הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ השהיית מסה עקב פציעה

• פותח/ת השרשור uwotm8
  • פורסם בתאריך

uwotm8

משתמש מתחיל
21
0
נק' מוניטין:
0
21
0
אני נמצא בעיצומה של מסה כ-3 שבועות, עליתי בערך 2 קילו (אני יודע שזה לא הכי נקי וגם זה מתבטא קצת באחוזי שומן, אבל מתחילים לראות עלייה במסה).

עכשיו, אני כמובן רחוק מאוד מהסיום, אבל לצערי עברתי פציעה והרופא לא מאפשר להתאמן באימוני משקולות לפחות שבועיים עד חודש. בגדול הדבר היחיד שמותר לי לעשות זה אירובי (ושטויות כמו תרגילי בטן אבל זה לא כזה רלוונטי).

אני לא יודע מה לעשות.. אני כמובן ממש לא רוצה להפסיק את המסה אבל אימוני משקולות אני לא אוכל לעשות. ובאותה מידה אני גם מעדיף לא סתם לשבת בבית ולגרבץ (ולהשמין עם מאזן קלורי חיובי), ואם אפשר לעשות אירובי אז זה עדיף מלא לעשות כלום. אז חשבתי אולי לעשות חיטוב קצר של שבועיים שבו אני אעשה בעיקר אירובי ואני אהיה על דל פחמימה. זה גם קצת יוריד לי את האחוזי שומן ואני אוכל להמשיך אחרי זה בעלייה יותר נקייה במסה. מצד שני אני חושש שזה יכול לפגוע במסת שריר..

מה דעתכם?

• פותח/ת השרשור
קשה לי להיות בניטרלי, זה או שאני יודע שאני צריך לאכול במאזן קלורי חיובי או בשלילי, אני לא חי על תפריט מדוייק כל יום.
בכל מקרה כבר החלטתי לאור המצב לעשות חיטוב קצרצר (בשילוב עם אירובי וסטריט) וכעבור שבועיים שלושה שאוכל לחזור לאימוני משקולות אני אעשה מסה (בתקווה יותר נקייה).

קשה לי להיות בניטרלי, זה או שאני יודע שאני צריך לאכול במאזן קלורי חיובי או בשלילי, אני לא חי על תפריט מדוייק כל יום.
בכל מקרה כבר החלטתי לאור המצב לעשות חיטוב קצרצר (בשילוב עם אירובי וסטריט) וכעבור שבועיים שלושה שאוכל לחזור לאימוני משקולות אני אעשה מסה (בתקווה יותר נקייה).
אז למה אתה שואל? אני משתגע בדברים כאלו.
אתה כבר יודע מה אתה הולך לעשות..מה אתה מבקש עצה?.
לעשות חיטוב בזמן שאי אפשר להתאמן זה הדבר הכי שטותי שאפשר לעשות..
בעצם אולי מקום 2,אחרי לומר שקשה לך לאכול במאזן נייטרלי ובגלל זה לא לעשות זאת.

מה הפציעה אם מותר לשאול?
כי לרוב אורטופד על דלקת קלה ברוטטור קאף (כתף) ימליץ לא להתאמן כחודש וידחוף לך כדורים.

• פותח/ת השרשור
אז למה אתה שואל? אני משתגע בדברים כאלו.
אתה כבר יודע מה אתה הולך לעשות..מה אתה מבקש עצה?.
לעשות חיטוב בזמן שאי אפשר להתאמן זה הדבר הכי שטותי שאפשר לעשות..
בעצם אולי מקום 2,אחרי לומר שקשה לך לאכול במאזן נייטרלי ובגלל זה לא לעשות זאת.

לא יודע חיכיתי יומיים לתשובה, לא קיבלתי, אז בחנתי את האופציות בעצמי.
אולי זה פשוט לך לאכול במאזן ניטרלי, אבל לי אישית זה קשה. אני לא חי בבית שבו אני יכול לחיות על תפריט מדויק כל הזמן ולספור קלוריות. בגלל זה אני יודע בגדול לאכול במאזן חיובי/שלילי, כי זה די פשוט בסה"כ ולא צריך להיצמד לתפריט בשביל זה. אני לא רוצה לעבוד על עצמי שאני אוכל במאזן ניטרלי כשבפועל כל יום הוא אולי שלילי ואולי חיובי ואני לא יודע.
למה זה כל כך נורא לעשות חיטוב כשאי אפשר לעשות אימוני משקולות? אני מודע לעובדה שחיטוב יכול (כנראה שכן) יפגע במסת שריר, אבל אם אני עושה מינוס לא גבוה מידי במשך בסך הכל כשבועיים שלושה, הנזק יהיה כזה גדול? אני בסך הכל מעדיף להתאמן בכל זאת על משהו, וכן, אני מאוד אוהב גם אירובי (ריצות, אינטרוולים וכל זה) אז בגדול למה לא? אני גם אוכל בצורה הזאת קצת להוריד אחוזי שומן מיותרים מהמסה שהתחלתי (ואחרי שהתקופה הזו תסתיים, להתחיל מסה יותר נקייה).

מה הפציעה אם מותר לשאול?
כי לרוב אורטופד על דלקת קלה ברוטטור קאף (כתף) ימליץ לא להתאמן כחודש וידחוף לך כדורים.
הפציעה היא באצבעות הידיים והיא לא אורטופדית (יש התנפחות באזור המפרקים), עוד לא ידוע בדיוק מה זה, אבל הייתי אצל רופא כלי דם והוא אמר לא להתאמן בשום דבר שדורש מאמץ אחיזה מהכף יד, שזה בגדול כל תרגילי המשקולות שמערבים מוט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית