הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אני עושה טעות?

RDX_nBq

משתמש מתחיל
268
14
נק' מוניטין:
31
268
14
היי,
אני בן 13, מטר 1.72 ושוקל 58.
לפני חצי שנה התחלתי לקרוא על תזונה ואימונים ומאוד רציתי לפתח את הגוף ולהגיע למטרה שהצבתי לעצמי.
קראתי,השקעתי,ועשיתי את כל מה שאפשר כדי לקבל את הידע הנכון וללכת בדרך הנכונה.
יש לי תפריט עם פלוס קלורי שבניתי לעצמי ויש לי תוכנית אימונים עם תרגילים מורכבים(כמו סקוואט,דדליפט,בנץ פרס וכו..).
היום אחד החברים של אח שלי הגדול בא אלינו הביתה והוא בן 20 והוא מדריך כושר אישי ויש לו גם ידע רחב בתחום.
אבל הוא מדבר הרבה מיתוסים.
הסברתי לו על התזונה והאימונים והכל והוא היה בשוק ממני שאני עושה 40 קילו סקוואט.
אמרתי לו שזה מיתוס שזה פוגע בגדילה והכל והוא אמר שאני צודק אבל גם אם אני עובד נכון ועושה הכל נכון אני מעמיס
על המפרקים והעצמות וזה בסוף בגיל מאוחר יותר יעשה לי נזק גדול מאוד.
הוא התחיל להסביר לי על כל מיני דברים של אימונים עם משקל גוף והכל ואמר לי שגם עם טכניקה נכונה בסקוואט אני
כל פעם מתחזק ומרים יותר ופתאום עוד שנה שאני היה בן 14 הוא אמר לי שאני יוכל אפילו להרים 80 קילו ואני יעמיס על הגוף שלי
משקל מטורף ואני יפגע לעצמי בגדילה.
אני אף פעם לא מקשיב לכל מיני שטויות כאלה אבל הוא דיבר איתי על זה במשך שעה וחצי והסביר לי הכל אבל אני לא רוצה
להפסיק ואני רוצה להגיע למטרה שהצבתי לעצמי אבל אני לא יודע אם אני עושה טעות שהתחלתי בגיל כזה מוקדם.
מה אתם אומרים?
מבחינתי אני ממשיך אבל יכול להיות שהיה לזה תוצאות רעות בעתיד ?

תודה רבה.

היי,
אני בן 13, מטר 1.72 ושוקל 58.
לפני חצי שנה התחלתי לקרוא על תזונה ואימונים ומאוד רציתי לפתח את הגוף ולהגיע למטרה שהצבתי לעצמי.
קראתי,השקעתי,ועשיתי את כל מה שאפשר כדי לקבל את הידע הנכון וללכת בדרך הנכונה.
יש לי תפריט עם פלוס קלורי שבניתי לעצמי ויש לי תוכנית אימונים עם תרגילים מורכבים(כמו סקוואט,דדליפט,בנץ פרס וכו..).
היום אחד החברים של אח שלי הגדול בא אלינו הביתה והוא בן 20 והוא מדריך כושר אישי ויש לו גם ידע רחב בתחום.
אבל הוא מדבר הרבה מיתוסים.
הסברתי לו על התזונה והאימונים והכל והוא היה בשוק ממני שאני עושה 40 קילו סקוואט.
אמרתי לו שזה מיתוס שזה פוגע בגדילה והכל והוא אמר שאני צודק אבל גם אם אני עובד נכון ועושה הכל נכון אני מעמיס
על המפרקים והעצמות וזה בסוף בגיל מאוחר יותר יעשה לי נזק גדול מאוד.
הוא התחיל להסביר לי על כל מיני דברים של אימונים עם משקל גוף והכל ואמר לי שגם עם טכניקה נכונה בסקוואט אני
כל פעם מתחזק ומרים יותר ופתאום עוד שנה שאני היה בן 14 הוא אמר לי שאני יוכל אפילו להרים 80 קילו ואני יעמיס על הגוף שלי
משקל מטורף ואני יפגע לעצמי בגדילה.
אני אף פעם לא מקשיב לכל מיני שטויות כאלה אבל הוא דיבר איתי על זה במשך שעה וחצי והסביר לי הכל אבל אני לא רוצה
להפסיק ואני רוצה להגיע למטרה שהצבתי לעצמי אבל אני לא יודע אם אני עושה טעות שהתחלתי בגיל כזה מוקדם.
מה אתם אומרים?
מבחינתי אני ממשיך אבל יכול להיות שהיה לזה תוצאות רעות בעתיד ?

תודה רבה.

קשה לי להאמין שזה פוגע בגדילת העצמות, למרות הלחץ הרב שמופעל על הג'וינטים והמפרקים.
התנועה עצמה היא טבעית לבני האדם וגם תינוקות מתכופפים בצורה הזו.
כל עוד אתה מתקדם בהדרגה ולא קופץ מהר מידיי, וכל עוד אתה מתייעץ ובודק ושומר על טכניקה נכונה אני לא רואה כאן בעיה.
כמובן שזהו ניחוש מושכל בנושא ובגלל גילך הצעיר אני אתן לחבר'ה עם ידע יותר תיאורטי ומקצועי בנושא לענות לך.

תהרוג אותו בזמן שהוא יושן.

האמתי שדווקא כאן בפוסט הזה לא ציפיתי להטרלות...

• פותח/ת השרשור
קשה לי להאמין שזה פוגע בגדילת העצמות, למרות הלחץ הרב שמופעל על הג'וינטים והמפרקים.
התנועה עצמה היא טבעית לבני האדם וגם תינוקות מתכופפים בצורה הזו.
כל עוד אתה מתקדם בהדרגה ולא קופץ מהר מידיי, וכל עוד אתה מתייעץ ובודק ושומר על טכניקה נכונה אני לא רואה כאן בעיה.
כמובן שזהו ניחוש מושכל בנושא ובגלל גילך הצעיר אני אתן לחבר'ה עם ידע יותר תיאורטי ומקצועי בנושא לענות לך.

האמתי שדווקא כאן בפוסט הזה לא ציפיתי להטרלות...
תשמע זה מאוד הלחיץ אותי כל מה שהוא אמר.
אחרי כל המאמרים שקראתי וכל הידע שצברתי אני יודע שזה לא פוגע בגדילה ורק תורם לחיזוק העצמות אבל יכול להיות
שהוא צודק?
כי בגיל הזה הצמיחה שלך בשיאה ויכול להיות שאם היה עומס על העצם גם אם תהיה לי טכניקה נכונה בתרגילים אני יוכל
לעשות לעצמי נזק?
תשמע אני ממש לא מתכוון להפסיק אבל הבריאות יותר חשובה.

תשמע זה מאוד הלחיץ אותי כל מה שהוא אמר.
אחרי כל המאמרים שקראתי וכל הידע שצברתי אני יודע שזה לא פוגע בגדילה ורק תורם לחיזוק העצמות אבל יכול להיות
שהוא צודק?
כי בגיל הזה הצמיחה שלך בשיאה ויכול להיות שאם היה עומס על העצם גם אם תהיה לי טכניקה נכונה בתרגילים אני יוכל
לעשות לעצמי נזק?
תשמע אני ממש לא מתכוון להפסיק אבל הבריאות יותר חשובה.
אני מכיר הרבה פרופסורים כמוהו שאחרי לימודים בוינגייט או סתם קורס מדריכים באים בטענה שסקוואט ודדליפט הם התרגילים הכי מסוכנים שיש ואפשר להסתדר גם בלי.
לא צריך להיבהל מכל פיפס כזה.

טוב שבאת להתייעץ כאן, אני מאמין שתקבל את התשובה שלך.

גם אני מדריך מוסמך, ואני אומר שהוא מדבר שטויות.
אם הוא באמת ירצה להכנס לדיון רלוונטי בנושא, תגיד שאני מזמין אותו לפתוח משתמש ולדון בזה כאן.
מה שהוא אומר זה אכן מיתוסים, יש ילדים בגילך שמרימים הרבה יותר מ-40 וגם הרבה יותר מ-80, והטענה שהם "צוברים פציעה" היא טענה שבעצם אומרת "טוב, אין לי מה להגיד, אז אני אזרוק טענה ששנינו לא יכולים להוכיח, אבל אולי היא תפחיד אותך בגלל שאתה חושב שאני מבין בגלל שיש לי הסמכה".
אגב, בפועל כן אפשר לבדוק את זה, ואין לאותם אנשים שהתחילו להתאמן באימוני כוח פציעות מיוחדות מעבר לפציעות ספורט רגילות שמתרחשות בכל ענף ובכל גיל. ואגב, דווקא בהרמת משקולות אחוז הפציעות נמוך באופן קיצוני. במיוחד כשמסתכלים על אחוזי הפציעות בענפים פופולריים - כדורגל למשל.

ההמלצה של לעשות תרגילי משקל גוף היא פשוט ההמלצה הכי טובה שלו לאיך להתחזק, שהיא המלצה גרועה, כי מוט ומשקולות עושים את זה הרבה יותר טוב. בקיצור לעבוד על פי המלצתו זה בקושי להתחזק / לא להתחזק.

אני מכיר הרבה פרופסורים כמוהו שאחרי לימודים בוינגייט או סתם קורס מדריכים באים בטענה שסקוואט ודדליפט הם התרגילים הכי מסוכנים שיש ואפשר להסתדר גם בלי.
לא צריך להיבהל מכל פיפס כזה.
.

אני לא מבין למה אני ממשיך וממשיך לראות הזלזול הזה במדריכים של ווינגט כאילו אנשים כאן למדו אנטומיה בהווארד.
ממש לא אומרים שם שדדליפט וסקוואט זה תרגיל מסוכן בדיוק ההפך. לפחות בשלוחה שבה אני למדתי.
דווקא המורים שם הם ברמה מעולה אני אגיד לך מה הבעיה שמדריכים חדשים מגיעים לחדר כושר אז המדריכים הוותיקים עושים להם בלאגן בראש ושם הבעיה. אם מדריכים היו ממשיכים ללמוד גם מעבר ושאני אומר ללמוד הכוונה זה לא להקשיב לשטויות של אנשים אחרים אז המצב היה טוב.
מה שאני בא להגיד זה שווינגט ממש לא הבעיה באיכות של המדריכים כאן

אני לא מבין למה אני ממשיך וממשיך לראות הזלזול הזה במדריכים של ווינגט כאילו אנשים כאן למדו אנטומיה בהווארד.
ממש לא אומרים שם שדדליפט וסקוואט זה תרגיל מסוכן בדיוק ההפך. לפחות בשלוחה שבה אני למדתי.
דווקא המורים שם הם ברמה מעולה אני אגיד לך מה הבעיה שמדריכים חדשים מגיעים לחדר כושר אז המדריכים הוותיקים עושים להם בלאגן בראש ושם הבעיה. אם מדריכים היו ממשיכים ללמוד גם מעבר ושאני אומר ללמוד הכוונה זה לא להקשיב לשטויות של אנשים אחרים אז המצב היה טוב.
אתה מכיר מישהו שסיים את הקורס, ללא ידע מקדים, ואחרי הקורס יודע ללמד תרגילים בסיסיים, למשל סקוואט?

מסכים איתך להגיע לשם ללא ידע מקדים זה חיסרון גדול אבל הכוונה שלי הייתה שאומרים שמלמדים שם שאסור ושזה לא טוב וזה לא נכון (שוב בשלוחה שאני למדתי לפחות). אם מדריך יודע אחרי הקורס או לא יודע זה תלוי בו בכמה הוא באמת השקיע וניסה ללמוד.
זה לא כמו בצבא שיש סינון של אנשים. באים לשם אנשים שפשוט רוצים תעודה ולומדים רק בשבילה וזהו. הבעיה היא לא במורים.

מסכים איתך להגיע לשם ללא ידע מקדים זה חיסרון גדול אבל הכוונה שלי הייתה שאומרים שמלמדים שם שאסור ושזה לא טוב וזה לא נכון (שוב בשלוחה שאני למדתי לפחות). אם מדריך יודע אחרי הקורס או לא יודע זה תלוי בו בכמה הוא באמת השקיע וניסה ללמוד.
זה לא כמו בצבא שיש סינון של אנשים. באים לשם אנשים שפשוט רוצים תעודה ולומדים רק בשבילה וזהו. הבעיה היא לא במורים.
אתה למדת לבצע דדליפט קלאסי? כשאני הייתי בקורס ההדליפט היחידי שלימדו זה סטיף-לג דדליפט (וגם זה לא באמת סטיף חג דדליפט), וההדגמה היחידה שהייתה לדדליפט הייתה שגויה (משקל נמוך מדי שלא איפשר לישבן לעלות) וגם זה היה לצורך הדגמה של "איזה תרגילים לא לעשות"

איפה עשית ומי היו המורים? אותנו לימדו משה שחר ואדי קוגן וכן הם עברו איתנו על הדד ליפט ועל הסקוואט ואף פעם לא אמרו עליהם מילה רעה. רק דברים טובים והם אמרו לנו תמיד לא להקשיב למי שאומר שאלה תרגילים מסוכנים. באמת שאין לי מילה אחת רעה להגיד עליהם בקשר לזה

איפה עשית ומי היו המורים? אותנו לימדו משה שחר ואדי קוגן וכן הם עברו איתנו על הדד ליפט ועל הסקוואט ואף פעם לא אמרו עליהם מילה רעה. רק דברים טובים והם אמרו לנו תמיד לא להקשיב למי שאומר שאלה תרגילים מסוכנים. באמת שאין לי מילה אחת רעה להגיד עליהם בקשר לזה
שניהם היו המרצים בקורס שלי
אולי הם התפכחו, לא יודע

אתה רוצה להגיד לי שאדי ומשה אמרו לכם שסקוואט ודדליפט זה תרגיל מסוכן ולא לעשות אותו ? קשה לי להאמין שמשה אמר דבר כזה עם כל הכבוד...

כי אני מכיר משם בחור שקיבל הרצאה ממישהו "בתחום" כביכול שדדליפט עושים רק מקצוענים ולא מתאמנים חובבים, כמו גם שסקוואט מפעיל לחץ עצום על עמוד השדרה ופוגע בו ושחתירות עם מוט מעקמות את עמוד השדרה ויגרמו לפריצות דיסק בעתיד.
וללא שום איזכור להאם הטכניקה טובה או לא או איך מנח הגוף וכן הלאה.

אני לא מזלזל בלימודי האנטומיה שלהם או התזונה.. אני רק אומר שרוב האנשים שלומדים שם כשזה מגיע לאימונים.. די התאכזבתי לשמוע.
נכנסים באטרף ל TRX כי זה פצצה ועושים לחיצת חזה במכשיר ולא עם מוט חופשי.

סליחה אם העלבתי אותך.. זו לא הייתה הכוונה 😃

• פותח/ת השרשור
גם אני מדריך מוסמך, ואני אומר שהוא מדבר שטויות.
אם הוא באמת ירצה להכנס לדיון רלוונטי בנושא, תגיד שאני מזמין אותו לפתוח משתמש ולדון בזה כאן.
מה שהוא אומר זה אכן מיתוסים, יש ילדים בגילך שמרימים הרבה יותר מ-40 וגם הרבה יותר מ-80, והטענה שהם "צוברים פציעה" היא טענה שבעצם אומרת "טוב, אין לי מה להגיד, אז אני אזרוק טענה ששנינו לא יכולים להוכיח, אבל אולי היא תפחיד אותך בגלל שאתה חושב שאני מבין בגלל שיש לי הסמכה".
אגב, בפועל כן אפשר לבדוק את זה, ואין לאותם אנשים שהתחילו להתאמן באימוני כוח פציעות מיוחדות מעבר לפציעות ספורט רגילות שמתרחשות בכל ענף ובכל גיל. ואגב, דווקא בהרמת משקולות אחוז הפציעות נמוך באופן קיצוני. במיוחד כשמסתכלים על אחוזי הפציעות בענפים פופולריים - כדורגל למשל.

ההמלצה של לעשות תרגילי משקל גוף היא פשוט ההמלצה הכי טובה שלו לאיך להתחזק, שהיא המלצה גרועה, כי מוט ומשקולות עושים את זה הרבה יותר טוב. בקיצור לעבוד על פי המלצתו זה בקושי להתחזק / לא להתחזק.
אני מסכים איתך.
הוא אמר לי שגם אם אני עובד נכון יש עומס על העצמות והמפרקים ובסופו של דבר זה יפגע בהם וזה יפגע בי בעתיד.
וגם שהוא שמע שאני עושה דדליפט הוא לא האמין ואמר לי שאני יעשה לעצמי נזק לא נורמלי.
אתה ממש צודק אבל מה שהלחיץ אותי זה העומס על העצמות והמפרקים.
תודה רבה!!!

כי אני מכיר משם בחור שקיבל הרצאה ממישהו "בתחום" כביכול שדדליפט עושים רק מקצוענים ולא מתאמנים חובבים, כמו גם שסקוואט מפעיל לחץ עצום על עמוד השדרה ופוגע בו ושחתירות עם מוט מעקמות את עמוד השדרה ויגרמו לפריצות דיסק בעתיד.
וללא שום איזכור להאם הטכניקה טובה או לא או איך מנח הגוף וכן הלאה.

אני לא מזלזל בלימודי האנטומיה שלהם או התזונה.. אני רק אומר שרוב האנשים שלומדים שם כשזה מגיע לאימונים.. די התאכזבתי לשמוע.
נכנסים באטרף ל TRX כי זה פצצה ועושים לחיצת חזה במכשיר ולא עם מוט חופשי.

סליחה אם העלבתי אותך.. זו לא הייתה הכוונה 😃
לא ממש לא העלבת אותי אחי אני כבר לא בגיל של להעלב בפורומים אני לא כאן כדי להכנס לריבים עם אנשים אני כאן כדי לעזור. אבל צריך גם לדעת שהפרט לא מעיד על הכלל. אולי הכרתה מישהו שאמרו לי את זה אבל באמת שהלימודים בווינגט הם לא כמו שמתארים כאן

אתה רוצה להגיד לי שאדי ומשה אמרו לכם שסקוואט ודדליפט זה תרגיל מסוכן ולא לעשות אותו ? קשה לי להאמין שמשה אמר דבר כזה עם כל הכבוד...
מתי שמעת אותי אומר משהו על סקוןאט? דיברתי עם דדליפט ואתה מוזמן לשאול אותם בעצמך
וגם לגבי סקוואט "דיפ סקוואט פוגע בברכיים כשתהיה בן 70.." נו באמת

מתי שמעת אותי אומר משהו על סקוןאט? דיברתי עם דדליפט ואתה מוזמן לשאול אותם בעצמך
וגם לגבי סקוואט "דיפ סקוואט פוגע בברכיים כשתהיה בן 70.." נו באמת
שאלתי. כשתהיה תשובה אני אגיד לך. הכל ברוח טובה.

@matar617
אני לא הולך להגיב על אנשים ספציפיים, למרות שיש לי היכרות עם השמות שהזכרת.
אחרי שהסכמנו על כך שהרוב המוחץ של מסיימי הקורס לא יודע ללמד תרגילי בסיס (כמו למשל סקוואט): השאלה שלי היא האם אתה מכיר מרצה שיודע לבצע וללמד סקוואט?
אם כן, אני אשמח שתגיד מי, ובנוסף:
א. תציין מה אתה מגדיר כסקוואט.
ב. תצרף סרטון מיוטיוב של מישהו שלדעתך מבצע את הסקוואט בצורה טובה. המשקל על המוט ממש לא משנה.
ג. תגיד האם אותו מרצה מסכים עם אופן הביצוע שבסרטון שצירפת. אם לא - במה הוא לא מסכים?

אני חופר כי, עם כל הכבוד אליך, באמת (מבלי להכיר אותך ו/או את הידע שלך) - מה שאתה אומר נאמר מתוך חוסר ידע בתחום, ולא ההיפך כפי שאתה מצייר את זה. העובדה שאתה כאן בפורום בהחלט חשפה אותך לתכנים הרבה יותר מקצועיים מהקורס (בחלק מהתחומים הנלמדים), אבל זה ממש לא מבטיח לי שאתה יודע לבצע וללמד את התרגיל, ובטח שלא מבטיח לי שאתה יודע להעביר ביקורת רלוונטית על צורת לימוד של מישהו אחר.
זה לא בקטע של לתקוף אותך, באמת, הרצון שלך טוב ואין סיבה שלא תתפתח בתחום הזה במידה ותרצה. אבל כרגע - זה לא נראה שאתה שם, בהנחה שלא שינו את הקורס מקצה לקצה (ואני מתכוון לזה - מקצה לקצה - וזה כולל אמירה של המרצים על כמה שטויות נלמדו שם בעבר).

קודם כל.
אני האחרון שיחשוב שתוקפים אותו כאן אנחנו אנשים מבוגרים ואין לי בעיה להבין את מה שאתה אומר ואני אני לוקח הכל ברוח טובה. אני כאן בשביל לעזור ובעיקר להרחיב את הידע מהפנמה של מה שאתה ועוד אנשים מנוסים אחרים כותבים.

עכשיו לעוד חלק חשוב ממה שכתבתה.
לפני שאני מנסה לעזור למישהו כאן בפורום אני קורא כל אות ומילה ומנסה להבין כמה שיותר מה אותו בנאדם רוצה לדעת ואיזה תשובה לתת לו. לפני שאני רושם את התשובה אני בודק במאה אחוז שלמה שאני אומר יש ביסוס ואם יבוא מישהו וישאל אותי למה אני אדע להגיד לו.
למשל בגלל זה לא תראה אותי מגיב בשום נושא של SS פשוט כי אני לא מבין בזה מספיק.

וכן אני חושב שהמדריכים שהיו יודעים לבצע סקוואט. שוב זה מה שאני חושב יכול להיות שאני טועה ואין לי בעיה לקבל את זה. כרגע שנינו לא יכולים להוכיח אחד לשני את הנושא הזה אז זה ויכוח קצת מיותר.

קצת קשה לי להבין את השאלה של מה אני מגדיר כסקוואט.

העלו פה סרטון לא מזמן בחור בשם Alan Thrall שיש לו ערוץ ביוטיוב ואני חושב שהוא מבצע את התרגיל כמו שצריך. לינק לסרטון:

בשביל לבדוק אם המרצים מסכימים או לא אני צריך לשלוח להם מייל ולבדוק. אני אנסה להשיג את זה ואז אוכל לענות לך השאלה.

ושוב אין לי בעיה עם כל מה שתגיבו. הכל באהבה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית