הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון לא יודע מה קורה איתי

Blisspump

משתמש מתחיל
107
0
נק' מוניטין:
0
107
0
אני מיואש לגמרי, וצריך את חוות דעתכם המקצועית.
אני בן 17 וקצת, מתאמן 9 חודשים בערך.
בהתחלה לפני שנרשמתי למכון שקלתי 52 בערך על גובה 171 משהו כזה.
בקיצור הייתי ממש רזה והחלטתי לשנות את עצמי.
נכון לעכשיו אני שוקל 59 על גובה 174 משהו כזה. בקיצור עליתי במשקל ולא רואים שינוי בשיט בגוף.
אני שוקל 60 ק"ג בעיגול וחברים אמרו לי שהם משערים שאני שוקל 45 בערך.. וזה לא נכון.
אני עדיין נראה רזה ברמות למרות העלייה במשקל.
ואני כן עושה מורכבים כל החודשים האלה, על התזונה אני מודה לא הקפדתי בקושי אבל בכל זאת עליתי במשקל. איך הגיוני? אני לא אוכל מתוקים וכאלה. ויש לציין שאני רב התקופה הזאת הייתי במאזן שלילי ובכל זאת עליתי, אף אחד לא יודע איך.
אני פשוט מבולבל, אולי צריך חיטוב בכלל? כי אני סתם עליתי בשומן כי לא גדלתי בגרוש... לא יודע מה עשיתי לא נכון.
גם גיליתי שאני עכשיו על אחוז שומן גבוה.

מה אתם ממליצים לי לעשות? איך הגיוני שלא גדלתי?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
דבר אחרון לגבי התזונה -
האם צריך לעלות כמה שיותר נקי לדעתך? כלומר בלי ג'אנק וכאלה? לא שאני אוכל את זה בתדירות גבוהה, אבל מדי פעם..
לפני כמה פוסטים אמרת לי לאכול ולהשלים את ההערכים ממאכלים שארצה, אז האם זה באמת משנה אילו מאכלים?

האם תפריט כן קריטי לדעתך או שלהמשיך ולהסתמך על החישובים שלי?

דבר אחרון לגבי התזונה -
האם צריך לעלות כמה שיותר נקי לדעתך? כלומר בלי ג'אנק וכאלה? לא שאני אוכל את זה בתדירות גבוהה, אבל מדי פעם..
לפני כמה פוסטים אמרת לי לאכול ולהשלים את ההערכים ממאכלים שארצה, אז האם זה באמת משנה אילו מאכלים?

האם תפריט כן קריטי לדעתך או שלהמשיך ולהסתמך על החישובים שלי?
תראה, אני לא יודע אם מתאים לי לייעץ לגבי תזונה, אני על אחוז שומן די גבוה ולא מתכוון לחטב בזמן הקרוב 😃
בגדול עליה נקיה זה תלוי באיזה פלוס קלורי אתה (אם אתה לא בפלוס גדול מדי אתה אמור לעלות נקי) ופחות תלוי באיזה מאכלים אתה אוכל.
ממה שידוע לי כל עוד אתה משיג את הערכים שלך ביום (חלבון שומן פחמימה) זה לא ממש משנה מאיפה זה מגיע. יחד עם זאת אני אישית משתדל לאכול אוכל פחות או יותר "בריא" רוב הזמן, אבל אם לפעמים מתחשק איזה משהו מתוק או שווארמה או המבורגר אני זורם עם זה. אבל שוב, אני לא חושב שאני דוגמה טובה לתזונה 😃

אני יכול לומר לך כזה דבר.
אם עלית במשקל אז היית במאזן קלורי חיובי.

אתה לעולם, אבל לעולם לא תיהיה בגירעון קלורי וכתוצאה מכך תעלה במשקל.

@stitch
@yujinius

תקנו אותי אם אני טועה חברים.

נ.ב

אולי אם היית במאזן קלורי נייטרלי.. אז עלית קצת בנוזלים.. אולי.
קצת באיחור....
בגדול אתה צודק, פרט למצבים קיצוניים.

במקרה הטוב זה נותן מספר כלשהו להתחיל איתו, ואז לפי העליה במשקל מוסיפים או מורידים קלוריות.
מאד נכון. הנוסחה הזאת היא הערכה גסה. בקלות יכולה להיות בה סטיה של 200-300 קלוריות. מספיק לחשב את ה-RMR לפי הנוסחה השניה כדי לראות מה ההבדלים האפשריים ביניהן (זה לא אומר שהשניה יותר מדויקת - שתיהן הערכות בלבד, גם אם מצוינות).

בגדול אתה צודק, פרט למצבים קיצוניים.
איזה מצבים קיצוניים יכולים להיות? הדבר היחיד זה מה שמורן אמר על עליה בנוזלים שזה באמת יכול להביא לעליה במשקל אם הוא למשל מוריד שומן וחלבון ומעלה פחמימה ונשאר על מאזן שלילי עדין/נטרלי.

איזה מצבים קיצוניים יכולים להיות? הדבר היחיד זה מה שמורן אמר על עליה בנוזלים שזה באמת יכול להביא לעליה במשקל אם הוא למשל מוריד שומן וחלבון ומעלה פחמימה ונשאר על מאזן שלילי עדין/נטרלי.
לדוגמא, כשבנאדם נמצא בגירעון חריף, וחילוף החומרים שלו יורד מאד והדיאטה נעצרת, ברגע שהוא ירים את כמות הקלוריות במעט יכול להיות אפקט ריבאונד של צבירת שומן, למרות שהוא עדיין בגירעון קלורי.

ובפעם המיליון - אני עליתי במשקל, התקדמתי במשקלי העבודה וגם עליתי באחוזי שומן - במאזן שלילי.
גם אם תגיד את זה עוד מליון פעם חוק שימור האנרגיה לא יתרגש. ישנה, כמובן, אפשרות שיש לך כור גרעיני קטן בבטן, אבל אם אתה לא מחרבן פלוטוניום כנראה שזה לא המצב.

גם אם תגיד את זה עוד מליון פעם חוק שימור האנרגיה לא יתרגש. ישנה, כמובן, אפשרות שיש לך כור גרעיני קטן בבטן, אבל אם אתה לא מחרבן פלוטוניום כנראה שזה לא המצב.

הפעם התעלית על עצמך 🤯

• פותח/ת השרשור
לדוגמא, כשבנאדם נמצא בגירעון חריף, וחילוף החומרים שלו יורד מאד והדיאטה נעצרת, ברגע שהוא ירים את כמות הקלוריות במעט יכול להיות אפקט ריבאונד של צבירת שומן, למרות שהוא עדיין בגירעון קלורי.

אז אני מצב קיצוני? אני רוצה באמת לדעת.
ואני עדין לא מבין איך עליתי, רב הימים עמדתי על 1600 בממוצע.. לא הגיוני שהניטרלי שלי נמוך מזה אחרי הכל.
אבל מבחינת גדילה אין שוני.

אז אני מצב קיצוני? אני רוצה באמת לדעת.
ואני עדין לא מבין איך עליתי, רב הימים עמדתי על 1600 בממוצע.. לא הגיוני שהניטרלי שלי נמוך מזה אחרי הכל.
אבל מבחינת גדילה אין שוני.
סביר להניח שלא.
אבל אין לדעת על כמה עמדת בדיוק.

אם אתה חושד שיש בעיות שקשורות להורמונים ובחילוף החומרים אציע שוב - פנה לעזרה מקצועית בנושא.
במקום לשבור את הראש על כמה הנייטרלי שלך.

אתה גם בגיל שהכל נורא דינאמי, אל תשכח.
בגיל 16 אני הורדתי 20 ק"ג כמעט ב 5 חודשים, מה שהיום בחיים לא יקרה חח

=\
ירדת סתם ככה או שעשית חיטוב בכוונה?
ללכת לרופאה שלי? מה להגיד לה?
סתם ככה בחיים לא..
הייתי 1.64 ושקלתי 71, ללא שום פעילות גופנית. קציצה בקיצור, השמנתי מהמון ג'אנק (לא הייתה מודעות אז)
אז החלטתי לחזור להיות רזה ולהירשם לחדר כושר אחרי הדיאטה הקיצונית.
בכל אופן,

אני לא יודע בדיוק למי לפנות אבל אני מניח שתזונאי ספורטים יהיה רעיון טוב.

עוד לפני שאנחנו מדברים - שוב - על חוסר הדיוק של נוסחאות ה-RMR - בוא נתחיל מזה:

רב הימים עמדתי על 1600 בממוצע..
מאיפה אתה יודע? סמכת על גולינגו? באותה מידה יכולת לזרוק קוביה.

• פותח/ת השרשור
כמו שאמרתי, אני אכלתי מאכלים קבועים שאני יודע את הערכים של כל מאכל, פיתה לדוגמה.
ולפי החישוב רב הזמן הייתי 1600 בערך

אני מיואש לגמרי, וצריך את חוות דעתכם המקצועית.
אני בן 17 וקצת, מתאמן 9 חודשים בערך.
בהתחלה לפני שנרשמתי למכון שקלתי 52 בערך על גובה 171 משהו כזה.
בקיצור הייתי ממש רזה והחלטתי לשנות את עצמי.
נכון לעכשיו אני שוקל 59 על גובה 174 משהו כזה. בקיצור עליתי במשקל ולא רואים שינוי בשיט בגוף.
אני שוקל 60 ק"ג בעיגול וחברים אמרו לי שהם משערים שאני שוקל 45 בערך.. וזה לא נכון.
אני עדיין נראה רזה ברמות למרות העלייה במשקל.
ואני כן עושה מורכבים כל החודשים האלה, על התזונה אני מודה לא הקפדתי בקושי אבל בכל זאת עליתי במשקל. איך הגיוני? אני לא אוכל מתוקים וכאלה. ויש לציין שאני רב התקופה הזאת הייתי במאזן שלילי ובכל זאת עליתי, אף אחד לא יודע איך.
אני פשוט מבולבל, אולי צריך חיטוב בכלל? כי אני סתם עליתי בשומן כי לא גדלתי בגרוש... לא יודע מה עשיתי לא נכון.
גם גיליתי שאני עכשיו על אחוז שומן גבוה.

מה אתם ממליצים לי לעשות? איך הגיוני שלא גדלתי?
אוקיי אז ענית לעצמך בשאלה של עצמך:"על התזונה אני מודה לא הקפדתי".אז קח את עצמך בידיים תכין לך תפריט מסודר כמו שצריך ואם אתה לא יודע איך יש לך מדריך בפורום ורק אחרי שתעשה את זה ותקפיד עליו כמו שצריך תרטה תוצאות.אגב העליי בשומן לא נובעת רק ממתוקים בכל מאכל כמעט יש שומן ואת שאר הערכים...
[QU="Moran Weissman, post: 827809, member: 8686"]אני יכול לומר לך כזה דבר.
אם עלית במשקל אז היית במאזן קלורי חיובי.

אתה לעולם, אבל לעולם לא תיהיה בגירעון קלורי וכתוצאה מכך תעלה במשקל.

@stitch
@yujinius

תקנו אותי אם אני טועה חברים.

נ.ב

אולי אם היית במאזן קלורי נייטרלי.. אז עלית קצת בנוזלים.. אולי.[/QUOTE]
לא טועה

במצב כזה החילוף חומרים שלו יורד, כלומר הוא שורף פחות קלוריות, לכן אותה כמות קלוריות שהייתה מביאה אותו לגירעון עכשיו מביאה אותו לנטרלי, ואז אם הוא יעלה קצת קלוריות הוא יהיה בפלוס ולא בגירעון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית