הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בנץ׳ צר או לחיצה צרפתית

GoldEagle

מושעה
1,307
349
נק' מוניטין:
706
1,307
349
עד עכשיו הייתי עושה ליד אחורית באימון בנץ׳ צר ואחר כך פשיטת מרפקים בחבל, אבל הבעיה ששמתי לב בבנץ׳ צר, היא שבגלל שהחזה שלי גמור כבר מהבנץ׳ שעשיתי באימון, אז בבנץ׳ צר קשה לי לאזן את המוט ולהוריד אותו עד למטה לטווח תנועה מלא בלי שהכתף שלי תתחיל לכאוב בגלל הקושי של החזה כיוון שהכתף באה בשביל לעזור לחזה ובעצם לגוף להתייצב.
עכשיו הגעתי למסקנה שאין לי למה להמשיך עם הבנץ׳ צר כי אני סתם מתענה איתו ויוצא בעצם שברוב החזרות אני בכלל לא מצליח לעבוד עם היד אחורית, זה במיוחד עכשיו אחרי ששיניתי את הסדר תוכנית שלו ועכשיו מה שמפריד לי בין חזה ליד אחורית זה כתפיים משמע מיליטרי פרס, משמע כל המערכת של החזה, כתפיים ויד אחורית שעובדת בבנץ׳ ואיכשהו גם בבנץ׳ צר גמורה.

אז בקיצור השאלה שלי היא כזאת, לחיצה צרפתית, היא עובדת על כל הראשים של הטרייספס כמו בנץ׳ צר או שהיא מתמקדת על אזורים אחרים בטרייספס ?
אם לא להחליף ללחיצה צרפתית, אז לאיזה תרגיל להחליף ? ( נ.ב. אני לא מצליח לעשות מקבילים לצערי הרב, במיוחד לא אחרי בנץ׳ ומיליטרי.

עד עכשיו הייתי עושה ליד אחורית באימון בנץ׳ צר ואחר כך פשיטת מרפקים בחבל, אבל הבעיה ששמתי לב בבנץ׳ צר, היא שבגלל שהחזה שלי גמור כבר מהבנץ׳ שעשיתי באימון, אז בבנץ׳ צר קשה לי לאזן את המוט ולהוריד אותו עד למטה לטווח תנועה מלא בלי שהכתף שלי תתחיל לכאוב בגלל הקושי של החזה כיוון שהכתף באה בשביל לעזור לחזה ובעצם לגוף להתייצב.
עכשיו הגעתי למסקנה שאין לי למה להמשיך עם הבנץ׳ צר כי אני סתם מתענה איתו ויוצא בעצם שברוב החזרות אני בכלל לא מצליח לעבוד עם היד אחורית, זה במיוחד עכשיו אחרי ששיניתי את הסדר תוכנית שלו ועכשיו מה שמפריד לי בין חזה ליד אחורית זה כתפיים משמע מיליטרי פרס, משמע כל המערכת של החזה, כתפיים ויד אחורית שעובדת בבנץ׳ ואיכשהו גם בבנץ׳ צר גמורה.

אז בקיצור השאלה שלי היא כזאת, לחיצה צרפתית, היא עובדת על כל הראשים של הטרייספס כמו בנץ׳ צר או שהיא מתמקדת על אזורים אחרים בטרייספס ?
אם לא להחליף ללחיצה צרפתית, אז לאיזה תרגיל להחליף ? ( נ.ב. אני לא מצליח לעשות מקבילים לצערי הרב, במיוחד לא אחרי בנץ׳ ומיליטרי.

הייתי נשאר עם פשיטה עם חבל\מוט וזהו..
ואם אתה ממש מתעקש אז לחיצה מאחורי הראש.

אני לא מצליח לעשות מקבילים לצערי הרב, במיוחד לא אחרי בנץ׳ ומיליטרי.
חשבת אולי למה זה? אם אתה עושה בנץ' ומיליטרי, אתה לא צריך להוסיף שום תרגיל ליד אחורית.

חשבת אולי למה זה? אם אתה עושה בנץ' ומיליטרי, אתה לא צריך להוסיף שום תרגיל ליד אחורית.

למה?
בנצ' נעזר ביד האחורית זה ברור לי,
וגם בשאר הלחיצות מן הסתם.. אבל לא ברמה שמקבילים בלתי אפשרי נגיד אפילו במשקל גוף?

לי אין בעיה עם זה באופן אישי, אני לא חושב שזה אמור להגביל.
מה שכן,
אפשר להתווכח על נושא היעילות, תלוי במטרות 😃

ואתה בכלל בילדר אתה..
איפה הגישה הרווחת לפימפומים איפה?
😉

וגם בשאר הלחיצות מן הסתם.. אבל לא ברמה שמקבילים בלתי אפשרי נגיד אפילו במשקל גוף?
לפי מה החלטת את זה? מספיק להסתכל על התנועה של היד, בכל סוג של פרס, כדי להבין מה הפעולה של הטרייספס.

תעשה ניסיון. תעמוד עם הגב לקרוס כבל, ותחזיק את הכבל עם יד אחת.
פעם אחת תלחץ את הכבל קדימה כמו בבנץ', ופעם שניה תלחץ את הכבל פנימה, לכיוון החזה, כשהיד נשארת כפופה באותה פוזיציה.
תראה איזה משקל אתה יכול להרים בכל אחת מהדרכים, ותבין כמה הטרייספס עובד בלחיצות.

זה לא אומר שהתכוונת שהטרייספס עובד בלחיצות אבל לא כמו במקבילים ובעבודה ייעודית?

לא.
הכוונה הייתה לרמת העומס על היד האחורית לאחר 2 תרגילי הלחיצות.
אני לא ממאמיני עבודה על מקבילים כבידוד היד האחורית, אני מחשיב גם את זה כסוג של תרגיל מורכב

אז כן הבנתי אותך. רמת העומס של שני תרגילי לחיצות במשקל רציני היא כזאת שמייתרת עבודה מבודדת לטרייספס, בדיוק כפי שהיא מייתרת עבודה מבודדת לפקטורליס למשל.
הבהרה: הבנץ' עובד קשה על הדלתא, הפקטורליס והטרייספס - בו זמנית, באותו עומס. לא על אחד יותר מהשני.

אז כן הבנתי אותך. רמת העומס של שני תרגילי לחיצות במשקל רציני היא כזאת שמייתרת עבודה מבודדת לטרייספס, בדיוק כפי שהיא מייתרת עבודה מבודדת לפקטורליס למשל.
הבהרה: הבנץ' עובד קשה על הדלתא, הפקטורליס והטרייספס - בו זמנית, באותו עומס. לא על אחד יותר מהשני.

אותו עומס - מסכים.
אבל רמת העומס והאפקטיביות שלה להוספת עוד תרגיל ליד האחורית היא משתנה ממתאמן למתאמן ולא יכולה להימדד בצורה כללית מידיי.
תסכים איתי על זה.

• פותח/ת השרשור
הייתי נשאר עם פשיטה עם חבל\מוט וזהו..
ואם אתה ממש מתעקש אז לחיצה מאחורי הראש.
אישית אני מרגיש שפשיטה בחבל או מוט לא רוצחת לי את היד אחורית כמו שאני רוצה, אחרי אימון אני רוצה להרגיש כאילו אין לי יד, שזה מה שהייתי מרגיש לפני שהבנץ׳ צר התחיל להידפק לי.
אם אני עושה רק בנץ׳ ומיליטרי, זה לא מספיק לי ויוצא שעדיין היד לא התעייפה לגמרי כמו שאני רוצה.
למה?

לי אין בעיה עם זה באופן אישי, אני לא חושב שזה אמור להגביל.
מה שכן,
אפשר להתווכח על נושא היעילות, תלוי במטרות 😃

ואתה בכלל בילדר אתה..
איפה הגישה הרווחת לפימפומים איפה?
😉
ידוע לי שזה נעזר ביד אחורית, אבל זה לא מתמקד ביד אחורית וזאת הבעיה שלי, אני רוצה תרגיל שירצח את היד אחורית שלי אבל רק אותה ושיעבוד על כל הראשים.
אולי זה עובד בעומס שווה, אבל זה לא כמו שכל המשקל מיועד רק ליד אחורית ושהיא נשריר היחידי שעובד.
אותו עומס - מסכים.
אבל רמת העומס והאפקטיביות שלה להוספת עוד תרגיל ליד האחורית היא משתנה ממתאמן למתאמן ולא יכולה להימדד בצורה כללית מידיי.
תסכים איתי על זה.
בדיוק, בגלל זה גם אני מוסיף עוד 2 תרגילים כי רק ככה אני מרגיש שאני מתחזק וגדל, ושככה גם הבנץ׳ שלי משתפר.

לגביי עניין ה"רציחה", אני פחות נוטה להסכים שזה המדד לעבודה טובה על השריר.

אבל מניסיון שלי, אם מישהו מקובע על דעה שצריך להרוג את השרירים, הוא ימשיך להיות רוצח סדרתי 🤣

• פותח/ת השרשור
לגביי עניין ה"רציחה", אני פחות נוטה להסכים שזה המדד לעבודה טובה על השריר.

אבל מניסיון שלי, אם מישהו מקובע על דעה שצריך להרוג את השרירים, הוא ימשיך להיות רוצח סדרתי 🤣
אני אישית מרגיש ( ורואה ) שאם אני לא רוצח שריר אני לא יגדל.
נ.ב. תודה לכולכם, בהצטרפות מקרים מטורפת הביאו היום גרביטון ככה שאני די מסודר, עכשיו גם החזה שלי ימות יותר:crazy:

אני אישית מרגיש ( ורואה ) שאם אני לא רוצח שריר אני לא יגדל.
נ.ב. תודה לכולכם, בהצטרפות מקרים מטורפת הביאו היום גרביטון ככה שאני די מסודר, עכשיו גם החזה שלי ימות יותר:crazy:
גרביטון זה לא המכשיר שמדמה מתח? 😲

( נ.ב. אני לא מצליח לעשות מקבילים לצערי הרב, במיוחד לא אחרי בנץ׳ ומיליטרי.
סביר להניח שהמשקל של הבנצ' קטן ממשקל הגוף שלך.
אני עושה מקבילים אחרי בנצ' עם תוספת של 30-40 קילו.
זה לא אמור להפריע.

• פותח/ת השרשור
גרביטון זה לא המכשיר שמדמה מתח? 😲
זה גם למתח וגם למקבילים.
סביר להניח שהמשקל של הבנצ' קטן ממשקל הגוף שלך.
אני עושה מקבילים אחרי בנצ' עם תוספת של 30-40 קילו.
זה לא אמור להפריע.
עלית עליי, הבנץ שלי נמוך מהמשקל גוף.
הכי מצחיק אותי שאנשים באים לגרביטון עם תוספת משקל ולא שמים התנגדות במכונה.
כנ"ל.
לא עם 30-40 אבל 20-30
ואין לי שום בעיה גם
זה כי אתה אתה תותח 🙄

אז בקיצור השאלה שלי היא כזאת, לחיצה צרפתית, היא עובדת על כל הראשים של הטרייספס כמו בנץ׳ צר
בנץ' צר עובד על כל הראשים של הטרייספס, אבל על הראש הארוך בכלל לא באופן מלא, וגם הלחיצה הצרפתית שאתה כנראה מכיר לא.
לעומת זאת, התרגיל הזה כן, ולכן עליו אמליץ:

בהצלחה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית