הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Starting Strength :>.

• פותח/ת השרשור l1roN
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול
  • פותח/ת השרשור
בן 15,היתי רץ פעם פעם בחודש-שבועיים אבל בזמן האחרון אני מקפיד על פעמיים בשבוע,אני צריך את זה בשביל המבחנים ואני גם ממש ירדתי בריצה מאז שהתחלתי להתאמן באימונים אינטנסיבים..

מה השיטה?

• פותח/ת השרשור
אימון 21.8

סקוואט 32.5 5,5,5 - אני משתפר לעט לעט,אבל עדיין יש לי בעיה,בגלל האחיזה של הLowbar אחרי שאני עולה אני לא מצליח ליישר את הגב אני נשאר מקובע,ושאני יורד הגב שלי אוטומתית עושה מין חצי Good Morning כזה...והעניין הוא שהאחיזה גורמת לי לעשות את זה אוטומתית ואני יודע שלא צריך לעשות את זה אבל בכל זאת זה קורה,העם מה שאמרתי עם הגב זה אמור להיות כך?בLowbar?

בנצ' 32.5 5,5,5 - סט ראשון היה קל,שני בינוני,שלישי בינוני-קשה והחזרה האחרונה בסט השלישי הייתה קשה+,אני מאוד מופתע מהקושי שלי בבנצ',אבל זה בטח בגלל הסקוואט.

דדליפט 32.5 4 - היה קשה,עשיתי גם בלי כוונה 4 ,או שעשיתי 5 אבל אני לא זוכר,לא רציתי לקחת סיכון ושיקרה מצב שאני עושה 6,ד"א אני ממש מרגיש את הErector Spiane שלי עכשיו,אני חושב שאני חווה Doms,בעיקר הייתי מרגיש שהייתי מוציא את התחת בדדליפט ומקווץ תגב התחתון..

אימון הבא אני יעלה 4ק"ג ל36.5..יהיה קשה אבל הבנתי שאין פלטות קטנות בדדליפט.
בנצ' ללא ספק אני מעלה ל35,וסקוואט אני שוב לא יודע עם להמשיך להתקדם.

וחברים ממש ממש כואב לי הגב התחתון!אני מדגיש כי זה מבאס,אני גם לא יודע עם ללכת לשחק כדורגל,חברים הציעו לי לבוא איתם

צלם סרטים של ההרמות

• פותח/ת השרשור
אניי יצלם אבל יש לי שתי שאלות קורן:
1.הDoms שאני חווה בגב תחתון זה אמור לקרות?
2.בסקוואט הענין שהגב שלי עושה חצי גוד מורנינג אוטומתית תקין?המדריך אומר שאני מוריד תגב יותר מדי.
3.בסקוואט אחרי שירדתי אני שוב עולה ואני לא מצליח לישר את גב הוא אוטומתית מקובעע,האם זה תקין??
4.איך ההתקדמות שלי עד כה?
5.חברים קוראים לי לשחק כדורגל עוד שעה,האם ללכת לדעתכם?הגב שלי תפוס אבל מלא זמן לא שיחקתי ובאלי

נערך לאחרונה:
תצלם סרט ואז יהיה אפשר לענות על הכל
אם לא כואב לך יותר מדי ואתה רוצה ללכת לשחק אז מה אתה צריך את עזרתנו?

• פותח/ת השרשור
בסדר,עבר הכאב קצת,אבל לא מסוכן לאימונים?

בהנחה שזה דומס, משחק כדורגל לא ישנה הרבה....לך שחק ותהנה...

לגבי הריצה יש כמה וכמה שיטות. תנסה אחת שאני מאוד אוהב (תמיד גרם לחיילים שלי להתעצבן משום מה 😆) ונראה איך תתקדם. תחלק את הריצה למקטעים של 20 שניות (אם זו היתה ריצה ארוכה יותר החלוקה היתה ל-30 שניות ויותר). תרוץ לפי קצב משתנה בכל מקטע.
20 שניות קצב רגיל 70-75% מהמהירות המקסימלית שלך.
20 שניות קצב בינוני-מהיר 85-90% מהמהירות המקסימלית.
20 שניות ספרינט- מקסימום מהירות.
וחוזר חלילה.

יש לזה כמה השלכות:
1. אתה מסיים את הריצה הרוס, אבל בפחות מ-14 דקות באחריות.
2. אתה מציב לעצמך יעדים תוך כדי ריצה ולכן קל יותר להשתפר (כל פעם אתה חושב רק על ה-20 שניות הקרובות בלי להתחשב בריצה בכללותה).
3. אתה בא לפה ומקלל אותי.

נ.ב.
אל תדאג מזה שאחרי 3-4 דקות המהירות המקסימלית שלך לא ממש מהירה. זה משתפר עם הזמן. חוץ מזה, כשאני אומר מהירות מקסימלית זה רק אומר שאתה נותן את הספרינט הכי חזק שאתה יכול לתת באותו רגע נתון.
ועוד דבר, אל תרמה את עצמך ואל תוותר לעצמך. שני הדברים האלה הם מפתחות בטוחים לכישלון.

זהו, הכל כמובן מניסיון אישי. אין לי שום ידע בכושר, ככה שאם אתה מחפש תשובה מוסמכת תיצטרך להיעזר במישהו שמבין. 😃

אניי יצלם אבל יש לי שתי שאלות קורן:
1.הDoms שאני חווה בגב תחתון זה אמור לקרות?
2.בסקוואט הענין שהגב שלי עושה חצי גוד מורנינג אוטומתית תקין?המדריך אומר שאני מוריד תגב יותר מדי.
3.בסקוואט אחרי שירדתי אני שוב עולה ואני לא מצליח לישר את גב הוא אוטומתית מקובעע,האם זה תקין??
4.איך ההתקדמות שלי עד כה?
5.חברים קוראים לי לשחק כדורגל עוד שעה,האם ללכת לדעתכם?הגב שלי תפוס אבל מלא זמן לא שיחקתי ובאלי

1. יכול להיות, אבל זה גם יכול לנבוע מטכניקה לקויה.
2. זה בסדר. גם לי זה קורה בLOW BAR. הגב לא חייב להיות זקוף בכל חזרה, ככה שאתה לא צריך לעשות חצי GM בעלייה. ריפטו כותב על זה גם בספר.
3. כן. אתה רק צריך להוציא כמה שיותר את החזה ולהיות TIGHT. אתה לא צריך להזדקף.
4. כל עוד אתה מתקדם מאימון לאימון זה לא משנה.
5. תשחק, אם אתה מרגיש שזה מפריע לך אז תוותר.

• פותח/ת השרשור
תודה לכם,טוב חברים אני שומר שבת אז אני ידבר איתכם במוצ"ש,שבת קודש לכולכם,ותודה רבה.
אימון הבא אני מצלם את עצמי.

• פותח/ת השרשור
שבוע טוב אנשים,כאמור עליה של ק"ג משקל:48.5
עדיין יש כאבים בגב התחתון,אימון הבא יום שני בעזרת ה' מקווה כבר להרים 20 פרס,35 סקוואט,וחמישיות נורמליות למתח.

נערך לאחרונה:
זה לא משנה. לשניהם יש את אותה הסוליה.

• פותח/ת השרשור
מה מחיר סביר לנעל הזאת?[השניה ],כי יש חנות נעליים קרוב אלי ,אבל הם יחסית יקרניים ואני רוצה לדעת עם שווה לי לקנות מהם תאולסטאר או לחכות עד שאני אלך לחוצות המפרץ ואני כבר יעבור בגלי ויקנה

לירון אני חייב להגיד לך שמאז שאני מכיר אותך הידע שלך השתפר מאוד ואתה מבין הרבה יותר ממה שהיית פעם בנושא. אבל באמת כדאי שזה יתחיל להתבטא בעליה במשקלים אחרת זה חסר טעם. אחרי שנה של אימונים אפשר להשיג הרבה יותר מ-32.5 קילו סקוואט.

• פותח/ת השרשור
תודה,כן אני מאמין שבאמת השתפרתי מבחינת הידע,לגבי המשקלים - עד כמה שזה נשמע דפוק אבל המשקלים האלה בכלל לא קלים לי,אני בכל מקרה מקווה בעזרת השם למשוך את התוכנית לפחות חצי שנה.המטרה העיקרית היא פלטה ראשונה בסקוואט ובדדליפט,וד"א רק התחלתי את התוכנית עוד לא הגעתי למשקלי השיא,השבוע הזה אני כבר מאמין שאני ישבור שיא[לכאורה השיא שלי הוא 37.5 בסקוואט ומקווה בסוף השבוע כבר לסגור 40,אתה יודע מה שמצחיק שאני עולה במשקל גוף ממש יפה,אני ממש קרוב ל50 ק"ג אבל משקלי העבודה עדיין נמוכים,אבל עם התוכנית הזאת אני יתקדם טוב אני מאמין.

תודה,כן אני מאמין שבאמת השתפרתי מבחינת הידע,לגבי המשקלים - עד כמה שזה נשמע דפוק אבל המשקלים האלה בכלל לא קלים לי,אני בכל מקרה מקווה בעזרת השם למשוך את התוכנית לפחות חצי שנה.המטרה העיקרית היא פלטה ראשונה בסקוואט ובדדליפט,וד"א רק התחלתי את התוכנית עוד לא הגעתי למשקלי השיא,השבוע הזה אני כבר מאמין שאני ישבור שיא[לכאורה השיא שלי הוא 37.5 בסקוואט ומקווה בסוף השבוע כבר לסגור 40,אתה יודע מה שמצחיק שאני עולה במשקל גוף ממש יפה,אני ממש קרוב ל50 ק"ג אבל משקלי העבודה עדיין נמוכים,אבל עם התוכנית הזאת אני יתקדם טוב אני מאמין.
חח באמת צריך נס כדי שתעלה במשקלים. אבל אני מאמין שתצליח!

כי אתה סופר קולה
במקום לספור סטייקים שטרפת.
אתה יכול להרשות לעצמך לאכול 4000 קלוריות ואתה לא תשמין.

• פותח/ת השרשור
אתה יודע מה מתחיל להיות מבאס אצלי מקס,זוכר פעם איזה שחיף הייתי...[32 ק"ג]..עכשיו אני שוקל 49-50,ואני כבר על איזה 13-14%..זה מבאס כי אני מפחד לחטב בקרוב,אני מתכוון להמשיך אותה עד הקיץ הבא,אבל אני לא יודע עם אני אצליח לסיים עם 16%,אני בכל מקרה משתדל להפחית במתוקים

אתה יודע מה מתחיל להיות מבאס אצלי מקס,זוכר פעם איזה שחיף הייתי...[32 ק"ג]..עכשיו אני שוקל 49-50,ואני כבר על איזה 13-14%..זה מבאס כי אני מפחד לחטב בקרוב,אני מתכוון להמשיך אותה עד הקיץ הבא,אבל אני לא יודע עם אני אצליח לסיים עם 16%,אני בכל מקרה משתדל להפחית במתוקים

אל תהיה מצחיק

אתה עוסק בקקי. עכשיו תסגור את החלון של הפורום, לך למקרר, תוציא כמה שניצלים ואולי איזה פיצה קפואה, תחמם אותם במיקרו ותתרוף הכל בזמן שאתה אומר לעצמך שהארוחה הזאת תוסיף לך 2.5 קילו לסקוואט באימון הבא.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית