עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אין כזאת חיה שתיהיה במאזן קלורי חיובי ולא תעלה במסת שריר.שאלה שעלתה ככה בדעתי
אם אני רוצה לעלות במסה ואני שומר על מאזן קלורי חיובי והיחס בין אבות המזון שלי הוא טוב, ואני עובד בטווחי חזרות גבוהים (15+) אני עדיין יעלה במסת השריר?
אני יתפוס אותך במילה כי אני מניאק וזה..אין כזאת חיה שתיהיה במאזן קלורי חיובי ולא תעלה במסת שריר.
כמה תעלה זה כבר תלוי בהרבה משתנים.
בעיקרון טווח חזרות של 15+ הוא סיבולת שריר והוא לא מוגדר כטווח היעיל ביותר לעלייה במסת השריר.
הטווח היעיל ביותר להיפרתרופיה הוא 6-12.
לפי הספרים לפחות.
זה היה יכול לקרות תיאורטית, אבל הגוף שלנו לא פועל כך אלא בתנאים מטורפים לגמרי, נגיד כשאתה מרותק למיטה במשך זמן ארוך והשרירים ה"מיותרים" שלך מתפרקים, או אם אתה מבלה את זמנך בתחנת החלל. בתנאים רגילים, גם האנשים השמנים מסביבך שכל הפעילות שלהם היא הליכה במסלול מטבח-כורסה-שירותים מעלים קצת את מסת השריר, ולוא רק כדי לתמוך בכל שכבות השומן שהם אוגרים.העלייה יכולה לבוא משומנים ולאו דווקא במסת השריר
אתפוס*אני יתפוס אותך
ענית*לא עניתה
והוא ענה: כן, זה אפשרי, אבל זאת לא תהיה העליה האופטימלית.אני שאלתי אם זה אפשרי לעלות במסת השריר
כמו שהאיש בתמונה עושה לתינוק?אני יתפוס אותך במילה
כן אתה תעלה במסת השריר בעת היותך על מאזן קלורי חיובי.שאלה שעלתה ככה בדעתי
אם אני רוצה לעלות במסה ואני שומר על מאזן קלורי חיובי והיחס בין אבות המזון שלי הוא טוב, ואני עובד בטווחי חזרות גבוהים (15+) אני עדיין יעלה במסת השריר?
כשעובדים בטווח חזרות גדול, זמן המנוחה קצר יותר.-קודם כל בן אדם שלא משתמש בחומרים[סטרואידים]יהיה לו מאוד קשה להתאושש מכמות חזרות כזאתי+לעלות משקלים ולהישאר על אותו טווח חזרות+טכניקה נכונה כי זה פשוט לא אפשרי אלא אם אתה נח שעה בין סט לסט.
כשעובדים בטווח חזרות גדול יותר זמן המנוחה ארוך יותר וקוראים לזה נפח כבד.כשעובדים בטווח חזרות גדול, זמן המנוחה קצר יותר.
אין שום קשר בין שימוש בחומרים לבין התאוששות בין אימוני סיבולת.
אין קשר בין טווח חזרות גדול יותר לזמן מנוחה ארוך יותר.כשעובדים בטווח חזרות גדול יותר זמן המנוחה ארוך יותר וקוראים לזה נפח כבד.
מאיפה הנתון הזה?רוב הבאדיבילדרים שעובדים עם נפח של 12+ חזרות
ואיך זה קשור למה שאמרתי?כשאתה משתמש בחומרים ההתאוששות שלך מהירה יותר וטובה יותר.
אין שום קשר בין שימוש בחומרים לבין התאוששות בין אימוני סיבולת.
בטווח חזרות גבוה המנוחה קצרה יותר.כשעובדים בטווח חזרות גדול יותר זמן המנוחה ארוך יותר וקוראים לזה נפח כבד.
רוב הבאדיבילדרים שעובדים עם נפח של 12+ חזרות עובדים סיבולת?הם עובדים נפח כבד זה אומר שהשריר שלהם לא גודל?ממש לא..
השריר שלהם גודל ועוד איך.
כשאתה משתמש בחומרים ההתאוששות שלך מהירה יותר וטובה יותר.
מאיפה הנתון הזה?
ואיך זה קשור למה שאמרתי?
קרא שוב-
בטווח חזרות גבוה המנוחה קצרה יותר.
יותר נכון מאיפה אתה הבאת את הנתון שבטווח חזרות גבוה נחים יותר ?מאיפה הבאתם את הנתון הזה שכשאתה עובד בטווח חזרות גבוהה יותר המנוחה קצרה יותר?
אולי ככה אתם עובדים...
אין לי יכולת לבדוק כי אני לא עובד כוחיותר נכון מאיפה אתה הבאת את הנתון שבטווח חזרות גבוה נחים יותר ?
תבדוק ממה קשה יותר להתאושש 5 חזרות כבדות או 20 קלות ותגיד לי..
ברגע שאתה מרים משקל כבד העומס גדל ולכן המנוחה ארוכה יותר.אין לי יכולת לבדוק כי אני לא עובד כוח
לא יודע דווקא בפשיטה אני מתאושש הרבה יותר מהר מ 10 כבדות מאשר מ20 חזרות נמוכותברגע שאתה מרים משקל כבד העומס גדל ולכן המנוחה ארוכה יותר.
בלתי אפשרי אתה מגיע לכשל ב10 ?לא יודע דווקא בפשיטה אני מתאושש הרבה יותר מהר מ 10 כבדות מאשר מ20 חזרות נמוכות
קרא ולמד.
רפרנס:
- 1 to 3 reps: Rest for to 5 minutes
- 4 to 7 reps: Rest for 2 to 3 minutes
- 8 to 12 reps: Rest for 1 to 2 minutes
- 13reps or more: Rest for 1 minute
http://www.menshealth.com/fitness/how-long-to-rest-between-sets
עוד מקור:
- Rest Time Between Sets: 20-60 seconds
- Type Of Rest: Incomplete
- Most Ideal For: Muscular endurance, metabolic training/circuit training, burning some additional calories.
- Rest Time Between Sets: 1-2 minutes
- Type Of Rest: Incomplete/Complete
- Most Ideal For: Building muscle, getting “toned,” looking good.
- Rest Time Between Sets: 2-3 minutes
- Type Of Rest: Complete/Incomplete
- Most Ideal For: Building muscle, getting “toned,” looking good, increasing strength.
רפרנס:
- Rest Time Between Sets: 3-5 minutes
- Type Of Rest: Complete
- Most Ideal For: Strength and muscular power.
http://www.aworkoutroutine.com/how-long-to-rest-between-sets-exercises/