הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון לא יודע מה קורה איתי

Blisspump

משתמש מתחיל
107
0
נק' מוניטין:
0
107
0
אני מיואש לגמרי, וצריך את חוות דעתכם המקצועית.
אני בן 17 וקצת, מתאמן 9 חודשים בערך.
בהתחלה לפני שנרשמתי למכון שקלתי 52 בערך על גובה 171 משהו כזה.
בקיצור הייתי ממש רזה והחלטתי לשנות את עצמי.
נכון לעכשיו אני שוקל 59 על גובה 174 משהו כזה. בקיצור עליתי במשקל ולא רואים שינוי בשיט בגוף.
אני שוקל 60 ק"ג בעיגול וחברים אמרו לי שהם משערים שאני שוקל 45 בערך.. וזה לא נכון.
אני עדיין נראה רזה ברמות למרות העלייה במשקל.
ואני כן עושה מורכבים כל החודשים האלה, על התזונה אני מודה לא הקפדתי בקושי אבל בכל זאת עליתי במשקל. איך הגיוני? אני לא אוכל מתוקים וכאלה. ויש לציין שאני רב התקופה הזאת הייתי במאזן שלילי ובכל זאת עליתי, אף אחד לא יודע איך.
אני פשוט מבולבל, אולי צריך חיטוב בכלל? כי אני סתם עליתי בשומן כי לא גדלתי בגרוש... לא יודע מה עשיתי לא נכון.
גם גיליתי שאני עכשיו על אחוז שומן גבוה.

מה אתם ממליצים לי לעשות? איך הגיוני שלא גדלתי?

נערך לאחרונה:
הצלחתם לבלבל אותי
האשכול הזה מראה שהיית מבולבל גם בלי העזרה שלנו.

המצב הוא כזה: אם לקחת את הטענה שלך כפשוטה, אתה פשוט מדבר שטויות (ההודעה הקודמת שלי ניסתה להגיד את זה, לא בעדינות יתרה). אם אתה אוכל פחות קלוריות ממה שנדרש כדי להשאיר אותך באותו משקל, שזאת ההגדרה של "מאזן קלורי שלילי", הרי שלא תעלה במשקל. פשוט, אין לגוף שלך מאיפה לקחת קלוריות ולאגור אותן בצורת שומן. אני חוזר: זה נובע מההגדרה.

אי לכך, כנראה שהטענה שלך היא, בעצם, טענה שונה: אתה אוכל פחות ממה שאיזשהו מחשבון קבע שהוא המאזן הנייטרלי שלך. זה כבר יכול להיות, אבל כמו ששוב ושוב אומרים לך, די קשה להאמין שמישהו עם הנתונים שלך באמת יכול לאכול 1600 קלוריות ביום ועדיין להשמין, וזה עוד לפני שנכנסים לזה שבאותה תקופה גם גבהת בכמה ס"מ לפי הדיווח שלך, וגדילה כזאת היא תהליך שצורך הרבה אנרגיה (קשה למצוא נתונים לגבי האנרגיה הדרושה לבניית שרירים ועצמות, אבל ברור שמדובר בהרבה אנרגיה). מצד שני, ידוע שאנשים נוטים לטעות בגדול כשהם מעריכים את כמות האוכל שלהם, ובטח שהאמירות שלך בנוסח "אני לא יודע בדיוק מה אני אוכל ביום, אבל תאמינו לי ש..." - ובכן, אנחנו לא מאמינים. כלומר, אנחנו, או לפחות אני, בהחלט מאמין לך שזה מה שאתה חושב שאתה אוכל, אבל ההסבר הכי פשוט למה שאתה מתאר הוא שאתה טועה כאן.

לכן שוב שושוב חוזרים על אותה עצה , שאתה מסרב לקבל: אם אתה רוצה להבין מה קורה, תתחיל מזה שתרשום בדיוק כל מה שנכנס לך לפה במשך שבוע או שבועיים, תישקל לפני ואחרי, ותחזור הנה עם הנתונים. הסיכוי שיש לך בעיה בחילוף חומרים (מטבוליזם איטי) קיים, אבל הוא הרבה יותר נמוך מהסיכוי שאתה פשוט לא מודע למה שאתה אוכל - כאמור למעלה זאת תופעה נפוצה מאד.

• פותח/ת השרשור
אבל אני אמרתי שאני יודע מה אני אוכל ומחשב כל מאכל שאני מכניס לפה, ככה שאני כן ידוע כמה אני מכניס כל יום.

אבל אני אמרתי שאני יודע מה אני אוכל ומחשב כל מאכל שאני מכניס לפה
אוקיי, אם אתה רוצה להתקדם תתחיל לרשום. כתוב כל מה שאתה אוכל ושותה (חוץ ממים) מיד כשאתה אוכל כלומר לא "איפה העט המחורבן הזה? טוב, לא נורא, אמלא את זה אח"כ" אלא להתייחס לעט ולפנקס כאילו הם סכין ומזלג: לא אוכלים בלי שהם בנמצא (אזהרה: אתה עלול לאכול פחות בגלל נוכחות הפנקס והעט, זאת תופעה שהדיאטניות מכירות היטב, אבל תשתדל לאכול כרגיל). אחרי שבועיים חזור הנה עם הסיכומים המחושבים מאחד המחשבונים המקובלים כמו גולנגו או נטוגרין ודומיהם, עם פירוט האימונים שלך באותם שבועיים, ועם המשקל ההתחלתי והסופי. משם יהיו הרבה חבר'ה שישמחו להמשיך איתך.

אני יודע שזה נראה כאילו מנפנפים אותך, אבל לדעתי זאת הדרך היחידה להתקדם.

תוריד את האפליקציה myfitnesspal תרשם ואז תרשום כל יום בדיוק מה שאכלת ולא לזרוק לפה כמה במבות ולהגיד זה לא נחשב, לרשום הכל ובטח לא להתחיל לנחש זה 100 גרם וזה 200 תשקול במדויק

תתחיל מ2000 קלוריות ואחרי שבועיים תראה את השינוי, אני מניח שלא יהיה כמעט שינוי במשקל ואז תוסיף קלוריות על מנת להתקדם

אם לא אעלה במשקל עם 2000 אז איך אראה שינוי בשבועיים?

תמונות:
http://prntscr.com/60wv4t
http://prntscr.com/60wvgz
http://prntscr.com/60wvm8
http://prntscr.com/60wvtr
אתה לא תראה שינוי ויזואלי בשבועיים בכל מצב
התכוונתי לשינוי במשקל אם עלית מעט תוסיף עוד אם לא עלית/ירדת תוסיף בהתאם ואם עלית כמו שצריך כנראה לא ספרת נכון או שבאמת יש לך בעיה בחילוף חומרים מה שלא נראה לי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית