרגיל, מה שמביא לגלוקוז בדם לרדת בצורה חדה מטה וכתוצאה מכך אתם מרגישים ישנונים ורעבים."
    "
    1. בדיאטה עשירה בפחמימות, האם אתם מרגישים מלאים ונינוחים או עייפים ומנופחים? אם אתם במצב הראשון יש לכם רגישות טובה לאינסולין אם אתם במצב השני הרגישות שלכם לאינסולין לא כל כך טובה."

אני יכול להסיק מכאן שיש לי שיחרור גדול של אינסולין בנוסף לכך שאני מרגיש אחרי ארוחה עייף ומנופח ,זה באמת נכון.
בנוסף לכך "
עוד פחות מידע ומחקרים בוצעו על הפרשות אינסולין ודיאטות, למרות שישנו מחקר אחד שעליו נתבסס (4). באותו המחקר המשתתפים קיבלו דיאטה עם אינדקס גליקמי גבוה [אינדקס גליקמי = מדד המלמד עד כמה אכילתו של מזון מסוים משפיעה על עליית רמת הסוכר בשעתיים או שלוש אחרי הארוחה בדם] (60% פחמימות, 20% חלבונים ו20% שומן), מנגד הקבוצה השנייה קיבלה דיאטה עם אינדקס גליקמי נמוך (40% פחמימות, 30% חלבון ו30% שומן). באותו המחקר, נחקר הקשר בין ההורדה במשקל להפרשת האינסולין. במחקר, המשתתפים אשר הפרישו יותר אינסולין,הורידו יותר משקל עם דיאטות בעלת אינדקס גליקמי נמוך, כאשר המשתתפים בעלי הפרשות אינסולין יחסית נמוכות לאחר הארוחות, הורידו יותר משקל עם דיאטות בעלת אינדקס גליקמי גבוה.

"
לכן במסה הבאה אשנה את הגישה שלי לתפריט המכיל אינדקס גלקימי נמוך של 40% פחמימה 30% חלבון ו30% שומן.

• פותח/ת השרשור
תגדיר כמות גבוהה, מסקרנות
כמות גבוהה של אינסולין? אם כן אז זה לפי ההרגשה שלך לאחר ארוחה או במהלך שהייה על תפריט מסוג רווי פחמימה , אין לי מד סוכר כדי לאפשר לך לדעת את היחידות המדויקות אבל הבנתה את העניין.
@Moshe מה דעתך , הגישה שלי תהיה נכונה ותניב הבדל בתוצאות ?

כמות גבוהה של אינסולין? אם כן אז זה לפי ההרגשה שלך לאחר ארוחה או במהלך שהייה על תפריט מסוג רווי פחמימה , אין לי מד סוכר כדי לאפשר לך לדעת את היחידות המדויקות אבל הבנתה את העניין.
@Moshe מה דעתך , הגישה שלי תהיה נכונה ותניב הבדל בתוצאות ?
בפחמימה
כי 200 גרם בארוחה מעולם לא עשה אותי עייף
גם 300 לא...

הנקודה היא שרגישות לאינסולין היא דבר משתנה

• פותח/ת השרשור
בפחמימה
כי 200 גרם בארוחה מעולם לא עשה אותי עייף
גם 300 לא...

הנקודה היא שרגישות לאינסולין היא דבר משתנה
השאלה הגדולה יותר מה הוא הקצב ספיגה של פחמימה , ולא כמה פחמימה , אני מאמין שאם תאכל כמו גדולה של פחמימה מה שישפיע על הרמות בדם הינם קצב הספיגה של הפחמימה, ככל שהפחמימה תהיה יותר מורכבת ככה קצב הספיגה שלה יהיה מועט יותר כי היא תדרוש גם פירוק איטי יותר וגם קצב הפירוק של הקיבה הינה אינדיקציה.

אני לא בקיא בנושא, כמו שציינתי. כטן ספציפית אשמח להרחבה של הידע

אני לא מבין עקרון מסוים, אם אני מגיע לעייפות המדוברת, זה סך הכל אומר שהסוכר בדם ירד, וזו אמורה להיות אינדיקציה לכך שהתאים הגיבו לאיהסולין

או שאני טועה?

• פותח/ת השרשור
אני לא בקיא בנושא, כמו שציינתי. כטן ספציפית אשמח להרחבה של הידע

אני לא מבין עקרון מסוים, אם אני מגיע לעייפות המדוברת, זה סך הכל אומר שהסוכר בדם ירד, וזו אמורה להיות אינדיקציה לכך שהתאים הגיבו לאיהסולין

או שאני טועה?
זה אומר שהאינסולין שלך הרקיע שחקים, וזה גרם גם לירידה גם גדולה יותר בסוכר בדם מאשר שיהיה מאוזן או יעלה בצורה מתונה ,כנראה שהעלייה של האינסולין לאנשים מסוג זה פשוט לא מבוקרת במידה נכונה וזה גורם לזה, תדמיין שאתה מכניס כל כך הרבה פחמימה בכל כך קצת זמן לתאים , אני בספק שכולן ילכו לגליקוגן ואנרגיה זמינה יכול להיות שבגלל זה במחקר היה ניתן לראות את ההשמנה בקרב האנשים עם הרגישות הנמוכה לאינסולין בתפריטים בעלי אינדקס גליקימי גבוהה (% פחמימה גדול יותר ) ,גם אני לא הכי בקיא בנושא ובגלל זה אשמח לשמוע מילים של אנשים קצת יותר בקיאים .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית