הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אשכול הבחירות הגדול 2015

בנט מעביר מיליארדים להתנחלויות על חשבון הרווחה, חינוך וכו', בעד מדינה דו לאומית - שזה אסון, ופשוט יחזיר אותנו מאות שנים אחורה, כל המפלגה שלו מורכת מדתיים פאנטיים ומשוגעים.
מרצ היא המפלגה הכי טובה כרגע.

אשמח שתביא משהו שעומד מאחורי המסומן באדום. ברור שהוא מעביר להם כסף, הוא גם מעביר לכל הארץ כסף. תראה רק שהוא מקציב להתנחלויות יותר כספים מאשר שאר הארץ (ביחס לשטח\אוכלוסיה מן הסתם).

אשמח שתביא משהו שעומד מאחורי המסומן באדום. ברור שהוא מעביר להם כסף, הוא גם מעביר לכל הארץ כסף. תראה רק שהוא מקציב להתנחלויות יותר כספים מאשר שאר הארץ.
על פי נתוני הלמ''ס, ההשקעה של הממשלה בתושב התנחלות לא חרדית עומדת על 3,213 שקלים בשנה, לעומת 1,683 בתושב אשדוד או באר שבע.
לאחר פיזור הכנסת, וועדת הכספים העבירה מעל 100 מיליון שקל להתנחלויות.

ה 200 מעונות החדשים שבנט התפאר בהם בסרטונו האחרון - נבנו *כולם* במועצה אזורית שומרון.

על פי נתוני הלמ''ס, ההשקעה של הממשלה בתושב התנחלות לא חרדית עומדת על 3,213 שקלים בשנה, לעומת 1,683 בתושב אשדוד או באר שבע.
לאחר פיזור הכנסת, וועדת הכספים העבירה מעל 100 מיליון שקל להתנחלויות.

ה 200 מעונות החדשים שבנט התפאר בהם בסרטונו האחרון - נבנו *כולם* במועצה אזורית שומרון.
תודה, אפשר לינק למקור? ( לא שאני מטיל ספק בך, פשוט הייתי רוצה לחטט בעוד נתונים כמו כמה השקיעו בתושב תל אביב, על מה זה הושקע ועוד)

תודה, אפשר לינק למקור? ( לא שאני מטיל ספק בך, פשוט הייתי רוצה לחטט בעוד נתונים כמו כמה השקיעו בתושב תל אביב, על מה זה הושקע ועוד)
הנתונים הם מפרויקט שישים ואחת, להפצה והגשה של מידע על המציאות הפוליטית בישראל.

במקרה שלי לכל השאלות אותה תשובה: רק לא ביבי
מי יהיה רוה"מ?
למי אצביע?
מה אני אעשה כשהיה גדולה?
למי אני מתחפשת בפורים?
איך אתה יודע שאתה גדול?

🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢

הנתונים הם מפרויקט שישים ואחת, להפצה והגשה של מידע על המציאות הפוליטית בישראל.
הנתונים הם לא אובייקטיבים, הם מציגים רק חלק מהתמונה ולא את התמונה המלאה וכך אפשר להעביר מסר שהוא לא בהכרח נכון.
יכול להיות שאתה צודק, שיש פה מתן תקציבים לא הוגן שלא בצדק.

אבל מה עם שאר הנתונים? כמה כל אזרח "מקבל" בערים כמו תל אביב וגבעתיים? האם עצם העובדה שרוב ההתנחלויות מתפתחות ואת חלקן עכשיו בונים משפיעה? אם היינו לוקחים יישובים (בתוך גבולות 67) בתחילת דרכם יכול להיות שהיינו רואים נתונים דומים.

לא אומר שאתה טועה, פשוט אומר שאתה מסתכל על חלק מהתמונה ואני אישית לא הייתי מסיק כלום מכמות כזו קטנה של נתונים, ובטח אם הם נבחרו בקפידה על ידי קבוצת אנשים שיש להם אינטרס.

מתלבט בין כחלון לעלה ירוק. בחירות קודמות הצבעתי עלה ירוק וזה הלך לפח ובגלל זה אני מתלבט אם להצביע שוב.

אבל תכלס, אם היה אפשר הייתי מצביע ל @coldfire .

אבל תכלס, אם היה אפשר הייתי מצביע ל @coldfire .
אני מניח שאתה בכוח רוצה להצטרף לחתולות ליד הפחי אשפה.
לגבי הבחירות בישראל, אתם אף פעם לא תמצאו את המתמודד שמשקף את כל הדעות שלכם על כל הנושאים: כלכליים, חברתיים, בטחוניים. זה או שאתם מתפשרים או שאתם לא מצביעים, פשוט מאוד.
בנט הוא מועמד ראוי ואין שם שום דבר "חשוך". יש רק 17 מדינות בעולם שמכירות בנישואים חד מיניים - מדוע ישראל צריכה להיות שונה מכל העולם בנושא הזה? מדינות הרבה יותר מתקמדות ומפותחות מישראל לא מצליחות להעביר את החוק הזה הן מסיבה דתית והן מסיבות עקרוניות כאלו ואחרות כך שאין קשר למפלגה של בנט או לא.

אף מפלגה לא תצליח להעביר חוק כזה בכנסת ולא משנה מי יהיה בקואלציה. ההקואליציה תמיד תהיה תלוייה בלפחות מפלגה אחת חרדית/ציונית (ציונית כמו בנט, לא כמו "העבודה" שהקשר בין הרשימה שלהם לשם המפלגה זה כמו הקשר בין הכתבות של YNET לכותרת שהם מביאים להם).
לגבי העברת תקציבים למתנחלים, זה אכן לא בסדר אבל זה מתרחש בכל מקרה כיום ע"י ביבי וחבריו ככה שזה לא משנה אם תבחרו בנט או לא, תקציבים יועברו אליהם בכל זאת.

יש לי הרגשה שביבי לא יזכה להיות בראש מפלגת השלטון ויהיה סוג של מהפך או קרב מאוד צמוד על המנדט. אני לא רואה איך השמאל יצליחו להרכיב ממשלה אלא אם יאיר לפיד + כחלון + ש"ס + מרצ (+ ליברמן?) יצטרפו לעבודה וגם אז לא בטוח שיספיקו להם כמות המנדטים. יש פה גם יותר מידי אנשים עם ניגוד אינטרסים והממשלה הזו לא תחזיק אפילו חודש (יאיר לפיד וש"ס לדוגמה, ליברמן ומרצ וכו'). יהיה מעניין אם לבנט יהיה יותר מנדטים מליכוד והאם ביבי ימליץ עליו להיות ראש ממשלה. אם לא, בנט גם לא יוכל בדיוק להרכיב ממשלה.

נערך לאחרונה:
עלה ירוק ללא ספק, מי שחושב שזה קול שיילך לזבל הוא טועה, כי עלה ירוק נתנו עליית מדרגה בקטע מפחיד בשנה האחרונה, לדעתי בבחירות הבאות כבר עלה ירוק יהיו בכנסת והלגליזצעה מגיעה אלינו!!
עכשיו ברצינות לדעתי אין כל כך למי להצביע.. כולם מושחתים, כולם מחפשים את הכוח עכשיו ומבטיחים הבטחות שגדולות עליהם בדיוק כמו יאיר לפיד, אני אישית מצביע עלה ירוק, אולי אני מושחת קצת כי אני מעשן אבל עדיין, הכי לגיטימי מבחינתי.

אני מניח שאתה בכוח רוצה להצטרף לחתולות ליד הפחי אשפה.
לגבי הבחירות בישראל, אתם אף פעם לא תמצאו את המתמודד שמשקף את כל הדעות שלכם על כל הנושאים: כלכליים, חברתיים, בטחוניים. זה או שאתם מתפשרים או שאתם לא מצביעים, פשוט מאוד.
בנט הוא מועמד ראוי ואין שם שום דבר "חשוך". יש רק 17 מדינות בעולם שמכירות בנישואים חד מיניים - מדוע ישראל צריכה להיות שונה מכל העולם בנושא הזה? מדינות הרבה יותר מתקמדות ומפותחות מישראל לא מצליחות להעביר את החוק הזה הן מסיבה דתית והן מסיבות עקרוניות כאלו ואחרות כך שאין קשר למפלגה של בנט או לא.

אף מפלגה לא תצליח להעביר חוק כזה בכנסת ולא משנה מי יהיה בקואלציה. ההקואליציה תמיד תהיה תלוייה בלפחות מפלגה אחת חרדית/ציונית (ציונית כמו בנט, לא כמו "העבודה" שהקשר בין הרשימה שלהם לשם המפלגה זה כמו הקשר בין הכתבות של YNET לכותרת שהם מביאים להם).
לגבי העברת תקציבים למתנחלים, זה אכן לא בסדר אבל זה מתרחש בכל מקרה כיום ע"י ביבי וחבריו ככה שזה לא משנה אם תבחרו בנט או לא, תקציבים יועברו אליהם בכל זאת.

יש לי הרגשה שביבי לא יזכה להיות בראש מפלגת השלטון ויהיה סוג של מהפך או קרב מאוד צמוד על המנדט. אני לא רואה איך השמאל יצליחו להרכיב ממשלה אלא אם יאיר לפיד + כחלון + ש"ס + מרצ (+ ליברמן?) יצטרפו לעבודה וגם אז לא בטוח שיספיקו להם כמות המנדטים. יש פה גם יותר מידי אנשים עם ניגוד אינטרסים והממשלה הזו לא תחזיק אפילו חודש (יאיר לפיד וש"ס לדוגמה, ליברמן ומרצ וכו'). יהיה מעניין אם לבנט יהיה יותר מנדטים מליכוד והאם ביבי ימליץ עליו להיות ראש ממשלה. אם לא, בנט גם לא יוכל בדיוק להרכיב ממשלה.
גם מבחינת נישואים חד מיניים וגם מבחינת כסף להתנחלויות - אתה יוצא מנקודת הנחה כאילו זה לא משנה למי יצביעו וכאילו כבר שמורים 61 מנדטים דתיים מלכתחילה.
בוודאי שבתכלס אין שום משמעות למה אני, אתה או כל הפורום ביחד יצביע - אבל מדובר על לבחור למי להצביע, ואם אתה בעד נישואים חד מיניים ונגד כסף להתנחלויות, אין לך מה להצביע לבנט.

הרעיון כששואלים למי תצביע, זה מי היית רוצה שיהיה חזק ויעביר את החוקים שהוא רוצה. להגיד שהסיכוי נמוך שיהיו נישואים חד מיניים זה נכון, אבל זה לא משהו שאפשר להשתמש בו כשמחליטים במי לבחור.

אני כן חושב שבנט חשוך, והעובדה שיהיה קשה להעביר חוק כזה בלעדיו לא שייכת - כי הוא (ושאר מפלגתו) אכן נגד נישואים חד מיניים ובעד העברת כספים להתנחלויות. והסיבה היא לא "כי זה גם ככה יקרה" - אלא כי אלו עמדותיהם האמיתיות.

בנוגע לפוסט, אני לא יודע למי אצביע, אבל חד משמעי לא אצביע על פי שום מצע בטחוני - אני לא רואה את ישראל בסכנת קיום בין אם הבית היהודי יהיה בשלטון ובין אם מרצ.
אצביע אך ורק על פי מצע כלכלי חברתי. המפלגה צריכה להיות כמה שיותר קפיטליסטית וכמה שיותר ליברלית, ונכון לרגע זה הקפיטליזם של ביבי חשוך ומלא דת, והליברליזם של מרצ/העבודה סוציאליסטי.
יש עתיד אולי היו אופציה טובה (בדיעבד כנראה שלא) בפעם הקודמת, עד שמונה רב כמספר 2, מה שפסל אותם מבחינתי.
אז אין לי תשובה. אבל הקול שלי בוודאות לא ילך לשום כיפה. הדת פה חזקה מאוד, חזקה מידי, ואחזק בוודאות את כל מי שילך נגדה במידה ויתאים לי מבחינה כלכלית. כרגע, אין כזה עד כמה שידוע לי. באסה. כנראה אתפשר על משהו.

שמורים 61 מנדטים דתיים מלכתחילה.
מספיק מפלגה אחת בקואליציה אפילו עם 4 מנדטים (המינימום היום?) כדי להטיל וטו על חוק ש 57 מנדטים אחרים בממשלה מאשרים ומסכימים עליו, ככה שאני לא יודע מאיפה הבאת את ה-61 מנדטים. להזכירך לך מה ציפי שפיצי עשתה עם 7 מנדטים בממשלה האחרונה?
החוק בעד הכרה של נישואים חד מיניים לא יעבור עם אף ממשלה, לא משנה מי ירכיב אותה. כל ממשלה תצטרך להכניס אליה קבוצה מסויימת של דתיים/חרדים/ציוניים שלא יעבירו לעולם חוק כזה כי זה נוגד את העקרונות הדתיים שלהם. גם הערבים לא יעבירו את החוק הזה. אלו הקבוצות שיכולות להעביר חוק שכזה: כחלון (וגם זה לא בטוח), יאיר לפיד, העבודה ומרץ. מדובר על 45-50 מנדטים בלחץ.

אין לך מה להצביע לבנט.
אני באמת לא מצביע כי:
א. אני לא יכול
ב. אני לא גר במדינה ולא מעודכן/בקיא בכל הדינמיקה

הרעיון כששואלים למי תצביע, זה מי היית רוצה שיהיה חזק ויעביר את החוקים שהוא רוצה
אף אחד לא יכול להעביר את החוקים שהוא רוצה גם אם יהיה לו 40 מנדטים בכנסת והוא יהיה "חזק". מספיק מישהו בקואליציה שיתנגד לחוק והופ, הוא נופל. מה תעשה? תפרק ממשלה? תפרק, את מי תכניס במקום? תסתכן ללכת לבחירות ולאבד מנדטים? זה שיש לך הרבה מנדטים לא אומר שאתה יכול להעביר איזה חוק שתרצה - זה רק אומר שאתה אחראי על יותר גופים ויש לך אלסטיות לעשות דברים שתמיד רצית או מנגד לדחוק אחרים לפינה ול"שחד" אותם כדי להעביר את החוקים שלך.

להגיד שהסיכוי נמוך שיהיו נישואים חד מיניים זה נכון, אבל זה לא משהו שאפשר להשתמש בו כשמחליטים במי לבחור.
זו לא אמורה להיות בחירה בכלל - לא יעברו נישואים חד מיניים במדינה הזו ב-50 שנים הבאות או כל עוד ימשיכו להיות לפחות 3-4 מלפגות דתיות/חרדיות בכנסת שבלי אחת מהן אי אפשר להקים ממשלה. זה לא אמור להיות פרמטר של למי להצביע כלל כי זה פשוט בלתי אפשרי לביצוע בבחירות הקרובות ולכן לא אמור להכלל כפאקטור בין אם אתה מסכים בנושא או לא כי הוא לא יתממש אז למה לדון עליו מלכתחילה?

אלא כי אלו עמדותיהם האמיתיות.
והוא היחיד שחשף אותם באופן הכי גלוי ואימיתי שיש בניגוד לאחרים שמסתתרים מאחורי סיסמאות ויוצאים עליו כשהוא "חשוך". כמו שבנט אמר, בוא נראה את לפיד, בוג'י-ציפי, כחלון וכל אלו שהאשימו אותו שהוא חשוך להציב אולטימטום שתוך 30 יום מהרגע שהם נבחרים הם יעבירו חוק להכרה בנישואים חד מיניים. מדוע אף אחד לא עשה את זה? כי אי אפשר והם יודעים את זה.

ובין אם מרצ.
מילה אחת: אוסלו.

אז אין לי תשובה. אבל הקול שלי בוודאות לא ילך לשום כיפה. הדת פה חזקה מאוד, חזקה מידי, ואחזק בוודאות את כל מי שילך נגדה במידה ויתאים לי מבחינה כלכלית. כרגע, אין כזה עד כמה שידוע לי. באסה. כנראה אתפשר על משהו.
המדינה שלך נבנתה על עקרונות של יהדות (דת). אתה לא מבין/יודע איפה אתה חי?
לעקור את היהדות ממדינת ישראל זה כמו לעקור את ה Constitution מארה"ב - לא יקרה בחיים אלא אם המדינה תתפרק/יקרה מהפך דמוגרפי מסויים/מלחמה אטומית.

לכל האנשים שמדברים פה על נישואים חד מיניים: תגידו, אתם רציניים? לא מסוגלים פה לאפשר נישואים דו-מיניים בלי הרבנות, אז אתם רוצים שיהיו נישואים חד מיניים?
משה צודק. זה רחוק שנות דור.

מצביע לעבודה, לאו דווקא מאהבת מרדכי, אלא משנאת המן. מעדיף לבחור בבבון מגן החיות ברמת גן על פני הדביל הזה.

בנט אנחנו צריכים שר ביטחון חזק שלא מתנצל ואומר הכל בפנים
איך אפשר להפקיד את הממשלה לציפי או לבוזי?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית