הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סיבולת לב ריאה

• פותח/ת השרשור Grobe
  • פורסם בתאריך

Grobe

משתמש משקיע
3,792
1,255
נק' מוניטין:
2,946
3,792
1,255
איך להתאמן ולשפר את הסיבולת לב ריאה? (ריצות ארוכות)
אני מעוניין להתחיל עם השיפור של הסיבולת לב ריאה במסה..
למישהו יש תוכנית איך להתחיל? ואת התוכנית בבקשה שיתחיל ממרחק קצר..

קודם כל אם אתה רוצה לעקוב ולבדוק אם אתה משתפר תבדוק מה הדופק מנוחה שלך (בבוקר שאתה קם) וכל שבוע תעשה בדיקה כדי לראות אם הדופק מנוחה שלך ירד (שיפור). אתה גם תשים לב לשיפור כשהריצות יהפכו להיות פחות קשות מפעם לפעם.
כמובן שאל תשכח שאתה במסה אתה צריך להתחשב בזה בתזונה שלך כשאתה מכניס אימוני אירובי.
בקשר לתוכנית.
עדיפות לעשות את הפעילות הארובית אחרי האנארובי או בנפרד כשהמטרה שלך היא העלת מסת השריר.
תרוץ בקצב שתואם את משך הפעילות.
אם הריצה היא קצרה מאוד (עד חמש דקות) תשאף להיות ב 90%-95% מדופק מירבי
ריצה של 5-20 דקות 80%-90% מדופק מירבי
ריצה של 20-60 דקות 70%-80% מדופק מירבי
ריצה של שעה+ 60%-70% מדופק מירבי.

תגוון בסוגי הריצות. אינטרוולים, ריצות ארוכות, פרטלק. ואימונים אירובים-אנארובים כמו קרוספיט,טאבטה..
טאבטה:
אימון אירובי על סף אנארובי שמבצעים בו 4-5 תרגילים בקצב הכי מהיר שאפשר עם הפסקה של 10 שניות בין תרגיל לתרגיל. 2-3 סבבים של תרגילים. אם זה מעניין אותך תכתוב ביוטיוב tabata

נערך לאחרונה:
איך להתאמן ולשפר את הסיבולת לב ריאה? (ריצות ארוכות)
אני מעוניין להתחיל עם השיפור של הסיבולת לב ריאה במסה..
למישהו יש תוכנית איך להתחיל? ואת התוכנית בבקשה שיתחיל ממרחק קצר..
לא אמרת שאתה מתחיל SS בקרוב?
אתה רוצה לשלב את זה עם אירובי ?

• פותח/ת השרשור
לא אמרת שאתה מתחיל SS בקרוב?
אתה רוצה לשלב את זה עם אירובי ?
פאק. נכון.. שכחתי שזה ייפגע בהתאוששות. טוב נוותר על הסיבולת מקסימום נכניס אותה בחיטוב

או שלא? אני זוכר שכשקראתי פה במאמר היה כתוב שאפשר לשלב אירובי.. את האירובי אני יכניס אחרי האימון כ20 דקות עד חצי שעה .. מה אתה חושב? זה ייפגע בהתאוששות?

פאק. נכון.. שכחתי שזה ייפגע בהתאוששות. טוב נוותר על הסיבולת מקסימום נכניס אותה בחיטוב

או שלא? אני זוכר שכשקראתי פה במאמר היה כתוב שאפשר לשלב אירובי.. את האירובי אני יכניס אחרי האימון כ20 דקות עד חצי שעה .. מה אתה חושב? זה ייפגע בהתאוששות?
בחיטוב זה בסדר גמור, כל עוד אתה זוכר לאכול מספיק כדי לא להיכנס לגירעון גדול מידיי

בחיטוב זה בסדר גמור, כל עוד אתה זוכר לאכול מספיק כדי לא להיכנס לגירעון גדול מידיי
זה בעייתי בחיטוב ובמסה באותה מידה. רק שבחיטוב אנחנו מוכנים ל'שלם' את המחיר של הפגיעה במשקלי עבודה לטובת הירידה במשקל

זה בעייתי בחיטוב ובמסה באותה מידה. רק שבחיטוב אנחנו מוכנים ל'שלם' את המחיר של הפגיעה במשקלי עבודה לטובת הירידה במשקל
גם אם מדובר ברבע שעה אירובי לאחר אימון לצורך העניין?

רבע שעה אירובי יעיל לסבולת לב ריאה בערך כמו לשטוף ידיים אחרי האימון.
איזה דביל יצאתי..
כל הזמן הזה הייתי בהרגשה של תיסוף אירובי כחלק מתהליך החיטוב ושכחתי שפותח הפוסט מעוניין לשפר סיבולת לב-ריאה.

hf6d06d86.jpeg

רבע שעה אירובי יעיל לסבולת לב ריאה בערך כמו לשטוף ידיים אחרי האימון.
אז אתה אומר שאני יכול פשוט לשטוף את הידיים ארבע פעמים במקום כל השעה המשמימה ההיא? פנטסטי!

אני כשהתחלתי SS פעם ראשונה עשיתי ריצות בחוץ של 5-6 ק"מ פעמיים בשבוע בימים ללא אימון. אחרי שבועיים בערך הבנתי שזה רעיון רע לשלב ריצות ארוכות עם סקוואט כבד 3 פעמים בשבוע.
אה, עכשיו ראיתי שאתה חושב להכניס את האירובי אחרי האימון ולא בימים נפרדים, אז יכול להיות שזה יהיה שונה...

בוא נתחיל מהתחלה: מה המטרה שלך, מה הנתונים שלך (גיל, גובה ומשקל), ומה הרמה שלך? (משקלי עבודה + זמן ריצת 800 / 2000 / 5000 / מה שתבחר)

• פותח/ת השרשור
בוא נתחיל מהתחלה: מה המטרה שלך, מה הנתונים שלך (גיל, גובה ומשקל), ומה הרמה שלך? (משקלי עבודה + זמן ריצת 800 / 2000 / 5000 / מה שתבחר)
אני חוזר לחד"כ ב1 לחודש הבא. ז"א שבנתיים משקליי עבודה אני לא יודע.
ריצת 2000 סיימתי ב10-11 דקות (אני חושב ככה בערך.. כי היה לי מלא כאבים בצד באמצע הריצה, עצרתי לקשור שרוכים וכל מיני חראטות כאלה.. אז בערך 9-11 דקות.)
נתונים:
גובה:1.72
משקל:לא יודע עכשיו (לא בדקתי אולי חודש וחצי לפחות, אין לי משקל בבית) אבל משער שבין 60 ל70 חחחחחחח
ורמה כמובן מאוד נמוכה

אני חוזר לחד"כ ב1 לחודש הבא. ז"א שבנתיים משקליי עבודה אני לא יודע.
ריצת 2000 סיימתי ב10-11 דקות (אני חושב ככה בערך.. כי היה לי מלא כאבים בצד באמצע הריצה, עצרתי לקשור שרוכים וכל מיני חראטות כאלה.. אז בערך 9-11 דקות.)
נתונים:
גובה:1.72
משקל:לא יודע עכשיו (לא בדקתי אולי חודש וחצי לפחות, אין לי משקל בבית) אבל משער שבין 60 ל70 חחחחחחח
ורמה כמובן מאוד נמוכה

בטוח שכדאי SS בגיל הזה?

• פותח/ת השרשור
אז תעשה אינטרוולים ותתקדם מהר ב2000.
בכל מקרה, אני במקומך לא הייתי עושה כח עד שאני מסיים לגדול.אבל זה רק אני.
מז"א לעשות אינטרוולים ולהתקדם מהר ב2000?
לעשות אינטרוולים: הבנתי. מה קשור להתקדם מהר ב2000?
התכוונת שזה יעזור לי להתקדם ב2000?

לסיים 2000 מטר בתוצאה סבירה של 6.5 - 8 דקות
אז אתה לא צריך חדר כושר.
כנס לפורטל קילוגרם, יש שם תוכנית אימונים לריצת 2000. אם לא הייתי כותב מהפלאפון הייתי מצרף קישור.

בהצלחה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית