מסקנות מפריצת דיסק

Yardeni

משתמש מתחיל
52
19
נק' מוניטין:
19
52
19
רציתי לפרסם אזהרה ומסקנות שלי ממה שעברתי עבור מי שזה עשוי לעזור לו. מקווה שזה הפורום הנכון ואם לא אני אשמח אם תעבירו למקום רלוונטי.

כמה מסקנות מפריצת דיסק.

1.כשאתם חשים כאב מומלץ לבדוק ממה הוא יכול לנבוע בגוגל.
לפני שבועיים הרגשתי כאב "חשמל" קבוע ברגל ימין. עשיתי מחקר קצר בגוגל שהראה שהתסמינים שלי תואמים את התיאור של סקיאטיקה וש90% שמדובר בפריצת דיסק. התקשרתי למוקד חירום של קופת חולים שמיד אמרו שזה כלום. לאחר מכן קבעתי תור עם הרופאת משפחה שלי שגם קבעה שאין צורך בצילום וזאת לא פריצת דיסק. התעקשתי ולכן נקבע לי תור עם אורטופד שבועיים לאחר מכן (התור הכי קרוב). לאחר החמרה של הכאבים והתעקשות נוספת הסכימו לעשות לי צילום רנטגן (שלא עזר לכלום). אם אתם חושדים שיש לכם פריצת דיסק תדרשו MRI או לפחות CT. כמפלט אחרון, ואם אתם חוששים מאוד, יש מוסדות פרטיים שגם עושים את הצילומים האלו ללא תורים.

2.לא לסמוך על רופאים יותר מדיי.
אני לא מומחה בנושא אבל עושה רושם שמערכת הבריאות הציבורית בישראל נמצאת בעומס יתר באופן קבוע ולכן המטרה הראשונה היא להיפטר מהחולה. זה הגיוני בשביל המערכת אבל אם אתם רוצים להיות בריאים זה כנראה לא מומלץ. לאחר שבועיים פגשתי את האורטופד. הוא ביקש ממני לעמוד על העקבים שלי ולא הצלחתי. מיד שלח אותי למיון. אם תחשדו יום אחד שיש לכם פריצת דיסק הנה מספר בדיקות שעשו לי (ואולי יחסכו לכם הרבה זמן ואולי נכות):

עמידה והליכה על קצות האצבעות
עמידה והליכה על העקבים
בדיקה שיש כוח שווה ברגליים ובכפות הרגליים (בדחיפה ומשיכה)
בדיקה של טווח התנועה של הרגליים.

3.במיון שני אורטופדים לא מצאו שיש לי בעיה עד שהראתי להם בעצמי שאני לא יכול לעמוד או ללכת על העקבים. רק אז הסכימו לקבוע לי צילום CT שהראה שיש לי פריצה בשני דיסקים. בעקבות הצילום הוחלט לעשות צילום MRI כדי להעריך אם יש צורך בניתוח.

שורה תחתונה: אני בסדר והכל דיי כרגיל. פשוט היה חוסך לי הרבה לדעת את הדברים האלה.

רציתי לפרסם אזהרה ומסקנות שלי ממה שעברתי עבור מי שזה עשוי לעזור לו. מקווה שזה הפורום הנכון ואם לא אני אשמח אם תעבירו למקום רלוונטי.

כמה מסקנות מפריצת דיסק.

לפני שבועיים הרגשתי כאב "חשמל" קבוע ברגל ימין. עשיתי מחקר קצר בגוגל שהראה שהתסמינים שלי תואמים את התיאור של סקיאטיקה וש90% שמדובר בפריצת דיסק. התקשרתי למוקד חירום של קופת חולים שמיד אמרו שזה כלום. לאחר מכן קבעתי תור עם הרופאת משפחה שלי שגם קבעה שאין צורך בצילום וזאת לא פריצת דיסק. התעקשתי ולכן נקבע לי תור עם אורטופד שבועיים לאחר מכן (התור הכי קרוב). לאחר החמרה של הכאבים והתעקשות נוספת הסכימו לעשות לי צילום רנטגן (שלא עזר לכלום). אם אתם חושדים שיש לכם פריצת דיסק תדרשו MRI או לפחות CT. כמפלט אחרון, ואם אתם חוששים מאוד, יש מוסדות פרטיים שגם עושים את הצילומים האלו ללא תורים.

אני לא מומחה בנושא אבל עושה רושם שמערכת הבריאות הציבורית בישראל נמצאת בעומס יתר באופן קבוע ולכן המטרה הראשונה היא להיפטר מהחולה. זה הגיוני בשביל המערכת אבל אם אתם רוצים להיות בריאים זה כנראה לא מומלץ. לאחר שבועיים פגשתי את האורטופד. הוא ביקש ממני לעמוד על העקבים שלי ולא הצלחתי. מיד שלח אותי למיון. אם תחשדו יום אחד שיש לכם פריצת דיסק הנה מספר בדיקות שעשו לי (ואולי יחסכו לכם הרבה זמן ואולי נכות):

עמידה והליכה על העקבים

3.במיון שני אורטופדים לא מצאו שיש לי בעיה עד שהראתי להם בעצמי שאני לא יכול לעמוד או ללכת על העקבים. רק אז הסכימו לקבוע לי צילום CT שהראה שיש לי פריצה בשני דיסקים. בעקבות הצילום הוחלט לעשות צילום MRI כדי להעריך אם יש צורך בניתוח.

שורה תחתונה: אני בסדר והכל דיי כרגיל. פשוט היה חוסך לי הרבה לדעת את הדברים האלה.

המסקנות שלך לא ממש נכונות (ואני אשמח להרחיב אם תרצה) , אבל לפני כן - בשורה התחתונה , אחרי כל הרנטגן , CT ו MRI , איך טיפלו בך?

• פותח/ת השרשור
יכול להיות שהם לא נכונות. אני אשמח לשמוע מה אתה ממליץ לעשות בסיטואציה דומה.
עוד לא עשו לי MRI. הCT הראה שיש לי שני פריצות דיסק בL-4-5 וL5-S1.

דרך אגב, אין לי את הצילום עוד כי באותו יום כשסיימתי הבן אדם שאחראי על יצירת הדיסקים הפסיק כבר לעבוד או משהו כזה כי הוא עובד רק עד 2.

דרך אגב, אין לי את הצילום עוד כי באותו יום כשסיימתי הבן אדם שאחראי על יצירת הדיסקים הפסיק כבר לעבוד או משהו כזה כי הוא עובד רק עד 2.
אני סובל מפריצת דיסק כבר שנים ובאותן החוליות. גם לי לקח זמן ממושך עד שהבעיה אובחנה. בניגוד אליך לא התייחסתי יותר מדי לאף נורת אזהרה עד שהגיעה השלב האקוטי שבו כבר לא הייתי מסוגל לבצע פעולה פשוטה כחירבון למשך מספר שבועות.
ניתוח בכל מקרה הוא מוצא אחרון ולרוב מיותר. בדרך לגאולה מהכאב האיום עברתי אצל מספר אורטופדים מהשורה הראשונה וגם שם ההמלצות היו שונות ונעו על הספקטרום שבין "ניתוח מחר" לזריקות אפידורליות ועד רפואה סינית.
לשמחתי בחרתי להחלים באיטיות ובאמצעות עבודה קשה וכיום אין לי מגבלות גם באימונים האינטנסיביים ביותר.
כנראה שהעצה הטובה ביותר היא לא להתעלם מנורות אזהרה. כאב כרוני הוא איתות שדבר מה לא תקין והתעלמות או היעדר טיפול הולם עלולים לדרדר את המצב בצורה שלא תיאמן.

• פותח/ת השרשור
בכיף. מאוד רציתי לדעת אם הרמת המשקולות היא שגרמה לפריצת הדיסק. האורטופדים שפניתי אליהם אמרו שזה לא קשור ובאותה קלות זה יכול להיות מלהתכופף להרים עיפרון. המומחה גב אמר שיכול להיות שכן ויכול להיות שלא. מעבר לכך, לפי המידע שמצאתי באינטרנט עד כה, הסברה השולטת היא שפריצות דיסק הן תוצאה של נזק ארוך טווח לדיסקים. אני לא יודע את זה וזה מאבחון עצמי, אבל אני מזהה את התסמינים של Degenerative disk disorder. מאז גיל צעיר כל כמה זמן יש לי כאב גב לכמה שבועות. תכיפות הכאבים גדלה עם הזמן עד שזה נהיה בלתי נסבל. בשנה שעברה עשיתי צילום שלא הגיעו ממנו למסקנות. התחלתי להתאמן בחדר כושר והרגשתי שיפור. לפני כחודש וחצי הפסקתי להתאמן כי הרגשתי שוב שהגב תפוס. לאחר כשבועיים חזרתי לחדר כושר ולאחר שבועיים נוספים החלטתי להוסיף חזרה את הסקוואט. המשקל עבודה שלי הוא 137. עשיתי חימום והחלטתי להרים רק 120 מתוך כוונה לחזור לשגרת אימון בהדרגה. הטכניקה שלי היתה מושלמת לפי המאמן שהיה במכון ואדם אחר שצפה והיה לי קל. בחזרה השלישית הרגשתי כאב בתחת ומאז כאב מחשמל לאורך הרגל.

בקיצור, אני עדיין לא יודע מה גרם לפריצה ולא בטוח שאדע. מקווה להגיע לעוד מסקנות ולהבין מה לעשות הלאה. אני מאוד אוהב את התחביב שלי. אם זה לא בריא לי אני אמצא תחביב אחר במקומו כי התחלתי את המסע הזה קודם כל בשביל הבריאות.

בכיף. מאוד רציתי לדעת אם הרמת המשקולות היא שגרמה לפריצת הדיסק. האורטופדים שפניתי אליהם אמרו שזה לא קשור ובאותה קלות זה יכול להיות מלהתכופף להרים עיפרון. המומחה גב אמר שיכול להיות שכן ויכול להיות שלא. מעבר לכך, לפי המידע שמצאתי באינטרנט עד כה, הסברה השולטת היא שפריצות דיסק הן תוצאה של נזק ארוך טווח לדיסקים. אני לא יודע את זה וזה מאבחון עצמי, אבל אני מזהה את התסמינים של Degenerative disk disorder. מאז גיל צעיר כל כמה זמן יש לי כאב גב לכמה שבועות. תכיפות הכאבים גדלה עם הזמן עד שזה נהיה בלתי נסבל. בשנה שעברה עשיתי צילום שלא הגיעו ממנו למסקנות. התחלתי להתאמן בחדר כושר והרגשתי שיפור. לפני כחודש וחצי הפסקתי להתאמן כי הרגשתי שוב שהגב תפוס. לאחר כשבועיים חזרתי לחדר כושר ולאחר שבועיים נוספים החלטתי להוסיף חזרה את הסקוואט. המשקל עבודה שלי הוא 137. עשיתי חימום והחלטתי להרים רק 120 מתוך כוונה לחזור לשגרת אימון בהדרגה. הטכניקה שלי היתה מושלמת לפי המאמן שהיה במכון ואדם אחר שצפה והיה לי קל. בחזרה השלישית הרגשתי כאב בתחת ומאז כאב מחשמל לאורך הרגל.

בקיצור, אני עדיין לא יודע מה גרם לפריצה ולא בטוח שאדע. מקווה להגיע לעוד מסקנות ולהבין מה לעשות הלאה. אני מאוד אוהב את התחביב שלי. אם זה לא בריא לי אני אמצא תחביב אחר במקומו כי התחלתי את המסע הזה קודם כל בשביל הבריאות.

נראה ממה שסיפרת כאן, שהבעיה התחילה הרבה הרבה לפני.
קשה לדעת עד כמה המדריכים שלך מבינים, סירטון כאן יוכל לעזור.
בכל אופן אני מאחל לך הרבה בריאות 😃

• פותח/ת השרשור
תודה 😃
בשלב הזה אין לי סרטון. אני יכול להגיד שצפיתי בהרבה סרטונים וכל מאמן בחדר כושר ראה ובדק אותי (אלו שאני מחשיב את דעתם).
אחת המסקנות החשובות היא בהחלט להעלות סרטון אם אחזור להרים.

כמה מסקנות מפריצת דיסק.

עמידה והליכה על העקבים

אני אתקן ואומר , שמסקנות שלך נכונות בחלקן , אבל מי שקורא את הפוסט יכול להסיק מסקנות לא רלוונטיות עבורו.

"אם אתם חושדים שיש לכם פריצת דיסק תדרשו MRI או לפחות CT. כמפלט אחרון, ואם אתם חוששים מאוד, יש מוסדות פרטיים שגם עושים את הצילומים האלו ללא תורים"

ל"דרישה" ל MRI או ל CT צריכה להיות סיבה טובה. כשאני אומר סיבה טובה , אני מתכוון לכך שלתוצאות ההדמיה יהיו בהכרח השלכות קליניות . כלומר , אם בצילום נראה X אזי נעשה טיפול Y , אם לא נראה בצילום X , אזי נעשה Z.
ברוב המוחלט של המקרים ( בין אם מדובר בכאב מוקרן על רקע לחץ על שורש העצב או כאב בלתי ספציפי ) התנאי שהזכרתי לעיל לא מתקיים , ולמעשה למה שנמצא ב MRI או ב CT אין השפעה על הטיפול הקליני. מבחינת הרופא , כאשר לא מדובר בניתוח , אין טיפול מיוחד למי שהכאב שלו הוא מפריצת דיסק לעומת מי שהכאב שלו נובע מבעיה במפרק הפאסט שבין החוליות או מי שהכאב שלו נובע מפגיעת שריר.
אתה יכול לראות בהנחיות הקליניות לטיפול בכאבי גב תחתון ש :
"אין מקום לבדיקות דימות (הכוללות צילומי רנטגן, סריקה ממוחשבת, MRI ומיפוי עצם) באופן שגרתי בבירור כג"ת בלתי סגולי (ספציפי) (רמה A) " . לרוב זה גם רלוונטי לכאבי גב עם אופי של לחץ על שורש עצב.

http://www.wikirefua.org.il/index.php/כאבי_גב_תחתון_-_הנחיה_קלינית#.D7.98.D7.99.D7.A4.D7.95.D7.9C_.D7.91.D7.9B.D7.90.D7.91_.D7.92.D7.91_.D7.AA.D7.97.D7.AA.D7.95.D7.9F_.D7.97.D7.93_.28.D7.90.D7.A7.D7.95.D7.98.D7.99.29

מתי ההדמיות והצילומים כן רלוונטיים? כשיש מה שנקרא דגלים אדומים ( נורות אזהרה שחייבים להתייחס אליהן ) :
  • גיל ההתחלה: צעיר מ־18 שנה או מבוגר מ־55 שנה
  • חבלה משמעותית
  • כאב מתקדם, כאב לא מכני(ללא הקלה במנוחה במיטה)
  • כאב בחזה
  • היסטוריה רפואית בעבר של גידול ממאיר
  • שימוש ממושך בסטרואידים
  • שימוש בסמים, דיכוי חיסוני (כולל HIV)
  • חולה עם סימנים למחלה כללית
  • ירידה לא מוסברת במשקל
  • סימנים נוירולוגים נרחבים (כולל CAUDA EQUINA SYNDROME)
  • מום מבני
  • חום
אז בצילומים מחפשים עדות לנזק של שבר / גידול /זיהום / לחץ משמעותי על חוט השדרה ו/או שורש עצב.

בסה"כ , מכיוון שאני מניח ( לא מכיר את ההיסטוריה הרפואית שלך ) , שאתה בחור צעיר ובריא בדרך כלל והפציעה הופיעה בזמן תרגול של פעילות גופנית עצימה , רוב הדגלים האדומים אינם רלוונטים במקרה הזה.

העניין החשוב הוא אכן לבדוק חוסרים נוירולוגיים משמעותיים כפי שציינת.
חוסר יכולת לעמוד על העקבים זה אכן חוסר נוירולוגי. אם כי הזמן שעבר מאז הפגיעה הוא קצר יחסית , ולכן קשה להסיק מסקנות לגבי יכולת ההתאוששות של עצב ( כמו שאני מבין , לא עברת שום הליך ניתוחי וכיום אתה לא סובל מהחסר הנוירולוגי הזה ).

לגבי אורטופדים - צריך לזכור שלאורטופד בקופת חולים יש בממוצע כ 5-10 דק' עבור כל מטופל כולל כל הטופסולוגיה הנלווית.
המטרה העיקרית שלו היא להבין את חומרת הבעיה , ולקבוע טיפול המשך.
כש מדובר בגב , במידה והפגיעה אינה חמורה , אין לו דרך וזמן לאבחן בצורה מדוייקת את המקור לכאב . ובמקרים רבים זה לא כל כך חשוב.
אני מסכים איתך שהדרך הכי טובה להציג את הבעיה שלך בפני הרופא , זה להראות לו את הסימפטומים הכי "קשים" שלך. במידה ויש חסרים נוירולוגיים - חובה לציין/להראות לו. קורה לא פעם שהם מפספסים דברים כאלו ( במיוחד שהרופא הראשון היה רופא משפחה ).

כמו כן , אני נוטה לחזור על זה הרבה אבל אין ברירה :
פריצת דיסק לכשעצמה היא לא בעיה ( ל 25-70% מהאוכלוסייה , בהתאם לשכבת הגיל , נראה פריצה/בלט/ניוון דיסק אם נעשה להם MRI ) .
הבעיות הם הסימפטומים הקליניים - כאב , נימול , חולשה משמעותית , "זרמים" וכו'.
והבעיות הללו יכולות לחלוף או להחמיר ללא קשר למה שמוצאים ב MRI.
CT או MRI רלוונטיים כשהסימפטומים חמורים / נמשכים הרבה זמן ללא הטבה של טיפולים שמרניים והולכים לכיוון של אופציה ניתוחית.

• פותח/ת השרשור
קודם כל תודה על האינפורמציה. אני מבין שיש הגיון לאיך שהדברים נעשים וממה שידוע לי גם צילום MRI הוא יקר ואי אפשר להשתמש בו כל הזמן. ההמלצה העיקרית שלי היא שהאינדיבידואל ינסה לחקור את חומרת הפציעה שלו בעצמו ולא להסתמך על המערכת כי התגובה שלה היא איטית, מזלזלת ושאננה.

אתה אומר שברוב המקרים אין הבדל בתגובה ולכן אין חשיבות גדולה לאבחן פריצת דיסק. אני יכול להבין את ההגיון בזה. מצד שני אם יש סיכוי לפריצת דיסק כדאי לבדוק שאין פגיעה נוירונית נכון?
גם הרופאת משפחה וגם שני אורטופדים במיון לא בדקו כראוי אם יש פגיעה נוירונית.
הרופאת משפחה קבעה חד משמעית שאין לי פריצת דיסק ולא שלחה אותי לאורטופד וגם לא עשתה את הבדיקה לעקבים שהיה לוקח בדיוק רגע לעשות.
כלומר שאם לא הייתי מתעקש להגיע לאורטופד יכול להיות שהפגיעה הנוירונית היתה נעשית גרועה יותר לפני שהייתי מבחין בה, שוב היו עושים בדיקות ובאיחור הרבה יותר גדול מבינים שצריך לעשות ניתוח.

מבחינתי טיפול יעיל יותר היה מתבצע כך:

1.היה מקור מידע מהימן בעברית שעוזר לך להבין איזו סוג של פציעה זו יכולה להיות (למשל סקיאטיקה במקרה שלי), מסביר לך אילו בדיקות אתה יכול לעשות לעצמך כמו אלו שציינתי, ובמידת הצורך שולח אותך לרופא המשפחה שלך.
2.בלי קשר לשלב 1, אתה מגיע לרופא המשפחה והוא עושה לך את כל הבדיקות האלו (שאין סיבה שלא יהיו קיימים במחשב אצל כל רופא בישראל).
3.הרופא מפנה אותך לאורטופד/צילום MRI בבהילות שהולמת את המקרה שלך.
4.יש אבחון, יש טיפול מומלץ, ויש רשימת טיפולים אפשריים ומחיריהם לאחר סבסוד או לא.

אם שלב 1 או 2 היו קיימים הייתי יכול ברגע הראשון להראות לה שאני לא יכול ללכת על העקבים והיינו חוסכים 2 צילומים מיותרים או מיון או תור של אורתופד. כלומר, המערכת היתה חוסכת הרבה זמן וכסף ואני הייתי מקבל טיפול טוב ומהיר יותר.

קודם כל תודה על האינפורמציה. אני מבין שיש הגיון לאיך שהדברים נעשים וממה שידוע לי גם צילום MRI הוא יקר ואי אפשר להשתמש בו כל הזמן. ההמלצה העיקרית שלי היא שהאינדיבידואל ינסה לחקור את חומרת הפציעה שלו בעצמו ולא להסתמך על המערכת כי התגובה שלה היא איטית, מזלזלת ושאננה.

אתה אומר שברוב המקרים אין הבדל בתגובה ולכן אין חשיבות גדולה לאבחן פריצת דיסק. אני יכול להבין את ההגיון בזה. מצד שני אם יש סיכוי לפריצת דיסק כדאי לבדוק שאין פגיעה נוירונית נכון?
גם הרופאת משפחה וגם שני אורטופדים במיון לא בדקו כראוי אם יש פגיעה נוירונית.
הרופאת משפחה קבעה חד משמעית שאין לי פריצת דיסק ולא שלחה אותי לאורטופד וגם לא עשתה את הבדיקה לעקבים שהיה לוקח בדיוק רגע לעשות.
כלומר שאם לא הייתי מתעקש להגיע לאורטופד יכול להיות שהפגיעה הנוירונית היתה נעשית גרועה יותר לפני שהייתי מבחין בה, שוב היו עושים בדיקות ובאיחור הרבה יותר גדול מבינים שצריך לעשות ניתוח.

מבחינתי טיפול יעיל יותר היה מתבצע כך:

1.היה מקור מידע מהימן בעברית שעוזר לך להבין איזו סוג של פציעה זו יכולה להיות (למשל סקיאטיקה במקרה שלי), מסביר לך אילו בדיקות אתה יכול לעשות לעצמך כמו אלו שציינתי, ובמידת הצורך שולח אותך לרופא המשפחה שלך.
2.בלי קשר לשלב 1, אתה מגיע לרופא המשפחה והוא עושה לך את כל הבדיקות האלו (שאין סיבה שלא יהיו קיימים במחשב אצל כל רופא בישראל).
3.הרופא מפנה אותך לאורטופד/צילום MRI בבהילות שהולמת את המקרה שלך.
4.יש אבחון, יש טיפול מומלץ, ויש רשימת טיפולים אפשריים ומחיריהם לאחר סבסוד או לא.

אם שלב 1 או 2 היו קיימים הייתי יכול ברגע הראשון להראות לה שאני לא יכול ללכת על העקבים והיינו חוסכים 2 צילומים מיותרים או מיון או תור של אורתופד. כלומר, המערכת היתה חוסכת הרבה זמן וכסף ואני הייתי מקבל טיפול טוב ומהיר יותר.

א. בהחלט צריך לבדוק סימנים נוירולוגיים. זה מה שאורטופד אמור בין היתר לעשות. גם רופא המשפחה אמור , אבל לא בטוח שכולם זוכרים וטורחים לעשות זאת.
ב. הרופאה לא יכולה ( וגם לא צריכה ) להגיד שיש לך או שאין לך פריצת דיסק משני סיבות : 1. אין לה שום דרך לדעת בוודאות 2. אין לזה כל כך משמעות.
ג. אי אפשר להסתמך על זה שאנשים יאבחנו את עצמם. בשביל זה יש רופאים ופיזיותרפיסטים. זה נראה לך אולי טריויאלי כי אתה צעיר ומבין עניין , אבל לרוב האוכלוסייה זה לא רעיון טוב.
ד. רופא משפחה צריך להכיר את הדגלים האדומים שהזכרתי קודם. חוסר יכולת לעלות על עקבים היא חסר נוירולוגי , אבל לא מאוד חמור בשלב הראשוני ( לעומת זאת , איבוד שליטה על סוגרים / נימול בצורת אוכף באגן/ חוסר יכולת להניע מפרק כלשהו אלו הם דגלים אדומים שמחייבים טיפול בהקדם האפשרי )
ה. הפנייה ל MRI רלוונטית רק במקרים שהזכרתי קודם ( דגלים אדומים )
ו. זה לא מתכון. אין "טיפול מומלץ". יש הרבה מרכיבים שצריך להתייחס אליהם , וכל אחד יכול להציג סימפטומים שונים באותה הפגיעה.

• פותח/ת השרשור
א.מסקנה: כדאי שתוכל לבדוק את עצמך. אגב אולי כדאי להוסיף אשכול עם תסמינים - המלצה מה לעשות?(אפילו משהו קטן כמו זה) אני אשמח לעזור אם אוכל.
ב.מסכים
ג.אני מניח שאתה מדבר מנסיון. בכל זאת אני חושב שבימינו אין סיבה שלא להנגיש לציבור את המידע הזה. מי שיקרא זאב זאב יקבל יחס תואם מהמערכת.
ד.המומחה גב שראיתי אמר שאני צריך לעשות MRI דחוף ולכן חשבתי שיש דחיפות להבין גם במקרה שיש רק חסר נוירולוגי קטן כמו שלי.

שוב תודה על ההתייחסות.

היי עכשיו אני הפגום בגיל 32 ירדתי 10 קילו בחודש וקצת ואני לא יכול לעמוד על קצות האצבעות ברגל שמאל עדיין אחרי חודש וקצת עשיתי mri ומחר emg ומחכה לתור למומחה לגב?
יש שיפור ממה שהיה לי בהתחלה אבל עדיין אני לא פיקס

היי עכשיו אני הפגום בגיל 32 ירדתי 10 קילו בחודש וקצת ואני לא יכול לעמוד על קצות האצבעות ברגל שמאל עדיין אחרי חודש וקצת עשיתי mri ומחר emg ומחכה לתור למומחה לגב?
יש שיפור ממה שהיה לי בהתחלה אבל עדיין אני לא פיקס
להחיות פוסט שחוגג עוד מעט 10 שנים!!
מרשים ביותר!!😅

להחיות פוסט שחוגג עוד מעט 10 שנים!!
מרשים ביותר!!😅
חח כן שיש פריצת דיסק אתה מחפש עזרה בנושא ויש לי אותו דבר כמו לפותח הפוסט בקיצור
יש לי נזק ברמה קלה בעצב אחרי בדיקת emg הוא אמר שזה לא משהו שאני אצטרך להרגיש בעתיד אבל ישאר לנצח במידה ויעשו לי שוב בדיקה כי נזק בעצב הוא תמידי
בכל מקרה לנושא עדיין לא מצליח לעמוד על רגל שמאל בקצות האצבעות עבר חודש וחצי מאז הפריצה זה זמן הגיוני? יש שיפור גדול מההתחלה אבל עדיין אני לא 100 וגם לא 90

פריצות דיסק ובלטים זה דיי נפוץ ויש הרבה אנשים שיש להם ולא יודעים ומכאן מגיעה השאלה האם בהכרח הכאב שלך נובע מהפריצות/בלטים
מי שהפנה אותך לmri מה הייתה דעתו?
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

לא שמתי לב שזה מ2015

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית