הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איך התפריט? חיטוב

• פותח/ת השרשור Santi
  • פורסם בתאריך
לא האתר הכי אמין בעולם אבל זה מה יש :
https://www.kilogram.co.il/74/המדריך-השלם-להעלאה-במסת-השריר/ ומשם: "היחס בד"כ הוא 1:3 (3 ק"ג שריר על כל ק"ג שומן) או 1:4 לטובת השריר"

עריכה: לפני שמעיפים אותי מכאן אני ממהר להוסיף 😃
האמתי שרציתי רפרנס כדי ללמוד יותר על הנושא ממקור ראשוני יותר.
לא למטרות הוכחת הדבר 😃

• פותח/ת השרשור
חשבתי שזה היחס המקובל, אבל עכשיו עולה בדעתי שהתבלבלתי עם היחס המקובל לעליה במשקל, כשבירידה היחס טוב יותר לטובת השריר. אם מישהו ייתן נתונים אחרים אוכל לחזור על החישוב, אם כי אני לא בטוח שיהיה לי חשק לעשות זאת (אני מניח שאם היחס גדול מספיק אפשר בכלל עשות את החיים קלים ולהניח שכל הירידה במשקל מגיעה מהשומן).

אגב, לא ציינתי שמשקלך בסיום התהליך לפי החישוב הקודם יהיה 58 ק"ג.
כשחישבתי יצא לי 60 קילו וב-3 חודשים, אבל לא חישבתי ביחס של 3:1 אז לא יודע, תודה רבה על העזרה בכ"מ! 😃

בשמחה. בטח חישבת שכל הירידה מגיעה משריפת שומן, הלוואי שזה היה אפשרי. פרסם את התוצאות שלך, גם תוצאות ביניים, יהיה מעניין להשוות עם החישוב.

מישהו יודע מה היחס הנכון (בערך) לירידה במשקל שנעשית תוך כדי אימוני התנגדות בעצימות גבוהה ובגרעון קלורי של 500 ק"ק ליום? אולי @Moshe או @SweetBamba ? בסוף אני אתעצבן ואשאל את גוגל!

• פותח/ת השרשור
בשמחה. בטח חישבת שכל הירידה מגיעה משריפת שומן, הלוואי שזה היה אפשרי. פרסם את התוצאות שלך, גם תוצאות ביניים, יהיה מעניין להשוות עם החישוב.

מישהו יודע מה היחס הנכון (בערך) לירידה במשקל שנעשית תוך כדי אימוני התנגדות בעצימות גבוהה ובגרעון קלורי של 500 ק"ק ליום? אולי @Moshe או @SweetBamba ? בסוף אני אתעצבן ואשאל את גוגל!
רק שמתי לב שעדיין אני לא יודע אם אני צריך לעשות העמסה. כן/לא? כל שבועיים?
אני אפרסם.

לא הבנתי מה השאלה. אתה שואל כמה שומן תרד אם תהיה בגרעון של 500 קל' ביום? התשובה היא תלוי:
https://www.kilogram.co.il/2083/משוואת-האנרגיה-בגופינו/

חצי ק"ג בשבוע זה בטוח לא.

לא הבנתי מה השאלה
אנסח אותה שוב:
בתקופת המסה, ההערכה המקובלת היא שבעודף קלורי של 500 ק"ק ליום ובתוכנית אימונים טובה העליה במשקל היא ביחס של 1:3 (או 1:4 אם אתה בר מזל) בין שריר לשומן. מה היחס המקביל עבור תקופת חיטוב עם גירעון קלורי כזה?

עריכה: אה, עכשיו ראיתי שבמאמר אליו הפנית יש תשובה:

בפועל, חוקרים סבורים שמתקיים איבוד של כ25% מסת שריר וכ75% שומן לשבוע אצל אינדבידואלים אשר מורידים בין 450-770 גרם בשבוע ונמצאים בגירעון קלורי שבועי של 3500 קלוריות.

מה שאומר שמדובר על יחס 1:3 בערך, בשיוק זה איתו חישבתי. תודה.

בפועל, חוקרים סבורים שמתקיים איבוד של כ25% מסת שריר וכ75% שומן לשבוע אצל אינדבידואלים אשר מורידים בין 450-770 גרם בשבוע ונמצאים בגירעון קלורי שבועי של 3500 קלוריות.
זה לא באמת תואם את מה שנראה היום עם מיכשור כמו DEXA. לייל מצטט מחקרים משנות ה-90 שהמכשור לא היה מדוייק. רוב האנשים היום כנראה עולים מעט מסת שריר (בעיקר מתחילים) בזמן חיטוב, אך זה לא ויזואלי משמעותי. אלו שמנסים לרדת למתחת 12% שומן שם מאבדים מסת שריר כי נדרש להגדיל באופן חריף את הגרעון הקלורי כדי להמשיך לראות תוצאות.

זה לא באמת תואם את מה שנראה היום
מעניין, כלומר בזמן החיטוב אפשר להניח שמסת השריר לא יורדת כמעט עד שמגיעים לאחוזי שומן נמוכים ממש? מצויין.

Back
למעלה תחתית