הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ התעייפות שריר עקב עבודה רק על כוח

• פותח/ת השרשור s0d
  • פורסם בתאריך

s0d

משתמש מתחיל
64
0
נק' מוניטין:
-117
64
0
יש לי שאלה בנוגע למספר חזרות, אני עד עכשיו עובד על מספר חזרות של 6 עם משקל השיא שאני יכול, למשך 3 סטים.
לפעמים אני שהשריר ממש מתעייף כאילו הסיבים האירוביים או איך שלא יקראו לזה, חלשים.
השאלה שלי אם אני יכניס סט אחד מתוך 3, שיעבוד על סיבים אלה (15 חזרות למשל עם הרבה פחות משקל), יכול לשפר את המצב ?
הבעיה שלי היא כאילו שאני מצליח לפעמים ממש בקלות 5 חזרות, וב6 אני לא מצליח לעלות בכלל, כאילו אין לי סיבולת שריר.
מקווה שהבנתם אותי, תודה.

ממה שקרה לי לאחרונה גם אני הייתי ועדין עובד עד 5 חזרות ולהשיא שלי ל3*10 היה 60 עשיתי לאחרונה 3*8 80 אז ברגע שתסיים את התכנית כוח ותתחיל לעבוד 6+ חזרות גם הסיבים האלה כבר יהיו חזקים

• פותח/ת השרשור
השאלה שלי הייתה כולה, האם יעשה טוב להכניס סט אחד מתוך 3 שיעבוד סיבולת שריר.
לא הבנתי את תשובתך.
תודה.

התשובה היא לא. סיבי השריר האדומים עובדים בכמות חזרות גבוהה והסיבים הלבנים, אלה שאחראים על היפרטרופיה עובדים בכמות חזרות נמוכה. אני לא מבין גדול בסיבים אבל אני דיי בטוח שהם לא קשורים להתאוששות שלך. מה שאתה צריך זה לעשות גיוון באימונים שלך. אם כל אימון תעבוד עם משקלים מקסימליים בעצימות גבוהה יהיה לך קשה להתקדם. מדי פעם צריך לעשות הפסקות וריסטים כדי להחזיר את הגוף שלך למצב בריא ולגרום לו להתאושש בצורה מקסימלית מתקופה ארוכה של אימונים קשים.

• פותח/ת השרשור
אבל שילוב של כוח וסיבולת באותו אימון (2 סטים כח, סט אחד סיבולת), לא יהיה שילוב נכון ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית