הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חוק הטיפים למלצרים

SweetBamba

משתמש כבוד
8,677
1,546
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
10,850
8,677
1,546
תמיד חשבתי שזה לא חוקי
עכשיו אני רואה כל מיני פסקי דין שונים ומשונים.
אפשר תשובה חד משמעית?

אם אתה מדבר על תשלום לעובד מכספי טיפים אז כן זה חוקי.
הבת זוג שלי עבדה ככה תקופה וזה מאוד הציק לי אז ביררתי את זה לעומק וזה מעוגן בחוק בתנאים בסיסיים של ידיעת העובד וקבלת שכר מינימלי.

גיליתי גם שזה חוקי אני בעצמי עובד ככה
יש חובת השלמה למינימום
ועוד כל מיני חוקים בהקשר של ביטוח ושטויות כאלה

זה היה חלום אם הייתי מקבל משכורת בנוסף לטיפים הייתי היום בן אדם שידו משגת:Confused:

גיליתי גם שזה חוקי אני בעצמי עובד ככה
יש חובת השלמה למינימום
ועוד כל מיני חוקים בהקשר של ביטוח ושטויות כאלה

זה היה חלום אם הייתי מקבל משכורת בנוסף לטיפים הייתי היום בן אדם שידו משגת:Confused:

זה לא שאין מקומות שמקבלים בהם משכורת בנוסף לטיפים

זה לא שאין מקומות שמקבלים בהם משכורת בנוסף לטיפים
נתחיל מזה שכמעט ואין דברים כאלה היום אלא אם זאת מסעדה כושלת

ונמשיך מזה שגם אם אני מוצא מקום כזה ספק גדול אם אני ארוויח יותר כסף מהבר שאני עובד בו כרגע

אתה לא חייב להשאיר טיפ.
לפי חוק לא
לפי חוקים חברתיים אתה חייב לשים 10% ואם אתה לא עושה את זה אתה לא רק קמצן אלא חסר כבוד

היום ישבתי בבר על 300 שקל והבאתי למלצר 400 וככה צריך תלמד לדאוג למלצרים והם ידאגו לך

לפי חוקים חברתיים אתה חייב לשים 10% ואם אתה לא עושה את זה אתה לא רק קמצן אלא חסר כבוד
למה חסר כבוד? אז למה לא מביאים טיפים למוכרים בחנות שעוזרים לך למצוא את הבגד במידה שלך, או למתדלקים בתחנת דלק, או לעובדים של המוסך (כשהעובד הוא לא בעל המוסך)? אני לא חושב שמלצרים עובדים יותר קשה מלפחות חלק מהאנשים האלה.
אחרי שאמרתי את זה, אני אישית כן משאיר טיפים תמיד, תכלס כי זאת הנורמה החברתית ולא כי אני חושב שהמלצרים הם משהו מיוחד מכל הנותני שירות האחרים שדווקא להם מגיע טיפ.

למה חסר כבוד? אז למה לא מביאים טיפים למוכרים בחנות שעוזרים לך למצוא את הבגד במידה שלך, או למתדלקים בתחנת דלק, או לעובדים של המוסך (כשהעובד הוא לא בעל המוסך)? אני לא חושב שמלצרים עובדים יותר קשה מלפחות חלק מהאנשים האלה.
אחרי שאמרתי את זה, אני אישית כן משאיר טיפים תמיד, תכלס כי זאת הנורמה החברתית ולא כי אני חושב שהמלצרים הם משהו מיוחד מכל הנותני שירות האחרים שדווקא להם מגיע טיפ.
או למדריכים בחדר כושר 😃

אני משאיר 10% רוב הפעמים כשהשירות סבבה וגם זה רק כי אחרת אחשב קמצן בן זונה.כשאני לא מרוצה מהשירות אני לא משאיר בכלל ונאלץ להתמודד עם מלצריות שרודפות אחרי מחוץ למסעדה ושואלת למה לא השארתי טיפ.
כל העניין של טיפ אוטומטי זה גועל נפש והלוואי והיה אפשר לשנות את זה.

אם היינו משאירים לכל בעלי המקצוע טיפים- היה הרבה יותר טוב לכולם.. למלצרים יש טיפים כמעט תמיד. השוני הוא במין. רק פעם אחת עברתי 200 שקל, ואין פלא שבחורות 50 קג מקבלות תמיד אחלה טיפים.. ממני 😛

כי ככה זה.. אחרת אף אחד לא היה ממלצר וגם שהמלצר דואג לך ומביא לך כל מה שאתה מבקש בין אם זאת הזמנה או סתם בקשה כדאי שתדאג לו חזרה ובוא נגיד מלצרים שבוזים על מינימום לא ממש יהיה לך כיף טוב אז תשים עוד 10 אחוז ממש לא יהרוג אותך ולא אף אחד אחר...

אני אישית קיבלתי כבר טיפים של 200 ו300 שקל לא פעם ולא פעמיים על חשבונות של פחות מ500 ולמה זה?
כי בתור מלצר יש לך את האפשרות לדאוג ולפנק את הלקוח הרבה מעבר למה שהוא משלם ופה ושם יש כאלה שמעריכים את זה

ובוא נגיד מלצרים שבוזים על מינימום לא ממש יהיה לך כיף טוב אז תשים עוד 10 אחוז ממש לא יהרוג אותך ולא אף אחד אחר...

אחד הדברים היותר מעצבנים שיצא לי לקרוא בפורום הזה.

אחד הדברים היותר מעצבנים שיצא לי לקרוא בפורום הזה.
וזה כי?
אני אומר לך תכלס עזוב שלא אני ולא 90% מהמלצרים האחרים היו מתקרבים לעבודה כזאת אם לא, אני גם לא הייתי רוצה שיתעסק לי באוכל מישהו שחי ממינימום וקורע תתחת..

וזה כי?
אני אומר לך תכלס עזוב שלא אני ולא 90% מהמלצרים האחרים היו מתקרבים לעבודה כזאת אם לא, אני גם לא הייתי רוצה שיתעסק לי באוכל מישהו שחי ממינימום וקורע תתחת..

איך אתה רוצה שהוא יידע אם להתעסק לי באוכל או לא, אם את הטיפ אני משאיר רק בסוף הארוחה?
או שאתה אומר שעד שלא כולם ישאירו 20%, צריך להתעסק באוכל של כולם?

איך אתה רוצה שהוא יידע אם להתעסק לי באוכל או לא, אם את הטיפ אני משאיר רק בסוף הארוחה?
או שאתה אומר שעד שלא כולם ישאירו 20%, צריך להתעסק באוכל של כולם?
זה לא העניין של בן אדם אחד ספציפית אבל כשאתה מקבל טיפים אתה עובד בכיף ומשרת בכיף כי אתה יודע שתקבל על זה משהו חזרה, שאני משרת אנשים אני משתדל לעשות את המקסימום כדי שהם יהנו וזה מתחיל מהדברים הכי הקטנים שאתה בתור לקוח אפילו לא רואה
לדוגמא כשאני ממלא צלחת צ׳יפס אני שם תמיד כמה שיותר עד שאין עוד מקום

ואתה בא למסעדה אתה רוצה להיות קינג לא סתם אתה משלם תרצה מפיות תקבל תוך שניה,מלח,לימון לא משנה מה ולא יהיה לך מלצר שיגיד לך טוב טוב ויביא לך אחרי שעה כי על הזין שלו למרות שגם כאלה יש...

זה לא העניין של בן אדם אחד ספציפית אבל כשאתה מקבל טיפים אתה עובד בכיף ומשרת בכיף כי אתה יודע שתקבל על זה משהו חזרה, שאני משרת אנשים אני משתדל לעשות את המקסימום כדי שהם יהנו וזה מתחיל מהדברים הכי הקטנים שאתה בתור לקוח אפילו לא רואה
לדוגמא כשאני ממלא צלחת צ׳יפס אני שם תמיד כמה שיותר עד שאין עוד מקום

ואתה בא למסעדה אתה רוצה להיות קינג לא סתם אתה משלם תרצה מפיות תקבל תוך שניה,מלח,לימון לא משנה מה ולא יהיה לך מלצר שיגיד לך טוב טוב ויביא לך אחרי שעה כי על הזין שלו למרות שגם כאלה יש...

לא ענית על השאלה ופספסת את הפואנטה.
נניח ויש לך משמרת על הפנים, בלי טיפים בכלל. אתה מקבל שולחן חדש, שאתה לא יכול לדעת על סמך מה שקרה קודם במשמרת שלך כמה טיפ הם ישאירו. יש מצב כזה שתתעסק להם באוכל? ואם אתה עונה לא, אתה חושב שצריך להיות מצב שמלצר כלשהו יתעסק להם באוכל?

אגב, עובדי מקדונלדס למשל, גם מתעסקים לך באוכל, והם מקבלים מינימום ולא שקל יותר. תחשוב על זה.

לא ענית על השאלה ופספסת את הפואנטה.
נניח ויש לך משמרת על הפנים, בלי טיפים בכלל. אתה מקבל שולחן חדש, שאתה לא יכול לדעת על סמך מה שקרה קודם במשמרת שלך כמה טיפ הם ישאירו. יש מצב כזה שתתעסק להם באוכל? ואם אתה עונה לא, אתה חושב שצריך להיות מצב שמלצר כלשהו יתעסק להם באוכל?

אגב, עובדי מקדונלדס למשל, גם מתעסקים לך באוכל, והם מקבלים מינימום ולא שקל יותר. תחשוב על זה.
נתחיל מזה שכל שולחן זה אופציה לקבלת כסף טוב ואתה יודע שבמקרה הכי גרוע ישלימו לך למינימום, אתה יכול לעשות 1000 שקל בלילה ואתה יכול גם לקבל 23 שקל לשעה אז גם אם הלך חרא קורה לא מתלוננים.

אני אישית בחיים לא יתעסק באוכל של אנשים אבל כבר ראיתי חיילים בצבא לדוגמא בתורנות מטבח שכן עשו דברים ויש לקוחות כל כך מעצבנים שצריך להתעסק איתם שאני לא אהיה מופתע מכלום

ועוד אחת מהסיבות שאני לא מתקרב למקדונלס, דרך אגב בשום מקום אתה לא יודע מה עושים לך באוכל בוא נגיד במקום שהטבחים ערבים רוב הסיכויים שנוגעים לך באוכל עם הידיים,וסתם הזמנת המבורגר קרה נפל על הרצפה הם ממש לא יזרקו אותו לא רוצה להגעיל רק שתהיה מודע..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית