הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תפריט שונה

מירב

משתמש מתחיל
66
2
נק' מוניטין:
2
66
2
הי
התחלתי מסגרת אצל מישהו מאוד חזק בתחום התזונה וספורט-ד"ר לתזונה וספורט
והתפריט שלו שונה מכל התפריטים שאני מכירה.
התפריט מבוסס על חלבונים , ירקות עד האחרי הצהריים ואחכ יש שתי מנות פחחמות
מדובר על חוסר פחממה ברמה שאפילו נמדד הפחממה בירק ומותר לי רק ירוקים ..
התוכנית היא להרזיה
מבצעת אם פחד שאולי או זה לא נכון וברגע שאחזור לאכול נורמלי - כי התפריט לא נורמלי.. אשמין ואהיה שבויה בתפריט כזה ..
מישהו מכיר סוג כזה תזונה ? נזקים במידה ויש ? אשמח לדעת את דעתכם ..

תודה

הוא בנה לך תפריט דל פחמימה. אם את חוששת מנזק לטווח הארוך או הקצר אני לא רואה חשש כזה,
אבל האם זה מוצדק לאור הנתונים שלך והמטרה? קשה לקבוע.

בדרך כלל תפריט כזה עולה כ"נשק יום הדין" לסוף תהליך הרזיה כשנותרים ק"ג אחרונים של שומן שמסרב לרדת.
הבעיה כמו שאני רואה אותה היא שמאוד קשה לנשים להכנס לתפריט כזה מהיום למחר אבל אם יש לך מוטיבציה וכח רצון ללכת בדרך זו אין לי ספק שתגיעי לתוצאות.

כדי להגיד יותר את מוזמנת לפרט משקל, גובה וערכים סופיים של התפריט כמה חלבון, שומן ופחמימה יש לך בתפריט.

לגבי היום שאחרי זה פשוט מאוד - בסוף התהליך יבנה לך תפריט נייטרלי כלומר תפריט שמבוסס על מספר הקלוריות שהגוף שלך צורך ביום. אם תאכלי יותר מזה תעלי במשקל וזה לא משנה אם תאכלי רק חלבונים או רק מפחמימות.

• פותח/ת השרשור
היי מרטין 174 שוקלת 74
לא יודעת לעשות את החישוב אבל בוקר זה קוטז אחוז קופסה +ביצה וירקות
בינים יוגורט 1וחצי ו5 שקדים
צהריים מרק ירקות בלי פחמימות - אפילו דלעת לא ..חזה עוף150 גרם וכף טחינה ..
בינים יוגורט וכוס פייבר 1
ערב סלט כף טחינה ופה אפשרי כבר ירקות לא רק ירוקים - עגבניות , וצפתית / חמד/ רבע קופסה
כמובן שיש אופציות לגיוון אבל ממש בקטנה
בואי נגיד שזה שובר לי את כל מה שאני מכירה הרבה חששות...
מה דעתך ?

היי מרטין 174 שוקלת 74
לא יודעת לעשות את החישוב אבל בוקר זה קוטז אחוז קופסה +ביצה וירקות
בינים יוגורט 1וחצי ו5 שקדים
צהריים מרק ירקות בלי פחמימות - אפילו דלעת לא ..חזה עוף150 גרם וכף טחינה ..
בינים יוגורט וכוס פייבר 1
ערב סלט כף טחינה ופה אפשרי כבר ירקות לא רק ירוקים - עגבניות , וצפתית / חמד/ רבע קופסה
כמובן שיש אופציות לגיוון אבל ממש בקטנה
בואי נגיד שזה שובר לי את כל מה שאני מכירה הרבה חששות...
מה דעתך ?

1. "שובר את כל מה שאני מכירה"? מה בדיוק?
2. התפריט שלך, לדעתי, לא מהטובים (בהמעטה). מילא, דל-פחמימה, אבל לפי מה שאת כותבת לנו, הוא גם דל-שומן. למען האמת, הוא כמעט נטול-שומן.
3. באופן כללי, תפריט דל-פחמימה צריך להיות עתיר בשומן (שומן בריא בלבד!). כלומר בתפריט שלך, למשל, הייתי מחליף את הקוטג' בכזה עם 9%, את היוגורט לכזה עם 4.5% או גם 7%, הייתי מוסיף שמנת חמוצה - 15% או גם 27%. הסלט מוסיף שמן זית (כתית! ובשום פנים ואופן לא זך/מזוכך!) בנדיבות. וכו'...

הי מירב,
אני מאוד מבינה את החששות שלך. יש קושי לנשים להתמודד עם תזונה דלת פחממות אבל הנסיון האישי שלי הוא שזה אפשרי ואפילו מרגיש טוב יותר בדיעבד אבל, התהליך אצלי היה הדרגתי מאוד. בכל מקרה, אם יש לך מוטיבציה גבוהה לתהליך תנצלי את זה. התקופה הראשונה תהיה קשה אבל אחר כך תתרגלי ותרגישי נפלא!
בכל מקרה אין לך מה לפחד.

את תגלי שאפשר לחיות בלי מרבית מהפחממות, ולטווח הארוך זה אפילו יתרון אדיר כי יהיה לך קל יותר לשמור על המשקל עם תזונה דלת פחממה. את חייבת להבין שהשמירה על המשקל היא הרבה יותר קשה מתהליך ההרזיה כך שהשינוי התזונתי הזה יהיה חייב ללוות אותך מכאן והלאה! (כמובן שפה ושם יהיו חריגות וזה בסדר גמור כל עוד אלה חריגות).

לגבי התפריט שלך: הוא מבוסס על כ1200 קלוריות שזה סביר אם את לא עושה שום פעילות אירובית (כלומר אם את עושה פעילות גופנית אירובית ניתן להוסיף קלוריות בהתאם).
כמות החלבון בתפריט טובה ולמרות שכמות השומן נמוכה הרי שהעלאה של כמות השומן תבוא בעיקר על חשבון הפחמימה שגם כך כמעט ואין לך בתפריט.

אם את מרגישה שיש לך כוחות להכנס לתהליך, תנקי את עצמך מלבטים ולכי על זה בכל הכוח.
אם את חוששת שזה קשה מידי עבורך, תבקשי מהתזונאי להפחית את הפחממות בצורה הדרגתית. בכל מקרה את תרזי כל עוד תאכלי סביב 1200 קלוריות.
לא כתבת כלום על שגרת אימונים. האם יש לך כזו?
בהצלחה

• פותח/ת השרשור
הי מרטין
אין ספק שצריכה להתרגל . ביצעתי שבוע וירדתי חצי קילו ..למרות שציפתי שארד יותר ובהקפיים היה טוב... עשיתי אחרי השבוע יום כזה "העמסת פחממות "
והחזרה היתה ממש קשה (האם לדעתך או בכלל כדאי לבצע זו " ולא אשמין מימים כאלה ?....
וראת את תגובתו של דורון שחושב שהתפריט גרוע .. ?. וכן חוששת שאחזור מה יהיה ? מלא שאלות בתהליך חדש נו ...
לגבי ספורט מבצעת בערך 4 פעמיים במכון ספנייג , ריצה 6 ק"מ ,מכשרים
דרך אגב לגבי ההשמנה שהיתה לי השנה (ברור מאוכל אבל מחסור מויטמין d שעכשיו עובדת על זה .
זה מסביר לי למה כל פציעה שלי לוקחת מלא זמן ריפוי ואני לא חזקה ..
תודה ואשמח את תגובתך
והאמת זה מאוד מעודד שאת ביצעת בעבר תזונה כזאת ואת מרגישה טוב ..

כעקרון אם את מבצעת 4 אימונים אירוביים בשבוע אפשר היה לתת לך תפריט מרווח יותר.

אין שום בעיה עם ימי העמסה וזה מאוד מקובל בחיטוב דל פחמימה. את לא תעלי במשקל בגלל ימים אלה.
לגבי ההערה של @Doron Milner בהחלט מומלץ להעלות את כמות השומן אבל לא תוכלי להוסיף מבלי להפחית את כמות הפחמימה. בשלב זה אני חושבת שכדאי לך להשאר עם התפריט הנוכחי שיש בו קצת פחמימה. בשלב הבא בהחלט ניתן לותר על הפייבר 1 ולהוסיף שקדים למשל.

לגבי התזונה שלי כיום, לאחר חודשים שאני על דל פחמימה זה בפירוש קל יותר. בסיום החיטוב את תעלי 1-2 קג שמקורם בנוזלים אבל מעבר לכך תוכלי לשמור בצורה טובה מאוד על התוצאות. את הפינוקים תשאירי לפעם בשבוע בלי להעלות במשקל.

כעקרון אם את מבצעת 4 אימונים אירוביים בשבוע אפשר היה לתת לך תפריט מרווח יותר.

אין שום בעיה עם ימי העמסה וזה מאוד מקובל בחיטוב דל פחמימה. את לא תעלי במשקל בגלל ימים אלה.
לגבי ההערה של @Doron Milner בהחלט מומלץ להעלות את כמות השומן אבל לא תוכלי להוסיף מבלי להפחית את כמות הפחמימה. בשלב זה אני חושבת שכדאי לך להשאר עם התפריט הנוכחי שיש בו קצת פחמימה. בשלב הבא בהחלט ניתן לותר על הפייבר 1 ולהוסיף שקדים למשל.

לגבי התזונה שלי כיום, לאחר חודשים שאני על דל פחמימה זה בפירוש קל יותר. בסיום החיטוב את תעלי 1-2 קג שמקורם בנוזלים אבל מעבר לכך תוכלי לשמור בצורה טובה מאוד על התוצאות. את הפינוקים תשאירי לפעם בשבוע בלי להעלות במשקל.

@מרטין שימי לב שבתפריט שלה כמעט נטול-פחמימה ושומן. חייבים מקור אנרגיה כלשהו וזאת אע"פ שבמקרה הצורך הגוף יודע לסנטז את החלבון למקורות שונים (זו הסיבה שיש לו ערך אנרגטי).
את לא יכולה להרעיב את הגוף הן מפחמימות והן משומן.

לא ממש @Doron Milner
יש לה 70-60 גר פחמימה. (יש שם כוס פייבר 1)
השומן אכן נמוך סביב 40 גר ולאור העובדה שהיא עושה אירובי הייתי מוסיפה קצת.

הי מרטין
אין ספק שצריכה להתרגל . ביצעתי שבוע וירדתי חצי קילו ..למרות שציפתי שארד יותר ובהקפיים היה טוב... עשיתי אחרי השבוע יום כזה "העמסת פחממות "
והחזרה היתה ממש קשה (האם לדעתך או בכלל כדאי לבצע זו " ולא אשמין מימים כאלה ?....
וראת את תגובתו של דורון שחושב שהתפריט גרוע .. ?. וכן חוששת שאחזור מה יהיה ? מלא שאלות בתהליך חדש נו ...
לגבי ספורט מבצעת בערך 4 פעמיים במכון ספנייג , ריצה 6 ק"מ ,מכשרים
דרך אגב לגבי ההשמנה שהיתה לי השנה (ברור מאוכל אבל מחסור מויטמין d שעכשיו עובדת על זה .
זה מסביר לי למה כל פציעה שלי לוקחת מלא זמן ריפוי ואני לא חזקה ..
תודה ואשמח את תגובתך
והאמת זה מאוד מעודד שאת ביצעת בעבר תזונה כזאת ואת מרגישה טוב ..
נשמע שהוא באמת טוב,לא הרבה בארץ שאני מכיר דואגים להזכיר העמסת פחמימות שהיא חלק בלתי נפרד מהחיטוב.

אני חושב שאת מבצעת המון אירובי, מה לגבי אימוני משקולות? שמו איתך דגש על זה? לדעתי כדי מאוד לשקול במיוחד בירידה במשקל(!!)
אולי כדאי לך לתסף גם במולטי ויטמין,הגוף שלך כנראה חלש כרגע יותר מהרגיל ונסי לעזור לו

• פותח/ת השרשור
אמשיך את התפריט שאתקדם לאט הוריד את הפחמימה בבניים והוסיף יותר שומן ואעדכן אותכם
רוצה תוצאות , באמת במקום של יאוש ואולי זה יעשה שינוי .תודה

אמשיך את התפריט שאתקדם לאט הוריד את הפחמימה בבניים והוסיף יותר שומן ואעדכן אותכם
רוצה תוצאות , באמת במקום של יאוש ואולי זה יעשה שינוי .תודה
לא הבנתי עדיין אם את עושה אימוני משקולות

• פותח/ת השרשור
הי עושה 2-3 בשבוע אבל לדעתי קצר לוקח לי חצי שעה רק רגליים אבל בהמשך אקבל תוכנית ליותר..
עוד שאלה קיבלתי זריקת הרגעה שאכן התזונה שלו שפויה ...וניתן להרזות וכמובן לא עושה נזק ..
מרטין את אומרת שאת עשית תזונה כזאת וזה לגבי שפוי ועושה תוצאות ...

לי השבוע היה ממש קשה והיה לי 2 ימים של מעידות שרק החליש אותי ..
לדעתי אני גם רעבה בגלל מוגלובין נמוך היום על 9וחצי והפרטין ריק וחוסר בויטמין די.
האם ניתן לדלג על ההעמסה????לחזור לשגרה אני ממש לא מצליחה אחרי זה וזה רק מקלקל לי
תודה

בגלל זה דיברתי על הדרגתיות.
תפני אליו ותספי לו על הרעב והמעידות. יש לו מספיק מקום לאפשר לך קצת יותר ואת לא אמורה לחוות קושי כזה בשלב ההתחלתי.
לגבי החזרה לשגרה אחרי העמסה אכן זה לא מתאים לכולם.
האם התפריט שהוא נתן לך כולל מעקב?
אין רק דרך אחת לרזות הרעיון הוא לחפש את הדרך שתהיה הכי נוחה עבורך!
דרך אגב איזה העמסה את עושה?

• פותח/ת השרשור
כן פעם בשלושה שבועות...לא אעשה עמסה .י לא נכון לי ואני מאבדת שליטה ואוכלת חוץ מפחמימות גם שטויות .
אני חשבת בגלל שאני לא רגילה לתזונה הזאת אני מחפשת קושי וקיצורי דרך ומקלקלת ...
לדעתך בתפריט שלי יש 1200 אין שסיבה שלא ארזה נכון?
לא פוגעת בי בתזונה לקויה .. קושי !
אפשר אחרי תפריט כזה שארזה לחזור לאכול נכון? אעשה יותר כוח לגבי רעב אשאל מה אפשר לעשות
יותר אוכל זה לא להרזות .. אני אוכלת ירקות ירוקים שמרגישה רעב . סליחה על החפירות ...

פעם בשלושה שבועות יום העמסה?
את יכולה לאכול כמה שטויות שאת רוצה ביום הזה ועדיין תרזי.
הייתי מציעה לך ארוחת צ'יט אחת בשבוע כחלופה.

מה שאני מנסה להגיד לך שזה לא חייב להיות כל כך קשה. יכולת לאכול 1350 קלוריות ועדין לרזות.
1200 הייתי שומרת לסוף החיטוב ועדיין זה תפריט הגיוני.

לגבי הרעב תוסיפי עוד ירקות למשל מרק או מוקפצים. תזונה דלת פחמימות היא משהו שמחייב קצת הסתגלות ובחורף זה אפילו קשה יותר. תוסיפי עוד ארוחת ביניים שמבוססת על ירקות וכף שמן זית - סלט מוקפץ למשל.

• פותח/ת השרשור
סגור פעם לשלושה שבועות 😃
אעדכן אותך .. תודה מרטין .

היי מרטין
חוזרת אליך אחרי שלושה שבועות שתפריט כמו שרשמתי לך לא קל ..... יום אחד שעשיתי יום שטיות (לא זה מה שקלקל)
שואלת אותך - לא ירדתי גרם ... תפריט כמעט בלי פחממות
כבר לא יודעת מה לעשות .. לא יורד ממני .
מה כבר אפשר לעשות ?

Back
למעלה תחתית