הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תזונה לחיטוב

קטרין

משתמש מתחיל
14
0
נק' מוניטין:
0
14
0
היי ,אני מתאמנת כבר חצי שנה במכון מתחטבת וגודלת בידיים וברגליים אבל הבטן באותו מצב ענקית ולא מתחטבת ולא יורדת שם בשומנים.
בניתי עם חברה שלומדת את הנושא תפריט תזונה בשביל חיטוב כי אני רוצה להוריד אחוזי שומן ולשמר את המסה בעיקר להבליט קוביות בבטן ,האם התפריט טוב? אני חייבת להוריד שומן ולחטב את הבטן בבקשה בנות תעזרו לייי

קבצים מצורפים

• 20150224_115838~2.jpg
    20150224_115838~2.jpg
    KB 65.3 · צפיות: 263
היי ,אני מתאמנת כבר חצי שנה במכון מתחטבת וגודלת בידיים וברגליים אבל הבטן באותו מצב ענקית ולא מתחטבת ולא יורדת שם בשומנים.
בניתי עם חברה שלומדת את הנושא תפריט תזונה בשביל חיטוב כי אני רוצה להוריד אחוזי שומן ולשמר את המסה בעיקר להבליט קוביות בבטן ,האם התפריט טוב? אני חייבת להוריד שומן ולחטב את הבטן בבקשה בנות תעזרו לייי

מה הנתונים שלך? גובה, משקל, גיל..?

אז ככה קטרין,
ראשית הבטן שלך ממש לא ענקית
ואת די חטובה. העלית תמונות בפורום אחר, אבל תפנימי שהמצב שלך יפה. הבנו שאת רוצה לשפר..
שנית, חישוב מהיר של פחמימות וחלבון מביא אותנו ל 800 קלוריות +-
צריך לוודא שאת לא בגירעון גדול מדי.
תכניסי את הערכים במחשבון תזונה ותרשמי כאן את התוצאות.

ממליץ שתמתיני לתגובה של מרטין.

הכי חשוב שתפנימי שאין לך בטן שמנה, ושלפי דעתי אימוני משקולות ואירובי מתון לאורך זמן יקדמו אותך למטרה, וחשוב להיזהר לא לחתוך יותר מדי בתזונה

מורן, מרטין...

הי קטרין,
53 ק"ג על 164 זה מאוד רזה ואכן גם התמונות שלך מראות שאין לך שום עודף משקל אבל אני האחרונה שאגיד לך לנטוש את השאיפה שלך לבטן שטוחה, כי אני נלחמת בשלי כבר שנים. קוביות זה כבר נושא אחר כי כאן משחקת גם הגנטיקה וגם מסת השריר שיש - או אין - לך בבטן.

מה שאת צריכה להבין הוא ש99% אחוז מהעבודה על הבטן זה תזונה ואני לא מדברת רק על השורה התחתונה כלומר גרעון קלורי, אלא על מרכיבי התפריט. אני משווה את המסע לבטן שטוחה אל ריצת מרתון כי היא מצריכה כוחות נפשיים הרבה יותר מפיזיים. את חייבת לקחת בחשבון שזה מרוץ ארוך (תכלס זה לכל החיים כי כל חריגה מהתפריט תתבטא בבטן לפני כל אזור אחר במקרה שלך) וקשה כי אפילו 80-90% הקפדה לא יביאו אותך למטרה.

בשלב הראשון את חייבת תפריט עם גרעון קטן אבל מה שיותר חשוב שיהיה עשיר בחלבון ושומן ועם כמות הפחממות המינימלית עבורך. יש שסבורים שצריך לרכז את הפחמימה לארוחה אחת שאחרי האימון, או שכן או שלא - אבל בכל מקרה מדובר על כמות פחממות של ארוחה אחת ביום! התפריט שלך לעומת זאת מכיל מעט חלבון ושומן ויותר מידי פחממות.

תוסיפי עוד חלבון והרבה
תוסיפי עוד שומן - אגוזים, שמן זית שקדים
תורידי מכמות הפחממות ותצרכי רק פחממות איכותיות - אורז מלא, בטטה, אני אפילו מתלבטת לגבי לחם מלא (לדעתי עצם הירידה בכמות הפחממות שאת אוכלת, אפילו בלי לרדת כלל במשקל, תביא אותך לתוצאה מעולה).
השורה התחתונה, קלורית תשאר כפי שהיא.

והערה קטנה , ממרח חומוס, בייחוד התעשייתים שמוכרים בסופר זה ג'אנק.
תאכלי טחינה במקום. זה מקור הרבה יותר טוב לשומן.

בהצלחה
שכחתי להוסיף:
כפי שאמרתי 99% מהעבודה זה תזונה האימונים צריכים רק לעזור לשמור על הקיים.
3 אימוני FB בשבוע ועוד לפחות 3 אימונים אירוביים מגוונים ובעצימות בינונית-גבוהה עם עדיפות לאינטרוולים.

תאכלי טחינה במקום
וכדי להסיר כל ספק: מדובר בטחינה שאת מכינה בבית מטחינה גולמית (רצוי משומשום מלא) ולא קנויה בסופר, שכן ההיא מכילה אותן תוספות ג'אנק כמו בן-דודה החומוס. אני רואה את תאריכי התפוגה של הסלטים האלה ומתפלץ כי כנראה יש בהם יותר חומר משמר מאשר במומיה של תות אנח אמון.

ולקטרין: יש הבדל בין בטן שטוחה לבין קוביות, כך שגם אם תשיגי את החלק הראשון ייתכן שלא תזכי לראות קוביות, זאת שאלה של האנטומיה הפרטית שלך (אבל, כמו שאומר פתגם רוסי עתיק בהקשר אחר, לנסות צריך!).

• פותח/ת השרשור
אני לא צריכה אימוני FB כי אני כבר לא מתחילה וזה קל לי ,אני עושה 4 אימונים של אנאירובי ו3 של אירובי .
ולגבי החלבון אני גם ככה צורכת יותר מדי ,הייתי לוקחת 120 גרם חלבון והגעתי למצב של קריסת כליות אז סליחה שאני אומרת אתזה אבל את מנסה לדפוק לי תגוף? כי כבר הגעתי לזה כמה פעמים ואני לא חוזרת לשם ,תודה.

אני לא צריכה אימוני FB כי אני כבר לא מתחילה וזה קל לי ,אני עושה 4 אימונים של אנאירובי ו3 של אירובי .
ולגבי החלבון אני גם ככה צורכת יותר מדי ,הייתי לוקחת 120 גרם חלבון והגעתי למצב של קריסת כליות אז סליחה שאני אומרת אתזה אבל את מנסה לדפוק לי תגוף? כי כבר הגעתי לזה כמה פעמים ואני לא חוזרת לשם ,תודה.
אל תקשיבי לה! היא תמיד מנסה לדפוק לאנשים את הגוף.

Back
למעלה תחתית