מידע Squat

אני מקשיב...
פחות שרירים שמעורבים בתנועה, טכניקה..
האמת שאתה לא בהכרח תמצה את ההתקדמות יותר מהר, פשוט ההתקדמות בפרונט סקוואט תהיה יותר איטית אבל שווה להתקדמות בבאק סקוואט ביחס לשרירים שמעורבים, אם אתה מבין מה אני אומר

אני חושב שבסהכ בגלל שLB מאפשר יותר עומס על הגוף, הוא בעצם מחזק יותר את הגוף, ובונה יותר מסת שריר מHB
הדבר היחיד שHB נתן לי זה קוואדס גדול. ההאמס קטן, ושלא לדבר על התחת שהוא בכלל בלתי נראה

אני חושב שבסהכ בגלל שLB מאפשר יותר עומס על הגוף, הוא בעצם מחזק יותר את הגוף, ובונה יותר מסת שריר מHB
הדבר היחיד שHB נתן לי זה קוואדס גדול. ההאמס קטן, ושלא לדבר על התחת שהוא בכלל בלתי נראה
אבל למה הוא מאפשר יותר עומס על הגוף?

אבל למה הוא מאפשר יותר עומס על הגוף?
מכיוון שהוא משתמש באופן יותר דומיננטי בשרירים יותר גדולים.
הסיבה שאתה יכול להרים יותר משקל בLB היא בראש ובראשונה החלוקה בעבודה השרירית ולא רק העניין של לקצר את התנועה אם בכלל נניח שהוא תמיד רלוונטי.

מה מחזק אותך יותר - בנצ' פרס או פרפר ?

אז למה זה לא נכון לחצאי סקוואט?
כי פה אנחנו מדברים על + - אותו טווח תנועה.

בחצי סקוואט רוב השרירים המשתתפים בסקוואט מלא, לא מקבלים עומס רציני

עוד ציטוט שראוי לזכות במדליית זהב על טמטום:
If we take a hypothetical lifter who trains all three movements and can low-bar squat 400 pounds, high-bar squat 375 pounds, and front squat 315 pounds, then by definition, in order to successfully complete the concentric portion of the lift, he must generate the greatest amount of force while squatting 400 pounds in the low-bar position in order to overcome the load. Put another way, the low-bar position forces him to generate “401” pounds of force to complete the lift, while the The Crux of the Argument © 2015 The Aasgaard Company 6 StartingStrength.com high-bar and front squat versions would only require a minimum of “376” and “316” pounds of force generation respectively. Which do you think will make our hypothetical lifter stronger?

אם אותו מתאמן היפותטי בעל סקוואט LB 400, פרונט סקוואט 315, HB 375 (הכל פאונדים כמובן), אז אם בא מישהו עם 380 HB, אותו מישהו יותר חזק ממנו.
אם אותו מתאמן היפותטי עשה סינגלים של HB, הגיע ל-375, נח 10 דקות, ונתן LB 400, הוא לא התחזק תוך 10 דקות ב-7%. לא משנה כמה מזרקים הוא דחף לתחת ב-10 הדקות האלה.

אם אותו מתאמן היפותטי עשה סינגלים של HB, הגיע ל-375, נח 10 דקות, ונתן LB 400, הוא לא התחזק תוך 10 דקות ב-7%. לא משנה כמה מזרקים הוא דחף לתחת ב-10 הדקות האלה.
יש פה בעיה.
אם מתאמן עושה את כל סוגי הסקוואטים, אז הוא ירים יותר בLB. הבעיה שבדכ מתמקדים בסקוואט אחד ע"מ לפתח את מקסימום המיומנות
ולכן אם המטרה היא כמה שיותר כוח, אז עדיף LB

יש פה בעיה.
אם מתאמן עושה את כל סוגי הסקוואטים, אז הוא ירים יותר בLB. הבעיה שבדכ מתמקדים בסקוואט אחד ע"מ לפתח את מקסימום המיומנות
אני לא בטוח שה-"אם" מוביל ל-"לכן"...

יש פה בעיה.

זה לא מדויק. קודם כל, יש גם כאלה שמרימים יותר ב-HB, בדיוק כמו שיש כאלה שהדדליפט שלהם יותר נמוך מהסקוואט. אבל בוא נלך לפי כלל האצבע שב-LB אפשר להרים יותר - זה רק אומר שמי שמרים את אותו משקל שאתה מרים ב-LB ועושה איתו HB יותר חזק ממך.
כמו כן, ההגדרה "כמה שיותר כוח" היא לא מדויקת, כי כאמור - זה כל אחד ביחס לעצמו. אם הוא יעשה HB ו-LB הוא יוכל להרים משקלים שונים בלי שהיה שינוי בכוח שלו. אם המטרה היא כמה שיותר משקל בטווח תנועה של מ"מ מתחת למקביל, אז עדיף LB, אבל טווח התנועה הזה הוא קריטריון שיפוט שרירותי. יש איגודים שקריטריון השיפוט שלהם הוא מקביל, ויש גם כאלה שמעבירים חצאים, רבעים, וכו'. יש הבדל עצום בין מ"מ מתחת למקביל ובין 7 ס"מ מתחת למקביל, גם אם לא תקבל נקודות אקסטרה על העומק. באופן אנאלוגי - אתה גם לא תקבל אקסטרה נקודות על דדליפט קלאסי על פני סומו, ועדיין למטרות "כוח כללי" (שזה בעצמו מונח שלא מוגדר היטב, והוא די אינטואיטיבי) - לקלאסי יש יתרונות ברורים.

בלג פרס מרימים יותר, לא?
החילוק פה הוא ברור לגמרי והיו שאלות יותר מוצלחות כמו ההשוואה לחצי סקוואט
זה רק אומר שמי שמרים את אותו משקל שאתה מרים ב-LB ועושה איתו HB יותר חזק ממך.
זה אומר שהוא יותר חזק ממני בשרשרת הקדמית.
אם אני מחפש יותר כוח אוברול יחסית לעצמי, אז אעשה LB

החילוק פה הוא ברור לגמרי והיו שאלות יותר מוצלחות כמו ההשוואה לחצי סקוואט

זה אומר שהוא יותר חזק ממני בשרשרת הקדמית.
אם אני מחפש יותר כוח אוברול יחסית לעצמי, אז אעשה LB

אתה תשיג יותר כוח באוברול יחסית לעצמך אם תבחר טכניקה ותתקדם בה. זה שאתה משנה טכניקה ומרים בה יותר משקל לא אומר שאתה יותר חזק ביחס לעצמך.

זה שאתה משנה טכניקה ומרים בה יותר משקל לא אומר שאתה יותר חזק ביחס לעצמך.
אבל הסיבה שמרימים בLB יותר משקל זה בגלל ששרירים יותר גדולים מעורבים בו בצורה יותר דומיננטית.

מה יחזק אותי יותר - בנצ' באחיזה מאוד צרה או בנצ' באחיזה סטנדרטית ?

אבל הסיבה שמרימים בLB יותר משקל זה בגלל ששרירים יותר גדולים מעורבים בו בצורה יותר דומיננטית.

מה יחזק אותי יותר - בנצ' באחיזה מאוד צרה או בנצ' באחיזה סטנדרטית ?

מה יחזק אותי יותר? בנץ' באחיזה סטנדרטית או בנץ' באחיזת בילדרים (ככל שאני מרחיב את האחיזה - החזה שהוא יותר גדול נהיה דומיננטי על פני הטרייספ הקטן). להזכיר לך מה ריפטו אומר על בנץ' באחיזה רחבה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית