ייעוץ התקדמות בבנץ'

• פותח/ת השרשור DorT
  • פורסם בתאריך

DorT

משתמש משקיע
2,363
624
נק' מוניטין:
1,823
2,363
624
כבר איזה חודשיים שאני מתאמן בוייטליפטינג, 4 אימונים בשבוע. עד עכשיו עבדתי במתכונת של פעם בשבוע בנץ', לפי טקסס, זאת אומרת שבוע נפח ושבוע עצימות לסירוגין. זה עבד דיי טוב עד שנתקעתי לפני 3 שבועות, ומאז לא הצלחתי להתקדם בנפח וגם בעצימות
שיאים:
נפח: 5X5X80\ 5X4X82.5
עצימות: 87.5X4\90X3

משקל גוף נע סביב 90.
אני אוכל הרבה, אין תפריט אבל במאזן חיובי, מספיק חלבון.... בנושא הזה אין מה לדאוג כי התיאבון שלי בואו נאמר "בריא".

קיצר, איך אתם חושבים שכדאי לשלב את הבנץ' כרגע? המטרה היא כמובן להתחזק והיעד הראשון הוא 100X3.
אין בעיה להפריד את הבנץ' מאימוני הוייטליפטינג... לעשות בנץ' אחרי אימון של שעתיים זה בלתי אפשרי.

מפעם בשבוע בנצ' קשה להתחזק, אלא אם תכניס המון נפח ותרגילי עזר.
כמה פעמים אתה יכול להרשות לעצמך ללחוץ?

כמה שצריך.
תלוי במתאמן. למרות שבכדי להשתפר תצטרך לתת דגש (זה לא יקרה מאימון בנץ' בודד) ישנם מתאמנים רבים שמעבר לשני אימונים בשבוע מרגישים בעיקר תשישות, מעבר לכך שאינם מסוגלים להוסיף פרס. כפי שצויין כדאי מאוד להוסיף גם תרגילי עזר לטרייספס (ובאופן כללי לידיים, נקודה חלשה אצל WL).

• פותח/ת השרשור
תלוי במתאמן. למרות שבכדי להשתפר תצטרך לתת דגש (זה לא יקרה מאימון בנץ' בודד) ישנם מתאמנים רבים שמעבר לשני אימונים בשבוע מרגישים בעיקר תשישות, מעבר לכך שאינם מסוגלים להוסיף פרס. כפי שצויין כדאי מאוד להוסיף גם תרגילי עזר לטרייספס (ובאופן כללי לידיים, נקודה חלשה אצל WL).
ומה היית מציע במקרה שלי?

ומה היית מציע במקרה שלי?
אין ארוחות חינם. אי אפשר להתמקד ב-WL ובבנץ' בו זמנית.
באופן אישי אני לא מכיר אותך. יתכן שאתה מסוגל להתקדם מתכנית נפח כסמולוב ג'וניור או לחילופין שמעבר לשני אימונים שבועיים של 3X5 ו-3X3 למשל, אתה מותש ונתקע. חשוב כיצד אתה מתמודד עם נפח ובחר מתודולגיית אימון מתאימה.

במשקלים הנ"ל ועם האימונים שלך אין טעם לעשות החלפה בין נפח לעצימות, אלא לעיתים רחוקות.
תעשה נפח 3-4 אימונים ועצימות רק באימון החמישי, אתה צריך לתת לשרירים האלה עבודה ואין טעם בעצימות עם אימון בשבוע

תתייעץ עם המאמן שלך בWL אני בספק אם "ירשה" יותר מפעם בשבוע, קשה לעשות הנפה יום אחרי אימון בנץ' כשכולך תפוס

את הטקסס הראשונה שלי עשיתי עם שני אימוני WL בשבוע (סה"כ 5 אימונים). בסופו של דבר די דרכתי במקום באותה תקופה כי הייתי מותש מדי בשביל להתקדם.

ההצעה של הנחש טובה, עם 5X5 בבנץ' פעם בשבועיים אתה לא תתקדם - צריך להוסיף עוד נפח, אבל זה יהיה לך קשה עם ה-WL, מניסיון.

2 אימונים בשבוע
שבוע 1
אימון קל 3X8
אימון נפח 5X5

שבוע 2
אימון קל 3X8
אימון עצימות עבודה ל3/5 כבדה לשיא ואז עוד 2-3 באק אוף סט

לכל אימון להוסיף 2-3 סטים בייספס/טרייספס לטווח חזרות גבוה 15~
אפשרי אחרי אימונים קלים להוסיף לחיצה צר/לחיצה בשיפוע חיובי לנק' חלשות אם צריך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית