הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חוק הטיפים למלצרים

נתחיל מזה שכל שולחן זה אופציה לקבלת כסף טוב ואתה יודע שבמקרה הכי גרוע ישלימו לך למינימום, אתה יכול לעשות 1000 שקל בלילה ואתה יכול גם לקבל 23 שקל לשעה אז גם אם הלך חרא קורה לא מתלוננים.

אני אישית בחיים לא יתעסק באוכל של אנשים אבל כבר ראיתי חיילים בצבא לדוגמא בתורנות מטבח שכן עשו דברים ויש לקוחות כל כך מעצבנים שצריך להתעסק איתם שאני לא אהיה מופתע מכלום

ועוד אחת מהסיבות שאני לא מתקרב למקדונלס, דרך אגב בשום מקום אתה לא יודע מה עושים לך באוכל בוא נגיד במקום שהטבחים ערבים רוב הסיכויים שנוגעים לך באוכל עם הידיים,וסתם הזמנת המבורגר קרה נפל על הרצפה הם ממש לא יזרקו אותו לא רוצה להגעיל רק שתהיה מודע..

אז מצד אחד אתה אומר לאנשים "אל תתפלא שמתעסקים לך באוכל אם אתה לא משאיר טיפים גבוהים" ומצד שני אתה אומר שמבחינתך להתעסק באוכל זה לא הגיוני, ושאסור להתלונן גם אם אתה מרוויח משכורת מינימום. אח"כ אתה בא ואומר "יש לקוחות כל כך מעצבנים שצריך להתעסק איתם".
נראה לי שאני לא אצליח להעביר לך את הפואנטה שלי אז נפסיק פה, מקווה שתרוויח כמה שיותר ושתתן לגיטימציה להתעסקות באוכל של אנשים כמה שפחות ✌️

אז מצד אחד אתה אומר לאנשים "אל תתפלא שמתעסקים לך באוכל אם אתה לא משאיר טיפים גבוהים" ומצד שני אתה אומר שמבחינתך להתעסק באוכל זה לא הגיוני, ושאסור להתלונן גם אם אתה מרוויח משכורת מינימום. אח"כ אתה בא ואומר "יש לקוחות כל כך מעצבנים שצריך להתעסק איתם".
נראה לי שאני לא אצליח להעביר לך את הפואנטה שלי אז נפסיק פה, מקווה שתרוויח כמה שיותר ושתתן לגיטימציה להתעסקות באוכל של אנשים כמה שפחות ✌️
חח אל תבין אותי לא נכון לא נותן שום לגיטימציה אותי אישית זה מרתיע קצת מהצד השני..

ולגבי המשכורת שאתה עושה פעם ב.. מינימום זה מבאס אבל הפעמים האחרות מפצות על זה אז לא מתלוננים

קיצר שיהיה אחלה יום

לא יודע למה מלצרים מרגישים שחייבים להם משהו.
במיוחד לאור העובדה שרוב המלצרים נותנים שירות כמו הפרצוף שלהם.
אתה מוזמן לעשות מה שבא לך אף אחד לא הצמיד לך אקדח לראש והכריח אותך לשים 10% מסכנים

מלצרות זה מקצוע קשה. אני מתכוון למלצרות אמיתית לא להגיש כוס קפה בבית קפה.
אני מאמין שכל בנאדם שאי פעם עבד כמלצר, ישאיר טיפ גם אם מחר לא יהיה לא מה לאכול. המלצרים היום עובדים קשה מאוד ומתבססים על טוב ליבם של הלקוחות.
אז תהיו טובים איתם.
במידה ונתקלתם במלצר ממש רע, לא כזה שמשתדל ולא יוצא לו, אלא אחד כזה שלא מכבד אותך ואת העבודה שלו הטיפ היחיד שאתה יכול לתת לו זה שעדיף לו לשנות מקצוע.

טיפשי ביותר הנורמה של להשאיר טיפ של 10 אחוז מינימום.
בא לך איזה מלצר שבוז מהחיים, מעכב לך כל הזמנה, למה שאני אשאיר לו טיפ? על איזה שירות?
אבל אם לא משאירים טיפ אז אתה נחשב אדם חרא וקמצן, מצד אחד לא מגיע לו אבל מצד השני הנורמה מחייבת אותך.
לדעתי המלצרים צריכים לעבוד על שיטה של cros sale ו up sale ושבעל המקום יתן תוספת של 5~10 אחוז מהבונים למלצר.
מלצר לא טוב - לא יצליח לשכנע לקוחות להזמין מנה יותר יקרה או לשלב כמה דברים - יפוטר
נכון זה יצא מהכיס של בעל העסק ולא מהכיס של הלקוח, אבל בסופו של דבר צריך להעיף תשטות הזאת מהארץ.
הייתי בכמה מדינות באירופה, אם אתה משאיר טיפ של כמה סנטים זה באמת כי המלצר היה טוב או האוכל היה מעולה.
אם לא השארת אז לא נורא, המלצר עדיין יהיה חייכן ועדיין יתן לך אחלה שירות בפעם הבאה כשתבוא.

נ.ב: אל תזיינו את השכל ותגידו "אבל באירופה מקבלים יותר אז ברור שיהיה להם יותר טוב ויהיו נחמדים"
לא מרוצים מהשכר של מלצר? מההתנהלות מול בעל המקום? אל תעבדו בזה ותמצאו משהו אחר (וכן יש דברים אחרים)
תארגנו שביתות, מחאות, כל דבר, העיקר לא להגיד שזה לא מכובד שלקוח לא משאיר טיפ של 10 אחוז לפחות (אפילו לא אגורה פחות)

רק שתדעו שבכמה מקומות שהייתי בחול מכניסים את ה10% לחשבון ובגלל זה לא משאירים שם טיפים אלא אם ממש מתחשק לך

בתור אחד שעבד שנה במלצרות וזאת הייתה העבודה הכי קשה שהייתה לי, פיזית גם כי עבדתי בחוף ולא יכלתי להסתובב שם כמו כל הבנות בבגד ים אז סבלתי נורא, והכי גרוע הרגשתי את עצמי כמעט זונה שהייתי צריך סוג של להתחנף כדאי לקבל כסף נורמלי.

לאחר כל זה אני חושב שצריך לבטל את העניין הזה, באמת שבתור מלצר אתה כמעט ולא עושה כלום ברוב המקומות הטיפים לא הולכים לטבח שהוא תאכלס זה שהוציא מנה טעימה וכו', נכון הייתי מביא לסועד את הסכום החדש או איזה מלח, אבל תאכלס זה פאקינג העבודה שלי.
אף אחד אחר לא מצפה לקבל טיף על העבודה שהוא צריך לעשות.

בכללי הטיפ צריך להיות על זה שהמלצר עשה דברים שהם מעבר לתפקיד שלו או עשה ממש משהו מיוחד ולו כשהוא הגיש לי 2 כוסות בירה שלקח לו דקה להביא ולצפות לטיפ.
לדוגמא אצלנו פעם המלצר הלך קנה חלב מסויים (בסופר ליד) בשביל לקוחה וזה באמת סיבה לטיפ.

אבל תאכלס הייתי מאוד שמח אם המנהג של טיפ היה נעלם, כי על זה שהבן אדם עושה את העבודה שבשבילה הוא מקבל משכורת הוא לא צריך לקבל תוספת, אף עבודה לא עושה את זה פרט למלצרות בארץ ועוד בכמה מקומות בעולם.

בתור אחד שעבד שנה במלצרות וזאת הייתה העבודה הכי קשה שהייתה לי, פיזית גם כי עבדתי בחוף ולא יכלתי להסתובב שם כמו כל הבנות בבגד ים אז סבלתי נורא, והכי גרוע הרגשתי את עצמי כמעט זונה שהייתי צריך סוג של להתחנף כדאי לקבל כסף נורמלי.

לאחר כל זה אני חושב שצריך לבטל את העניין הזה, באמת שבתור מלצר אתה כמעט ולא עושה כלום ברוב המקומות הטיפים לא הולכים לטבח שהוא תאכלס זה שהוציא מנה טעימה וכו', נכון הייתי מביא לסועד את הסכום החדש או איזה מלח, אבל תאכלס זה פאקינג העבודה שלי.
אף אחד אחר לא מצפה לקבל טיף על העבודה שהוא צריך לעשות.

בכללי הטיפ צריך להיות על זה שהמלצר עשה דברים שהם מעבר לתפקיד שלו או עשה ממש משהו מיוחד ולו כשהוא הגיש לי 2 כוסות בירה שלקח לו דקה להביא ולצפות לטיפ.
לדוגמא אצלנו פעם המלצר הלך קנה חלב מסויים (בסופר ליד) בשביל לקוחה וזה באמת סיבה לטיפ.

אבל תאכלס הייתי מאוד שמח אם המנהג של טיפ היה נעלם, כי על זה שהבן אדם עושה את העבודה שבשבילה הוא מקבל משכורת הוא לא צריך לקבל תוספת, אף עבודה לא עושה את זה פרט למלצרות בארץ ועוד בכמה מקומות בעולם.
יש לי את התחושה שאם הייתה עושה טיפים של 300-1000 שח(מספיק בנות מגיעות לסכומים האלה) - היית מתרגל בסופו של דבר לאיכות החיים ורואה ב-10% כמשהו שהוא חובה כי כביכול אתה עובד קשה "ומגיע" לך יותר מהמינימום.
אני עבדתי חצי שנה בתור מלצר ורק פעם אחת קיבלתי טיפ נמוך "רק" ב-200 שקל משאר הבנות.
אחת העבודות היותר קלות שהיו לי והכי פחות משתלמות. קיבלתי יותר טיפים בעבודות אבן וסבלות מאשר במלצרות.
בעד לתת טיפים או לכולם או לאף אחד- אני נותן לכולם כי מעדיף לקנות פחות אבל לקבל יותר יחס אישי.
יותר כיף\טוב בטיפים לדעתי שהם מעלים חיוך לבן אדם- כי זה לא ברור מאליו ולא אמור להיות כמו שזה היום. בדרום מופתעים אם אני משאיר טיפ של 20% אחוז אבל במרכז מסתכלים עלי בצורה "זה הכל" כאילו אני אמור להרגיש חרא אם אני משאיר 10% או לא משאיר בכלל..

יש לי את התחושה שאם הייתה עושה טיפים של 300-1000 שח(מספיק בנות מגיעות לסכומים האלה) - היית מתרגל בסופו של דבר לאיכות החיים ורואה ב-10% כמשהו שהוא חובה כי כביכול אתה עובד קשה "ומגיע" לך יותר מהמינימום.
אני עבדתי חצי שנה בתור מלצר ורק פעם אחת קיבלתי טיפ נמוך "רק" ב-200 שקל משאר הבנות.
אחת העבודות היותר קלות שהיו לי והכי פחות משתלמות. קיבלתי יותר טיפים בעבודות אבן וסבלות מאשר במלצרות.
בעד לתת טיפים או לכולם או לאף אחד- אני נותן לכולם כי מעדיף לקנות פחות אבל לקבל יותר יחס אישי.
יותר כיף\טוב בטיפים לדעתי שהם מעלים חיוך לבן אדם- כי זה לא ברור מאליו ולא אמור להיות כמו שזה היום. בדרום מופתעים אם אני משאיר טיפ של 20% אחוז אבל במרכז מסתכלים עלי בצורה "זה הכל" כאילו אני אמור להרגיש חרא אם אני משאיר 10% או לא משאיר בכלל..

אני נגד לתת טיפים בכלל, כרגע נותן בגלל "הסטאטוס קוו" שקיים לגבי זה, אבל כאשר אני לא מרוצה אני לא משאיר ולא אכפת לי שתרדוף אחרי (אף פעם לא קרה לי).

דרך אגב חבר שעבד בספנות בעולם וטייל המון אמר שתאכלס מבחינת שרות אז איפה שמקובל להשאיר טיפ השירות יותר טוב.
והוא מעדיף שיהיה ככה אם הטיפים.

ותאכלס אני מאמין שבלי טיפים המחירים יעלו ואז זה יהיה אותו דבר(רק אולי שרות יותר גרוע), ולכן אני נגד טיפים אבל אין משהו יותר טוב.

אני נגד לתת טיפים בכלל, כרגע נותן בגלל "הסטאטוס קוו" שקיים לגבי זה, אבל כאשר אני לא מרוצה אני לא משאיר ולא אכפת לי שתרדוף אחרי (אף פעם לא קרה לי).

דרך אגב חבר שעבד בספנות בעולם וטייל המון אמר שתאכלס מבחינת שרות אז איפה שמקובל להשאיר טיפ השירות יותר טוב.
והוא מעדיף שיהיה ככה אם הטיפים.

ותאכלס אני מאמין שבלי טיפים המחירים יעלו ואז זה יהיה אותו דבר(רק אולי שרות יותר גרוע), ולכן אני נגד טיפים אבל אין משהו יותר טוב.
גם לספר מגיע טיפ, גם למאבטח במועדון וגם לירקן בשוק- כולם עובדים קשה ויכולים לרמות אותך אבל לא עושים זאת. רק שהם לא מקבלים טיפים ולא מתלוננים, אבל המלצרים מתלוננים כאילו מישהו חייב להם משהו וזה מה שמעצבן.. מרביתם צעירים שמתרגלים לחיים היפים מוקדם מדי לטעמי..
איך זה שדווקא מלצרים מקבלים טיפים אני לא יודע. אולי בגלל שאנשים מפחדים שהם ירקו באוכל..
מסכים איתך בהכל.

גם לספר מגיע טיפ, גם למאבטח במועדון וגם לירקן בשוק- כולם עובדים קשה ויכולים לרמות אותך אבל לא עושים זאת. רק שהם לא מקבלים טיפים ולא מתלוננים, אבל המלצרים מתלוננים כאילו מישהו חייב להם משהו וזה מה שמעצבן.. מרביתם צעירים שמתרגלים לחיים היפים מוקדם מדי לטעמי..
איך זה שדווקא מלצרים מקבלים טיפים אני לא יודע. אולי בגלל שאנשים מפחדים שהם ירקו באוכל..
מסכים איתך בהכל.

אני לא יודע מאיפה זה התחיל אבל זה המשיך בגלל הגישה של בעלי העסקים עצמם שלהם זה הפתרון הכי נוח.
אני לא חושב שמגיעה למישהו טיפ לא לספר ולא לירקן, זה העבודה שלהם הם מקבלים משכורת בשביל לעשות את העבודה הזאת וכמובן שלא למלצר/ברמן.

הבעיה שזה כבר תרבות מושרשת ולצערי זה לא יעלם.

לדעתי , כאחד שממלצר 3 שנים, ומקבל כסף מעולה, אנשים שלא משאירים טיפ אלו אנשים שמעולם לא שירתו אחרים במלצרות , לא יודעים מה ההרגשה ומה התחושה.

אני עובד במסעדה שבה אנשים מעשנים לי בפרצוף ומבקשים כל מיני דברים שהם ליגיטיימים: תביא צלחות פה, רוטב שם (ואני עובד קומה שניה אז זה טרטור לא נורמלי ללכת למטבח להביא רוטב), מפיות ומגבונים.. ואצלנו זו לא מסעדה של ממש אלא מקום בילוי שאנשים יושבים על שולחן 3-5 שעות.
אז כן, אחרי שקירבתי לעצמי את הסרטן בעוד 10% בגלל הערסים המקוללים האלו, ואחרי ששרפתי 300 קלוריות רק בעליה וירידה של המדרגות בשבילם, אני מצפה לקבל על 1500 שקל חשבון , לפחות 100 שקל טיפ (והרי מדובר ב15 אנשים!! כל אחד זורק כמה שקלים ונגמר הסיפור), אז כשהם מביאים לך רק חמישים שקל, אתה כבר מזהה את הטיפוסים ויודע לא להתייחס לבקשות כאלו ואחרות.

ואני מעוניין שאנשים פה שחושבי ם אחרת ממני יביעו דעתם וישאלו ויתקילו אותי בשאלות, כי אני ממש במוד לענות על זה.

לדעתי , כאחד שממלצר 3 שנים, ומקבל כסף מעולה, אנשים שלא משאירים טיפ אלו אנשים שמעולם לא שירתו אחרים במלצרות , לא יודעים מה ההרגשה ומה התחושה.

אני עובד במסעדה שבה אנשים מעשנים לי בפרצוף ומבקשים כל מיני דברים שהם ליגיטיימים: תביא צלחות פה, רוטב שם (ואני עובד קומה שניה אז זה טרטור לא נורמלי ללכת למטבח להביא רוטב), מפיות ומגבונים.. ואצלנו זו לא מסעדה של ממש אלא מקום בילוי שאנשים יושבים על שולחן 3-5 שעות.
אז כן, אחרי שקירבתי לעצמי את הסרטן בעוד 10% בגלל הערסים המקוללים האלו, ואחרי ששרפתי 300 קלוריות רק בעליה וירידה של המדרגות בשבילם, אני מצפה לקבל על 1500 שקל חשבון , לפחות 100 שקל טיפ (והרי מדובר ב15 אנשים!! כל אחד זורק כמה שקלים ונגמר הסיפור), אז כשהם מביאים לך רק חמישים שקל, אתה כבר מזהה את הטיפוסים ויודע לא להתייחס לבקשות כאלו ואחרות.

ואני מעוניין שאנשים פה שחושבי ם אחרת ממני יביעו דעתם וישאלו ויתקילו אותי בשאלות, כי אני ממש במוד לענות על זה.
אותה גישה יכולה להתאים לגננים,מאבטחים,פועלי אבן ובניין,סבלים,עובדי מפעל,עובדי משק חקלאי- או בעצם כל בן אדם שעושה את העבודה ולא לוקח את הטיפים האלו כמובן מאליו. למה לא לתת טיפים למאבטח בקניון או לספר שלך? זה מובן מאליו לתת טיפ ומושמץ מי שלא נותן במלצרות אבל בשאר העבודות שלדעתי הרבה יותר קשות(מניסיון) לא מקובל לתת טיפים וכל טיפ זה ברכה.
אם מישהו בגישה של להשאיר טיפים- זה להשאיר לכולם ולא למלצרים "כי זה קשה" ובניין זה לא??

אותה גישה יכולה להתאים לגננים,מאבטחים,פועלי אבן ובניין,סבלים,עובדי מפעל,עובדי משק חקלאי- או בעצם כל בן אדם שעושה את העבודה ולא לוקח את הטיפים האלו כמובן מאליו. למה לא לתת טיפים למאבטח בקניון או לספר שלך? זה מובן מאליו לתת טיפ ומושמץ מי שלא נותן במלצרות אבל בשאר העבודות שלדעתי הרבה יותר קשות(מניסיון) לא מקובל לתת טיפים וכל טיפ זה ברכה.
אם מישהו בגישה של להשאיר טיפים- זה להשאיר לכולם ולא למלצרים "כי זה קשה" ובניין זה לא??
סוף סוף מישהו נותן לנו קרדיט. 8 שעות של פייסבוק לא בא ברגל

1. זה בחירה שלך לעבוד במקום הזה
2. המתקין כבלים/YES שבא אליך לתקן/להתקין שלפעמים יורד עולה לאוטו שלו 4-5 קומות בשביל בדיקות וכו' אתה משאיר לו טיפ ?

אני מאוד נגד אנשים כמוך, למה אתה חושב שהעבודה שלך יותר קשה מאשר עבודה אחרת? אני עבדתי בזה כן זה עבודה לא טובה (על סף הזנות לדעתי) אבל זה לא גורר שאתה חייב לקבל טיפים כי עבדתה "קשה", כולם עובדים קשה, אני גם עכשיו עובד קשה.

לפי חוק לא
לפי חוקים חברתיים אתה חייב לשים 10% ואם אתה לא עושה את זה אתה לא רק קמצן אלא חסר כבוד

היום ישבתי בבר על 300 שקל והבאתי למלצר 400 וככה צריך תלמד לדאוג למלצרים והם ידאגו לך
לא צריך להתעצבן, אני בעצמי חצי מלצר.
רק אמרתי שלפי החוק לא צריך זהו.

כי האנשים האלו עושים נטו את העבודה שהם נדרשים לעשות ולא מעבר,
כשאני לוקח פלאפון של לקוחה ושם לה בהטענה, מחזיר לה אותו - זה לא חלק מהעבודה שלי
כשאני מביא למנחה קריוקי את הפתקים שהלקוחות רשמו במקום שיקומו וילכו 2 צעדים אליו - זה לא חלק מהעבודה שלי

להדליק נרגילות, להחליף גחל, להחזיר מנה ש'לא היה לי טעים', להביא כוס , להביא קרח, להחליף את הקוקטייל המזדיין שלא טעים, לצלם את השולחן עם כל החבר'ה, להדליק את המזגן, לכבות את המזגן, להחליש את המזגן, להגביר אותו, לספוג קללות , רטינות, גישה מחורבנת ולפעמים אפילו אלימות (!!!!) , זה הרבה מעבר לעבודה שלי!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית