ייעוץ זמן מנוחה , עד כמה קשור להיפרטרופיה?

דווקא לפי דעתי התאוששות מסטים באימון זה דבר מאוד נרכש וניתן לשיפור...

חחח
מה זה "לפי דעתי " .
מכל הדברים שקראתי ככל שהמתאמן יותר מתקדם (וחזק) הוא יצטרך יותר מנוחה על מנת לעבוד ב% מ RM1 זהה .

חחח
מה זה "לפי דעתי " .
מכל הדברים שקראתי ככל שהמתאמן יותר מתקדם (וחזק) הוא יצטרך יותר מנוחה על מנת לעבוד ב% מ RM1 זהה .
אם השאלה האם אפשר לשפר זמני התאוששות של הגוף התשובה היא בהחלט כן פשוט התוכנית הבסיסית של היפוטרפיה ואו PL לא מתאימים לזה.

חחח
מה זה "לפי דעתי " .

אמרתי "לפי דעתי" כי אני מדבר מניסיון אישי ולא מחומר כתוב כלשהוא.:120ag:

אם השאלה האם אפשר לשפר זמני התאוששות של הגוף התשובה היא בהחלט כן פשוט התוכנית הבסיסית של היפוטרפיה ואו PL לא מתאימים לזה.

זמני התאוששות של מה ?
אם תגיד לי זמן התאוששות מסקוואט של 60 קילו , או ריצה של 10,000 בזמן נתון .
אז כן אין בעיה לשפר את ההתאוששות , אבל ככל שבן אדם משתפר בתחום שלו , הגוף שלו יסבול מיותר עומס על השרירים ,מפרקים , מערכת העצבים וכו ...

חחח
מה זה "לפי דעתי " .

נכון. אבל היות ויש אנשים שזקוקים לפחות זמן מאחרים[1], עבור אותו אחוז ועבור אותה רמה (עד כמה שקשה לכמת את זה) יש סיכוי טוב שמדובר בדברים שניתנים לשיפור ע"י אימון שמכוון למטרה כזאת. מה שכן, נראה לי שיש סיכוי שזאת תכונה שיש לה מחיר מבחינת פיתוח כוח מקסימלי (כמו גם יתרונות כמובן, בזה שאולי ניתן להספיק יותר עבודה באימון).

[1] יצא לי להתאמן ביחד עם מישהו שהגיע מרקע חזק מאוד של אגרוף ולא היה עגלה כמוני. היינו ברמות כוח די דומות, אבל אני הייתי צריך הרבה יותר זמן מנוחה בין הסטים. אפשר אולי לטעון שאני הייתי יותר מתקדם (מהבחינה של כמה הפוטנציאל הגנטי שלי יאפשר לי וכמה שלו) אבל ההפרשים בין כמה שהיינו צריכים לנוח היו מספיק גדולים בשביל לכסות על ההבדל הזה (אם אכן היה בכלל).

זמני התאוששות של מה ?
אם תגיד לי זמן התאוששות מסקוואט של 60 קילו , או ריצה של 10,000 בזמן נתון .
אז כן אין בעיה לשפר את ההתאוששות , אבל ככל שבן אדם משתפר בתחום שלו , הגוף שלו יסבול מיותר עומס על השרירים ,מפרקים , מערכת העצבים וכו ...

מסכים עם כל מה שאמרת רק לצורך העניין ה 60 קילו הוא חסר משמעות זה יכול להיות גם RM1 כן

התאוששות לא חייבת להיות זהה אצל כל האנשים וגם לא טענתי את זה .
יכול להיות שהבחור הזה אם היה ממשיך עם אימוני הכח היה צריך להגדיל את המנוחה שלו
כדי לעבוד באותה עצימות .

בנוסף אתה צריך לזכור שאם הבחור מגיע מתחום של סיבולת , זה גם נותן לו יתרון עלייך .

מסכים עם כל מה שאמרת רק לצורך העניין ה 60 קילו הוא חסר משמעות זה יכול להיות גם RM1 כן

ה60 קילו זה מספר , זה לא יכול להיות RM1 .
אלא אם המטרה שלך לא תיהיה להתחזק ולכן הRM1 שלך ישאר בערך על אותו משקל .

כמו שאמרתי המטרה היא לא להתחזק אלא לפתח התאוששות יותר מהירה

זה לא הגיוני אבל מה שאתה אומר .
התחזקות תביא להתאוששות יותר מהירה , באף ספורט לא יתנו לך לבצע איזשהיא פעולה ברמה המיטבית שלך ,יבדקו כמה מהר אתה מתאושש ועל פי זה יקבעו את המיקום שלך .

אם תיהיה חזק יותר פעולה שהייתה RM1 שלך פעם יכולה להיות RM50 היום ואז תאושש ממנה הרבה יותר מהר .

זה לא הגיוני אבל מה שאתה אומר .
התחזקות תביא להתאוששות יותר מהירה , באף ספורט לא יתנו לך לבצע איזשהיא פעולה ברמה המיטבית שלך ,יבדקו כמה מהר אתה מתאושש ועל פי זה יקבעו את המיקום שלך .

אם תיהיה חזק יותר פעולה שהייתה RM1 שלך פעם יכולה להיות RM50 היום ואז תאושש ממנה הרבה יותר מהר .
איגרוף היא דווקא דוגמה מעולה למה אתה צריך התאוששות מהירה ,
אבל זה גם לא העניין השאלה היא האם אתה יכול לשפר התאוששות ל RM מסויים (שוב לאו דווקא דרך תוכנית היפוטרפיה או PL ) התשובה היא כן ברור שאם תעבור פתאום לתוכנית של PL וה RM שלך יעלה אז רוב הסיכויים שהתאוששות תפגע.

איגרוף היא דווקא דוגמה מעולה למה אתה צריך התאוששות מהירה ,
אבל זה גם לא העניין השאלה היא האם אתה יכול לשפר התאוששות ל RM מסויים (שוב לאו דווקא דרך תוכנית היפוטרפיה או PL ) התשובה היא כן ברור שאם תעבור פתאום לתוכנית של PL וה RM שלך יעלה אז רוב הסיכויים שהתאוששות תפגע.

אגרוף זה אכן דוגמא מעולה .
אם אתה נותן אגרוף בכח מסויים .
אז ככל שהאחוז שלו מRM1 יהיה יותר נמוך כך תתאושש יותר מהר ממנו .

בנוסף ברור לך לחלוטין שככל שתיהיה חזק יותר אתה תשתפר בספורט שלך , אני לא מכיר ענף בספורט שכח מהווה מגבלה (לא דיברתי על מסה ) .

אגרוף זה אכן דוגמא מעולה .
אם אתה נותן אגרוף בכח מסויים .
אז ככל שהאחוז שלו מRM1 יהיה יותר נמוך כך תתאושש יותר מהר ממנו .

בנוסף ברור לך לחלוטין שככל שתיהיה חזק יותר אתה תשתפר בספורט שלך , אני לא מכיר ענף בספורט שכח מהווה מגבלה (לא דיברתי על מסה ) .
איזו מגבלה מאסה יכולה להוות בספורט שבו יש קטגוריות משקל?

עוד משקל עלול להכניס אותך לקטגוריה שמכל מיני סיבות אתה עלול לא לרצות להיות בה.

ממה שאני מכיר זה יכול להוות מגבלה מבחינה של זריזות וטכניקה .
לא סתם תראה לוחמים במשקל כבד שלא מנצלים את תקרת המשקל.
האמת שממה שאני מכיר רק במשקלים הממש כבדים (שעוברים בהרבה את ה100 קילו) לא מנצלים את תקרת המשקל.
השאלה עם הפגיעה בזריזות לא שווה את זה כשזה בא על חשבון 10 קילו שריר (לחובבי MMA, ראו ברוק לסנר).

עוד משקל עלול להכניס אותך לקטגוריה שמכל מיני סיבות אתה עלול לא לרצות להיות בה.
למה שאני לא ארצה להיות בקטגוריית משקל הזאת אם אני מתאים במשקל המקסימלי בה על נגיד 10% שומן? בהנחה שגובה הוא לא יתרון.

האמת שממה שאני מכיר רק במשקלים הממש כבדים (שעוברים בהרבה את ה100 קילו) לא מנצלים את תקרת המשקל.
השאלה עם הפגיעה בזריזות לא שווה את זה כשזה בא על חשבון 10 קילו שריר (לחובבי MMA, ראו ברוק לסנר).

.
במשקל הקלים יותר הם חותכים במשקל ולכן ברור שהם ינצלו את התקרה .
ישנם גם לוחמים שחותכים למשקל כבד כמו שהזכרת ברוק לסנר ,שיין קראווין ובטח יש עוד .
אבל יש הרבה אחרים שמגיעים גם על 230-250 פאונד ולא מנצלים את התקרה של 265 פאונד .

ורוב לוחמים בטח הצעירים שבהם יכולים לעלות את המסת שריר הזאת , רק בוחרים לא לעשות את זה .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית