הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון היפרטרופיה(שאלה לותיקים במיוחד למשה)

megetron

משתמש פעיל
769
41
נק' מוניטין:
1
769
41
כידוע קיים שני סוגים של היפרטרופיה. היפרטרופיה מיופיברילית (טווח חזרות נמוך 1-5 והתחזקות השריר בלי ויזואליות ממשית) והיפרטרופיה סרקופלאזמית(טווח חזרות גבוהה 8-12 והתחזקות השריר ויזואלית)
עכשיו לשאלה : בואו ניקח דוגמא בשביל שיהיה פשוט יותר להבין

יש שני אחים תאומים בעלי אותו מבנה גוף וגנטיקה ומתאמנים 3 פעמים בשבוע.
לאח הראשון קוראים יוסי במשקל 60 לאח השני קוראים יעקב גם באותו משקל
יוסי עובד בטווח של 5-3 חזרות כנראה שלא יהיה לו כוח לעשות ים תרגילים והוא יסיים את האימון עם 5 תרגילים מורכבים 3 סטים בכל אחד מהתרגילים
יעקב לעומת זאת שעובד בטווח חזרות של 8-12 יוכל לעשות את אותם תרגילים מורכבים שיוסי עשה וינוח פחות וגם יוכל להוסיף תרגילי עזר ולסיים עם 10 תרגילים את האימון.
נגיד ששני הבחורים עקבו אחרי ההמלצות ואכלו 2 גרם חלבון על כל קילו ממשקל גופם והעלו 2 קילו בחודש 12 קילו בחצי שנה.
1. למי מהאנשים יצטבר יותר מסת שריר/פחות אחוזי שומן בעלייה הזאת?
2.ממליצים פה לעבוד לפחות שנה בחדר כושר בטווח חזרות נמוך עד להגעה לשלב המתאמן הבינוני ורק שמגיעים לנקודה הזאת אפשר להחליט לאיזה דרך רוצים ללכת כלומר או בודיבילדינג (טווח חזרות גבוהה) או פווארליפטינג(טווח חזרות נמוך) השאלה שלי היא מה קורה אילו אני לא מגיע אף פעם למשקלים של מתאמן בינוני? כלומר מתחיל להתקע במשקלים אחרי שנה של אימון עקב גנטיקה/פחד להפצע וכו' האם יש אפשרות לעבור לטווחי חזרות גבוהים אם המטרה בראש ובראשונה זה בודיבילדינג ולא פווארליפטינג?
תודה

שאני לא מבזבז את הזמן...
הייתה לי הפסקה שהייתי חולה, ועוד אחת שהייתי בפגרה 10 ימים.
אתה מגדיר בזבוז זמן במשיכת תוכנית?

חצי שנה ואתה מדבר איתי על הפסקות של שבועיים? אתה באמת לא מבין איך עושים את התוכנית?

חצי שנה ואתה מדבר איתי על הפסקות של שבועיים? אתה באמת לא מבין איך עושים את התוכנית?

שמעת על תגלית מהצבא ?
אתה חושב שהייתי צריך להפסיד את זה בשביל עוד 10 ימים בתוכנית?
מה הגבול לדעתך בין השקעה בתחום לבין וויתור על החיים האישיים ?

שמעת על תגלית מהצבא ?
אתה חושב שהייתי צריך להפסיד את זה בשביל עוד 10 ימים בתוכנית?
מה הגבול לדעתך בין השקעה בתחום לבין וויתור על החיים האישיים ?

שוב, חצי שנה ואתה מדבר איתי על הפסקה של 10 ימים? איך זה רלוונטי?

שוב, חצי שנה ואתה מדבר איתי על הפסקה של 10 ימים? איך זה רלוונטי?

10 ימים באוכל לא מינמלי החזירו אותי 10 קילו בערך אחורה בסקוואט.
ובתקופה של 3-5 חודשים לא הקפדתי על תזונה ונשארתי במשקל גוף דיי זהה...
לכן החלטתי לתת עוד הזדמנות ולאכול הרבה יותר, לדעתך זאת טעות ?

10 ימים באוכל לא מינמלי החזירו אותי 10 קילו בערך אחורה בסקוואט.
ובתקופה של 3-5 חודשים לא הקפדתי על תזונה ונשארתי במשקל גוף דיי זהה...
לכן החלטתי לתת עוד הזדמנות ולאכול הרבה יותר, לדעתך זאת טעות ?

10 ימים לא החזירו אותך 10 קילו אחורה. ויתור עצמי החזיר אותך 10 קילו אחורה. אבל כל זה לא חשוב, כי בתקופה של חצי שנה של התקדמות מאימון לאימון היית אמור להיות במקום אחר לגמרי בלי קשר להפסקות קטנות. אם נשארת במשקל גוף זהה במשך 5 חודשים לא עשית את התוכנית. בדיוק הנקודה שהתחלנו ממנה.

10 ימים לא החזירו אותך 10 קילו אחורה. ויתור עצמי החזיר אותך 10 קילו אחורה. אבל כל זה לא חשוב, כי בתקופה של חצי שנה של התקדמות מאימון לאימון היית אמור להיות במקום אחר לגמרי בלי קשר להפסקות קטנות. אם נשארת במשקל גוף זהה במשך 5 חודשים לא עשית את התוכנית. בדיוק הנקודה שהתחלנו ממנה.

אתה יכול לקרוא לזה איך שבאלך... אבל חזרתי אחורה.
וכנראה שלא הסברתי את עצמי נכון... בין השלושה לחמישה חודשים לא הכי עלייתי במשקל.
כלומר עד ה3 חודשים כן עליתי...
בכל אופן התחלתי את התוכנית במשקל של 65 והיום אני בערך 77 לאחר שחזרתי לאכול כמו שצריך שוב.

אתה באמת לא מבין? התקדמות של חצי שנה ב SS תוסיף לך במקרה הכי צנוע, אם התקדמת בקפיצות ממש קטנות משהו כמו 150 קילו לסקוואט ולדדליפט.
אז כמה היא תוסיף לי בבייספס קרלז?

• פותח/ת השרשור
התוכנית טובה
המשקל שעל המוט לא משנה, תתקדם לאט לאט
כל אימון או שניים תוסיף בתרגילים המורכבים קצת
שאתה נתקע תוריד 15% ותמשיך משם

העיקר שתעבוד בטכניקה נכונה
תודה על הדעה, מה אתה אומר תום לעשות את מה שאמר או לנסות להגיע למשקלים סבירים בעזרת SS חודשיים-שלוש לפני שאני עובר לאימון נפח?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית