הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טווח תנועה מלא בתרגילים

Max70kg

משתמש פעיל
465
0
נק' מוניטין:
208
465
0
יש תרגילים כמו כפיפת מרפקים בפריצ'ר ופשיטת מרפקים יד יד מאחורי הראש שממליצים בהם לא ליישר את הידיים עד הסוף. אפשר לדעת את הסיבה/הסיבות לכך? ואם זה לא נכון אפשר לדעת למה המיתוס קיים ומה לא נכון בו?

נערך לאחרונה:
עם סקוואט זה שונה, העיקרון שבסוף התנועה (או בתחילתה, תלוי מאוד בתרגילים שבוחרים) יש מעט מאוד רכיב מסובב ולכן השריר פחות עובד, כדי שתמיד יהיה רכיב סיבובי ישנם האנשים שלא מורידים עד הסוף או לא מעלים עד הסוף.
כמו כן לדוגמא בכפיפת מרפקים עם כל דבר שהוא, הכי קשה לך להרים את המשקל מתחילת התנועה (כאשר המרפקים "נעולים") עד האמצע, מהאמצע (ששם יש את הרכיב הסיבובי הגדול ביותר) עד סוף התנועה (כאשר המרפק מכופף) יותר קל כי הרכיב שם פחות סיבובי ויותר דוחס.

• פותח/ת השרשור
עם סקוואט זה שונה, העיקרון שבסוף התנועה (או בתחילתה, תלוי מאוד בתרגילים שבוחרים) יש מעט מאוד רכיב מסובב ולכן השריר פחות עובד, כדי שתמיד יהיה רכיב סיבובי ישנם האנשים שלא מורידים עד הסוף או לא מעלים עד הסוף.
כמו כן לדוגמא בכפיפת מרפקים עם כל דבר שהוא, הכי קשה לך להרים את המשקל מתחילת התנועה (כאשר המרפקים "נעולים") עד האמצע, מהאמצע (ששם יש את הרכיב הסיבובי הגדול ביותר) עד סוף התנועה (כאשר המרפק מכופף) יותר קל כי הרכיב שם פחות סיבובי ויותר דוחס.
תודה רבה משה. הבאת לי כמה מושגים חדשים 😃

זה שהרכיב המסובב הוא הכי גדול בנקודה מסויימת לא אומר שאין טעם להמשיך את התרגיל מעבר. יש טווח תנועה מלא ולא מלא. לפי ההיגיון הזה אפשר להחזיק את המשקל סטטית בנקודה עם הרכיב המסובב הכי גדול. לא ייצא מזה הרבה.

יש טווח תנועה מלא, וצריך לנצל אותו.

• פותח/ת השרשור
זה שהרכיב המסובב הוא הכי גדול בנקודה מסויימת לא אומר שאין טעם להמשיך את התרגיל מעבר. יש טווח תנועה מלא ולא מלא. לפי ההיגיון הזה אפשר להחזיק את המשקל סטטית בנקודה עם הרכיב המסובב הכי גדול. לא ייצא מזה הרבה.

אבל כשאתה מחזיק את המשקל במצב סטטי הכווץ הוא איזומטרי ואפשר לפי מה שמשה אומר להפיק את המיטב גם מהרכיב הסיבובי וגם מטווח התנועה.

אני לא מאמין שאני אומר את זה, אבל בCURLS לא צריך ליישר את היד עד הסוף כיוון שאז המתח עובר מהבייספס (OMG BICEPS OMG OMG) לטרייספס (OMG SKULLCRUSHERS OMG OMG)

קיצר, די להתעסק בקקי, זה לא ממש משנה מה תעשה בתרגילים כאלה

אתה לא יכול להחזיק את המשקל סטטית כי אז השריר שומר על אורכו ולא משנה אותו כנגד העומס.
ישנה שיטת אימון הנקראת Continous Tension או בעברית מתח מתמשך כאשר שיטה שבה מונעים מהשריר מנוחה באמצעות אי נעילת מפרקים או אי הגעה לטווח תנועה מלא. לדוגמא: סקווט- לא מגיעים למצב של יישור ברכיים. מעט לפני יישור הברך יורדים שוב.
אני לא דוגל בשיטות הללו אך יש להן הסבר ביומכני, בסקוואט כבד אתה לא תעשה את הדוגמא שהבאתי אבל לדוגמא בכפיפת מרפקים או פשיטת מרפקים זה אפשרי בהחלט.
ואל תדאג אלכס, הד"ר עוד יגיע איתכם לזה, אתה הולך להזיל דמעות בשיעורים:suicide:

אני מכיר את השיטה, רק שאני לא דוגל בזה, כי אני לא מאמין בלעבוד בטווח תנועה חלקי לא מוגדר. ואני גם לא מאמין בקטע של ה-tension, כי הוא לא ממש הגיוני. מצד שאני, אני לא בודיבילדר אז אני אשאיר את השטויות האלה להם.

זו נגזרת.
רכיב סיבובי הגדול ביותר בד"כ יהיה כאשר תהיה זווית של 90 מעלות במפרק הפעיל (בפולי זה 90 מעלות בין הפולי למפרק), בד"כ כאשר האיבר יהיה מקביל לקרקע ואז זרוע העמסה תהיה הגדולה ביותר = המומנט המופעל הינו הגדול ביותר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית