הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון היפרטרופיה(שאלה לותיקים במיוחד למשה)

megetron

משתמש פעיל
769
41
נק' מוניטין:
1
769
41
כידוע קיים שני סוגים של היפרטרופיה. היפרטרופיה מיופיברילית (טווח חזרות נמוך 1-5 והתחזקות השריר בלי ויזואליות ממשית) והיפרטרופיה סרקופלאזמית(טווח חזרות גבוהה 8-12 והתחזקות השריר ויזואלית)
עכשיו לשאלה : בואו ניקח דוגמא בשביל שיהיה פשוט יותר להבין

יש שני אחים תאומים בעלי אותו מבנה גוף וגנטיקה ומתאמנים 3 פעמים בשבוע.
לאח הראשון קוראים יוסי במשקל 60 לאח השני קוראים יעקב גם באותו משקל
יוסי עובד בטווח של 5-3 חזרות כנראה שלא יהיה לו כוח לעשות ים תרגילים והוא יסיים את האימון עם 5 תרגילים מורכבים 3 סטים בכל אחד מהתרגילים
יעקב לעומת זאת שעובד בטווח חזרות של 8-12 יוכל לעשות את אותם תרגילים מורכבים שיוסי עשה וינוח פחות וגם יוכל להוסיף תרגילי עזר ולסיים עם 10 תרגילים את האימון.
נגיד ששני הבחורים עקבו אחרי ההמלצות ואכלו 2 גרם חלבון על כל קילו ממשקל גופם והעלו 2 קילו בחודש 12 קילו בחצי שנה.
1. למי מהאנשים יצטבר יותר מסת שריר/פחות אחוזי שומן בעלייה הזאת?
2.ממליצים פה לעבוד לפחות שנה בחדר כושר בטווח חזרות נמוך עד להגעה לשלב המתאמן הבינוני ורק שמגיעים לנקודה הזאת אפשר להחליט לאיזה דרך רוצים ללכת כלומר או בודיבילדינג (טווח חזרות גבוהה) או פווארליפטינג(טווח חזרות נמוך) השאלה שלי היא מה קורה אילו אני לא מגיע אף פעם למשקלים של מתאמן בינוני? כלומר מתחיל להתקע במשקלים אחרי שנה של אימון עקב גנטיקה/פחד להפצע וכו' האם יש אפשרות לעבור לטווחי חזרות גבוהים אם המטרה בראש ובראשונה זה בודיבילדינג ולא פווארליפטינג?
תודה

• פותח/ת השרשור
1. לי
2. אתה תשאר קטן וחלש.
1. מה????
2.מה זה משנה קטן וחלש !! אם הבנאדם רוצה נפח? הוא לא רוצה להיות מתאגרף,הוא רוצה שבחורה תגיד לו איזה שריר חזה גדול יש לך או פשוט להציג גוף יפה לים או לדוגמנות וכד'

1. אתה לא לוקח בחשבון מה יקרה לאורך זמן. כן, בטווח הקצר המתאמן עם היותר נפח כנראה יגדל יותר, אבל הוא יצטרך להמשיך ולהוסיף נפח בו בזמן שהוא לא יתקדם כמעט במשקלי עבודה ולכן ייתקע או יפסיק לבוא למכון כי המבטים מסביב על המשקלי נוצה שלו יביכו אותו.
2. אתה תשאר קטן וחלש.

1. מה????
2.מה זה משנה קטן וחלש !! אם הבנאדם רוצה נפח? הוא לא רוצה להיות מתאגרף,הוא רוצה שבחורה תגיד לו איזה שריר חזה גדול יש לך או פשוט להציג גוף יפה לים או לדוגמנות וכד'

תבקש ממנה יפה, אולי היא תסכים לשקר אם היא אוהבת אותך מספיק.

• פותח/ת השרשור
1. אתה לא לוקח בחשבון מה יקרה לאורך זמן. כן, בטווח הקצר המתאמן עם היותר נפח כנראה יגדל יותר, אבל הוא יצטרך להמשיך ולהוסיף נפח בו בזמן שהוא לא יתקדם כמעט במשקלי עבודה ולכן ייתקע או יפסיק לבוא למכון כי המבטים מסביב על המשקלי נוצה שלו יביכו אותו.
1.למה שהוא יפסיק להתקדם אם הוא ממשיך לאכול ולעלות במשקל? אתה יודע מה אני אקבל את זה שיוסי יתחזק ויעלה את הRM שלו בעתיד יותר מיעקב,השאלה היא האם הוא יצבור יותר שריר בעליית משקל ממנו?
2.לגבי חלש אני מסכים אבל למה קטן? יעקב ממשיך לאכול ולעלות 2 קילו בחודש...

1.למה שהוא יפסיק להתקדם אם הוא ממשיך לאכול ולעלות במשקל? אתה יודע מה אני אקבל את זה שיוסי יתחזק ויעלה את הRM שלו בעתיד יותר מיעקב,השאלה היא האם הוא יצבור יותר שריר בעליית משקל ממנו?

כי זה שהוא עובד 10 חזרות זה יפה-אבל השאלה מה קצב ההתקדמות שלו הוא יתקע הרבה זמן על אותו משקל-מה שמונע התקדמות ארוכת טווח

ובגלל זהה לדעתי מומלץ לעבור לכל שריר גדול תרגיל מורכב של 5-6 חזרות ובשאר להעלות במספר החזרות (פשוט לא לתקוע דדליפט סקואט בנץ' ופרס באותו אימון,צריך לפצל.

אתה פשטני מדי. אם לא מעניין אותך להיות חזק אלא רק שרירי תצטרך לגוון. די ברור שלטווח חזרות לבנץ' ולתרגיל בייספס עם דאמבלים לא תניה התייחסות דומה.

• פותח/ת השרשור
כי זה שהוא עובד 10 חזרות זה יפה-אבל השאלה מה קצב ההתקדמות שלו הוא יתקע הרבה זמן על אותו משקל-מה שמונע התקדמות ארוכת טווח
.
מה שאתה אומר במילים אחרות זה שיעקב בהתחלה יעלה משקלי עבודה כמו יוסי, אבל בגלל שיעקב יתקע ראשון במשקלי העבודה, הוא יאכל פחות בגלל שהוא כבר לא זקוק למזון בשביל לבנות שריר מאימון לאימון,ואם יעקב ינסה לאכול ולהמשיך לעלות כמו יוסי במשקל גוף הוא יעלה באחוזי שומן?

תום מה הכוונה לגוון? להתבסס על ארבעת התרגילים המרכזיים עם חזרות מועטות(סקוואט,דדליפט,פרס,מתח,לחיצת חזה) ולהוסיף תרגילי עזר כגון לחיצת רגליים 8-12 חזרות, הרחקת כתפיים 8-12 חזרות , חתירה 8-12 חזרות, פרפר 8-12 חזרות?

אתה בלבלת את עצמך, תקשיב.
ברגע שאתה צובר לעצמך כוח מסויים ומעלה את עצמך ממתאמן מתחיל לבינוני, כבר צברת מסת שריר גדולה מאוד. אני אידית חושב שגם בהתחלה הבחור שמתאמן כוח יגדל יותר, מהסיבה שכל אימוו הוא נחשף לגירוי חדש (במידה ובאמת הוא מנצל את העובדה שהוא מתאמן מתחיל ומוסיף משקל מאימון לאימון), בנוסף, הוא צריך לאכול הרבה כדי להתאושש, ולמתאמן מתחיל לא צריך נפח כלכך מטורף, מספיק ה3x5 אקרוס כדי להגיע להרס מספיק של השריר.. השאלות האלה מיותרות ונשאלו כלכך הרבה בפורום.. אז עשה טובה, תפנים, מתאמן מתחיל צריך לעשות ss, אחרי זה תעשה gvt, hst, ותכניות נפח דומות

אי אפשר לתפוס כיוון אחד. בנאדם שיפמפם כל הזמן בסופו של דבר יאבד כוח. וליהפך - יאבד סיבולת.
מה שכן קובע בסופו של דבר זה נפח העבודה והעומס. היחס בין כמה כבד אתה מרים לכמה פעמים.
בדיוק מפה באה הסיבה שמתאמן חדש צריך לבנות בסיס כוח טוב בשנה שנתיים הראשונות .
כשהוא מגיע למשקלים סבירים שם יהיה ערך מוסף לפימפום.
לדוגמא - נניח שלקח למתאמן החדש שנתיים לבנות בנץ של 140 ל 5 חזרות. עכשיו הוא יכול לשים 100 קילו, שזה עומס די מכובד על השרירים ועל השלד ןלעבוד איתו ל 15 חזרות. הערך המוסף פה הוא הרבה יותר גבוהה לבין שהמתאמן החדש היה מבצע 15 חזרות עם 60 קילו במקרה הטוב.

בנוסף, כיום לוקחים דגימה מהמתאמנים ובוחנים את היחס בין הסיבי שריר הלבנים לאדומים שלהם. אחר כך בהתאמה בונים תוכנית אימון מתאימה ממנה יפיק את המירב לפי הגנטיקה שלו (לבנים לכוח \ אדומים סיבולת. Fast twitch Slow Twitch)

אי אפשר לתפוס כיוון אחד. בנאדם שיפמפם כל הזמן בסופו של דבר יאבד כוח. וליהפך - יאבד סיבולת.
מה שכן קובע בסופו של דבר זה נפח העבודה והעומס. היחס בין כמה כבד אתה מרים לכמה פעמים.
לדוגמא - נניח שלקח למתאמן החדש שנתיים לבנות בנץ של 140 ל 5 חזרות. עכשיו הוא יכול לשים 100 קילו, שזה עומס די מכובד על השרירים ועל השלד ןלעבוד איתו ל 15 חזרות. הערך המוסף פה הוא הרבה יותר גבוהה לבין שהמתאמן החדש היה מבצע 15 חזרות עם 60 קילו במקרה הטוב.

בנוסף, כיום לוקחים דגימה מהמתאמנים ובוחנים את היחס בין הסיבי שריר הלבנים לאדומים שלהם. אחר כך בהתאמה בונים תוכנית אימון מתאימה ממנה יפיק את המירב לפי הגנטיקה שלו (לבנים לכוח \ אדומים סיבולת. Fast twitch Slow Twitch)

Well said

מה שאתה אומר במילים אחרות זה שיעקב בהתחלה יעלה משקלי עבודה כמו יוסי, אבל בגלל שיעקב יתקע ראשון במשקלי העבודה, הוא יאכל פחות בגלל שהוא כבר לא זקוק למזון בשביל לבנות שריר מאימון לאימון,ואם יעקב ינסה לאכול ולהמשיך לעלות כמו יוסי במשקל גוף הוא יעלה באחוזי שומן?

תום מה הכוונה לגוון? להתבסס על ארבעת התרגילים המרכזיים עם חזרות מועטות(סקוואט,דדליפט,פרס,מתח,לחיצת חזה) ולהוסיף תרגילי עזר כגון לחיצת רגליים 8-12 חזרות, הרחקת כתפיים 8-12 חזרות , חתירה 8-12 חזרות, פרפר 8-12 חזרות?[/QUOTE

לא .ויפה שאתה מגיב כמו ילד קטן זה מראה על הבנה...הכוונה שלי שאותו בחור שעובר בטווח חזרות גבוהה יתקע במשקלים מהר מאוד יחסית למשהו שעובד בטווח חזרות נמוך יותר ויכול להתקדם בצורה מהירה יותר-לא תתחרחש התקדמות והפלוס הקלורי לא ינוצל בצורה מיטבית

• פותח/ת השרשור

העניין הוא שעשיתי SS ולא הצלחתי להגיע לפלוס קלורי של 700+ כמו שממליצים ולכן לא הצלחתי בכלל להתקרב למשקלים שמתאמן בינוני מרים, (בשיא שלי שקלתי 74 והצלחתי להרים 70 קילו לחיצת חזה ל5 חזרות,90 קילו סקוואט ל5 חזרות ,פרס 55 קילו,דדליפט 100 קילו).
אז במילים אחרות אתה רוצה להגיד לי שבמאזן קלורי של 300-400+ מעל התחזוקה/או הפסקות מאימון/אגיע עייף לאימון ,אני אצטרך שלוש-ארבע שנים בתכנית כוח בשביל להתחיל תכנית נפח?
בנוסף, כיום לוקחים דגימה מהמתאמנים ובוחנים את היחס בין הסיבי שריר הלבנים לאדומים שלהם. אחר כך בהתאמה בונים תוכנית אימון מתאימה ממנה יפיק את המירב לפי הגנטיקה שלו

איפה עושים בדיקה כזאת וכמה היא עולה?

lior_sm

אז אם הבנתי אותך נכון, יעקב(8-12 חזרות) שמתחיל במשקל 60 ומסיים במשקל 70 תוך חצי שנה יסיים עם משקלים נמוכים מאשר יוסי, ובעליית משקל הזאת (נגיד שניהם אכלו את אותו תפריט ) לא רק שיעקב יצטרך לדחוף הרבה אוכל לפה ,העלייה שלו תיהיה רובה בשומן בניגוד ליוסי? תקן אותי אם אני טועה...

לא .ויפה שאתה מגיב כמו ילד קטן זה מראה על הבנה...הכוונה שלי שאותו בחור שעובר בטווח חזרות גבוהה יתקע במשקלים מהר מאוד יחסית למשהו שעובד בטווח חזרות נמוך יותר ויכול להתקדם בצורה מהירה יותר-לא תתחרחש התקדמות והפלוס הקלורי לא ינוצל בצורה מיטבית[/QUOTE]

תום מה הכוונה לגוון? להתבסס על ארבעת התרגילים המרכזיים עם חזרות מועטות(סקוואט,דדליפט,פרס,מתח,לחיצת חזה) ולהוסיף תרגילי עזר כגון לחיצת רגליים 8-12 חזרות, הרחקת כתפיים 8-12 חזרות , חתירה 8-12 חזרות, פרפר 8-12 חזרות?[/QUOTE

בסופו של דבר אתה צריך להתקדם במשקלי העבודה בשביל לגדול .
הדרך הכי טובה זה בטווח חזרות נמוך .
אחרי התרגילים הכבדים תפמפם פלייס יד אחורית וכדומה

תום מה הכוונה לגוון? להתבסס על ארבעת התרגילים המרכזיים עם חזרות מועטות(סקוואט,דדליפט,פרס,מתח,לחיצת חזה) ולהוסיף תרגילי עזר כגון לחיצת רגליים 8-12 חזרות, הרחקת כתפיים 8-12 חזרות , חתירה 8-12 חזרות, פרפר 8-12 חזרות?
סביר שיספיק תרגיל או שניים נוספים מעבר לבנץ' למשל, כלומר אימון החזה יהיה מבוסס על הבנץ' בעיקרו ועל מספר חזרות מצומצם אליו תוסיף תרגיל נוסף כמו פלייס למשל למספר חזרות רב יותר.

העניין הוא שעשיתי SS ולא הצלחתי להגיע לפלוס קלורי של 700+ כמו שממליצים ולכן לא הצלחתי בכלל להתקרב למשקלים שמתאמן בינוני מרים, (בשיא שלי שקלתי 74 והצלחתי להרים 70 קילו לחיצת חזה ל5 חזרות,90 קילו סקוואט ל5 חזרות ,פרס 55 קילו,דדליפט 100 קילו).
אז במילים אחרות אתה רוצה להגיד לי שבמאזן קלורי של 300-400+ מעל התחזוקה/או הפסקות מאימון/אגיע עייף לאימון ,אני אצטרך שלוש-ארבע שנים בתכנית כוח בשביל להתחיל תכנית נפח?

איפה עושים בדיקה כזאת וכמה היא עולה?

lior_sm

אז אם הבנתי אותך נכון, יעקב(8-12 חזרות) שמתחיל במשקל 60 ומסיים במשקל 70 תוך חצי שנה יסיים עם משקלים נמוכים מאשר יוסי, ובעליית משקל הזאת (נגיד שניהם אכלו את אותו תפריט ) לא רק שיעקב יצטרך לדחוף הרבה אוכל לפה ,העלייה שלו תיהיה רובה בשומן בניגוד ליוסי? תקן אותי אם אני טועה...

קודם כל בזמן שאתה מנסה לבנות כוח אתה צריך להתאמן על מנת לבנות כוח. ולאכול. ולנוח.
אני לא יודע מאיפה הבאת את הנתון הזה של + קלורי 300 או 700. זה נשמע לי כאילו אתה מבלה יותר מדי זמן בלקרוא על זה מאשר לעשות את זה (אל תיפגע חלילה).
אני אפשט לך את זה.
תתחיל לאכול כמות מספקת של קלוריות. במשקל שלך נשמע לי כמו מינימום 3500 קלוריות (לא צריך מחשבונים פה, זה רק מפריע).
תתחיל לרוץ עם תוכנית האימונים שלך. תקשיב לגוף. אתה מותש ? חסר לך אנרגיה ? אתה משמין ? אתה מרזה ? בהתאמה תוסיף עוד קלוריות. אם אתה משמין אז תרגיע קצת. אם אתה גודל אז הגעת נקודה מספקת.
הכל פה מאוד דינמי ודורש הקשבה לגוף והתאמות שנעשות מידי שבוע.

לגבי הבדיקות שעושים לשריר - לא לרמה שלנו. את זה מבצעים מקצוענים ברמות הפרו והאולימפיה. אבל שווה לנסות לברר.

קודם כל בזמן שאתה מנסה לבנות כוח אתה צריך להתאמן על מנת לבנות כוח. ולאכול. ולנוח.
אני לא יודע מאיפה הבאת את הנתון הזה של + קלורי 300 או 700. זה נשמע לי כאילו אתה מבלה יותר מדי זמן בלקרוא על זה מאשר לעשות את זה (אל תיפגע חלילה).
אני אפשט לך את זה.
תתחיל לאכול כמות מספקת של קלוריות. במשקל שלך נשמע לי כמו מינימום 3500 קלוריות (לא צריך מחשבונים פה, זה רק מפריע).
תתחיל לרוץ עם תוכנית האימונים שלך. תקשיב לגוף. אתה מותש ? חסר לך אנרגיה ? אתה משמין ? אתה מרזה ? בהתאמה תוסיף עוד קלוריות. אם אתה משמין אז תרגיע קצת. אם אתה גודל אז הגעת נקודה מספקת.
הכל פה מאוד דינמי ודורש הקשבה לגוף והתאמות שנעשות מידי שבוע.

לגבי הבדיקות שעושים לשריר - לא לרמה שלנו. את זה מבצעים מקצוענים ברמות הפרו והאולימפיה. אבל שווה לנסות לברר.

זה כל כך נכון, לפעמים יש נטייה להיות מקובעים על מספרים יותר מידיי.
אני הייתי כזה.

אבל גם עם מספרים קבועים ומתמטיקה כביכול "פשוטה" אפשר להיתקע או להגיע לחריגה..
הכי טוב כמו שאתה ועוד אחרים ממליצים - לאכול לפי תפריט מאוזן וקבוע ולהוסיף\להוריד קלוריות עד שמגיעים לנקודה הכי טובה
שבה הגוף מתנהל כמו שהיינו רוצים.

אבל רוב האנשים לא משנה כמה שיהיו מאוזנים גם באכילה, אם במסה.. סביר להניח שישמינו.
חייבים להבין שזה אינטגרל בלתי נמנע מהעלייה במסת השריר, אלא אם אתה פלא גנטי או סתם תימני עם חילוף חומרים של חללית.
🤣

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית