עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
מבחינה מכנית גרידא המומנט של ההתנגדות שונה. ככל שהידיים יותר ישרות כך הוא גדל. זה בעצם ניסוח קצת שונה של מה שאבקכוכבים אמר בקשר לטווח התנועה. מבחינה פיזיולוגית בסרטון העליון לא מופעל לחץ על המרפקים.מה ההבדל בין שני התרגילים?
מפרק המרפק אבל בכלל לא מתכווץ הוא נשאר איזומטרי אז איך הבייספס נכנס להיות סנרגיסט?מבחינת החזה אין הבדל בין שני התרגילים.
ההבדל בניהם הוא השרירים הסנרגיסטים (שריר סינרגיסט הוא השריר שעוזר לשריר העיקרי לבצע את התנועה)
והשרירים המייצבים.
בקצרה אני אומר שהשרירים ביד הקדמית הם הסינרגסטים שנכנסים בתרגיל השני.
אם אתה רוצה את הניתוח הארוך:
תרגיל ראשון
*שרירים עיקרים: מפרק הכתף -פקטורליס מיג'ור (חזה)
*סינרגיסטים: מפרק הכתף- עוד שלושה שרירים קטנים בחזה
*מייצבים: אין
תרגיל שני:
*שרירים עיקריים: מפרק הכתף -פקטורליס מייג'ור (חזה)
*סינרגיסטים: מפרק הכתף -שלושה שרירים קטנים בחזה (אותם שלושה מהתרגיל הראשון), מפרק המרפק- בייסיפס
מייצבים: מפרק המרפק- בייסיפס, בראחיאליס, אמה
אם אתה רוצה את השמות של כל השרירים תגיד אני אכתוב באנגלית כי אני לא יודע איך לתרגם כל שריר ושריר מלטינית
בקשר לשאלה של לאיפה להרים,
חזה הוא שריר גדול, מבחינה אנטומית אין חלוקה של חזה עליון, תחתון, אמצע. אבל מה שכן יש שלושה כיוונים של סיבים בשריר ובגלל זה עושים את החלוקה הזאת. עכשיו ככל שתרים יותר מאזור החלק העליון של החזה הסיבים העליונים יפעלו (כיווץ)יותר, או לשאלה שלך ככל שתרים מכיוון המרכז-למעלה בפרפר הסיבים העליונים יפעלו יותר.