הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חיטוב???

kukuzablo

משתמש מתחיל
86
7
נק' מוניטין:
18
86
7
מתחיל כבר להיות מתוסכל, בעלי סבלנות וידע- צריך את עזרתכם.
אם לקצר, מאוד רציתי לעשות בתקופה הזאת תוכנית של מאסה, מאוד רוצה לעשות ss ולהתחיל לגדול, אבל מה לעשות- הצבא לא מאפשר. לרוב לא אוכל לעשות יותר משני אימונים בחד״כ בשבוע, מאוד קשה לי להיכנס למאזן קלורי חיובי וגם אם כן שבוע שלם רק לאכול כשאני מתאמן רק פעמיים זה לא נשמע לי רעיון טוב. בנוסף אין לי את האופציה מבחינת איבזור החדר כושר לבצע סקוואט/דדליפט/בנץ׳ וכו.
יש לי עוד עשרה חודשים עד השחרור, ולמרות שאני לא בחור גדול (1.84 75) חשבתי שאולי אני אוכל עד אז לעשות חיטוב. אני מאמין שיש לי כמה אחוזי שומן להוריד, ואם אני אתמיד עד השחרור אני אוכל להתחיל מסה עם יותר כוח (אמנם לא הרבה יותר כי זה חיטוב, אבל עדיין) ועם פחות אחוזי שומן.
בגדול אני מאמין שיהיה לי יותר פשוט לעשות חיטוב, מכיוון שגם ככה מאוד קל לי להיות בגרעון קלורי וחלבון אני כבר אמצא מאיפה לדחוף. בקשר לשאר הערכים אני קצת בבעיה, מה שיש לאכול זה מה שאוכלים. בנוסף יש זמן לעשות אירובי עם החיילים.

אני צריך המלצה, הכוונה, עצות אולי ממי שכן הצליח לשלב אימונים בצבא, גם אם לא באופן אינטנסיבי מפאת חוסר אמצעים וזמן. כל עצה באמת תתקבל בברכה כי כמה שאני מנסה לקרוא וללמוד אני לא מצליח למצוא דרך להתאמן ולהשאר בתזונה באופן חלק בלי שיפריעו לי שבועות שטח שבהם אני לא יכול להתאמן/אילוצים של חדר אוכל וכו.
image.jpg

במקום הסקוואט לג פרס, במקום הבנץ׳ משקולות חופשיות, בגב מתח(שבגללי נראה לי תרגיל עדיף). שוב, אילוצים של החד״כ.
אני מבין שזה לא אידאלי, אפילו לא אידאלי בכלל, אבל בנוסף לכך בחלק מהשבועות אני אוכל להתאמן רק שני אימונים שאחריהם יהיו ארבעה ימי מנוחה.
אז מעבר לעצות והכוונה כללית שאני באמת חייב ממי שיודע איך למצות תקופה כזאת בצורה הטובה ביותר, כמה שאלות קצת יותר ספציפיות-
בזמן חיטוב, האם אפשר לוותר יחסית על פחמימות? מה מקורות השומן הטובים ביותר שאני יכול להביא איתי מהבית ובאיזו מידה עליי לצרוך אותם? צריכת חלבונים ביום במהלך החיטוב תיהיה כמו במסה (נגיד 1.7 גרם לקילו)? בימים שאני לא מתאמן עליי להקפיד על אותה כמות חלבון?
האם אני אוכל להשיג תוצאות איכותיות ביחס לאימון, תדירות האימונים והתזונה? מומלץ לי בכלל לעשות תקופת חיטוב כרגע?
ספציפית בקשר לאימון עצמו, שמעתי יותר מדי דעות לשם או לשם. כמה זמן מנוחה בין סט לסט והאם עליי להתאמן עד כשל? אם לא עד כמה אחוז מהrm ביחס לכמות החזרות?
דעה בכללי בקשר לתוכנית עצמה? ובאיזה אופן הכי מומלץ לשלב את האירובי?
אני מתנצל מראש על כל החפירה ואודה מאוד למי שיש לו מספיק סבלנות לעזור לי בנושא. ממני, לוחם שכמעט מתייאש

הפוסט ארוך מאוד... מתיש.
חשוב מאוד ליצור הבחנה ברורה בין סדרי הגודל של הגורמים המשפיעים.
מה אתה מחטב ב-1.84m@75kg?...
מה זה משנה איזה מנוחה אתה נותן בין סט לסט?
עבודה לכשל מביאה לך גדילה? אם התשובה היא שאין לך מושג, אז שוב, מה זה משנה?
תאכל 1.5g לק"ג או 1.7kg לק"ג, שוב, לא כ"כ משנה.
חשוב לבסס את האימונים על תרגילים בסיסיים (בעיקר בנץ' וסקוואט) אם אתה מעוניין להוסיף מסת שריר, לשמור על פלוס קלורי איכותי תוך תזונה נאותה ולנוח מספיק.

• פותח/ת השרשור
אמרתי מראש ובסוף שזה הולך להיות מתיש.
אבל במידה וקראת ראית שאמרתי שאין לי אופציה לשמור על פלוס קלורי איכותי תוך תזונה נכונה וגם לא לבצע את הסקוואט והבנץ׳. גם לנוח כמו שצריך יהיה לי הרבה פעמים בעייתי.
ומה זאת אומרת אם אין לך מושג מה זה משנה?
אין לי מושג אז אני מחפש תשובה ובעזרת התשובה אני אדע מה לעשות ואז זה ישנה. לא ממש הבנתי מה ניסית להגיד פה.
בכל מקרה, תודה על הנסיון לעזור(?), אבל לא כל כך הבנתי את הנקודה שלך.

אהלן 😃

מתחיל כבר להיות מתוסכל, בעלי סבלנות וידע- צריך את עזרתכם.
אל תיהיה, במילא עוד 10 חודשים אתה משתחרר.. זה לא מצב קבוע.

אני צריך המלצה, הכוונה, עצות אולי ממי שכן הצליח לשלב אימונים בצבא
אני הצלחתי, אבל זה כי היה חדר כושר בשק"ם אצלנו.
וגם היו לי 3 פעמים בשבוע ללכת בערב מבלי להיות תורן או כונן במשהו (חיל האוויר)
בגדול,
מה היציאות שלך הבייתה?
אין לך אפשרות לדחוף עוד אימון בסופ"ש? באיזה מכון כושר שכונתי?

אני מבין שזה לא אידאלי, אפילו לא אידאלי בכלל,
כשאין ברירה גם עם דאמבלים אפשר לעבוד על החזה עד שלב מסויים, לפחות כמתאמן מתחיל.
ולא רק על החזה, על הכל כמעט.
אפילו סקוואטים עם דאמבלים כבדים.

בזמן חיטוב, האם אפשר לוותר יחסית על פחמימות?
זה הרעיון, אני הייתי ממליץ על צריכה של כ 150 גרם פחמימה בממוצע לאורך החיטוב.
אפשר לרדת עם זה יפה מאוד בגירעון נורמלי.

מה מקורות השומן הטובים ביותר שאני יכול להביא איתי מהבית ובאיזו מידה עליי לצרוך אותם?
תלוי בךף
כלל אצבע אומר שחלבון כדאי לפחות 1.8 פי משקל הגוף, ושומן 0.8.
בחיטוב אני בעד להעלות יותר את השומנים מאשר את הפחמימות אבל זאת העדפה אישית כבר.
הכי פשוט שאתה יכול להביא מהבית - אגוזים,שקדים,בוטנים,טחינה גולמית,אבוקדו

צריכת חלבונים ביום במהלך החיטוב תיהיה כמו במסה (נגיד 1.7 גרם לקילו)?
1.8 לפחות
2 בממוצע זה אחלה.

בימים שאני לא מתאמן עליי להקפיד על אותה כמות חלבון?
כן

האם אני אוכל להשיג תוצאות איכותיות ביחס לאימון, תדירות האימונים והתזונה?
תעשה את המקסימום, ותקבל את המקסימום שתוכל ביחס לתדירות האימונים.
אתה בחיטוב, ורק מתחיל.. המטרה היא לא להגיע למשקלים גבוהים אלא להוריד אחוזי שומן (מה שיש) ובמקביל לפתח מסת שריר שלא קיימת.
אומנם בחוסר יכולת לבצע תרגילי בסיס ההתקדמות לא תיהיה ריאלית אבל כל פעילות עדיפה מלא לעשות כלום.

מומלץ לי בכלל לעשות תקופת חיטוב כרגע?
תלוי בך,
תעלה תמונה כדי שנוכל לראות ולהעריך לך.
אם אין לך אפשרות להתאמן כמו שצריך ואתה כבר רזה, הייתי שוקל לעבור לניטראלי ובמקביל לעשות FBW ככל האפשר.

כמה זמן מנוחה בין סט לסט והאם עליי להתאמן עד כשל?
אין חשיבות גבוהה לזה בשבילך כרגע,
אבל בגדול ככל שהסט בעצימות גבוהה יותר יש לנוח יותר זמן. אצלי זה 3-5 דק (עצימות = מס' חזרות נמוך יותר שקרוב יותר ל RM1-5 )
וככל שהנפח של הסט גבוה יותר כך אפשר לנוח פחות זמן. 1-2 דק לרוב (נפח גבוה = מס' חזרות גבוה יותר שנע בין 8-12 לרוב)

דעה בכללי בקשר לתוכנית עצמה? ובאיזה אופן הכי מומלץ לשלב את האירובי?

אירובי מגיע כעזר לחיטוב, אם אתה עומד בערכים שקבעת לך אז אין צורך באירובי.
אם אתה מעוניין לאכול קצת יותר..
תשלב אירובי בהתאם 😃
ו FBW זה בסדר. עדיף מכלום.

בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על התגובה העניינית והמפורטת. וגם על החיזוק בקשר לשיחרור:sweatingbullets:
אני חושב שנכון לי כרגע להיות בתזונה ניטרלית ולנסות להוציא את המקסימום מהfbw לפחות עד השחרור ואז לעבוד על מסה כמו שצריך.
בגדול כן, יש לי אופציה להתאמן בסופש אבל לצערי הכללתי את זה כשאמרתי שיש לי מעט זמן לאימונים בשבוע- בשבועות שטח של ראשון עד רביעי/חמישי אני אוכל להתאמן רק פעמיים. 🫤
בשבועות אחרים אצליח להכניס שלושה ארבעה אימונים בשבוע.
שוב, תודה רבה על התגובה והסבלנות לקרוא את המגילה שלי

תודה רבה על התגובה העניינית והמפורטת. וגם על החיזוק בקשר לשיחרור:sweatingbullets:
אני חושב שנכון לי כרגע להיות בתזונה ניטרלית ולנסות להוציא את המקסימום מהfbw לפחות עד השחרור ואז לעבוד על מסה כמו שצריך.
בגדול כן, יש לי אופציה להתאמן בסופש אבל לצערי הכללתי את זה כשאמרתי שיש לי מעט זמן לאימונים בשבוע- בשבועות שטח של ראשון עד רביעי/חמישי אני אוכל להתאמן רק פעמיים. 🫤
בשבועות אחרים אצליח להכניס שלושה ארבעה אימונים בשבוע.
שוב, תודה רבה על התגובה והסבלנות לקרוא את המגילה שלי

בכיף, בשביל זה אנחנו כאן.

תתאמן כמה שתוכל, אבל לא 4 אימונים. זה יתיש אותך ולא יהיה מועיל.
במיוחד לא כשאתה בנייטראלי.

תן מה שיש לך, ותראה תוצאות כך או כך.
רק תתמיד בכל היבט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית