הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ יש סיכוי שלא איבדתי מסת שריר?

daviddd

משתמש פעיל
638
71
נק' מוניטין:
231
638
71
הולמס פלייס
הורדתי 8 קילו בחיטוב אבל לא היה לי ירידה במשקלים יש סיכוי שלא איבדתי מסת שריר כלל וירד לי רק שומן?

קודם כל זה ידוע שב-2 קילוגרמים הראשונים יורדים בעיקר בנוזלים אבל אתה סוטה מהנושא. הבחור בתחילת הפוסט ציין שמדובר באיבוד של 8 קילו! אחרי 2-3 קילו של נוזלים זה כבר לא רלוונטי.

לא סטיתי מהנושא, פשוט לא הבנת את כוונתי.
אם ב 2 קילו מורידים נוזלים, אז בכל סוג חיטוב גם אם הוא מינימאלי תוריד מסת שריר? לא.
זה תלוי גם בין היתר באחוז השומן של המחטב, אם הוא שוקל 110 ק"ג על 1.70 על 35 אחוז שומן אזי אין שום סיבה בעולם שיאבד גרם של מסת שריר, משמע זה משתנה ואי אפשר לקבוע ככלל שתמיד תרד במסת השריר, זה תלוי בהרבה משתנים.

לא סטיתי מהנושא, פשוט לא הבנת את כוונתי.
אם ב 2 קילו מורידים נוזלים, אז בכל סוג חיטוב גם אם הוא מינימאלי תוריד מסת שריר? לא.
זה תלוי גם בין היתר באחוז השומן של המחטב, אם הוא שוקל 110 ק"ג על 1.70 על 35 אחוז שומן אזי אין שום סיבה בעולם שיאבד גרם של מסת שריר, משמע זה משתנה ואי אפשר לקבוע ככלל שתמיד תרד במסת השריר, זה תלוי בהרבה משתנים.
אה. עכשיו הבנתי. הכוונה שלך היא לא שלא מאבדים שריר אלה שמאבדים אותו בכמות כל כך זניחה במקרים מסוימים שזה לא רלוונטי. זה אני זה שנטפל לקטנות. הבנתי אותך נכון עכשיו?

תסתכל במראה, תסתכל בתמונות של לפני/אחרי ותדע הכי טוב.
להיכנס לקטנות זה מיותר..
וגם אם כן איבדת, מניח שלא הרבה.

ואם שימרת משקלי עבודה, אז במסה הקרובה יהיה לך יותר קל להמשיך ולהתקדם.

מה זאת אומרת אין שום קביעה חד משמעית בין חיטוב לאיבוד מסת שריר? זה לא ברור מאליו שבתקופת מאזן קלורי שלילי הגוף מנצל מאגרי אנרגיה כדי לספק את האנרגיה שחסר שזה אומר שהוא מנצל גם מאגרי שריר, מאגרי שומן ומאגרי הגליקוגן?

במאזן קלורי שלילי, הגוף ינצל את המאגרים לפי המאזן ההורמונאלי. אם המאזן ההורמונאלי יהיה "גוף! שמור על השומן!" אז הגוף יפרק בעיקר שריר.. לעומת זאת, עם המצב ההורמונאלי יאפשר פירוק אופטימאלי של שומן אז הגוף יפרק בעיקר שומן (אני מניח שגם שריר ואולי בכלל לא שריר.. לא יודע). לגבי הגליקוגן, הגליקוגן בשריר לא מנוצל על ידי הגוף להפקת אנרגיה משום שהגליקוגן שבשריר נמצא בשירות השריר בלבד.

במאזן קלורי שלילי, הגוף ינצל את המאגרים לפי המאזן ההורמונאלי. אם המאזן ההורמונאלי יהיה "גוף! שמור על השומן!" אז הגוף יפרק בעיקר שריר.. לעומת זאת, עם המצב ההורמונאלי יאפשר פירוק אופטימאלי של שומן אז הגוף יפרק בעיקר שומן (אני מניח שגם שריר ואולי בכלל לא שריר.. לא יודע). לגבי הגליקוגן, הגליקוגן בשריר לא מנוצל על ידי הגוף להפקת אנרגיה משום שהגליקוגן שבשריר נמצא בשירות השריר בלבד.
המצב שאתה מתכוון אליו הוא מצב שאליו הגוף ייכנס אם תיהיה בגירעון גדול מידיי ולמשך תקופה ארוכה מידיי

לא רשמת.
אני אמרתי שזה מצב של סטרס.

רשמת לי שמה שתיארתי הוא מצב של סטרס. ושאלתי מה בתיאור שלי הראה מצב של סטרס (גירעון גדול מידי, אימונים בחיטוב מכבידים מידי וכולי וכולי וכולי)

רשמת לי שמה שתיארתי הוא מצב של סטרס. ושאלתי מה בתיאור שלי הראה מצב של סטרס (גירעון גדול מידי, אימונים בחיטוב מכבידים מידי וכולי וכולי וכולי)
אתה נכנס איתי לקטנות? 😳
טוב.
תוקן.

עכשיו, לצורך המשך הדיון, אם תועיל בבקשה להתעלם מהמילה סטרס ולהמשיך.

אפשר הסבר לחלק הנ"ל? מעולם לא נתקלתי בטענה הזו. אם זה כך, כשהגוף מפריש גלוקגון ומפרק גליקוגן לגלוקוז ומעביר אותו לזרם הדם, יש שימוש רק במאגר הגליקוגן שנמצא בכבד?

אפשר הסבר לחלק הנ"ל? מעולם לא נתקלתי בטענה הזו. אם זה כך, כשהגוף מפריש גלוקגון ומפרק גליקוגן לגלוקוז ומעביר אותו לזרם הדם, יש שימוש רק במאגר הגליקוגן שנמצא בכבד?

הגליקוגן בשריר לא משמש את הגוף משום שהגליקוגן בשריר לא יכול לצאת מהשריר משום שאין את החלבונים שיאפשרו את המעבר שלו בתור גלוקוז מהשריר אל זרם הדם. המסלול הוא חד כיווני. הגליקוגן בכבד לעומת זאת משמש את הגוף

אפשר הסבר לחלק הנ"ל?
בצורה שאתם מציגים את זה אפשר לחשוב שיש כאן שתי ישויות נפרדות: גוף ושרירים. אם הגליקוגן השרירי נמצא בשימוש להפקת אנרגיה ע"י השריר, הרי זה חלק ממאזן האנרגיה הכללי שהגוף צורך.

אתה נכנס איתי לקטנות? 😳
טוב.
תוקן.

עכשיו, לצורך המשך הדיון, אם תועיל בבקשה להתעלם מהמילה סטרס ולהמשיך.

אני לא נכנס איתך לקטנות... פשוט אני לא יודע מה לענות אם אתה רושם שהמצב שאני מתאר הוא מצב קיצוני כביכול. לא תיארתי מצב קיצוני של רעב או של משהו אחר. פשוט אמרתי שמה שיקבע כמה שריר יתפרק הוא כמה השומן שלך "זמין" ומה שקובע זאת אלו ההורמונים ובעיקרם גלוקגון, אינסולין, קורטיזול והורמוני בלוטת התריס

בצורה שאתם מציגים את זה אפשר לחשוב שיש כאן שתי ישויות נפרדות: גוף ושרירים. אם הגליקוגן השרירי נמצא בשימוש להפקת אנרגיה ע"י השריר, הרי זה חלק ממאזן האנרגיה הכללי שהגוף צורך.
חיזקתי אותך וגם הבאתי הסבר קטן והכל נמחק לי

אין לי כוח לכתוב שוב

קודם כל זה ידוע שב-2 קילוגרמים הראשונים יורדים בעיקר בנוזלים אבל אתה סוטה מהנושא. הבחור בתחילת הפוסט ציין שמדובר באיבוד של 8 קילו! אחרי 2-3 קילו של נוזלים זה כבר לא רלוונטי.
2-3 ? ירדתי בשבועיים הראשונים שלי 6 😱

כמה שקלת? אתה חושב שהיה עליך 6 קילו של נוזלים?
אפשרי. אפשרי שהיה בזה גם איזה קילו שומן כי זה מאוד אפשרי לאבד חצי קילו שומן בשבוע ואפילו יותר. אפשרי גם שאיבדתי קצת שריר כי לא אכלתי 48 שעות רצוף כי הייתי בניתוח אבל לא היה לי כמעט שריר לאבד.

או במילים אחרות, אין סיכוי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית