הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מקבילים או דאמבל אינקליין

BROCK LESNAR

משתמש פעיל
850
294
נק' מוניטין:
772
850
294
אהלן,
אני בתוכנית בסגנון טקסס עליון\תחתון עכשיו ביום נפח עליון ביום של הבנץ אני עושה אחרי הנפח תרגיל עזר בסגנון BBB מה עדיף גם לגדילה וגם לשפר את הלחיצה דאמבל אינקליין או מקבילים ואם מקבילים אז צר או רחב

אני מעדיף מקבילים צר. אתה תמיד יכול להעמיס יותר בתרגילים כמו מקבילים ומתח מאשר בדאמבלים (אם תחשיב גם את משקל הגוף). וצר ולא רחב כי התחושה בכתף הרבה יותר טובה.

אגב, מקבילים אתה צריך להקביל לשיפוע שלילי ולא לחיובי מבחינת התנועה.

אני מעדיף מקבילים צר. אתה תמיד יכול להעמיס יותר בתרגילים כמו מקבילים ומתח מאשר בדאמבלים (אם תחשיב גם את משקל הגוף). וצר ולא רחב כי התחושה בכתף הרבה יותר טובה.

אגב, מקבילים אתה צריך להקביל לשיפוע שלילי ולא לחיובי מבחינת התנועה.
אם תעשה מקבילים רחב ותשמור על שכמות לאחור אתה תוריד את אפשרות הפציעה בהמון אחוזים.
חוץ מזה,מקבילים צר משתמש יותר בטרייספס אז אם כבר תרגיל עזר לשיפור הטרייספס הייתי עושה בנצ' באחיזה צרה או פשיטות מרפק בטווחי חזרות גבוהים.

אם תעשה מקבילים רחב ותשמור על שכמות לאחור אתה תוריד את אפשרות הפציעה בהמון אחוזים.
חוץ מזה,מקבילים צר משתמש יותר בטרייספס אז אם כבר תרגיל עזר לשיפור הטרייספס הייתי עושה בנצ' באחיזה צרה או פשיטות מרפק בטווחי חזרות גבוהים.
איך בדיוק רחב - שמקביל ל-flared albows בבנץ' - מוריד את האפשרות לפציעה לעומת צר?

איך בדיוק רחב - שמקביל ל-flared albows בבנץ' - מוריד את האפשרות לפציעה לעומת צר?
לא רחב בקנה מידה שכזה.
הרוחב שיש ברוב מתקני המקבילים הוא רוחב של מס' ס"מ מחוץ לרוחב הכתפיים.

אם תיקח את השכמות לאחור וכתוצאה מכך הכתפיים יהיו בנסיגה לאחור, העומס לא יהיה על ה rotator cuff

אם תיקח את השכמות לאחור וכתוצאה מכך הכתפיים יהיו בנסיגה לאחור, העומס לא יהיה על ה rotator cuff
איך אתה לא לוקח את השכמות לאחור במקבילים?
ולא ענית לי - למה שאחיזה יותר רחבה תקטין את הסיכוי לפציעה לעומת צרה?

באיזה סוג מקבילים אפשר להעמיס יותר משקל?
לדעתי באחיזה רחבה.
מכיוון שהחזה מעורב יותר בתנועה, כמו שסטיץ' אמר, בהשוואה לבנצ' בשיפוע שלילי.
טווח הצנועה קצר יותר ולכן ניתן להעמיס יותר.

מכיוון שהחזה מעורב יותר בתנועה, כמו שסטיץ' אמר, בהשוואה לבנצ' בשיפוע שלילי.
אני אמרתי שמקבילים מקביל לבנץ' בשיפוע שלילי. זו אותה תנועה, ובשניהם יש מעורבות גדולה של הרחב גבי.
ובמקרה הזה ברוק, אני חושב שפחות חשוב אם אפשר להעמיס עוד טיפה, כשתנועה פחות טובה לכתף. זה לא השיקול.

איך אתה לא לוקח את השכמות לאחור במקבילים?
בקלות.
הרבה מתאמנים נותנים למרפקים שלהם "לברוח" החוצה ולכתפיים לקרוס פנימה.
לקחת את השכמות לאחור זה משהו שצריך לבצע ולא קורה מעצמו.

האמן לי, מניסיון מר של דלקת חריפה בכתף בגלל טכניקה לקויה.

ולא ענית לי - למה שאחיזה יותר רחבה תקטין את הסיכוי לפציעה לעומת צרה?
שים לב למה שכתבתי במשפט הבא ולמה שמודגש.

לא עשיתי השוואה של פציעות מול מקבילים באחיזה צרה.

אני חושב שפחות חשוב אם אפשר להעמיס עוד טיפה, כשתנועה פחות טובה לכתף. זה לא השיקול.
אתה טוען שמקבילים באחיזה צרה ישתמש בשרירי החזה באותו האופן כמו שבאחיזה רחבה?

• פותח/ת השרשור
אם מקבילים מאוד דומה לבנץ בשיפוע שלילי למה בעצם אף אחד בפורום לא ממליץ על בנץ שלילי? וראיתי לא פעם שכתבו שזה תרגיל חסר תועלת

אם מקבילים מאוד דומה לבנץ בשיפוע שלילי למה בעצם אף אחד בפורום לא ממליץ על בנץ שלילי? וראיתי לא פעם שכתבו שזה תרגיל חסר תועלת
יש מחקרים שמראים שהוא אכן לא יעיל בהשוואה לבנצ' בשיפוע חיובי או ניטראלי.
מה גם שזה מסוכן יותר.

מחקר אחד שנתקלתי בו-
https://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0CCEQFjAB&url=http://www.researchgate.net/profile/Vaughan_Kippers/publication/232217991_Effects_of_Variations_of_the_Bench_Press_Exercise_on_the_EMG_Activity_of_Five_Shoulder_Muscles/links/546e91d70cf29806ec2eb753.pdf&ei=XnL5VLSYDdXXasCSgbAF&usg=AFQjCNEoEhWQIi2zllOQg-zHikSUcCAjOQ&sig2=qfvw58hQg_AdvDCTKeTOPA

או כמו שג'יימי לואיס כתב בספר שלו - decline bench press is for pussies who can't bench press like a man

או משהו כזה

😆😆😆

• פותח/ת השרשור
אם אני אבחר במקבילים צר אני לא אצטרך להוסיף תרגיל מבודד לטרייספס? כי חשבתי להוסיף בסוף היום נפח איזה 3 סטים לחזרות גבוהות של פשיטה. יש לציין שלא רק המשקל בבנץ חשוב לי אלא גם גדילה.

אם אני אבחר במקבילים צר אני לא אצטרך להוסיף תרגיל מבודד לטרייספס? כי חשבתי להוסיף בסוף היום נפח איזה 3 סטים לחזרות גבוהות של פשיטה. יש לציין שלא רק המשקל בבנץ חשוב לי אלא גם גדילה.
לדעתי לא.
ואני באופן אישי הייתי מעדיף בנצ' באחיזה צרה לשיפור הבנצ'.
אם אתה מעוניין בנפח גדול יותר לחזה, תשקול מקבילים באחיזה רחבה או תרגיל נוסף כמו פרפר (נפח גבוה, לא משקלים כבדים כמובן)

• פותח/ת השרשור
לדעתי לא.
ואני באופן אישי הייתי מעדיף בנצ' באחיזה צרה לשיפור הבנצ'.
אם אתה מעוניין בנפח גדול יותר לחזה, תשקול מקבילים באחיזה רחבה או תרגיל נוסף כמו פרפר (נפח גבוה, לא משקלים כבדים כמובן)

יש עוד נפח לחזה ביום נפח של פרס אני עושה דאמבל בנץ 5X0.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית