הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר לחיצת חזה

megetron

משתמש פעיל
769
41
נק' מוניטין:
1
769
41
מה ההבדל בין לחיצת חזה שגובה המוט ירד לחזה העליון/כתפיים לבין ירידה לחזה התחתון? ואיזה מהם יותר עדיף?
מה ההבדל בין פרפר שהידיים נסגרות בקו חזה תחתון לעומת קו חזה עליון/כתפיים? בנוסף יש גם אפשרות לעשות את הפרפר במצב שהמרפקים כפופים מה זה אומר?

ירידה לחזה העליון/כתפיים כנראה אומר שאתה אוחז רחב מדי, או שהמרפקים בורחים לצדדים, ולכתפיים יש נטייה לא לאהוב את זה.
מרפקים כפופים בפרפר כראה יגרום לך להשתמש בטרייספס ולעשות קצת לחיצה בדאמבלים במקום פרפר.

• פותח/ת השרשור
הבנתי שבלחיצת חזה ככל שיורדים יותר לחזה העליון הכתף העליונה מקבלת יותר דגש, לכן יותר קל להרים משקל שזה יורד לכיוון הכתף ,כנל לגבי פרפר ככל שנעלה את הידיים כלפי מעלה יהיה לנו קל להרים כי הכתף העליונה תכנס ליותר פעולה, זה נכון? או מיתוס?
אתה טוען שפרפר בכפיפת מרפקים יערב יותר את שרירי הטרייספס לכן אני ארים יותר משקל? הבנתי שבוינגייט אומרים קיצור זרוע מסע וכו' עקרון אורך מתח וכו' וכו'.

מה שמאפשר להרים יותר משקל כשמורידים לחזה הליון זה בעיקר שטווח התנועה מתקצר. בבנץ', רוב האנשים ירימו יותר עם אחיזה שתרד דווקא לכיוון החזה התחתון. יש גם ליפטרים ובילדרים שכמובן יותר חזקים באחיזה רחבה.
לגבי הפרפר - השאלה היא אם יש או אין תנועה במרפק.

• פותח/ת השרשור
Lever%20Pec%20Deck%20Fly.gif

Lever%20Seated%20Fly.gif

מה ההבדל בין שני התרגילים?
אם הבנתי נכון בתרגיל השני יש אפשרות לתפוס את הידיות בגובה נמוך לכיוון החזה התחתון/פופיק או בכיוון החזה העליון/כתפיים, אז אתה אומר שבדרך השניה אני ארים יותר משקל בגלל קיצור טווח תנועה?

מבחינת החזה אין הבדל בין שני התרגילים.
ההבדל בניהם הוא השרירים הסנרגיסטים (שריר סינרגיסט הוא השריר שעוזר לשריר העיקרי לבצע את התנועה)
והשרירים המייצבים.
בקצרה אני אומר שהשרירים ביד הקדמית הם הסינרגסטים שנכנסים בתרגיל השני.
אם אתה רוצה את הניתוח הארוך:
תרגיל ראשון
*שרירים עיקרים: מפרק הכתף -פקטורליס מיג'ור (חזה)
*סינרגיסטים: מפרק הכתף- עוד שלושה שרירים קטנים בחזה
*מייצבים: אין

תרגיל שני:
*שרירים עיקריים: מפרק הכתף -פקטורליס מייג'ור (חזה)
*סינרגיסטים: מפרק הכתף -שלושה שרירים קטנים בחזה (אותם שלושה מהתרגיל הראשון), מפרק המרפק- בייסיפס
מייצבים: מפרק המרפק- בייסיפס, בראחיאליס, אמה

אם אתה רוצה את השמות של כל השרירים תגיד אני אכתוב באנגלית כי אני לא יודע איך לתרגם כל שריר ושריר מלטינית

בקשר לשאלה של לאיפה להרים,
חזה הוא שריר גדול, מבחינה אנטומית אין חלוקה של חזה עליון, תחתון, אמצע. אבל מה שכן יש שלושה כיוונים של סיבים בשריר ובגלל זה עושים את החלוקה הזאת. עכשיו ככל שתרים יותר מאזור החלק העליון של החזה הסיבים העליונים יפעלו (כיווץ)יותר, או לשאלה שלך ככל שתרים מכיוון המרכז-למעלה בפרפר הסיבים העליונים יפעלו יותר.

מה ההבדל בין שני התרגילים?
מבחינה מכנית גרידא המומנט של ההתנגדות שונה. ככל שהידיים יותר ישרות כך הוא גדל. זה בעצם ניסוח קצת שונה של מה שאבקכוכבים אמר בקשר לטווח התנועה. מבחינה פיזיולוגית בסרטון העליון לא מופעל לחץ על המרפקים.

• פותח/ת השרשור
מבחינת החזה אין הבדל בין שני התרגילים.
ההבדל בניהם הוא השרירים הסנרגיסטים (שריר סינרגיסט הוא השריר שעוזר לשריר העיקרי לבצע את התנועה)
והשרירים המייצבים.
בקצרה אני אומר שהשרירים ביד הקדמית הם הסינרגסטים שנכנסים בתרגיל השני.
אם אתה רוצה את הניתוח הארוך:
תרגיל ראשון
*שרירים עיקרים: מפרק הכתף -פקטורליס מיג'ור (חזה)
*סינרגיסטים: מפרק הכתף- עוד שלושה שרירים קטנים בחזה
*מייצבים: אין

תרגיל שני:
*שרירים עיקריים: מפרק הכתף -פקטורליס מייג'ור (חזה)
*סינרגיסטים: מפרק הכתף -שלושה שרירים קטנים בחזה (אותם שלושה מהתרגיל הראשון), מפרק המרפק- בייסיפס
מייצבים: מפרק המרפק- בייסיפס, בראחיאליס, אמה

אם אתה רוצה את השמות של כל השרירים תגיד אני אכתוב באנגלית כי אני לא יודע איך לתרגם כל שריר ושריר מלטינית

בקשר לשאלה של לאיפה להרים,
חזה הוא שריר גדול, מבחינה אנטומית אין חלוקה של חזה עליון, תחתון, אמצע. אבל מה שכן יש שלושה כיוונים של סיבים בשריר ובגלל זה עושים את החלוקה הזאת. עכשיו ככל שתרים יותר מאזור החלק העליון של החזה הסיבים העליונים יפעלו (כיווץ)יותר, או לשאלה שלך ככל שתרים מכיוון המרכז-למעלה בפרפר הסיבים העליונים יפעלו יותר.
מפרק המרפק אבל בכלל לא מתכווץ הוא נשאר איזומטרי אז איך הבייספס נכנס להיות סנרגיסט?
מה לגבי הכתף הקידמית? גם היא אני יודע שעובדת בפרפר.

לגבי התשובה השנייה,אם אתה אומר שככל שהידיים יהיו יותר למעלה הסיבים העליונים יותר יפעלו אז בגלל זה יהיה לי יותר קל להרים משקל ? אני מבין שזה אותו דבר לגבי לחיצת חזה?

קח בחשבון דבר חשוב,
להוריד מוט לכיוון החזה עליון, גורם ללחץ ועומס על הכתפיים ואתה עלול להיפצע ( מדבר מנסיון ) ולכן מומלץ להוריד לכיוון התחתון +קירוב שכמות וזווית במפרקים בלי להזכיר את הלג דרייב והקימור בגב

כופפי המרפק איזומטרי זה סוג של עבודה ובגלל זה הוא נכנס סינרגיסט. ואתה צודק כתף קדמית היא סינרגיסט בקרוב אופקי של הכתף.
והתכוונתי שאתה מרים את המשקל מהאמצע למעלה אז כן הסיבים העיליונים יתכווצו יותר.
וכן גם בלחיצת חזה בגלל זה שאתה עושה שיפוע חיובי המוט מגיע יותר לחלק העליון של החזה וההפך בשיפוע שלילי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית