נק' מוניטין:
183
- 444
- 69
האם ישנם השפעות שליליות של סכרין על הגוף ?
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
מחקר (מצויין) של מכון ויצמן שהתפרסם לא מזמן מצא השפעה של ממתיקים מלאכותיים (סכרין היה אחד מהנבדקים העיקריים) על אוכלוסיית חיידקי המעיים, ודרכה השפעה על הנטיה לפתח תנגודת אינסולין וסוכרת סוג 2. זה די חדש כך שעוד לא נעשו מחקרים שמאוששים או מפריכים את המחקר הזה, אבל כפי שציינתי בסוגריים המחקר עשוי מצויין מבחינה מתודולוגית והמסקנות שלו מאד חד משמעיות (והוא פורסם ב nature, שזה פחות או יותר המקום הכי מכובד שתמצא). לטובת מי שלא רוצה לקרוא את הכל אני מצרף גם קישור לפרסום מטעם מכון ויצמן.האם ישנם השפעות שליליות של סכרין על הגוף ?
מעניין ! תודה רבה טוב ללמוד דברים חדשים!מחקר (מצויין) של מכון ויצמן שהתפרסם לא מזמן מצא השפעה של ממתיקים מלאכותיים (סכרין היה אחד מהנבדקים העיקריים) על אוכלוסיית חיידקי המעיים, ודרכה השפעה על הנטיה לפתח תנגודת אינסולין וסוכרת סוג 2. זה די חדש כך שעוד לא נעשו מחקרים שמאוששים או מפריכים את המחקר הזה, אבל כפי שציינתי בסוגריים המחקר עשוי מצויין מבחינה מתודולוגית והמסקנות שלו מאד חד משמעיות (והוא פורסם ב nature, שזה פחות או יותר המקום הכי מכובד שתמצא). לטובת מי שלא רוצה לקרוא את הכל אני מצרף גם קישור לפרסום מטעם מכון ויצמן.
תוספת: הכמויות שנבדקו בניסוי היו כמויות נורמליות שאדם צורך (או האקויולנט שלהם במשקל עכברי, כי חלק מהניסוי היה על עכברים), לא כמויות מופרזות שלפעמים גורמות לתוצאות לא רלבנטיות.
אופס: עכשיו אני שם לב שהמאמר המלא הוא בתשלום. סורי.