מידע Squat

• פותח/ת השרשור
אני לא מבין על מה הדיון,
ספורטאים אמיתיים עושים היי-בר
שמנים עושים לואו-בר

זה הכל.

אז לואו-בר משמין, או שרק מי שמן נמשך ללואו-בר? אני מנסה להזכר אם הייתי שמן גם לפני שעשיתי סקוואט 😆

בוא תסביר לי מה הקטעש ל ווייטליפטרים לתרגל עמידה עם מוט במנח של פרונט סקוואט במשקלים הזויים של 300 ק"ג וצפונה?

יש את זה ויש את הקטע שרק יורדים לגרק בלי לדחוק את המשקל וכל המטרה של התרגיל הוא שאחרי קלין כבד הגוף שלך יהיה רגיל לעמוד עם המשקל ולא להתעייף ממנו בגלל זה לוקחים משקל מוגזם מאד ופשוט נעמדים איתו, הגוף מתרגל לעומס הזה ואחרי זה גם אחרי הקלין הכבד שנעמדת עם המשקל אין לך הרגשה של עומס. ואז גם יותר קל לדחוק

הבנתי, טוב אני יעשה על זה בדיקה.
כי מה שמעניין גם לדעת מעבר ל-אם עושים או לא עושים, זה גם מה מידת ההשקעה שלהם. זאת אומרת עם הקלין&ג'רק של מישהו זה 160 ק"ג ואני ימצא סרטון שלו עושה בק סקוואט לנניח אותו משקל או קצת יותר, זה לא ממש מעניין.

עבודה של משקולנים מתחלקת לשני מרכיבים עיקריים (עליהם באים עוד כמה תרגילי עזר, גמישות, מהירות,טכניקה וכו׳..)
1. ההרמות עצמן . קלין דחיקה וסנאץ לפעמים בגרסת הפוואר שלהם.
2. כוח רגליים: אותו משיגים מ2 תרגילים עיקריים
משיכות הנפה/קלין וסקוואטים.
אין משקולן בעולם שלא עושה סקוואטים. בדרך תהיה רוטציה מסויימת בין בק לפרונט אבל כולם יעשו את 2 הסוגים.

לגביי כמה הם חזקים? תחפש משקולן סיני בשם lu עד 77 ק״ג שיאן עולם. הפרונט שלו 260קג תחליט אתה אם זה מרשים או לא...

אני לא מבין על מה הדיון,
ספורטאים אמיתיים עושים היי-בר
שמנים עושים לואו-בר

זה הכל.
זה אמנם בהומור,אבל ליפטרים הם ספורטאים אמיתיים.
לדעתך, לכל ספורטאי עדיף לבצע היי באר ? בכל סוג של ספורט ?
למה ?

זה אמנם בהומור,אבל ליפטרים הם ספורטאים אמיתיים.
לדעתך, לכל ספורטאי עדיף לבצע היי באר ? בכל סוג של ספורט ?
למה ?
עד כמה שאני יודע יש יותר קרי-אובר לתחומי ספורט שונים.
@Crossfiter תקן אותי אם אני טועה...

עד כמה שאני יודע יש יותר קרי-אובר לתחומי ספורט שונים.
@Crossfiter תקן אותי אם אני טועה...
מה זאת אומרת קרי אובר.
ואם אני משחק פוטבול- עדיף לי היי באר ?
ואם בזמן האוף סיזן אני עושה SS ומנסה להתחזק כמה שיותר, עדיף לי לואו בר ?

מה זאת אומרת קרי אובר.
ואם אני משחק פוטבול- עדיף לי לא להתעסק בשטויות
ואם בזמן האוף סיזן אני עושה SS ומנסה להתחזק כמה שיותר, עדיף לי לא להתעסק בשטויות

האמת לא ראיתי ספורטאים שמתעסקים באיפה הם ממקמים את המוט, בדרך כלל הרוב יעשו HB כי זה פשוט יותר "מקובל" בעולם. אבל זה לא משנה, כלומר זה לא משנה כל עוד אתה משלב דדליפט ועוד דברים שעוזרים לספורט שלך ומחזקים אותך כספורטאי.
ליפטרים הם ספורטאים אני סתם צחקתי.
אגב המון ספורטאים יעשו פרונט סקוואט. למה? בעיקרון כי זה משלב גם עבודה על טורסו וקצת יותר "שליטה" בגוף.

בכל מקרה זה לא משנה מבחינתי, שים משקל על הגב שב ותקום מה זה משנה איפה שמת את המוט. העיקר שאתה מתקדם במשקלים ועולה ליניארית.
אם אתה מתחרה בפווארליפטינג אז תתעסק בטכניקה שאתה מרים בה הכי הרבה בכל מקרה אחר זה לא משנה מבחינתי העיקר שאתה מצליח להתקדם במשקלים.

ובנימה זאת - סקוואט לתפארת: https://drive.google.com/file/d/0B5qHsd3aaqFPcjdqVnJqQ2J4YzA/view?usp=sharing
אחרי שחזרתי משתי פציעות קרסוליים שמנעו ממני להרים כבד במשך תקופה.
הסקוואט עמוק מאוד, בלי לאבד מתח בגב או בהאמסטרינגס והגב רחוק מלהיות אנכי, כך שכל השרירים שצריכים לעבוד עובדים.
אני לא הולך להתייחס לפרשנויות הרש"י שאנשים ממציאים כאן ללריפטו שכותב באנגלית מאוד פשוטה. שכל אחד יקרא את המאמר ויחליט לבד מה הוא מבין ממנו. כדי להימנע מראש מהחפירה האינסופית - ריפטו תמיד צודק ולי יש שקט (להסקוויט HB).

@Beast and cheat
שאלה:
כל סקאווט מתחת למקביל הוא בעצם רבע\חצי סקאווט+תוספת עומק. מה הסיבה שסקאווט מלא- שבסופו של דבר הוא חצי סקאווט- אינו מזיק לברכיים\גב כמו חצי סקאווט?

ובנימה זאת - סקוואט לתפארת: https://drive.google.com/file/d/0B5qHsd3aaqFPcjdqVnJqQ2J4YzA/view?usp=sharing
הסקוואט עמוק מאוד, בלי לאבד מתח בגב או בהאמסטרינגס והגב רחוק מלהיות אנכי, כך שכל השרירים שצריכים לעבוד עובדים.
אני לא הולך להתייחס לפרשנויות הרש"י שאנשים ממציאים כאן ללריפטו שכותב באנגלית מאוד פשוטה. שכל אחד יקרא את המאמר ויחליט לבד מה הוא מבין ממנו. כדי להימנע מראש מהחפירה האינסופית - ריפטו תמיד צודק ולי יש שקט (להסקוויט HB).
לא זיהיתי אותך בלי המשקפי שמש.
וברצינות, זה נראה מהזווית הזאת שהמוט ממוקם כמו LB

@Beast and cheat
שאלה:
כל סקאווט מתחת למקביל הוא בעצם רבע\חצי סקאווט+תוספת עומק. מה הסיבה שסקאווט מלא- שבסופו של דבר הוא חצי סקאווט- אינו מזיק לברכיים\גב כמו חצי סקאווט?
תהנה: http://www.lbs.co.il/threads/46547/#post-586549

לא מאמין שאלכס הצליח להפוך את האשכול הזה לדיון.
איפה אתה רואה כאן דיון? 🤡

זה נראה שהמוט ממוקם איפשהו בין HB ו-LB. הפלטות אמנם מסתירות, אבל זה הרושם.
ובלי קשר, אף אחד לא אמר שבHB פושטי הירך לא עובדים, רק נטען שהם עובדים פחות. ולא הייתי אומר שהגב רחוק מלהיות אנכי (אנכי במונחים של סקוואט - טכנית גם בפרונט סקוואט הוא לא אנכי, כלומר ב-90 מעלות לקרקע).

fkiwfq.jpg

שאלה שמאוד מעניינת אותי- בטכניקה כל הזמן אומרים להוציא את הרגליים החוצה כדי שמרכז הגוף יוכל לרדת עמוק יותר.

השאלה שלי היא מה קורה אם יש לנו גבר או אפילו אישה שאזור פלג גוף התחתון שלהם גמיש יותר והם לא צריכים להוציא רגליים החוצה, הם פשוט מצליחים לרדת עמוק בלי זה. האם זה עדיין נקרא טכניקה לקויה ?

שאלה שמאוד מעניינת אותי- בטכניקה כל הזמן אומרים להוציא את הרגליים החוצה כדי שמרכז הגוף יוכל לרדת עמוק יותר.

השאלה שלי היא מה קורה אם יש לנו גבר או אפילו אישה שאזור פלג גוף התחתון שלהם גמיש יותר והם לא צריכים להוציא רגליים החוצה, הם פשוט מצליחים לרדת עמוק בלי זה. האם זה עדיין נקרא טכניקה לקויה ?

אתה אמור לדחוף ברכיים החוצה כי זה מונע מהם לקרוס פנימה, אם הברכיים לא קורסות הכל טוב

בלי להחזיק ברכיים בחוץ אתה או תגלוש בתחתית, או תקרוס פנימה, או שילוב של שניהם.

כמו כן - האם אפשר להוציא ברכיים החוצה מבלי "לפתוח" כפות רגליים בזווית של 30 מעלות ?

אוקיי, אז נגיד והחבר'ה הללו שיש להם סקוואט עמוק עם פלג גוף תחתון גמיש פשוט ישמרו שהברכיים לא יקרסו פנימה(במקום להוציא אותם כמו לרוב האנשים) האם זה יהיה תקין ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית