הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חוק הטיפים למלצרים

מסכים עם הדעה הרווחת כאן - גם אני לא רוצה להשאיר טיפ אבל בגלל שזה הנורמה ומשום מה שפשוט מחייבים ב-10% טיפ למלצרים אז אני שם....

אני לא מאמין שכבר ארבעה דפים דנים פה בסוגיית הטיפים למלצרים ואיש לא הזכיר את כלבי אשמורת. אני מניח שאתם או צעירים מדי ומשום מה עדיין לא ראיתם, או שאתם מבוגרים מדי שכבר שכחתם. על כל פנים, מי שלא ראה שירוץ לראות, וממי ששכח שיראה שוב. צפיה מהנה מובטחת.

כמעט בטוח שהזכרתי את זה פעם שעברה שהיו דיונים על טיפים.

קרה לי מקרה בעבודה ונזכרתי בפוסט הזה ואני חייב לשתף אתכם

אני מלצר בבר, ויש לנו בבר קבוצה של לקוחות קבועים שבאים 3 פעמים בשבוע מזמינים בקבוק ליטר וודקה שאמור לעלות 350 שקל (להם אני עושה ב300 ואפילו פחות) ויש לי בתור מלצר אופציה להוציא צ׳יפס ואדממה וסיבוב צ׳ייסרים עלי ואני מוציא להם ואפילו גם שניצלונים..

עכשיו כבר פעמיים שהחברה האלה לא השאירו לי טיפ ויוצאים עם חשבון של 250-300 שקל שיכורים ואכלו כמו מלכים וקיבלו יחס טוב

בפעם השלישית שהם באו אמרתי להם מראש בקבוק 350 שקל כל צ׳ייסר אני מחייב אתכם וכל תוספת אוכל אני מחייב אתכם (וזה לא זול),בהתחלה התווכחו זיינו תשכל אחר כך הם קיבלו את זה, יצא להם 350 חשבון ובסוף המנהל ויתר להם הוריד להם ל300 והם השאירו טיפ יפה מאוד..

מה המסקנה?

אני מלצר בבר, ויש לנו בבר קבוצה של לקוחות קבועים שבאים 3 פעמים בשבוע מזמינים בקבוק ליטר וודקה שאמור לעלות 350 שקל (להם אני עושה ב300 ואפילו פחות) ויש לי בתור מלצר אופציה להוציא צ׳יפס ואדממה וסיבוב צ׳ייסרים עלי ואני מוציא להם ואפילו גם שניצלונים..

עכשיו כבר פעמיים שהחברה האלה לא השאירו לי טיפ ויוצאים עם חשבון של 250-300 שקל שיכורים ואכלו כמו מלכים וקיבלו יחס טוב

בפעם השלישית שהם באו אמרתי להם מראש בקבוק 350 שקל כל צ׳ייסר אני מחייב אתכם וכל תוספת אוכל אני מחייב אתכם (וזה לא זול),בהתחלה התווכחו זיינו תשכל אחר כך הם קיבלו את זה, יצא להם 350 חשבון ובסוף המנהל ויתר להם הוריד להם ל300 והם השאירו טיפ יפה מאוד..

מה המסקנה?
תשמע, אם המלצר/ברמן מפנק כמו שאתה מתאר, או בכלל אם עושה דברים אקסטרא שהם לא במסגרת התפקיד שלו, אז וואלה מכל הלב הייתי משאיר לו טיפ שמן. אבל הדיון העיקרי כאן הוא לא על זה אלא על זה שמשאירים טיפים אוטומטית כי "ככה צריך"

תשמע, אם המלצר/ברמן מפנק כמו שאתה מתאר, או בכלל אם עושה דברים אקסטרא שהם לא במסגרת התפקיד שלו, אז וואלה מכל הלב הייתי משאיר לו טיפ שמן. אבל הדיון העיקרי כאן הוא לא על זה אלא על זה שמשאירים טיפים אוטומטית כי "ככה צריך"
העניין הוא שהם היו בטוחים שזה מגיע להם כי ככה זה בבר והם גם מבקשים את זה כאילו אני חייב להם משהו וברגע שהם לא קיבלו כלום הם הבינו

אז גם במקומות אחרים אני מאמין שזה קיים לפעמים אתה מקבל יותר והרבה יותר ממה שאתה אמור ולא תמיד אתה תשים לב לזה

העניין הוא שהם היו בטוחים שזה מגיע להם כי ככה זה בבר והם גם מבקשים את זה כאילו אני חייב להם משהו וברגע שהם לא קיבלו כלום הם הבינו

אז גם במקומות אחרים אני מאמין שזה קיים לפעמים אתה מקבל יותר והרבה יותר ממה שאתה אמור ולא תמיד אתה תשים לב לזה
תכונה אופינית לישראלים ולילדי שמנת- הם חושבים שהכל מגיע להם. במקרה שלך זה ברור שעשית מעבר והם לא העריכו אבל לפחות עכשיו הם יודעים שיחס גורר יחס..

• פותח/ת השרשור

מה המסקנה?
הלקוחות פשוט מוזרים,זה הכל

תמיד חשבתי שזה לא חוקי
עכשיו אני רואה כל מיני פסקי דין שונים ומשונים.
אפשר תשובה חד משמעית?

מה השאלה?

החוק אומר דבר כזה - אין דבר כזה טיפים למלצר ברמת העקרון - הכל שייך לבעל העסק.
לקיחת הטיפ לכיסך משולה לגניבה.

יש היתר לקבל טיפ אך ורק אם הוא נמסר ידנית למלצר באופן אישי עבור השירות ולא כהשארה על החשבון.

בנוסף, בעל הבית יכול להשתמש בטיפים כמשכורת בתנאי שהוא מגלם אותה, אך אם הטיפים לא הגיעו לשכר המינימום היומי, על המעסיק להשלים את ההפרש.

• פותח/ת השרשור
מה השאלה?

החוק אומר דבר כזה - אין דבר כזה טיפים למלצר ברמת העקרון - הכל שייך לבעל העסק.
לקיחת הטיפ לכיסך משולה לגניבה.

יש היתר לקבל טיפ אך ורק אם הוא נמסר ידנית למלצר באופן אישי עבור השירות ולא כהשארה על החשבון.

בנוסף, בעל הבית יכול להשתמש בטיפים כמשכורת בתנאי שהוא מגלם אותה, אך אם הטיפים לא הגיעו לשכר המינימום היומי, על המעסיק להשלים את ההפרש.
אז כלומר.
אם מגיע בן אדם ואומר לי "קח,זה שלך" ושם לי 100 שקל בכיס כמו שקרה כבר פעם - זה שלי?

ובמידה והוא משלם באשראי - ומוסיף טיפ במזומן ואני מפנה לו את השולחן..זה של בעל העסק?
רק להבין איפה הגבול
מוזרים למה?
באמת אתה שואל למה?

-מלצר מפנק אותי ב300 שקל בקבוק,מוציא לי צ'יפס אדממה ושניצלונים - לא אשאיר לו טיפ.
-מלצר זורק עלי בקבוק ב350 ומחייב אותי על כל האדממה צ'יפס ושאר ירקות -מגיע טיפ המלצר גבר

לי אף פעם לא השאירו טיפ אחרי שלימדתי מישהו סקוואט 😭
(בעצם מישהי השאירה שקל פעם אחת והיא הייתה מלצרית)

כשהופכים את זה בכל מקום כבר לאיזשהו "חוק" כשרושמים לך בחשבונית 10% לא כולל שירות, זה כבר ממזמן הסתיים להיות משו שנותן כלקוח כאקסטרה.

אז כלומר.
אם מגיע בן אדם ואומר לי "קח,זה שלך" ושם לי 100 שקל בכיס כמו שקרה כבר פעם - זה שלי?

ובמידה והוא משלם באשראי - ומוסיף טיפ במזומן ואני מפנה לו את השולחן..זה של בעל העסק?
רק להבין איפה הגבול

כן. אם שמים לך את הטיפ בכיס או מביאים לך אותו ביד זה כביכול שלך.
עם-זאת חשוב לציין שהחוק מתחשב במנהגי המקום ואם לדוגמא מדובר במקום שבו הבוס הורה בפירוש שכל הטיפים ירוכזו במקום אחד ויחולקו בסוף משמרת, אזי אסור לך גם לא להצהיר על זה.

זה תחום קצת סבוך

כשהופכים את זה בכל מקום כבר לאיזשהו "חוק" כשרושמים לך בחשבונית 10% לא כולל שירות, זה כבר ממזמן הסתיים להיות משו שנותן כלקוח כאקסטרה.

לא כולל שירות לא אומר שאתה חייב להוסיף עבור השירות.

וואלה ? כי אני זוכר שלא שמתי כמה פעמים והמלצר/ית חזר עם החשבונית ואמר לי ולחבריי שחסר 10%

לא חסר שם כלום - זו רשות.
פעם הבאה שהוא אומר לך כזה דבר פשוט תגיד שאתה מוכן להוסיף לו 10% שחסרים לו מהזין שלך.

זה אולי ישמע לו כמו הצעה, אז ותר על זה^

בקיצור, לא חובה. פעם אחת קיבלתי שירות ממש ממש ממש מזעזע בים אז לא שמנו. רדפה אחרינו המלצרית והסברנו לה בעדינות ישראלית ש: כוס של האמ^#$^#%@$^ שלך - קחי את זה כטיפ לחיים.

אז כלומר.

רק להבין איפה הגבול

באמת אתה שואל למה?

-מלצר מפנק אותי ב300 שקל בקבוק,מוציא לי צ'יפס אדממה ושניצלונים - לא אשאיר לו טיפ.
-מלצר זורק עלי בקבוק ב350 ומחייב אותי על כל האדממה צ'יפס ושאר ירקות -מגיע טיפ המלצר גבר
כי הצ׳יפס והאדממה הולך חזק אצלנו והם היו בטוחים שזה מגיע להם וזה מובן מאליו וברגע שהם קיבלו יחס חרא אחרי שהם פעמיים לא השאירו טיפ ורבתי איתם על זה אז הם כן השאירו בשביל הפעם הבאה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית