הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חוק ספורט גיל 14

• פותח/ת השרשור ABC_123
  • פורסם בתאריך

ABC_123

משתמש מתחיל
7
0
נק' מוניטין:
0
7
0
היי,
אני בן 13, מטר 1.72 שוקל 59.
התחלתי לקרוא על תזונה ואימונים ובניתי לעצמי תפריט עם פלוס קלורי והתחלתי תוכנית אימונים FBW עם תרגילים מורכבים(סקוואט,מיליטרי פרס,דדליפט וכו...)
המטרה שלי היא להגיע כרגע ל69 קילו אבל יש לי בעיה.
ההורים שלי עשו לי מנוי בחדר כושר שעלה המון כסף.
אז נכנסתי לחדר כושר ואחרי שבוע וחצי המנהל נכנס לחדר כושר והתחיל לדבר איתי ואז הוא שאל אותי אם אני בן 14-15 ואמרתי
לו שאני בן 13.
הוא אמר לי שאסור לי לבוא לפה להתאמן עד שאני לא מגיע לגיל 14 כי יש חוק ספורט שקובע שרק מגיל 14 מותר לך
להתאמן בחדר כושר.
התאכזבתי מאוד כי יש לי מטרה ואני רוצה להגיע אליה ולפתח את הגוף.
יש משהו שאני יכול לעשות עם זה?
אם לא אז אני כנראה יחכה עד גיל 14 כי יש לי רק חדר כושר אחד במושב שזה החדר כושר הזה.
המנהל הציע לי לבוא לחדר כושר במסגרת חוג שהוא במשך 45-60 דקות בדקתי את החוג הזה והבעיה היא שהחוג לא יותר מפעמיים
בשבוע.(בימים ראשון ושלשי בשעות 15:00 עד 16:00.)
דרך אגב ניסיתי להסתכל אם פתחו אשכול כמו שלי וראיתי כמה כאלה ורשום שמגיל 6 מותר אם אני יגיד לו את זה
הוא יתן לי להתאמן ?
תודה ושבוע טוב.

חוק חדרי הכושר (שהוא החוק הקובע לגבי מה ששאלת) לא קובע גיל מינימלי, אבל דורש נוכחות "מדריך לאימון קטינים" כך שאולי זאת הסיבה. גיל 14 הוא כנראה החלטה מקומית של בעל המועדון, החוק דורש נוכחות מדריך כזה לכל אימון של "קטין".

בעצם הכי פשוט שתקרא בעצמך: http://www.consumers.org.il/files/files/madrih-kosher/takanut-kosher.pdf

תעזוב את האימונים בחדר כושר עד גיל 14
ותעשה בנתיים אימוני כוח בסיסים שיבנו אותך כמו שכיבות שמיכה, מתח מקבילים...

• פותח/ת השרשור
חוק חדרי הכושר (שהוא החוק הקובע לגבי מה ששאלת) לא קובע גיל מינימלי, אבל דורש נוכחות "מדריך לאימון קטינים" כך שאולי זאת הסיבה. גיל 14 הוא כנראה החלטה מקומית של בעל המועדון, החוק דורש נוכחות מדריך כזה לכל אימון של "קטין".

בעצם הכי פשוט שתקרא בעצמך: http://www.consumers.org.il/files/files/madrih-kosher/takanut-kosher.pdf
קודם כל תודה על העזרה.
הבנתי שצריך מדריך אבל דיברתי עם מנהל חדר כושר אחר בחדרה והוא אמר לי שכל מדריך עכשיו עושה הכשרה של קטינים.
ככה שאם נמצא מדריך בחדר כושר לא אמורה להיות בעיה שאני יבוא כי כל אחד עשה את ההכשרה הזאת.
לדעתי המנהל אצלי מפחד שאני יפצע ואז אם אני נפצע אני יכול לתבוע את החדר כושר.
תעזוב את האימונים בחדר כושר עד גיל 14
ותעשה בנתיים אימוני כוח בסיסים שיבנו אותך כמו שכיבות שמיכה, מתח מקבילים...
יש לי העדפה הרבה יותר גדולה לחדר כושר.
תודה 😃

לפי חוק הספורט אכן אפשר להכנס לחדר כושר החל מגיל 6 בליווי מדריך, אך לחדרי כושר שמורה הזכות להגביל את גיל המתאמנים.
צער לי, אבל תאלץ להמתין עד לגיל 14 או לנסות לשכנע את המנהל.

לפי חוק הספורט אכן אפשר להכנס לחדר כושר החל מגיל 6 בליווי מדריך, אך לחדרי כושר שמורה הזכות להגביל את גיל המתאמנים.
היום אני הולך לדבר איתו
היום אני הולך לדבר איתו.
מקווה שהוא יבין אותי אני ינסה לשכנע אותו.
תודה רבה.0

אני מבין את ההתלהבות,
אבל אני יכול להבין גם את המקום.

תמתין עד גיל 14, לא יקרה כלום.
או שתבקש מההורים שיבנו לך חדר כושר בבית ;)

תמתין עד גיל 14, לא יקרה כלום.
או שתבקש מההורים שיבנו לך חדר כושר בבית ;)
או שתצטרף לאותה קבוצה של פעמיים בשבוע ותוסיף תרגילים עם משקל גוף בבית או בפארק כאימון שלישי.

רגע אני חושב על זה עכשיו ובחוק אומרים שהחל מגיל 6 אפשרי להיכנס בליווי מדריך,
עד איזה גיל אפשרי להיכנס ללא ליווי?
בדקתי בעוד חדרי כושר ויש גם הרבה חדרי כושר שמאפשרים כבר מגיל 12.
(לדוגמא פורמה חדרה).
אני רוצה להראות כמה שיותר הוכחות למנהל.
תודה.

(לדוגמא פורמה חדרה).
תודה.
אתה מבין שבסופו של דבר זאת עדיין בחירה שלו, כן?

• פותח/ת השרשור
(לדוגמא פורמה חדרה).
תודה.
מצטרף לשאלה.
אתה מבין שבסופו של דבר זאת עדיין בחירה שלו, כן?
כן אבל איזה סיבה יש לו לא לתת לי?
אני משלם בדיוק כמו כל בן אדם.
בכל זאת זה בחירה שלו אבל לדעתי אם אני יתן לו כמה שיותר הוכחות והוא יראה שבאמת אין בעיה
שאני יתאמן קצת יותר אז אין שום סיבה שהוא לא יתן לי. 😃

מצטרף לשאלה.

אני משלם בדיוק כמו כל בן אדם.
בכל זאת זה בחירה שלו אבל לדעתי אם אני יתן לו כמה שיותר הוכחות והוא יראה שבאמת אין בעיה
שאני יתאמן קצת יותר אז אין שום סיבה שהוא לא יתן לי. 😃
לא יודע.. אולי יש לו את החששות שלו כי אתה צעיר מידיי.
בכל אופן, שיהיה בהצלחה עם זה 😃

יכולות להיות כל מיני סיבות, אבל הכי סביר שהוא פוחד מתביעה. גם אם לפי החוק מותר לך להתאמן, וגם אם יש שם מדריך עם ההכשרה המתאימה, במקרה שתיפצע באופן רציני (חו"ח, טפו טפו טפו) הוא עלול להיות בבעיה - בית המשפט עשוי לפסוק לטובתך בזכות הגיל הצעיר שלך גם אם אתה עשית שם דברים שכמבוגר היו גורמים לתביעה שלך לעוף מהחלון (כן, כן, הרעיון לשחק פריזבי עם פלטות של 10 ק"ג הוא לא רעיון מוצלח במיוחד) . ככה זה עם ילדים - הם מקבלים הגנה מסוימת בגלל ההנחה שהם עוד לא לגמרי בשלים מבחינה מנטלית... כמו בכל תחום בחיים גם כאן: יש מנהלי חדרי כושר שמוכנים לקחת יותר סיכונים תמורת יותר רווח, ויש שלא. ייתכן גם שההחלטה היא לא לגמרי בידיו אלא זאת דרישה של חברת הביטוח.

יכולות להיות כל מיני סיבות, אבל הכי סביר שהוא פוחד מתביעה. גם אם לפי החוק מותר לך להתאמן, וגם אם יש שם מדריך עם ההכשרה המתאימה, במקרה שתיפצע באופן רציני (חו"ח, טפו טפו טפו) הוא עלול להיות בבעיה - בית המשפט עשוי לפסוק לטובתך בזכות הגיל הצעיר שלך גם אם אתה עשית שם דברים שכמבוגר היו גורמים לתביעה שלך לעוף מהחלון (כן, כן, הרעיון לשחק פריזבי עם פלטות של 10 ק"ג הוא לא רעיון מוצלח במיוחד) . ככה זה עם ילדים - הם מקבלים הגנה מסוימת בגלל ההנחה שהם עוד לא לגמרי בשלים מבחינה מנטלית... כמו בכל תחום בחיים גם כאן: יש מנהלי חדרי כושר שמוכנים לקחת יותר סיכונים תמורת יותר רווח, ויש שלא. ייתכן גם שההחלטה היא לא לגמרי בידיו אלא זאת דרישה של חברת הביטוח.
אתה צודק.
עכשיו בדיוק דיברתי איתו והוא הסביר לי הכל.
הוא גם עשה הכשרה לקטינים והוא אמר שצריך עד גיל 14 מדריך שהיה איתך בקשר ישיר ואם יש הרבה ילדים עוד מדריך נכנס לעזור וזה.
הוא אמר לי שהוא לא יכול להכניס אותי והוא היה ממש נחמד והסביר לי הכל.
כנראה שאני יעשה פעמיים בשבוע בחדר כושר ופעם אחת בבית.
מאכזב מאוד ומבאס גם אח שלי מאוד מתגרה בי כי הוא עוד 4 ימים בן 14.

מאכזב מאוד ומבאס גם אח שלי מאוד מתגרה בי כי הוא עוד 4 ימים בן 14.
אני יודע שבגילך שנה נראה כמו המון זמן, אבל אם תיישם את התוכנית שלך ותתמיד בה, כשאתה תהיה בן 14 אח שלך יפחד להתקרב אליך...

אני יודע שבגילך שנה נראה כמו המון זמן, אבל אם תיישם את התוכנית שלך ותתמיד בה, כשאתה תהיה בן 14 אח שלך יפחד להתקרב אליך...
תודה רבה.
עוד לא קניתי משהו בבר מצווה שלי ולהורים שלי אין בעיה לשלם על ציוד לבית אז מה אתה אומר לקנות?(מוט,פלטות,דאמבלים וכו?)
או שפשוט לעשות שכיבות סמיכה,מתח וכו?
פשוט אני רק עוד שנה בן 14 ויש לי מטרה(להגיע ל69 קילו).
דרך אגב סתם שאלה קטנה:
בחודשיים הראשונים(אני מתאמן כרגע 3 חודשים)
עליתי במשקלים ממש מהר ועכשיו אני עולה ממש לאט ולדוגמא בבנץ פרס שבזה עליתי הכי מהר פתאום נתקעתי על 10 קילו כל צד.

עליתי במשקלים ממש מהר ועכשיו אני עולה ממש לאט
זה המצב הרגיל, ולא רק בתחום המשקולות. כמעט בכל תחום שתבחר אתה יכול לצפות להתקדמות מהירה שהולכת ומואטת עם הזמן.
מה אתה אומר לקנות?
יש כאן הרבה אחרים יוכלו לייעץ לך בעניין זה הרבה יותר טוב ממני (אני רק אתן לך עצה למי, לדעתי, כדאי לך להקשיב: למי שבתשובה שלו לא תמצא את האותיות SS). כמו כן, שקול להוציא חלק מהכסף על אימון אישי (כמה פגישות בודדות) בהתחלה, כדי ללמוד את הטכניקה הנכונה. סביר שהמדריך האישי הזה יוכל להמליץ לך לגבי ההמשך, כולל איזה ציוד לקנות ואילו תרגילים כדאי לך לבצע איתו, על סמך מה שהוא יראה באותם אימונים. איך לבחור מדריך טוב הוא נושא רחב מכדי להכנס אליו כאן, אבל אם תבקש עצות בקשר לזה אני בטוח שיהיה מי שייתן לך כמה רעיונות...

מה תמתין, תגיד לו שעוד חודש או משהו יש לך יומולדת 14

מה תמתין, תגיד לו שעוד חודש או משהו יש לך יומולדת 14
הוא לא יאמין לי,
מצד אחד יש לו את המחשב שלו שאם הוא יכתוב את השם שלי הוא יראה את הפרטים עליי(תאריך לידה וכו..).
ואם כל הפעמים שרבתי איתו על זה ושניסיתי לשכנע אותו ושניסיתי לדבר איתו שיחה רצינית על זה לא נראלי שעכשיו הוא יאמין לי שעוד חודש יש לי 14.
לצערי הוא לא רוצה לקחת תסיכון ולתת לי להתאמן לפחות 3 פעמים.

Back
למעלה תחתית