ייעוץ זמן מנוחה , עד כמה קשור להיפרטרופיה?

בוא נגיד ככה, אם לא תנוח מספיק לא תוכל להוציא מעצמך 100% בסט ז"א שאו שמשקל העבודה ייפגע, או שטווח החזרות (תגיע לכשל לפני המצופה) וגם זה יכול עם הזמן לגרום לOVERTRAINING.

המאמר לא עונה על השאלה שלו...

עונה בדיוק על השאלה , אם הוא ינוח פחות הוא יגרום ליותר "פגיעה בשריר " , אבל כנראה הוא יוכל לעבוד פחות כבד משמע "פחות פגיעה לשריר " . שיעשה את השיקולים שלו לבד .
אני חושב שהעצימות יותר חשובה , כי מהבחינה הזאת לעשות סטים עם רצופים עם משקל נמוך יחסית עם הפסקות של חצי דקה מזכיר יותר עבודה לסיבולת .

מי דיבר על הפסקות של חצי דקה?

החצי דקה זה מספר , אין לו משמעות מיוחדת .
ברור שהשריר לא יתאושש מהסט לחלוטין (בזמן האימון ) אבל הוא יצטרך למצוא את זמן המנוחה המינמלי שיאפשר לו לסיים את שאר הסטים .
ככל שהוא יותר יתחזק המנוחות יצטרכו להיות יותר ארוכות או שהוא יצטרך להרים פחות משקל ממה שהוא יכול .

האמת שאני מסכים. המאמר לא בדיוק עונה על השאלה שלו. יכול להיות שיש להפסקות קצרות השפעה הורמונלית מסויימת על אימונים. כמובן שלא הייתי מיישם את זה בסטים של 5, אבל לסטים של 10-15 חזרות זה בהחלט יכול להיות משמעותי. לא מכיר חומר בנושא.

• פותח/ת השרשור
ששאלתי איזה מדריך על זה אז הוא אמר לי במנוחה יותר קצר השרירי נפגע יותר משמע יש יותר עומס.. וזה גורם ליותר היפרטרופיה.. לא נשמע לי כל כך , בגלל זה שאלתי.

ששאלתי איזה מדריך על זה אז הוא אמר לי במנוחה יותר קצר השרירי נפגע יותר משמע יש יותר עומס.. וזה גורם ליותר היפרטרופיה.. לא נשמע לי כל כך , בגלל זה שאלתי.
הוא זיין לך בשכל. זה שתתעייף יותר לא אומר שיהיה יותר עומס על השריר וזה יגרום ליותר היפרטרופיה.

זה תלוי בטווח חזרות לכל מסלול אספקת אנרגיה יש זמן התאוששות שונה

הוא זיין לך בשכל. זה שתתעייף יותר לא אומר שיהיה יותר עומס על השריר וזה יגרום ליותר היפרטרופיה.

הוא לא זיין תשכל .
ברור שאם הוא יבצע חמישה סטים אם אותו משקל מנוחה מינמלית , תביא לתוצאות גבוהות יותר .
במחקר שהבאתי רואים עלייה גדולה יותר בGH כאשר המנוחה קצרה .

מה שלא בדקו שם , זה כמה יותר כבד תוכל לעבוד במנוחות ארוכות ומה יהיה הרווח בעקבות כך .

אני אישית במשקלים כבדים, מנוחה של 5 דקות מרגישה לי הכי טוב. יותר מזה אני מרגיש עייף משום מה, כאילו הגוף התקרר...
פחות מזה, הרגליים עדין רועדות.

אבל זה תלוי בעומסים אני מניח. זה לא כזה נורא לנוח 2 דקות בRM 10

אני אישית במשקלים כבדים, מנוחה של 5 דקות מרגישה לי הכי טוב. יותר מזה אני מרגיש עייף משום מה, כאילו הגוף התקרר...
פחות מזה, הרגליים עדין רועדות.

אבל זה תלוי בעומסים אני מניח. זה לא כזה נורא לנוח 2 דקות בRM 10
הכי כיף היה כשעשיתי 110 סקוואט ל5*3 נכנסתי לסט השלישי עם רגליים רועדות אחרי 8 דקות מנוחה 😵

הוא לא זיין תשכל .
ברור שאם הוא יבצע חמישה סטים אם אותו משקל מנוחה מינמלית , תביא לתוצאות גבוהות יותר .
במחקר שהבאתי רואים עלייה גדולה יותר בGH כאשר המנוחה קצרה .

מה שלא בדקו שם , זה כמה יותר כבד תוכל לעבוד במנוחות ארוכות ומה יהיה הרווח בעקבות כך .
אז כמה אתה ממליץ לנוח בין סט לסט? 3 דקות? ><

אז כמה אתה ממליץ לנוח בין סט לסט? 3 דקות? ><
זה תלוי בטווח חזרות חפש קצת מידע על מסלולי אספקת אנרגיה בעיקרון בטווחים נמוכים לוקח למאגרי הCP 5 דקות להתאושש ובגבוהים יותר גם דקה וחצי תספיק

זה תלוי בטווח חזרות חפש קצת מידע על מסלולי אספקת אנרגיה בעיקרון בטווחים נמוכים לוקח למאגרי הCP 5 דקות להתאושש ובגבוהים יותר גם דקה וחצי תספיק
סבבה אני אחפש
וDEUS אם אני יכול להתאושש אחרי דקה סימן שלא עבדתי מספיק כבד. או שאני מפלצת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית