הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון אחת ולתמיד דדליפט להיפרטרופיה

• פותח/ת השרשור lala17
  • פורסם בתאריך

lala17

משתמש קבוע
1,248
337
נק' מוניטין:
755
1,248
337
יש לי ווידוי אני לא עושה דדליפט וחוץ מכמה פעמים שניסיתי בשביל הכיף בחיים לא עשיתי

כמה זה קריטי לדעתכם מבחינת גדילה?
התכנית שלי היא abc ואני נקרע בסקוואט, כל אימון אני אומר שאני אעשה והסקוואט גומר אותי (8 סטים בפירמידה עולה)

עכשיו זה בסך הכל עוד תרגיל, ליפטינג ומשקלים לא ממש מעניינים אותי למרות שזה כיף להרים הכי הרבה בבנץ׳ במכון (מהטבעיים חח)

על הרגליים אני עובד חזק (15 סטים) טרפזים מבודד,גב תחתון לדעתי חזק מספיק מהסקוואט בחיים לא הרגשתי אותו

איזה סיבה אמיתית יש לעשות דדליפט?
ותחסכו ממני את התגובות המיותרות בסגנון של "אני גבר אני עושה דדליפט"

שניסיתי דדליפט פעם אחת משכתי 120 לחמישיות אבל כאב לי אחרי זה הגב כנראה בגלל טכניקה

SS בכללי היא תוכנית שלא נותנת הרבה לכאלה שרוצים לחיצה חזקה, רוב הנאשים שסיימו SS עם לחיצה חזקה או פרשו מבילדינג והייתה להם לחיצה חזקה כבר מקודם או פריקים.
מי כמוך יודע שפלג גוף עליון צריך הרבה יותר נפח בין אם בשביל התקדמות ובין אם בשביל גדילה לעומת רגליים שבשבילם גם עצימות זה טוב.
את הסוד לידיים גדולות אני לא יודע, כי אם הייתי יודע לא היו קוראים לי "אליק יד 17"

משתנה בין האנשים.

אתה מבצע אך ורק דדליפט/סקוואט/בנץ'/פקלין/פרס?

בדיוק,
סקוואט, בנצ פרס, פרס,מתח/צין אפס,דדליפט,מקבילים...
עכשיו התחלתי לעשות יד אחורית בהתאם למתאמן... ובהמשך לציטוט הבא שלך, הגוף העליון שלי ממש לא בפיגור לתחתון.

מה זה "ידיים פרופורציונליות"? SS היא ממש לא תכנית שמוציאה מתאמן פרופורציונלי, בד"כ ההתקדמות אדירה ברגליים, מאחר וכמו שכל PL או BB שצבר קצת מסה יודע טוב מאוד שסקוואט מצטיין בזה יותר מכל תרגיל רגליים אחר. אז איפה הפרופורציה?

משתנה בין האנשים.

בדיוק,
סקוואט, בנצ פרס, פרס,מתח/צין אפס,דדליפט,מקבילים...
עכשיו התחלתי לעשות יד אחורית בהתאם למתאמן... ובהמשך לציטוט הבא שלך, הגוף העליון שלי ממש לא בפיגור לתחתון.
זה כי אתה פריק גנטי.
תראה לי כמה לוחצים מעל 100 @70~ בSS.

מה זה "ידיים פרופורציונליות"? SS היא ממש לא תכנית שמוציאה מתאמן פרופורציונלי, בד"כ ההתקדמות אדירה ברגליים, מאחר וכמו שכל PL או BB שצבר קצת מסה יודע טוב מאוד שסקוואט מצטיין בזה יותר מכל תרגיל רגליים אחר. אז איפה הפרופורציה?
ההתקדמות אדירה ברגליים כי בדרך כלל הרגליים הן החלק החלש והרזה אצל כל מתאמן.
התעלמת ממה שרשמתי: אין שום סיבה לחשוב שקרלז יגדיל לו את הבייספס יותר משחתירה ומתח יגדילו. אתה חולק על זה? אז תסביר לי בבקשה למה מתאמן שעושה SS צריך לבודד בייספס וטרייספס, אבל לא פקטורליס ולטיסימוס. אלא אם אתה חושב שמתח, למשל, עובד על הלטיסימוס הרבה יותר משהוא עובד על הבייספס.

אז השאלה המתבקשת היא האם יש טיעונים חזקים בעד דדליפט לצורך היפרטרופיה?

אין טיעונים מיוחדים. היפרטרופיה זה עניין של מספיק עבודה בעצימות גדולה מספיק. לדעתי אין תרגיל יותר טוב לגב, אבל זה כבר עניין סובייקטיבי.

ההתקדמות אדירה ברגליים כי בדרך כלל הרגליים הן החלק החלש והרזה אצל כל מתאמן.
התעלמת ממה שרשמתי: אין שום סיבה לחשוב שקרלז יגדיל לו את הבייספס יותר משחתירה ומתח יגדילו. אתה חולק על זה? אז תסביר לי בבקשה למה מתאמן שעושה SS צריך לבודד בייספס וטרייספס, אבל לא פקטורליס ולטיסימוס. אלא אם אתה חושב שמתח, למשל, עובד על הלטיסימוס הרבה יותר משהוא עובד על הבייספס.
מתח הוא לא אחד התרגילים הבסיסיים ב-SS אלא תרגיל עזר. פקטורילס ולטיסימוס הם לא בייספס ובאופן כללי לא ראיתי שרשמתי לא להוסיף מתח.
הסיבה שההתקדמות אדירה ברגליים היא שסקוואט הוא התרגיל המתאים ביותר להוספת מסה לרגליים והוא מבוצע בנפח ועצימות מתאימים ב-SS.

מתח הוא לא אחד התרגילים הבסיסיים ב-SS אלא תרגיל עזר. פקטורילס ולטיסימוס הם לא בייספס ובאופן כללי לא ראיתי שרשמתי לא להוסיף מתח.
רוב המתאמנים עושים ב-SS מתח או חתירה. מעטים עושים פאוורקלין, ולאלה אני מסכים שעדיף להוסיף מתח כתרגיל עזר. אבל בידודים - אני לא רואה איך עוזרים למתאמן מתחיל/בינוני, מהסיבות שכבר רשמתי.

אבל בידודים - אני לא רואה איך עוזרים למתאמן מתחיל/בינוני, מהסיבות שכבר רשמתי.
אז אני ממליץ ללכת בגישה האגנוסטיקנית. אם זה עוזר (מה שאפשרי שנכון) כדאי לבצע בכדי לא להישאר ציפלון.

אין טיעונים מיוחדים. היפרטרופיה זה עניין של מספיק עבודה בעצימות גדולה מספיק. לדעתי אין תרגיל יותר טוב לגב, אבל זה כבר עניין סובייקטיבי.

דווקא לגב? שרב העבודה שלו היא איזומטרית?
בנוסף, כמעט בכל גישה (הכוונה למערכת אמונות כמו westside, rts, starting strength, juggernut וכו') יש דגש נוסף על הגב בתרגילים כמו חתירה\מתח. אפילו מארק ריפטו בגרסא הכי שמרנית ממליץ לבצע מתח. גב ובייספס נוטים להיות מוזנחים אצל פאוורליפטרים.
אז בוודאי שזה יהיה תקף לבילדרים, לא מסכים?

איך התגובות פה הפכו שוב לדיון על האם SS התכנית הכי ס1סית או לא...🤦‍♂️

דווקא לגב? שרב העבודה שלו היא איזומטרית?
בנוסף, כמעט בכל גישה (הכוונה למערכת אמונות כמו westside, rts, starting strength, juggernut וכו') יש דגש נוסף על הגב בתרגילים כמו חתירה\מתח. אפילו מארק ריפטו בגרסא הכי שמרנית ממליץ לבצע מתח. גב ובייספס נוטים להיות מוזנחים אצל פאוורליפטרים.
אז בוודאי שזה יהיה תקף לבילדרים, לא מסכים?

איך התגובות פה הפכו שוב לדיון על האם SS התכנית הכי ס1סית או לא...🤦‍♂️

דווקא לגב, אבל אני מדבר רק מניסיון אישי, אז אין לזה הרבה משמעות. כמובן שאני לא אומר שזה מספיק, כולם צריכים מתח.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית