הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון אחת ולתמיד דדליפט להיפרטרופיה

• פותח/ת השרשור lala17
  • פורסם בתאריך

lala17

משתמש קבוע
1,248
337
נק' מוניטין:
755
1,248
337
יש לי ווידוי אני לא עושה דדליפט וחוץ מכמה פעמים שניסיתי בשביל הכיף בחיים לא עשיתי

כמה זה קריטי לדעתכם מבחינת גדילה?
התכנית שלי היא abc ואני נקרע בסקוואט, כל אימון אני אומר שאני אעשה והסקוואט גומר אותי (8 סטים בפירמידה עולה)

עכשיו זה בסך הכל עוד תרגיל, ליפטינג ומשקלים לא ממש מעניינים אותי למרות שזה כיף להרים הכי הרבה בבנץ׳ במכון (מהטבעיים חח)

על הרגליים אני עובד חזק (15 סטים) טרפזים מבודד,גב תחתון לדעתי חזק מספיק מהסקוואט בחיים לא הרגשתי אותו

איזה סיבה אמיתית יש לעשות דדליפט?
ותחסכו ממני את התגובות המיותרות בסגנון של "אני גבר אני עושה דדליפט"

שניסיתי דדליפט פעם אחת משכתי 120 לחמישיות אבל כאב לי אחרי זה הגב כנראה בגלל טכניקה

אני לא מבין את השאלה כל כך.

-אתה מפעיל הרבה קבוצות שרירים, עובד עם משקלים מאוד כבדים ביחס לשאר ההרמות = פוטנציאל גדילה פנטסטי.

-עבודה יעילה מאין כמוה על השרשרת האחורית.

-הגב העליון והטרפזים גם יודו לך.

סיבות לא לעשות דדליפט :

אין

אין ספק כי DD הוא תרגיל מומלץ, אך אני מאמין כי הרבה יסכימו עימי כי הוא גם תרגיל בעל פוטנציאל גבוה לפציעה ללא הדרכה מתאימה. יש הרבה מאוד מתאמני BB אשר מוותרים על התרגיל הזה בשל הנסיבות הללו. התוצאות שלהם מדברות בעד עצמן.

בנוגע לעד כמה התרגיל תורם להיפרטרופיה, מספיק להציץ בתמונות המשתתפים של תחרויות Powerlifting. נפוץ לראות אנשים שמרימים בסביבות 200Kg אבל נראים כאילו הם לא דרכו מעולם בחדר כושר.

• פותח/ת השרשור
אין ספק כי DD הוא תרגיל מומלץ, אך אני מאמין כי הרבה יסכימו עימי כי הוא גם תרגיל בעל פוטנציאל גבוה לפציעה ללא הדרכה מתאימה. יש הרבה מאוד מתאמני BB אשר מוותרים על התרגיל הזה בשל הנסיבות הללו. התוצאות שלהם מדברות בעד עצמן.

בנוגע לעד כמה התרגיל תורם להיפרטרופיה, מספיק להציץ בתמונות המשתתפים של תחרויות Powerlifting. נפוץ לראות אנשים שמרימים בסביבות 200Kg אבל נראים כאילו הם לא דרכו מעולם בחדר כושר.
על זה בדיוק אני מדבר
סיכון יחסית גבוה לפציעה או פציעה מתמשכת ולעומת זאת מבחינת מסת שריר לא ממש חייב אותו..

בתכלס, כל תרגיל אפשר להחליף.
אם הייתי צריך לוותר על תרגיל אחד מבין הגדולים, הייתי מוותר על דדליפט לפני הבנץ', הפרס, הקלין, החתירה, ובטח שהסקוואט.

יש לי ווידוי אני לא עושה דדליפט וחוץ מכמה פעמים שניסיתי בשביל הכיף בחיים לא עשיתי

כמה זה קריטי לדעתכם מבחינת גדילה?
התכנית שלי היא abc ואני נקרע בסקוואט, כל אימון אני אומר שאני אעשה והסקוואט גומר אותי (8 סטים בפירמידה עולה)

עכשיו זה בסך הכל עוד תרגיל, ליפטינג ומשקלים לא ממש מעניינים אותי למרות שזה כיף להרים הכי הרבה בבנץ׳ במכון (מהטבעיים חח)

על הרגליים אני עובד חזק (15 סטים) טרפזים מבודד,גב תחתון לדעתי חזק מספיק מהסקוואט בחיים לא הרגשתי אותו

איזה סיבה אמיתית יש לעשות דדליפט?
ותחסכו ממני את התגובות המיותרות בסגנון של "אני גבר אני עושה דדליפט"

שניסיתי דדליפט פעם אחת משכתי 120 לחמישיות אבל כאב לי אחרי זה הגב כנראה בגלל טכניקה

תשמע,
לומר שדדליפט לא נותן כלום זה לא ממש נכון.. אבל הוא בהחלט לא נותן אפקט "בילדינג", משמע אתה לא תוכל לעצב איתו שרירים ספציפיים.
כמו שאמרו הוא עובד חזק על הגב התחתון,הזוקפים,הבטן כעזר,ההמסטרינגס והגלוטאוס, האמות והטרפזים.

אני די בטוח שמתישהו תרצה לאתגר את עצמך ולהיות חזק יותר בתרגילים מסויימים, כשתרצה.. תעשה דדליפט.

אני רואה אותו כתרגיל מאתגר והכרחי באימון כח קלאסי.
גם בבילדינג הייתי מכניס אותו בסוף אחד האימונים בשבוע, פחות דגש עליו אבל עדיין הייתי עושה.

יש סיכוי הרבה יותר גבוה להיפצע מבנץ' ללא הדרכה מתאימה מאשר מדדליפט, במיוחד כשאנשים אוטומטית "מפחדים" מלעלות משקלים בדדליפט אבל אין בעיה עם 12 סטים של בנץ'/בנץ' בשיפוע חיובי/בנץ' בשיפוע שלילי/חזרות שליליות וספוטר שרק מייצב ולא נוגע.

לא בטוח שאני מסכים עם זה וקשה באמת להוכיח היכן אחוז הפציעות גבוה יותר.

יש סיכוי הרבה יותר גבוה להיפצע מבנץ' ללא הדרכה מתאימה מאשר מדדליפט,
לא רק סיכוי יותר גדול, הפציעה עלולה להיות הרבה יותר חמורה (ראיתי סרטון של מישהו שמת אחרי שהמוט שבר לו את בית החזה. DL לכל היותר ישאיר אותך משותק חצי גוף 😃). מצד שני, לבנץ' אין תחליף טוב (?) בעוד לדעת פותח האשכול ל-DL יש.

יש סיכוי הרבה יותר גבוה להיפצע מבנץ' ללא הדרכה מתאימה מאשר מדדליפט, במיוחד כשאנשים אוטומטית "מפחדים" מלעלות משקלים בדדליפט אבל אין בעיה עם 12 סטים של בנץ'/בנץ' בשיפוע חיובי/בנץ' בשיפוע שלילי/חזרות שליליות וספוטר שרק מייצב ולא נוגע.

כל בנאדם שלישי בחדר כושר מתלונן שנפצע בכתפיים או בגב התחתון מבנצ',
והרבה פחות מזה מתלוננים על פציעות מדדליפט (ממה שאני מכיר) שכך שאני בהחלט מסכים איתך.

לאנשים יש נטייה דווקא להגיע לאימון יתר באימוני חזה ולהשתגע עם טכניקה לא נכונה,
בעוד שבדדליפט לא תראה אנשים מרימים 140 רק בשביל לפמפם 🤣
לא רק סיכוי יותר גדול, הפציעה עלולה להיות הרבה יותר חמורה (ראיתי סרטון של מישהו שמת אחרי שהמוט שבר לו את בית החזה. DL לכל היותר ישאיר אותך משותק חצי גוף 😃). מצד שני, לבנץ' אין תחליף טוב (?) בעוד לדעת פותח האשכול ל-DL יש.

כל פעם שאני רואה אנשים שמקפיצים בצורה כואבת מוט של מעל 100 ק"ג אני נחרד 😅

אני אישיתי מתאמן כ 7 שנים, רק לפני שנתיים התחלתי דדליפט, ומאז ראיתי שיפור עצום בעיצוב הגוף (וגם במאסה)
טרפזים, אמות, שרירי בטן, וכבר לא כואב לי הגב תחתון כמו פעם

Moran Weissman,
בצורה טבעית יש יותר אנשים שמבצעים BP מאשר DD, לכן אתה כנראה גם תשמע כמות דיווחים שונה על פציעות.

אגב, זה בכלל לא נושא השרשור, הדיון כפי שהגדיר אותו פותח השרשור עוסק בעד כמה DD תורם להיפרטרופיה.

בצורה טבעית יש יותר אנשים שמבצעים BP מאשר DD, לכן אתה כנראה גם תשמע כמות דיווחים שונה על פציעות.
ב-ד-י-ו-ק.
לומר שבנץ' מסוכן יותר מדדליפט זאת הגזמה מהסוג של גארי יורופסקי שאומר שחליבת פרה יותר נוראית משחיטה שלה.

כל שנה אנשים מתים מבנץ׳ שנעשה ללא השגחה, כי צריך לעשות חזה ואין ברירה. סכנה של פציעה לא הייתה עוצרת אף BB בחיים.

אתה אומר את זה כאילו 200 זה הרבה או משהו. על אותו משקל, אני רואה אנשים שעושים בנץ׳ של 80 קילו ולא נראים כאילו הם מתאמנים.

על אותו משקל, אני רואה אנשים שעושים בנץ׳ של 80 קילו ולא נראים כאילו הם מתאמנים

כשמדובר בתרגיל כמו בנצ' למשל,
האם למשקל המתאמן אין קשר כלשהו למשקל הלחיצה?

כלומר,
האם לא יהיה יותר הגיוני שאדם בגובה 1.95 ששוקל 90 או 95 ילחץ 80 ל 5 וייראה כאילו לא מתאמן להגדרתך,
מול מתאמן ששוקל 65 נגיד ולוחץ 80 וכן נראה מתאמן?

coldfire,
הנושא לא דן באיזה תרגיל הפציעות יותר חמורות. אני מסכים כי אם זה כן היה הדיון, האצבע המאשימה הייתה מופנית כלפי BP. אין פה ויכוח.
בנוגע לפסקה האחרונה שלך, אתה יכול להחליף את המספר בגבוה יותר, עדיין המשפט עומד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית