הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לגבי סדר תרגילים

idunno11

משתמש פעיל
487
3
נק' מוניטין:
54
487
3
מידי פעם אני לוקח את אבא שלי לאימון.. עכשיו אני עושה 2 תרגילים לחזה, כמובן שזה נראה לו מוזר (AB, 6 סטים זה עוד נחשב נפח נמוך יחסית)ֿ שאני עושה 2 תרגילים, ועוד אחד אחרי השני, הוא חושב שזה דבילי.
כמובן שלנסות להסביר לו לא יעזור, בכל מקרה חשבתי על דבר מסויים, נניח ואני עושה AB 3 פעמים בשבוע, ויש לי נגיד ב A- רגליים-חזה-יד קדמית, בתיאוריה אם אני יעשה רגליים, נגיד סקוואט או דדליפט, או לג פרס, תרגיל 1 3 סטים, ואז יעשה בנצ' פרס, ואז ימשיך לתרגיל השני ברגליים, ואז ימשיך לתרגיל השני בבנצ', טכנית אני לא יוכל למצות את האימון יותר?

• פותח/ת השרשור
יאפ, אני אנסה את זה בעיקרון, אני זוכר שבזמנו עליתי יפה מאוד במשקלים ב AB של 3 פעמים בשבוע, עם נפח בינוני, מה אתה אומר, אם אני עושה AB 3 פעמים בשבוע, במטרה לעלות בכוח ובמסה, שלא יהיה אחד שיתבלט באופן קיצוני לדעתך כדאי לעשות 5-7 סטים לשריר גדול ו3 לקטן-נפח נמוך בינוני, על 5-8 חזרות? (5 במורכבים, 6-8 בפשוטים), או ללכת על כמות סטים יותר גבוהה, כלומר יותר לכיוון 7-9 לגדול ו5-6 לקטן.
בנוסף, כמה לחיצות לדעתך המקסימום שיהיה באימון (נניח יש לי כתפיים ויד אחורית באותו אימון, אם אני מריץ לחיצת כתפיים ומקבילים, זה 2 לחיצות שזה סבבה, כנ"ל בבנצ'), בעיקרון לפי מה שהבנתי שיש כבר 3 תרגילי לחיצות באימון זה כבר מתחיל להיות בעייתי לכתפיים לא?

סליחה על ההרחבה המוגזמת בשאלות.

• פותח/ת השרשור
למה לא לעשות תכנית עם עלייה ליניארית (כל אימון\ כל שבוע) ?

מכון מציק לא יכול לעשות סקוואט :/ (אין כלוב, בנצ' עליון זה טיול לצאת מהסטנד וממש לא נעים בגבול הסיוט, עשיתי על מקבילים עד שמנהל המכון גם אמר לי שלא בטיחותי שם, אז אין ממש ברירה.
בכל מקרה גם אבא שלי לא ממש מרשה לי... ואני מכבד את דעתו אז אין לי ממש ברירה.
(כה כה אני יודע שאין עם זה בעיה, אבל לדעתו הלחץ דחיסה על הגב נראה מסוכן וכדומה, עזוב אי אפשר, אני עושה דדליפט והכל, אבל סקוואט לא, ובלי סקוואט אני לא יכול לעשות תוכנית עם עלייה לינארית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית