הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פורש מ SS אחרי שני אימונים, לא לצחוק עליי

GoldEagle

מושעה
1,307
349
נק' מוניטין:
706
1,307
349
אז ככה, לצערי הרב, אני לא יכול להמשיך עם ה SS, והפעם יש לי תירוץ טוב, אז כל האלה שעושים בפרס יותר ממה שאני מדדלפט, לא לצחוק עליי.
אז ככה, התירוץ הוא שאני פשוט לא מצליח להתאושש בשיט, הייתי צריך להקשיב למה שאמרו לי פה לפני איזה חודשיים, זה לא אפשרי להתאושש שאני 3 פעמים בשבוע במכון ועוד 3 פעמים ( ופעם בחודש גם 4 ) באומנויות לחימה.
אנ כנראה יבנה לעצמי איזה תוכנית FBW בסיסית עם איזה 2 תרגילים לכל שריר ( ורק לכל הגב והזוקפים 3 ) ואני אשתדל במורכבים להישאר על 5 חזרות וחימום SSניקים, אני לא יזניח אבל אחרי התרגילים האלה אני יוסיף עוד תרגיל בחזרות גבוהות שיעבוד גם על היפרטרופיה ( כי בכל זאת הקיץ מתקרב וכילד שיעבור מי״א ל י״ב, צריך להיות ז**ן עד כמה שאפשר, למרות שלדעתי תמיד ז**ן זה מי שיסקביט הכי הרבה.

אתם שואלים למה אחרי 2 אימונים החלטתי את זה ?
טוב אז היום בסקוואט העלתי רק 5 קילו, לא עלייה מטורפת, ומה שקרה זה שבסוף הסט השני יותר מדי גב נכנס, אבל זה לא הבעיה, שרדתי עוד טיפה את הכאבים בגב ( שמצטרפים לכאבים שיש לי גם ככה, אפילו שעשיתי לפני הסקוואט חימום דינאמי לגב ולזוקפים ).
ואז נחתי ונחתי עד שהרגשתי מוכן ( כמובן עם חימום דינאמי תוך כדי ) ואז נכנסתי לסט השלישי, נכנסתי מתחת למוט כרגיל, דפקתי את עצמי במוט כהשראה מאושר ( בכל זאת כשהייתי רואה את זה בלייב, משהן נכנס לראש, רק חבל שהוא הפסיק להתאמן אצלנו, אין השראה יותר 😭 ), הוצאתי את המוט מהראק, לקחתי צעד אחורה, הכנסתי אוויר לריאות ( כמובן תוך כדי הפאמפ של השיר, כן, ככה אני קורא לזה 🖕 ), ירדתי לחזרה ראשונה, היה אחלה, חזרה שנייה, היה אחלה, חזרה שלישית, גב קצת עלה אבל עדיין הצלחתי, ואז החזרתי לשנייה את המוט לראק כי הוא כמעט נפל לי, ואז הוצאתי אותו מיד, לקחתי נשימה עמוקה ( מאוד ) וירדתי, ואז באמצע העלייה כבר לא הצלחתי, ואז התחלתי להוציא אוויר ולתת אקסטרה כיווץ בתחת וגם זה לא עבד, ואז פשוט באינסטינקט מפגר רגל שמאל שלי קפצה הצידה בשביל שתהיה לי עמידה רחבה יותר כדי שאני יצליח לעלות חזרה בלי למות, בלי להתייחס לכאבים החזרתי את המוט ואז פתאום זה בא, כאבי המסטרינגס מטורפים, למזלי היה לי אחר כך פרס ולא דדליפט, די אפשר להגיד שניצלתי, בכל מקרה, עכשיו אני כבר בבית עם כאבים מטורפים ולא מסוגל לעשות אפילו סקוואט אחד ( משקל גוף ) מרוב כאב.
אז בקיצור, איה.

אני מאמין שאני יעשה את התוכנית FBW הזאת עם עלייה מדי פעם לפי ההרגשה, אבל לא עלייה מאימון לאימון ( תלוי תרגיל והרגשה ), זה לא אפשרי לי ככה.

@Moran Weissman בבקשה אל תשנא אותי, עשיתי כל שביכולתי.
@talp אתה בכל מקרה תצחק עליי.

אז ככה, לפני שאני מסיים את האשכול הזה, רציתי להתייעץ איתכם מתי כדאי לי כבר לחתוך לחיטוב, עכשיו אני על בערך 20-22 אח״ש והמטרה שלי היא בסיבות ה 25 אח״ש, ואני אהיה בדל פחמימה ויחסית אכנס אליו די מהר, ירידה של 75-100 גרם פחמימה עד שאכנס לדל פחמימה והירידה האחרונה תהיה ירידה של 50 גרם כדי לא לרצוח את עצמי.
אה ותוסיפו לזה אינטרוואלים שאני בטוח יעשה.
המטרה עכשיו היא להגיע לבד ל 100 ק״ג דדליפט ומשם להמשיך, 90-100 סקוואט, 40-50 פרס ומשקל גוף בבנץ׳. ( כשבינתיים זה בסביבות ה 80 ).
אה ואח״ש נמוך אבל זה מה שרובכם לא מבינים כי אתם ליפטרים שמנמנים שהחיטוב היחידי שלהם זה כשנגמר החבילת אוריאו והסופר סגור. 🤪

בכל מקרה, תודה לכל מי שיתמוך בי ( ובהאמסטרינגס יותר נכון ) נפשית, ואם יש לכם טיפים איך להעביר את הכאב הזה יותר מהר יעזור לי.

אה, וסליחה שאני לא יכול לעשות תוכנית כוח.🫤

נערך לאחרונה:
לא קראתי,כי אין לי כח אבל ראיתי איפשהו שכתבת שהגב עולה או משהו כזה
ממה שאני יודע אתה אמור להתיישב אחורה ולפתוח ברכיים החוצה הכי חזק שאתה יכול
שמור על טכניקה יהיה טוב תוותר לעצמך באמצע הסט לא יהיה

יש הרבה בעיות בפוסט. אתה התחלת עם משקל לא מתאים, העלית מהר מידי מהמשקל הזה, עשית שטויות מתחת למוט וגרמת לכאב בהאמסטרינגס מיד אחרי הסקוואט, שזה משהו (שכמעט) שלא מתרחש ללא שגיאה טכנית (לכיוון הגוד מורנינג).

אתה לא תאהב את זה, אבל זאת האמת:
החלטת לעשות SS עם אומנויות לחימה, שזה אפשרי לחלוטין (לא SS "טהורה", אבל עם ההתאמות הנכונות זה בהחלט יעבוד ולאורך זמן). יש שלוש בעיות:
1. אתה לא יודע איך עושים SS עם או בלי אומנויות לחימה.
2. אתה לא יודע לעשות סקוואט, ואני חותם על זה מבלי לראות וידאו שלך.
3. אתה לא ממש נחוש לגדול ולהתחזק, כי מי שכן נחוש מוצא את הדרך לבצע סטים כבדים במקום לשאול אחרי שני אימונים מתי לחטב. רמז: זה מתחיל בלפתור את שני הסעיפים הראשונים.

תוצר הלוואי של שלושת הבעיות הללו, הוא שאתה מאשים את התוכנית. ואומר שעשית כל שביכולתך, כשאתה באמת מתכוון לזה, ואני מאמין לך. פשוט הידע והניסיון הנוכחיים שלך לא באמת מאפשרים לך לעשות את כל שביכולתך, כי אתה לא יודע בכלל מה לעשות.

אוקיי אז מניסיוני הדל עם SS בתור מישהו שמתאמן באומנויות לחימה,להתאושש זה חרא אבל אתה יכול להתקדם.
אני התאמנתי 6-7 פעמים בשבוע במהלך הSS(נמשך חודש בגלל פציעה ואז עונת תחרויות)אבל עדיין התקדמתי בסקוואט יותר מ20 קילו,בבנץ 10 בערך ודדליפט היה אצלי בעיות טכניות אבל גם 10.במהלך כל התקופה הזאת הייתי עסוק בלשפר טכניקה בנוסף לכך ולכן ההתקדמות לא הייתה בדיוק אופטימלית לפי הספר אבל עדיין זה אפשרי מאוד,במיוחד כמתאמן מתחיל.
עכשיו זה קל עבורי לומר עשיתי ועשיתי כשאני עדיין חלש מאוד בעיניי אבל יש לי עבורך את הדוגמה המושלמת למישהו שמשלב בין שני העולמות @StrongLift .

קודם כל אמרתי לך לא לקפוץ כל כך גבוה מעל הפופיק, ההתקדמות שלך דווקא בגלל חוסר ההתאוששות צריכה להיות קטנה יותר לדעתי.
אבל עדיין בטווח הרחוק תיהיה התקדמות.

( כמובן עם חימום דינאמי תוך כדי )
למה? איפה כתוב שצריך לעשות חימום דינאמי בין סטים?

עכשיו אני על בערך 20-22 אח״ש
אם אתה צודק, ובהנחה וזה לא סתם בראש שלך.. אני הייתי מחטב. מוריד קצת לפחות, ל 14-15.
אלא אם זה לא מפריע לך, אבל אתה טוען שאתה לא שמנמן שרק רוצה פלטות על המוט.

אתם ליפטרים שמנמנים שהחיטוב היחידי שלהם זה כשנגמר החבילת אוריאו והסופר סגור.
סטיגמה ארורה.
אני בכלל אוהב עוגיות חמאה!

טיפים איך להעביר את הכאב הזה יותר מהר
שים וולטרן או בן-גיי.
וולטרן הוא יותר טיפולי מבן-גיי אבל שווה לך לנסות את שתיהן. לי זה עזר בדלקת קטנה בכתף תוך כמה ימים עבר.

אה, וסליחה שאני לא יכול לעשות תוכנית כוח
שטויות, אתה עושה את זה בשביל עצמך לא בשבילנו.
FBW היא גם תוכנית כח בגדול, אם עושים אותה נכון.

לפי דעתי אם תקבל עזרה מקצועית בנוגע לטכניקה, לא יקרה לך מה שקרה ולא תרצה לפרוש.
ופשוט תתקדם לאט יותר, לא בחמישיות ועשיריות!
לפחות לא כשאתה מתאמן 3 פעמים בשבוע אימוני לחימה בכל אופן.

• פותח/ת השרשור
יש הרבה בעיות בפוסט. אתה התחלת עם משקל לא מתאים, העלית מהר מידי מהמשקל הזה, עשית שטויות מתחת למוט וגרמת לכאב בהאמסטרינגס מיד אחרי הסקוואט, שזה משהו (שכמעט) שלא מתרחש ללא שגיאה טכנית (לכיוון הגוד מורנינג).

אתה לא תאהב את זה, אבל זאת האמת:
החלטת לעשות SS עם אומנויות לחימה, שזה אפשרי לחלוטין (לא SS "טהורה", אבל עם ההתאמות הנכונות זה בהחלט יעבוד ולאורך זמן). יש שלוש בעיות:
1. אתה לא יודע איך עושים SS עם או בלי אומנויות לחימה.
2. אתה לא יודע לעשות סקוואט, ואני חותם על זה מבלי לראות וידאו שלך.
3. אתה לא ממש נחוש לגדול ולהתחזק, כי מי שכן נחוש מוצא את הדרך לבצע סטים כבדים במקום לשאול אחרי שני אימונים מתי לחטב. רמז: זה מתחיל בלפתור את שני הסעיפים הראשונים.

תוצר הלוואי של שלושת הבעיות הללו, הוא שאתה מאשים את התוכנית. ואומר שעשית כל שביכולתך, כשאתה באמת מתכוון לזה, ואני מאמין לך. פשוט הידע והניסיון הנוכחיים שלך לא באמת מאפשרים לך לעשות את כל שביכולתך, כי אתה לא יודע בכלל מה לעשות.
אני מצטער לומר לך שהטכניקה שלי בסקוואט טובה, היא לא מושלמת כי לכל אחד יש את הפאקים שלו, אבל אם בחור כמו אושר אומר לי שהסקוואט שלי טוב, אז אני די מאמין לו.
התחת שלי לא עלה יותר מדי, אבל הוא כן קצת עלה, ולא משנה כמה הוצאתי ברכיים החוצה, עדיין התחת עלה קצת.
החלטתי לנסות SS אבל אם אני רואה שמעלייה קטנה של 5 קילו ועוד בסקוואט ( כשעלייה בבנץ׳ ובפרס לא הייתה קשה לי ובסקוואט כן ) אז אין לי ברירה כי אני לא ישאר עם עלייה של 2.5 כשרק התחלתי את ה SS.
1. אני יודע איך עושים SS, קראתי פה במספיק, וקראתי חלק מכל מה שריפטו כתב, הבנתי, ועדיין אני לא מסוגל להתאושש.
2. אני כן, ומספיק מדריכים ( כולל אושר ) עזרו לי.
3. תהיה בטוח שאני לא רוצה לעזוב את ה SS, מה לעשות, כבתחלה אני רוצה לפחות עלייה של 5 קילו מהמשקלי עבודה שלי, עם עלייה של 2.5 יקח לי יותר מדי זמן להגיע למשקלים שאני רוצה, ואם אני יעשה FBW כשבמורכבים אני עולה לפי ההרגשה ולפי מתי שאני מרגיש מוכן ומציב לעצמי טווח של מקסימום 3-4 אימונים ואז מעלה משקל, אז כן, אני מרגיש שככה אני יותר אתקדם.
נכון שהידע והניסיון שלי לא גדולים ואפילו קטנים, אבל לא בא לי להגיע למצב שאני צריך להעלות 2.5 קילו מאימון לאימון / להיפצע ולהיכשל מאימון לאימון.
מצטער, לא בא לי לסיים כל אימון כשהאמסטרינגס שלי מתים ואני לא מסוגל לתפקד באומנויות לחימה, במיוחד שאני בדרך למבחן חגורה + תחרות.
אוקיי אז מניסיוני הדל עם SS בתור מישהו שמתאמן באומנויות לחימה,להתאושש זה חרא אבל אתה יכול להתקדם.
אני התאמנתי 6-7 פעמים בשבוע במהלך הSS(נמשך חודש בגלל פציעה ואז עונת תחרויות)אבל עדיין התקדמתי בסקוואט יותר מ20 קילו,בבנץ 10 בערך ודדליפט היה אצלי בעיות טכניות אבל גם 10.במהלך כל התקופה הזאת הייתי עסוק בלשפר טכניקה בנוסף לכך ולכן ההתקדמות לא הייתה בדיוק אופטימלית לפי הספר אבל עדיין זה אפשרי מאוד,במיוחד כמתאמן מתחיל.
עכשיו זה קל עבורי לומר עשיתי ועשיתי כשאני עדיין חלש מאוד בעיניי אבל יש לי עבורך את הדוגמה המושלמת למישהו שמשלב בין שני העולמות @StrongLift .
אני מודע לכך שזה אפשרי, אבל מצטער, זה קשה מדי ואני לא רוצה להיפצע / להגיע לכשל כמעט כל אימון.
קודם כל אמרתי לך לא לקפוץ כל כך גבוה מעל הפופיק, ההתקדמות שלך דווקא בגלל חוסר ההתאוששות צריכה להיות קטנה יותר לדעתי.
אבל עדיין בטווח הרחוק תיהיה התקדמות.
אז איזו התקדמות ? 2.5 מאימון לאימון ? מה יצא מזה חוץ מזה שהסקוואט שלי יעקוף את הדדליפט ושיקח לי הרבה זמן להגיע למשקלים שאני רוצה לפני החיטוב, כשבתכלס כמו שרשמתי, אני רוצה להגיע לסביבות ה 15 אח״ש בקיץ.

למה? איפה כתוב שצריך לעשות חימום דינאמי בין סטים?
אני עושה כי אחרת אני לא מצליח לזוז, זה עוזר לי כל פעם לסט הבא כשהוא תמיד יותר קשה.

אם אתה צודק, ובהנחה וזה לא סתם בראש שלך.. אני הייתי מחטב. מוריד קצת לפחות, ל 14-15.
אלא אם זה לא מפריע לך, אבל אתה טוען שאתה לא שמנמן שרק רוצה פלטות על המוט.
אני לא שמנמן אבל אני עם אח״ש גבוה יחסית כי פעם הייתי שמן, מאוד.
אני רוצה להגיע לסביבות ה 15 אח״ש ומשם אם ארצה אני אמשיך בחיטוב ואם לא אז אני אחזור למסה נקייה.

סטיגמה ארורה.
אני בכלל אוהב עוגיות חמאה!
תמיד היית מיוחד. ✌️

שים וולטרן או בן-גיי.
וולטרן הוא יותר טיפולי מבן-גיי אבל שווה לך לנסות את שתיהן. לי זה עזר בדלקת קטנה בכתף תוך כמה ימים עבר.

אני אבדוק מה יש לי בבית ואשים.
שטויות, אתה עושה את זה בשביל עצמך לא בשבילנו.
FBW היא גם תוכנית כח בגדול, אם עושים אותה נכון.

לפי דעתי אם תקבל עזרה מקצועית בנוגע לטכניקה, לא יקרה לך מה שקרה ולא תרצה לפרוש.
ופשוט תתקדם לאט יותר, לא בחמישיות ועשיריות!
לפחות לא כשאתה מתאמן 3 פעמים בשבוע אימוני לחימה בכל אופן.
הטכניקה שלי די בסדר, לרוב המדריכים אני לא מקשיב אלא רק לאלו שמבינים, בעיקר לאושר שבזמן האחרון אני לא רואה אותו ונראלי שהוא עבר לאמן במכון אחר.
פעם אחת כשנכנסתי לסט אפ בבנץ׳ מדריך שאל אותי איך למדתי לעשות את זה, עניתי לו מארק ריפטו והוא אמר טוב, השפיל מבט והלך.
הטכניקה שלי די טובה, לא מושלמת נכון, אבל אף אחד לא מושלם, גם לא ריפטו.

בתכלס, אני לא רוצה לעזוב את ה SS מצד אחד ומצד שני אני רוצה גוף סבבה בקיץ, ברור שאני רוצה יותר את הפלטות על המוט, אבל גוף אחר כך.

התקדמות ראשונה שלי בסקוואט ( פעמיים דילגתי על אימון במכון בלי ברירה ואז העלתי 5 קילו בסקוואט וזה מה שקרה, מה שמצחיק זה שבפרס ובבנץ׳ הצלחתי להתקדם עם 5 קילו.

אני רוצה כהתחלה להתקדם, והרבה, אני לא רוצה להתחיל מהתקדמות של 2.5 כי אם אז אני אתקע אין לי יותר איך להתקדם כי אין פלטות קטנות מ 1.25 ( לפחות אצלנו ).
במקרה שלי התחת עלה בגלל שזה טבעי כי ברגע שהגלוטס שלי מספיק יתחזקו יהיה לי יותר קל בסקוואט.

הטכניקה שלי די בסדר, לרוב המדריכים אני לא מקשיב אלא רק לאלו שמבינים, בעיקר לאושר שבזמן האחרון אני לא רואה אותו ונראלי שהוא עבר לאמן במכון אחר.
אין לי מושג מי זה 😕

הטכניקה שלי די טובה, לא מושלמת נכון, אבל אף אחד לא מושלם, גם לא ריפטו
צודק.
התקדמות ראשונה שלי בסקוואט ( פעמיים דילגתי על אימון במכון בלי ברירה ואז העלתי 5 קילו בסקוואט וזה מה שקרה, מה שמצחיק זה שבפרס ובבנץ׳ הצלחתי להתקדם עם 5 קילו.
זאת התקדמות בסקוואט אחרי פספוס של 2 אימונים?
אז למה העלית במשקל אם פספסת 2 אימונים?
או שלא הבנתי.

אני לא רוצה להתחיל מהתקדמות של 2.5
תשמע,
אם אתה נעול על לעזוב את ה SS אז תעבור לליניארית, ההתקדמות שם איטית יותר.

אבל כך או כך אין שום תוכנית שתוכל להתקדם בה מהר לפי מה שאתה אומר, אז לא מבין למה לעזוב את ה SS.

לא אמרתי שמיציתי, פשוט אני לא מסוגל להתאושש.
אתה מתגורר בחוף השנהב?אין לך מספיק מזון כדי להשלים את הנדרש בתכנית הזאת?
תאפס את המשקלים, תרד למשקלי בנות ותתחיל להתאמן כמו שצריך עם עלייה של 2.5 ק"ג מאימון לאימון, אם זה מה שנדרש.

• פותח/ת השרשור
אין לי מושג מי זה 😕

PowerLifting, הוא פה בפורום, סגר 300 קילו דדליפט, עובד נפח כמו חולה בראש, עשה לא מזמן 190 קילו בנץ ו 5X5 250 קילו דדליפט בלי חגורה.
צודק.

זאת התקדמות בסקוואט אחרי פספוס של 2 אימונים?
אז למה העלית במשקל אם פספסת 2 אימונים?
או שלא הבנתי.

למה העליתי ? כי כשעשיתי חימום עם 75 קילו היה לי קל בטירוף.
תשמע,
אם אתה נעול על לעזוב את ה SS אז תעבור לליניארית, ההתקדמות שם איטית יותר.
הבעיה בליניארית היא שאני לא אוהב את העובדה שהעלייה היא כל שבוע, אני ינסה עוד שבוע - שבועיים את ה SS לראות אם אני אתקדם או שעדיין אתקע, אבל עדיין זה קשה לי ואני לא מתפקד היום, בקושי הצלחתי להגיע עם האופניים לבצפר, בטח שלא לדווש.
אבל כך או כך אין שום תוכנית שתוכל להתקדם בה מהר לפי מה שאתה אומר, אז לא מבין למה לעזוב את ה SS.
אני אבדוק עוד קצת את ה SS, אבל שוב, זה קשה מדי, אני לא מתאושש בשיט, אתמול הייתי גמור מכאבים, ולמזלי זה לא דומס אלא כאבים אחרי אימון, כי דומס רוצחים אותי תמיד, יום אני ישים בן גיי או משהו לפני השינה.

אתה חייב להפסיק להשתמש במילה 'אז'...

SS עובדת על כל הגוף....נראה לי שאתה יכול להמשיך אותה פשוט בלי לצפות להתקדם מאימון לאימון.

• פותח/ת השרשור
אתה מתגורר בחוף השנהב?אין לך מספיק מזון כדי להשלים את הנדרש בתכנית הזאת?
תאפס את המשקלים, תרד למשקלי בנות ותתחיל להתאמן כמו שצריך עם עלייה של 2.5 ק"ג מאימון לאימון, אם זה מה שנדרש.
יש לי מספיק מזון, אני לא עובר את הפלוס 500 כי אני לא רוצה לאגור שומן כמו מטורף, אני יעשה כמה שינויים במשקלים וימשיך את התוכנית.
אל תצחק עליי! 🤬

יש לי דז'ה וו, לא דיברנו כבר על ה-SS שלך, על החיטוב, על שילוב עם אומניות לחימה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית