הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון אחת ולתמיד דדליפט להיפרטרופיה

• פותח/ת השרשור lala17
  • פורסם בתאריך

lala17

משתמש קבוע
1,248
337
נק' מוניטין:
755
1,248
337
יש לי ווידוי אני לא עושה דדליפט וחוץ מכמה פעמים שניסיתי בשביל הכיף בחיים לא עשיתי

כמה זה קריטי לדעתכם מבחינת גדילה?
התכנית שלי היא abc ואני נקרע בסקוואט, כל אימון אני אומר שאני אעשה והסקוואט גומר אותי (8 סטים בפירמידה עולה)

עכשיו זה בסך הכל עוד תרגיל, ליפטינג ומשקלים לא ממש מעניינים אותי למרות שזה כיף להרים הכי הרבה בבנץ׳ במכון (מהטבעיים חח)

על הרגליים אני עובד חזק (15 סטים) טרפזים מבודד,גב תחתון לדעתי חזק מספיק מהסקוואט בחיים לא הרגשתי אותו

איזה סיבה אמיתית יש לעשות דדליפט?
ותחסכו ממני את התגובות המיותרות בסגנון של "אני גבר אני עושה דדליפט"

שניסיתי דדליפט פעם אחת משכתי 120 לחמישיות אבל כאב לי אחרי זה הגב כנראה בגלל טכניקה

אתה טוען בעצם שאדם שמתחרה בבילדינג, יספיק לו לבצע חתירות למיניהם או צ'ין אפס נגיד.. לוותר על הקורלז או תרגילי בייספס אחרים והוא יגיע לתוצאות זהות כפי שהיה מגיע עם קרלז ?
שאלה טובה. מישהו שדוחף טסט לגוף, אני מניח שעדיף שימצה כל תנועה אפשרית כדי לסנטז כמה שיותר חלבון. מישהו טבעי - אני לא רואה סיבה למה שקרלז יעזרו לו מעבר למתח.
איך הדיון עבר מכמה תרומה יש להיפרטרופיה להאם הוא הכרחי? אין שום דבר הכרחי.
פותח השרשור שאל אם דדליפט הוא קריטי להיפרטרופיה. כמו שאני מבין עברית, קריטי = הכרחי.
גם אני אמרתי ששום דבר לא הכרחי וכל תרגיל אפשר להחליף.
לא דיברנו על מה יגדיל יותר, דיברנו על מה יתן היפרטרופיה/היפרטרופיה מקסמלית ודדליפט ייתן הכי הרבה גירוי להיפרטרופיה תמורת הכי פחות עבודה.
מה לא דיברנו מה מגדיל יותר? הפוסט שלי בא בתגובה לציטוט ההודעה שלך:
אתה אומר שאתה תגיע לפוטנציאל המקסימלי שלך של גודל בבייספ בלי לבודד אותו?
אז איך לא דיברנו על מה מגדיל יותר?

אתה מפרט כאן דברים שיכולים לקרות, לא סיכויים. אם אתה רוצה להגיד שהסיכוי גבוה יותר מכל דבר אחר תצטרך להביא מספרים.

הטענה לגבי סט אחד של חמש לא רלוונטית, אין שום בעיה לעשות הרבה נפח בדדליפט אם צריך.

נכון, אלו דברים שיכולים לקרות וקורים לאנשים שמושכים עם טכניקה טובה.
אני לא הולך להציג מספרים, לבנות מטא-אנליזה ולחשב הסתברויות. אז אולי אתה צודק, אני לא יכול להוכיח את שקיים "סיכוי גבוה".
אבל ההתרשמות שלי היא תצפיתית ואנקדוטלית בעיקרה, כמו שאני לא אציג מספרים לטענה שיש סיכוי גבוה יותר להפגע מרכב חולף כאשר חוצים בכביש לעומת במעבר חצייה. אני מניח שההנחות שלי הם מתקבלות אצל הקוראים (plausible).

אני חושב שדדליפט שם אותך בקורלציה גבוהה יותר לפציעה מאשר החלופות, אבל לא יכול להוכיח את זה, כמו שאני בספק אם תוכל להראות לי על השלילה שאני טועה.

אבל נניח שאנחנו מסכימים לא להסכים, סיכון פציעה הוא היבט פרקטי ולא נוגע לבסיס השאלה של הדיון.

תרצה להראות EMG של דדליפט לעומת החלופות שיראה שהוא לכל הפחות שווה ערך להם? או שנתווכח על היסודות של EMG ואז שוב נגיע למבוי סתום.

בקיצור, הקרקע רעועה אבל זה מה שיש לנו.

בנוגע לנפח, זה כמו המחקר שהשווה נפח בין "פאוורליפטרים" ל"באדיבילדרים".
קודם כל, לא תוכל להשוות את הנפח בצורה אידיאלית בגלל השרירים המעורבים, העומס לא מתחלק בצורה שווה ולכן יווצרו פערים.
מעבר לכך, במציאות אנשים לא עושים כ"כ הרבה נפח לדדליפט, ומי שכן עושה לדוג' 5x5 בדדליפט, כנראה כבר צריך כ"כ הרבה נפח שעדיין לצורך ההיפרטרופיה הוא יצטרך אפילו יותר.
זה כשלעצמו מעלה את ההסתברות לפציעה, רק מעצם הזמן והמאמץ הגבוה שנדרשים להשלמת הנפח (כמו במחקר דאז).
בשורה התחתונה, זה לא פרקטי או אפקטיבי. למה שמישהו ירצה לעבוד קשה פי כמה בשביל אותם תוצאות שיכל להשיג בהרבה פחות עבודה?

תסתכלו על התמונה של הסרטון, יש לבחור 320-330 דדליפט והוא לא כזה גדול. מופנה לאיתמר.
לדעתי אי אפשר להגיע למסת שריר ממש גבוהה בלי לעבוד בטווחי חזרות גבוהים... אני לא רואה איך לילד שעושה SS יגדלו הרגליים מלעשות 15 חזרות באימון. במיוחד שזו קבוצת שרירים ענקית שדורשת הרבה נפח

הוא מסביר את זה בצורה הכי טובה שאפשר להסביר

אז הוא לא עושה דדליפט בגלל שזה גומר אותו לכל האימון, והוא כנראה מתאמן ABCDEF בגלל שזה העבודה שלו והוא כבר מתאמן ממש ותיק. (ואולי חומרים לא יודע)
הוא עושה חצי דדליפט שעובד על הגב

לדעתי זה רק מראה שדדליפט הוא תרגיל מצויין למתאמן רגיל שרוצה לבוא 3-4 פעמים בשבוע להתאמן.

נכון, אלו דברים שיכולים לקרות וקורים לאנשים שמושכים עם טכניקה טובה.
אני לא הולך להציג מספרים, לבנות מטא-אנליזה ולחשב הסתברויות. אז אולי אתה צודק, אני לא יכול להוכיח את שקיים "סיכוי גבוה".
אבל ההתרשמות שלי היא תצפיתית ואנקדוטלית בעיקרה, כמו שאני לא אציג מספרים לטענה שיש סיכוי גבוה יותר להפגע מרכב חולף כאשר חוצים בכביש לעומת במעבר חצייה. אני מניח שההנחות שלי הם מתקבלות אצל הקוראים (plausible).

אני חושב שדדליפט שם אותך בקורלציה גבוהה יותר לפציעה מאשר החלופות, אבל לא יכול להוכיח את זה, כמו שאני בספק אם תוכל להראות לי על השלילה שאני טועה.

ודברים גם קורים בכל תרגיל אחר. אנשים קורעים את שרירי החזה, את הארבע ראשי ואת ההאמסטרינג גם בלי דדליפט. כל מה שאתה חושב הוא שהסיכוי בדדליפט הוא יותר גבוה, אבל זה הכל. ההשוואה למעבר חצייה היא מה שנקרא begging the question. אתה מניח את המבוקש.

אבל נניח שאנחנו מסכימים לא להסכים, סיכון פציעה הוא היבט פרקטי ולא נוגע לבסיס השאלה של הדיון.

תרצה להראות EMG של דדליפט לעומת החלופות שיראה שהוא לכל הפחות שווה ערך להם? או שנתווכח על היסודות של EMG ואז שוב נגיע למבוי סתום.

זו בדיוק הנקודה. סיכויי הפציעה שהם מאוד נמוכים בכל התחום הזה גם ככה, לא ממש מהווים שיקול, ואין להם קשר לדיון. ולא, EMG לא יעזור כאן.

בנוגע לנפח, זה כמו המחקר שהשווה נפח בין "פאוורליפטרים" ל"באדיבילדרים".
קודם כל, לא תוכל להשוות את הנפח בצורה אידיאלית בגלל השרירים המעורבים, העומס לא מתחלק בצורה שווה ולכן יווצרו פערים.
מעבר לכך, במציאות אנשים לא עושים כ"כ הרבה נפח לדדליפט, ומי שכן עושה לדוג' 5x5 בדדליפט, כנראה כבר צריך כ"כ הרבה נפח שעדיין לצורך ההיפרטרופיה הוא יצטרך אפילו יותר.
זה כשלעצמו מעלה את ההסתברות לפציעה, רק מעצם הזמן והמאמץ הגבוה שנדרשים להשלמת הנפח (כמו במחקר דאז).
בשורה התחתונה, זה לא פרקטי או אפקטיבי. למה שמישהו ירצה לעבוד קשה פי כמה בשביל אותם תוצאות שיכל להשיג בהרבה פחות עבודה?

עדיין לא מסכים לגבי הנפח. כל מי שרוצה יכול להרגיל את עצמו לעשות הרבה נפח בדדליפט, בדיוק כמו בסקוואט. אנשים פשוט לא עושים את זה בדרך כלל.
שוב, אני לא בא לטעון שדדליפט הוא תרגיל חיוני או אפקטיבי יותר מאחרים להיפרטרופיה. אני בטוח שאפשר לוותר עליו כמו על כל תרגיל אחר. אני רק אומר שהטיעונים כאן נגד דדליפט הם גרועים.

ודברים גם קורים בכל תרגיל אחר. אנשים קורעים את שרירי החזה, את הארבע ראשי ואת ההאמסטרינג גם בלי דדליפט. כל מה שאתה חושב הוא שהסיכוי בדדליפט הוא יותר גבוה, אבל זה הכל. ההשוואה למעבר חצייה היא מה שנקרא begging the question. אתה מניח את המבוקש.

זו בדיוק הנקודה. סיכויי הפציעה שהם מאוד נמוכים בכל התחום הזה גם ככה, לא ממש מהווים שיקול, ואין להם קשר לדיון. ולא, EMG לא יעזור כאן.

עדיין לא מסכים לגבי הנפח. כל מי שרוצה יכול להרגיל את עצמו לעשות הרבה נפח בדדליפט, בדיוק כמו בסקוואט. אנשים פשוט לא עושים את זה בדרך כלל.
שוב, אני לא בא לטעון שדדליפט הוא תרגיל חיוני או אפקטיבי יותר מאחרים להיפרטרופיה. אני בטוח שאפשר לוותר עליו כמו על כל תרגיל אחר. אני רק אומר שהטיעונים כאן נגד דדליפט הם גרועים.

אז השאלה המתבקשת היא האם יש טיעונים חזקים בעד דדליפט לצורך היפרטרופיה?

אני לא רואה איך לילד שעושה SS יגדלו הרגליים מלעשות 15 חזרות באימון. במיוחד שזו קבוצת שרירים ענקית שדורשת הרבה נפח
לא התאמנת בתוכנית לפי התגובה.
כרגע כתבת את הטענה הכי מגוחכת שאפשר לרשום על התוכנית.

אחרי SS החלפתי 90% מהמכנסיים בארון. למעשה אין לי ג'ינס אחד בארון שנקנה לפני שהתחלתי SS

תרמתי את כולם לילדים עם סקוואט פחות מ-100

לא התאמנת בתוכנית לפי התגובה.
כרגע כתבת את הטענה הכי מגוחכת שאפשר לרשום על התוכנית.

אחרי SS החלפתי 90% מהמכנסיים בארון. למעשה אין לי ג'ינס אחד בארון שנקנה לפני שהתחלתי SS

תרמתי את כולם לילדים עם סקוואט פחות מ-100
לא אומר שלא יגדלו הרגליים מSS. הם כן יגדלו וכל אחד מגיב שונה.
לא חסר אנשים שגדלו הרבה ולא חסר אנשים שבקושי גדלו. לפיתוח גוף SS היא תוכנית נוראית לדעתי, ממש לא מתאימה למישהו שרק נכנס למכון וכבר רוצה גוף אסתטי וגדול

נערך לאחרונה:
WeaKid,
גם לא חסר ההפך. מספיק להציץ בתחרויות האיזוריות בארץ, מכן הטענה הראשונה שלי, DD איננו אופטימלי עבור היפרטרופיה.

זה בולשיט וגישה ממש לא נכונה.
אם אכנס לחדר כושר מסויים ואראה 5 גי'נגים שעושים לג פרס, אני אקבע כי רק גי'נג'ים עושים לג פרס ?
האנשים שאתה רואה שלא גדולים... "לא גדולים" מכמה סיבות...
1. בחירה(חוסר אוכל)
2. גנטיקה

וסתם שתדע, אל תסיק מתמונות יותר מידי...

לא אומר שלא יגדלו הרגליים מSS. הם כן יגדלו וכל אחד מגיב שונה.
זה פשוט בולשיט. כווולם מגיבים ל-SS בגדילה מטורפת של הרגליים - דווקא הרגליים, בחרת דוגמא רעה מאד.
לפיתוח גוף SS היא תוכנית נוראית לדעתי, ממש לא מתאימה למישהו שרק נכנס למכון וכבר רוצה גוף אסתטי וגדול
כבר רוצה? כבר? ואיזו תוכנית כן תתן לך כבר גוף אסטטי וגדול?

זה פשוט בולשיט. כווולם מגיבים ל-SS בגדילה מטורפת של הרגליים - דווקא הרגליים, בחרת דוגמא רעה מאד.

כבר רוצה? כבר? ואיזו תוכנית כן תתן לך כבר גוף אסטטי וגדול?
סבבה. בהתחלה לכולם יגדלו הרגליים מSS. אבל בשלב כלשהו שהמתאמן כבר לא נחשב מתחיל הרגליים כמעט ולא יגדלו מטווח כזה.
וכן יש אנשים שכבר רוצים גוף אסתטי וגדול. לדעתי SS היא לא הבחירה המתאימה לזה.
SS היא תוכנית מעולה, אני מסכים. אבל אני לא מסכים עם כל הHYPE שעושים לה פה.
הרבה אנשים עושים ככה:
או שמסיימים SS ועוברים לתוכנית כוח כמו טקסס
או שעוברים לתוכנית בילדינג מה שנקרא עם יותר היפרטרופיה וזה די טיפשי (האופצייה השנייה)
כי למה לא לעשות את זה מההתחלה? ויש מתאמנים שפשוט יהיה להם קשה מבחינה מנטלית לעלות 5 קילו בסקוואט כל אימון, לא כולם מתאימים לזה.

או שעוברים לתוכנית בילדינג מה שנקרא עם יותר היפרטרופיה וזה די טיפשי (האופצייה השנייה)
כי למה לא לעשות את זה מההתחלה?
כי מההתחלה המשקלים שהם היו עובדים איתם היו מגוחכים, ואז היית רואה מה שאתה רואה בדרך כלל בחדרי כושר - אנשים שעובדים חודשים ושנים ודורכים במקום עם התוכניות המצחיקות שלהם.

כי מההתחלה המשקלים שהם היו עובדים איתם היו מגוחכים, ואז היית רואה מה שאתה רואה בדרך כלל בחדרי כושר - אנשים שעובדים חודשים ושנים ודורכים במקום עם התוכניות המצחיקות שלהם.
מה שאתה אומר פה זה שSS היא פשוט התוכנית הכי טובה שיש למתחילים. עם זה אני לא מסכים.
אפשר לעבוד לפי תוכנית שדומה לSS רק עם טווח חזרות של 6, להוסיף תרגילי עזר לידיים ולהשתדל להתקדם במשקלים כל הזמן.
אומנם לא תעלה בה 15 קילו בסקוואט בשבוע, אבל אם המתאמן יהיה מרוצה וזה מה שמתאים לו אז למה לא? אני לא רואה סיבה לכפות עליו לעשות SS אם הוא לא אוהב אותה.

אמרת שאתה לא מסכים עם זה ש-SS היא הכי טובה למתחילים (אגב, גם לדעתי, אבל אני ואתה לא באותו כיוון) - ואז נתת נימוקים שקשורים לאהבה של המתאמן ל-SS. אהבה זה לא נימוק.

אמרת שאתה לא מסכים עם זה ש-SS היא הכי טובה למתחילים (אגב, גם לדעתי, אבל אני ואתה לא באותו כיוון) - ואז נתת נימוקים שקשורים לאהבה של המתאמן ל-SS. אהבה זה לא נימוק.
אז לדעתך מתאמן פשוט צריך לעשות תוכנית שגם אם הוא לא אוהב אותה?
הכוונה שלי הייתה היא שלהרבה מתאמנים פשוט קשה לעשות 3 פעמים סקוואט כבד בשבוע ולעלות משקל כל הזמן, זה פשוט לא יהיה להם כיף והם יאבדו מוטיבציה..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית