הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דיון כמה תפריטים צריך להכין

• פותח/ת השרשור R00Ri
  • פורסם בתאריך

R00Ri

משתמש פעיל
317
39
נק' מוניטין:
132
317
39
אהלן.
אחת ולתמיד אני צריך לדעת כמה תפריטים צריך להכין??? כי מצד אחד אבא שלי שקרא על זה אמר שצריך כמה תפריטים מגוונים כי עם תפריט אחד אתה לא מגוון ולא כל הויטמינים שצריכים נכנסים, לכן צריך לגוון בתפריטים ובמאכלים. מצד שני, אני קורא פה שאנשים מכינים לעצמם תפריט אחד והכל בסדר, חיפשתי בפורום ולא כתוב על זה כלום.
אני רוצה להוריד את הגרעון ל900 ועכשיו הבנתי שאם אני צריך לשנות את כל ה-5 תפריטים זה שבירת ראש מטורפת.
ואם כן צריך להכין תפריט 1 יחיד, אם אני עושה הליכה של בערך 5ק"מ מה שאומר שאני שורף באיזור ה400 קלוריות, איך להוסיף את זה לתפריט היחיד? אני עושה הליכה פעמיים בשבוע ולא כל יום אז זה בעיה?
על כמה פחמימה צריך להיות וכל כמה זמן העמסה(כמה פחמימה בהעמסה), והאם זה בסדר להכניס קפה בתפריט הזה?
תודה רבה, הייתי שמח לעזרה @Moran Weissman
@Moshe @shum_klum ודעה מעוד אנשים יעזור לי מאוד!

כשבונים תפריט נותנים מגוון של מזונות.
לדוגמה המנת פחמימה שיש לך בבוקר היא לא רק נגיד 2 פרוסות לחם קל,
אלא: 2 פרוסות לחם קל/פרוסת לחם מלא/3 פריכיות/כוס קורנפלקס/2 כפות שיבולת שועל.
אתה מבין? יש לך אופציה לבחור, ככה שתפריט משתנה מיום ליום, אך הערכים נשארים בערך זהים.
לגבי העמסות, אתה מוזמן לקרוא כאן.
אם אתה עושה פעילות אירובית ששורפת קלוריות מעבר למאזן שהשלילי שכיוונת אליו אתה פשוט מוסיף קלוריות,
קצת מכל דבר.

אהלן.
אחת ולתמיד אני צריך לדעת כמה תפריטים צריך להכין??? כי מצד אחד אבא שלי שקרא על זה אמר שצריך כמה תפריטים מגוונים כי עם תפריט אחד אתה לא מגוון ולא כל הויטמינים שצריכים נכנסים, לכן צריך לגוון בתפריטים ובמאכלים. מצד שני, אני קורא פה שאנשים מכינים לעצמם תפריט אחד והכל בסדר, חיפשתי בפורום ולא כתוב על זה כלום.
אני רוצה להוריד את הגרעון ל900 ועכשיו הבנתי שאם אני צריך לשנות את כל ה-5 תפריטים זה שבירת ראש מטורפת.
ואם כן צריך להכין תפריט 1 יחיד, אם אני עושה הליכה של בערך 5ק"מ מה שאומר שאני שורף באיזור ה400 קלוריות, איך להוסיף את זה לתפריט היחיד? אני עושה הליכה פעמיים בשבוע ולא כל יום אז זה בעיה?
על כמה פחמימה צריך להיות וכל כמה זמן העמסה(כמה פחמימה בהעמסה), והאם זה בסדר להכניס קפה בתפריט הזה?
תודה רבה, הייתי שמח לעזרה @Moran Weissman
@Moshe @shum_klum ודעה מעוד אנשים יעזור לי מאוד!

אל תשבור את הראש.
תבנה לך תפריט אחד, ותחשב כמה קלוריות אתה שורף במהלך האירובי ואימוני הכח - ותחלק את זה לשבעת ימי השבוע, יהיה לך הכי פשוט.
ככה תדע מה הגירעון שמתקבל רק מהאירובי והאימונים, ותדע כמה עוד להוריד בכדי להגיע אל הגירעון הרצוי.

אין בעיה עם קפאין בחיטוב, אפילו מומלץ - בעיקר לפני אימון.

בעניין הויטמינים - בכל מקרה הייתי ממליץ על מולטי ויטמין כ"ביטוח" בנושא, למרות שאסור להסתמך רק על זה כמובן, אבל זה עדיף מכלום.
במיוחד בחיטוב כשיש זמן שמגיעים גם למצב שלא אוכלים הרבה ירקות ופירות.

העמסות אתה עושה בהתאם לכמות הפחמימות שאתה צורך,
משמע שאם אתה על 150 גרם פחמימה אין שום בעיה לעשות העמסה פעם בשבועיים גם.
ככל שאתה יורד בפחמימה, כך תדירות ההעמסה גדלה.
לבסוף כשאתה מגיע ל 100 גרם פחמימה ומטה מומלץ לעשות העמסה אחת לשבוע-שבוע וחצי.
בדל פחמימה זה כבר עניין של כל מס' ימים (3-5) בהתאם לכמות הפחמימות (30-50 גרם).

בחיטוב אם אתה רוצה להוסיף קלוריות ולא על חשבון הפחמימה, תוסיף ממקור שומן כמו אבוקדו,אגוזים,טחינה וכו'.
עם חלבון אל תשתגע יותר מידיי, אפשר לשמור על מסת שריר בצורה מעולה גם בכמות של פי 2 ממשקל הגוף.

בהצלחה! ✌️

Back
למעלה תחתית