הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ משהו מוזר במשקלי עבודה שלי

GoldEagle

מושעה
1,307
349
נק' מוניטין:
706
1,307
349
אז ככה קודם אני ארשום איך אני עובד בדרך כלל מבחינת משקל סטים חזרות וחימום ואחר כך אני ארשום את השאלות.

סקוואט:
כמה חזרות בלי מוט בכלל
15 חזרות רק מוט
12 חזרות 40 ק״ג ( 10 כל צד )
10 חזרות 50 ק״ג ( 15 כל צד )
8 חזרות 60 ק״ג ( 20 כל צד ) - 3 סטים
6 חזרות 70 ק״ג ( 25 כל צד )
4 חזרות 80 ק״ג ( 30 כל צד ) - אם יש לי כוח.

דדליפט:
10 חזרות - 50 ק״ג ( 15 כל צד )
6 חזרות - 70 ק״ג ( 25 כל צד ) - 3 סטים
4 חזרות - 80 ק״ג ( 30 כל צד ) - אם יש לי כוח.

בנץ׳:
15 חזרות לאט - רק מוט
10 חזרות - 30 ק״ג ( 5 כל צד )
8 חזרות - 40 ק״ג ( 10 כל צד ) - 3 סטים
6 חזרות - 45 ק״ג ( 12.5 כל צד ).

פרס:
10 חזרות - רק מוט
8 חזרות - 25 ק״ג ( 2.5 כל צד ) - 3 סטים
6 חזרות - 30 ק״ג ( 5 כל צד ).

ועכשיו לשאלות:
לפני שאני מתחיל, דבר ראשון, אל תשאלו למה אני עובד ככה, רק ככה אני עובד הכי טוב על הגוף שלי וככה אני מרגיש שיפור ורואה התקדמות.
דבר שני, אל תצחקו על המשקלי ילדה שלי, אין לי אפשרות לעשות תוכנית כוח.

1. איך זה הגיוני שהמשקלים שלי בדדליפט ובסקוואט די דומים הרי בדרך כלל הדדליפט הרבה יותר גבוה מהסקוואט ?
2. איך אני יכול לשפר משקלים בפרס ובבנץ׳ ?
3. שמתי לב שבדדליפט אם אני הייתי עולה לסט של ה 4 חזרות הטכניקה הייתה טיפה נדפקת, אם אני מגיע לסט הזה, כדאי לי לנוח כמה שניות בין חזרה לחזרה ?
4. יש דרך להעלות משקלים בכל התרגילים בכללי בכל התרגילים בתוכנית שהיא נועדה להיפרטרופיה ולא לכוח ?
5. עד עכשיו הייתי עושה את הפרס באחיזת רוחב כתפיים, כדאי לי לעבור לאחיזה ברוחב כמו בבנץ׳ ?
6. אימון אחרון, באחד מהסטים של הדדליפט ניסיתי להחליף לאחיזה משולבת, היה לי יותר קל בהרמה, אבל האחיזה מרגישה לי לא נוחה, עד כמה זה משנה אם אני באחיזה משולבת או באחיזת אובראהנד ?
7. יש לכם טיפים כללים איך אני יכול לשפר את העבודה בתרגילים ולהעלות משקלים ?

תודה לעוזרים,

• פותח/ת השרשור
לא אתה לא

ולמה אתה לא יכול לעשות תוכנית כוח?
ככה אני רואה התקדמות.
ואני לא יכול לעבוד כוח כי אני משלב אומנויות לחימה 3 פעמים בשבוע בנוסף למכון ככה שיוצא שיש לי 6 אימונים בשבוע בימים נפרדים ופעם בחודש יש לי עוד אימון ביום שישי וזה אומר כל יום אימון ככה שאיו לי אפשרות להתאושש מתוכנית כוח טובה כמו SS ואם אני לא עושה SS אז אין לי למה להתקדם לכל מיני תוכניות אחרות.
הציעו לי לשלב את הליניארית אבל אני מעדיף לנסות להמשיך עם ה FBW וכל אימון להעלות את המשקל בקצת מאשר להעלות פעם בשבוע.

לפני שאני מתחיל, דבר ראשון, אל תשאלו למה אני עובד ככה, רק ככה אני עובד הכי טוב על הגוף שלי וככה אני מרגיש שיפור ורואה התקדמות.
אז תן לי לחדש לך - אנחנו כן הולכים לשאול למה ככה אתה עובד, במיוחד כשזה מטופש, אתה לא עובד ככה הכי טוב על הגוף שלך, הגוף שלך לא מיוחד ושונה משל אחרים, ועובדה שאתה לא רואה התקדמות, לכן אתה שואל את השאלות האלה:
2. איך אני יכול לשפר משקלים בפרס ובבנץ׳ ?
4. יש דרך להעלות משקלים בכל התרגילים בכללי בכל התרגילים בתוכנית שהיא נועדה להיפרטרופיה ולא לכוח ?
7. יש לכם טיפים כללים איך אני יכול לשפר את העבודה בתרגילים ולהעלות משקלים ?

אז תן לי להבין, אתה רוצה לקבל טיפים איך להתחזק מבלי לתת את האפשרות לשנות את תוכנית העבודה שלך?
ולמה אתה בכלל רוצה להרים משקלים יותר כבדים, אם אתה משוכנע שאין קשר בין כוח והיפרטרופיה, ואתה מתעניין רק בהיפרטרופיה? ("יש דרך להעלות משקלים בכל התרגילים בכללי בכל התרגילים בתוכנית שהיא נועדה להיפרטרופיה ולא לכוח ?")

• פותח/ת השרשור
אז תן לי לחדש לך - אנחנו כן הולכים לשאול למה ככה אתה עובד, במיוחד כשזה מטופש, אתה לא עובד ככה הכי טוב על הגוף שלך, הגוף שלך לא מיוחד ושונה משל אחרים, ועובדה שאתה לא רואה התקדמות, לכן אתה שואל את השאלות האלה:

אז תן לי להבין, אתה רוצה לקבל טיפים איך להתחזק מבלי לתת את האפשרות לשנות את תוכנית העבודה שלך?
ולמה אתה בכלל רוצה להרים משקלים יותר כבדים, אם אתה משוכנע שאין קשר בין כוח והיפרטרופיה, ואתה מתעניין רק בהיפרטרופיה? ("יש דרך להעלות משקלים בכל התרגילים בכללי בכל התרגילים בתוכנית שהיא נועדה להיפרטרופיה ולא לכוח ?")

אני רואה התקדמות וגדילה, עובדה המשקלים שלי עלו ורק עכשיו נתקעו, ואם אני מתאמן רק לפי 3 סטים בטווח חזרות כלשהו אני מרגיש כאילו בקושי והתאמנתי.

לא אמרתי שאני לא מעוניין לשנות את התוכנית אבל אני מוגבל מבחינת התוכנית בגלל שאני גם באומנויות לחימה, ואני לא מתעניין רק בהיפרטרופיה, אבל כשאתה על איזה 20 אח"ש אחרי חיטוב ובמהלך מסה, אני לא יכול לעבור לתוכנית סטייל SS שפשוט אומרת לטחון כל דבר כי אני פשוט אצטרך לחתוך לחיטוב אחרי שבועיים.
אני מודע לכך שיש קשר בין כוח להיפרטרופיה, עובדה תראה את כל הליפטרים שהם ענקיים, ואני לא מעוניין רק בהיפרטרופיה כי כן באלי כבר לעשות בנץ' במשקל גוף או דדליפט של 3 פלטות כל צד ( ולא של 1.25 ).

הכוונה שלי בסוגריים שציטטת היא שאני רוצה תוכנית שתשלב מצד אחד כוח ושתהיה התקדמות טובה במשקלים ושמצד שני תהיה גדילה והיפרטרופיה של הגוף.

אם אתה רוצה אני אעלה את כל התוכנית שאני עובד לפיה כדי שתוכל לשפר לי אותה.

אני רואה התקדמות וגדילה, עובדה המשקלים שלי עלו ורק עכשיו נתקעו, ואם אני מתאמן רק לפי 3 סטים בטווח חזרות כלשהו אני מרגיש כאילו בקושי והתאמנתי.

לא אמרתי שאני לא מעוניין לשנות את התוכנית אבל אני מוגבל מבחינת התוכנית בגלל שאני גם באומנויות לחימה, ואני לא מתעניין רק בהיפרטרופיה, אבל כשאתה על איזה 20 אח"ש אחרי חיטוב ובמהלך מסה, אני לא יכול לעבור לתוכנית סטייל SS שפשוט אומרת לטחון כל דבר כי אני פשוט אצטרך לחתוך לחיטוב אחרי שבועיים.
אני מודע לכך שיש קשר בין כוח להיפרטרופיה, עובדה תראה את כל הליפטרים שהם ענקיים, ואני לא מעוניין רק בהיפרטרופיה כי כן באלי כבר לעשות בנץ' במשקל גוף או דדליפט של 3 פלטות כל צד ( ולא של 1.25 ).

הכוונה שלי בסוגריים שציטטת היא שאני רוצה תוכנית שתשלב מצד אחד כוח ושתהיה התקדמות טובה במשקלים ושמצד שני תהיה גדילה והיפרטרופיה של הגוף.

אם אתה רוצה אני אעלה את כל התוכנית שאני עובד לפיה כדי שתוכל לשפר לי אותה.
אתה רק מראה שאתה לא ממש יודע מה זה SS, או תוכנית כוח באופן כללי.
להתקע במשקלי העבודה שציינת זה כמו לא להתאמן. מה שאתה עושה ממש - ממש לא אידיאלי.

תתחיל בלקרוא את הספר Starting Strength: Basic Barbell Training, 3rd edition.

• פותח/ת השרשור
אתה רק מראה שאתה לא ממש יודע מה זה SS, או תוכנית כוח באופן כללי.
להתקע במשקלי העבודה שציינת זה כמו לא להתאמן. מה שאתה עושה ממש - ממש לא אידיאלי.

תתחיל בלקרוא את הספר Starting Strength: Basic Barbell Training, 3rd edition.

אני מבין שגם אתה לא בדיוק הבנת, אין לי אפשרות לעשות תוכנית בסגנון SS שדורשת התאוששותגדולה כי אני לא מתאמן רק במכון והגוף שלי לא יצליח להתאושש מאימון לאימון, תוסיף לזה גם את העובדה שאני על איזה 20 אח״ש, ושבתזונה של SS אני אגיע לאח״שמטורף תוך שבוע בערך.

תאמין לי שאם זה היה תלוי בי הייתי עובר ל SS, אבל זה לא אפשרי לי, ובגלל זה אני רוצה תוכנית שמשלבת היפרטרופיה של כל הגוף וכוח בתרגילים בו זמנית.

אני מבין שגם אתה לא בדיוק הבנת, אין לי אפשרות לעשות תוכנית בסגנון SS שדורשת התאוששותגדולה כי אני לא מתאמן רק במכון והגוף שלי לא יצליח להתאושש מאימון לאימון, תוסיף לזה גם את העובדה שאני על איזה 20 אח״ש, ושבתזונה של SS אני אגיע לאח״שמטורף תוך שבוע בערך.

תאמין לי שאם זה היה תלוי בי הייתי עובר ל SS, אבל זה לא אפשרי לי, ובגלל זה אני רוצה תוכנית שמשלבת היפרטרופיה של כל הגוף וכוח בתרגילים בו זמנית.
כמו שאמרתי, אתה לא יודע לא מה זה SS ולא מה זה תוכנית כוח בכללי, לכן המלצתי לקרוא את הספר.
תן לי להבהיר: אין שום דבר שמונע ממך להתחזק, והנחות היסוד שלך שגויות.

• פותח/ת השרשור
כמו שאמרתי, אתה לא יודע לא מה זה SS ולא מה זה תוכנית כוח בכללי, לכן המלצתי לקרוא את הספר.
תן לי להבהיר: אין שום דבר שמונע ממך להתחזק, והנחות היסוד שלך שגויות.

השאלה היא כזאתי, אם אני יעשה SS תוך כדי שילוב של האומנויות לחימה, אני יצליח להתאושש מאימון לאימון ? כי כששאלתי פה לפני כמה שבועות אמרו לי שאין לי סיכוי להתאושש מאימון לאימון ושהגוף שלי לא יעמוד בזה.
נ.ב. אם יש לך הורדה של הספר או מקום לקרוא ממנו זה יהיה מצויין.

השאלה היא כזאתי, אם אני יעשה SS תוך כדי שילוב של האומנויות לחימה, אני יצליח להתאושש מאימון לאימון ? כי כששאלתי פה לפני כמה שבועות אמרו לי שאין לי סיכוי להתאושש מאימון לאימון ושהגוף שלי לא יעמוד בזה.
נ.ב. אם יש לך הורדה של הספר או מקום לקרוא ממנו זה יהיה מצויין.

למה שלא תנסה לפני שהגעת למסקנה שלא תצליח?
כל אחד מגיב אחרת.

אגב,
חוץ מ SS יש עוד תוכניות כח, קצת פחות תובעניות.
מה עם הליניארית?
תיהיה לך התקדמות איטית יותר, אבל זה ישתלב לך טוב עם הפעילות האירובית שלך מחוץ לאימונים (MMA)

• פותח/ת השרשור
למה שלא תנסה לפני שהגעת למסקנה שלא תצליח?
כל אחד מגיב אחרת.

אגב,
חוץ מ SS יש עוד תוכניות כח, קצת פחות תובעניות.
מה עם הליניארית?
תיהיה לך התקדמות איטית יותר, אבל זה ישתלב לך טוב עם הפעילות האירובית שלך מחוץ לאימונים (MMA)

אנסה, נ.ב. חייבים לטחון ב SS או שאפשר גם להיות בפלוס 500 וזה יספיק ?

והציעו לי כבר את הליניארית אבל אני מעדיף קודם תוכנית שההתקדמות בה היא מאימון לאימון ולא עלייה כל שבוע.

נ.ב. נוסף, ב SS חייבים פאוורקלין ? פשוט יקח לי שנתיים ללמוד את זה ואני מעדיף חתירה או פולי עליון באחיזה רחבה וזהו.

אנסה, נ.ב. חייבים לטחון ב SS או שאפשר גם להיות בפלוס 500 וזה יספיק ?
אני על פלוס של 500 וזה בסדר. לעיתים עולים (אני מעלה ל 700 נגיד) כשמתחילים להרגיש שהאימון מכביד וההתאוששות קשה קצת יותר למרות ששאר התנאים מתקיימים.אבל ממש לא צריכים להיות על פלוס של 1000 לדעתי לפחות.
נ.ב. נוסף, ב SS חייבים פאוורקלין ? פשוט יקח לי שנתיים ללמוד את זה ואני מעדיף חתירה או פולי עליון באחיזה רחבה וזהו.
אתה יכול לעשות במקום מתח\צ'ין אפס

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית