הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פציעה בגב + טיול שנתי

GoldEagle

מושעה
1,307
349
נק' מוניטין:
706
1,307
349
אז ככה, נזכרו להכניס לנו את הטיול שנתי ( שעד לפני כמה ימים היה בסימן שאלה ) ביום רביעי הקרוב.
אני לא מוכן נפשית, בטח שלא פיזית לשטות הזאת.
אין לי כוח ליומיים הליכה ללא הפסקה ( אה והם יהיו היומיים הסתגלות האחרונים שלי לדל פחמימה ) ואני מודע לכך שאני אהיה עייף כל הזמן.

אבל, זאת לא הסיבה שאני לא רוצה לצאת כי זה רק יכול לתת לי בוסט נפשי לחיטוב.

יש לי את הפציעה הזאת בגב כפי שחלקכם יודעים, ברמה של יום אחד אני יכול לקום בבוקר בלי לזוז ויום אחר כך לסבול בשקט.
זה כנראה טריגר פוינט, ואני לא רוצה להגיע למצב שביום חמישי אני קם בבוקר ( אחרי יענו שינה בשק״ש על הרצפה ) וסובל מכאבים ברמה של לא מסוגל לזוז, ואל תגידו לי קח כדור, כי אני אישית נגד להכניס כדורים לגוף ( הכדור האחרון שלקחתי היה לפני שנה וחצי בערך ) אבל בלי קשר אני יודע שזה סתם ירדים אותי כשאני גם ככה רדום וחלש.
בזמן האחרון אני קם בבוקר מחוסר אנרגיה לגמרי, לא מסוגל לזוז כמה שעות, מרגיש חולה ועד שאני לא אוכל אני לא יכול לזוז, וככה לצאת לטיול זה לא בדיוק אפשרי.

אז בקיצור, רציתי לשאול את דעתכם, מה כדאי לי לעשות בטיול ואם בכלל כדאי לי לצאת במצב שלי ( ותזכרו שזה כולל שאני לא יכול לעשות שום פעילות שיש בטיול בגלל הגב ושהמקסימום שאני יכול לעשות זה ללכת ולסבול.

אז בקיצור לקיצור, מה אתם אומרים ? כדאי לצאת ? ואם אני יוצא, אז מה כדאי לקחת איתי, מה כדאי לעשות, ואיך אני אוכל לעבור הכי ״בקלות״ את הטיול ?

תצא. טיולים זה חוויה. טיוש זה גן עדן לדל פחמימה אתה אוכל פעמיים ביום ויש מלא ביצים ויש גם בשר(בערך בשר) גבינות וכו. אפשר להסתדר בלי בעיה.
אתה מתאר את זה בתור משהו שנשמע כמו שריר תפוס תנסה לתסף במגנזיום.
בדיוק הגיע לי אתמול לאקרוס בול,כדור מדהים כואב ברמות על להתגלגל עליו,אבל גלגלתי אותו על הרגליים וירד לי הדומס ברמה מטורפת וזה שחרר לי את הגב והשכמות (שבדרך כלל תפוסות). כדאי. תבקש מאבא שלך שיעשה לך מסאז 2 דקות לגב שישחרר אותו קצת (אגב התירוץ של או 2 דקות ממך או שעה ב300 שקל מתאילנדית עובד מניסיון.)

אז ככה, נזכרו להכניס לנו את הטיול שנתי ( שעד לפני כמה ימים היה בסימן שאלה ) ביום רביעי הקרוב.
אני לא מוכן נפשית, בטח שלא פיזית לשטות הזאת.
אין לי כוח ליומיים הליכה ללא הפסקה ( אה והם יהיו היומיים הסתגלות האחרונים שלי לדל פחמימה ) ואני מודע לכך שאני אהיה עייף כל הזמן.

אבל, זאת לא הסיבה שאני לא רוצה לצאת כי זה רק יכול לתת לי בוסט נפשי לחיטוב.

יש לי את הפציעה הזאת בגב כפי שחלקכם יודעים, ברמה של יום אחד אני יכול לקום בבוקר בלי לזוז ויום אחר כך לסבול בשקט.
זה כנראה טריגר פוינט, ואני לא רוצה להגיע למצב שביום חמישי אני קם בבוקר ( אחרי יענו שינה בשק״ש על הרצפה ) וסובל מכאבים ברמה של לא מסוגל לזוז, ואל תגידו לי קח כדור, כי אני אישית נגד להכניס כדורים לגוף ( הכדור האחרון שלקחתי היה לפני שנה וחצי בערך ) אבל בלי קשר אני יודע שזה סתם ירדים אותי כשאני גם ככה רדום וחלש.
בזמן האחרון אני קם בבוקר מחוסר אנרגיה לגמרי, לא מסוגל לזוז כמה שעות, מרגיש חולה ועד שאני לא אוכל אני לא יכול לזוז, וככה לצאת לטיול זה לא בדיוק אפשרי.

אז בקיצור, רציתי לשאול את דעתכם, מה כדאי לי לעשות בטיול ואם בכלל כדאי לי לצאת במצב שלי ( ותזכרו שזה כולל שאני לא יכול לעשות שום פעילות שיש בטיול בגלל הגב ושהמקסימום שאני יכול לעשות זה ללכת ולסבול.

אז בקיצור לקיצור, מה אתם אומרים ? כדאי לצאת ? ואם אני יוצא, אז מה כדאי לקחת איתי, מה כדאי לעשות, ואיך אני אוכל לעבור הכי ״בקלות״ את הטיול ?

אני לא רופא אבל גם כשהתעוררתי בבוקר של הטיול לאילת בי"ב והקאתי את הנשמה לא יודע ממה (קלקול קיבה קל) - עדיין הלכתי.

את החוויות האלה עוברים פעם אחת בחיים.

• פותח/ת השרשור
תצא. טיולים זה חוויה. טיוש זה גן עדן לדל פחמימה אתה אוכל פעמיים ביום ויש מלא ביצים ויש גם בשר(בערך בשר) גבינות וכו. אפשר להסתדר בלי בעיה.
אתה מתאר את זה בתור משהו שנשמע כמו שריר תפוס תנסה לתסף במגנזיום.
בדיוק הגיע לי אתמול לאקרוס בול,כדור מדהים כואב ברמות על להתגלגל עליו,אבל גלגלתי אותו על הרגליים וירד לי הדומס ברמה מטורפת וזה שחרר לי את הגב והשכמות (שבדרך כלל תפוסות). כדאי. תבקש מאבא שלך שיעשה לך מסאז 2 דקות לגב שישחרר אותו קצת (אגב התירוץ של או 2 דקות ממך או שעה ב300 שקל מתאילנדית עובד מניסיון.)
שכחתי להוסיף, כבר היה לי טיפול בשיאצו וכוסות רוח ( לא עשינו דיקור כי הייתי מצונן ), זה הקל מעט אבל הכאב נשאר.

ובנוגע לאוכל, בטיול זה קל ? נותנים לך בבוקר בעיקר לחם ואתה צריך להכין סנדוויץ׳ למהלך היום ( מה עושים כאן ? )
ובנוגע ליום הראשון, המנות קצובות וזה תמיד שניצל ( אחד ) אורז ועוד איזה משהו מגעיל.
איך אני מכניס פה 300 גר׳ חזה עוף ? ועוד שבטיול אני צריך לאכול הרבה שומן כדי להשלים את כל הקלוריות ששרפתי ( חוץ מזה שאני אקח הרבה אגוזים, שקדים וכו׳ ואהיה מפותח באומגה 6 רק כדי לשבוע בקטנה ).
הולך להיות לי קשה מאוד בתזונה וזה באמת לא מבכיינות אלא מידיעה שהבית ספר קמצן ולא יתן לי את האוכל שאני צריך.

ובנוגע לגב שוב, זה כאב נקודתי, טריגר פוינט, 98 אחוז שזאת תפיסה או דלקת קלה אבל עדיין כאב.
בנוגע לכדור, אין לי מאיפה לקנות עכשיו.
חשבתי לקחת שני כדורי טניס ולהדביק אותם באיזולירבנד כתחליף לפואם רולר ( זה יעזור לי גם כי זה יותר קטן ונקודתי ) אבל לא בדיוק יודע איך לעשות את זה שיהיה צמוד כמו שצריך.

אין לי מאיפה להשיג מגנזיום ( איכותי ובמחיר נורמלי ) עד יום רביעי.

זה נשמע כאילו אני מחפש תירוצים למה כ למאת אבל תאמין לי שלא, אני לא יצאתי גם לטיול של שנה שעברה כי היו לי יבלות עצומות בכף רגל ( לא מסוגל לשים נעל, כפכף בקושי ), והבטחתי לעצמי שהשנה אני יוצא, אבל אם הייתי צריך לוותר על תחרות של הלחימה בגלל הגב, אז טיול ? במיוחד שכנראה יום אחרי יש לי אימון מתקדמים שאני חייב להגיע אליו.
אני רוצה לצאת, אבל לא רוצה לחזור יום אחרי כשאני לא מסוגל לזוז ( וזה קרה לי כבר פעם בסיור שיצאתי אליו וחזרתי גמור מכאבים, ואפילו לא סיור כמו טיול אלא פשוט סיור למכון משואה ).

סתום תפה וצא לטיול, אם לא תרגיש טוב יפנו אותך. צא מהבית, הליכה תעשה לך טוב ותפסיק להיות פאנאט עם התזונה, אתה לא ספורטאי ובטח לא בעל הישגים שאתה מחוייב לשמור. אלה כולה יומיים של יציאה מהשיגרה.

ותפסיק להיות פאנאט עם התזונה,
IMG_20150307_231648.jpg

פליאו עחי,
שמע מר אידיוט,תשיג מגנזיום בכללי.
תחפש באיבי לאקרוס בול זה עלה לי 30 שח

• פותח/ת השרשור
אני לא רופא אבל גם כשהתעוררתי בבוקר של הטיול לאילת בי"ב והקאתי את הנשמה לא יודע ממה (קלקול קיבה קל) - עדיין הלכתי.

את החוויות האלה עוברים פעם אחת בחיים.
אני בי״א, ותאמין לי שאם זה לא היה גב וזה היה משהו שהיה אפשר לסבול הייתי יוצא, אבל אני לא רוצה להגיע למצב שאני מחמיר את הפציעה לרמה של לא מסוגל לזוז.
סתום תפה וצא לטיול, אם לא תרגיש טוב יפנו אותך. צא מהבית, הליכה תעשה לך טוב ותפסיק להיות פאנאט עם התזונה, אתה לא ספורטאי ובטח לא בעל הישגים שאתה מחוייב לשמור. אלה כולה יומיים של יציאה מהשיגרה.
יפנו אותי? ומי ישלם על זה? ההורים שלי, נכון מאוד, ולא נראלי שבאמצע חור במדבר או הצפון יש מוניות.
ננסה הליכה, אולי מחר.
ומבחינת התזונה, לא פאנאט אלא פשוט עייף, אני כבר לא רעב אבל אני עייף כמעט תמיד וחסר כוח בשביל לקום לשתות כוס מים או לצחצח שיניים ויצא שרק אחרי כצה שעות במיטה הייתי קם ( עכשיו בחופש ).
צפה בקובץ המצורף 24325
פליאו עחי,
שמע מר אידיוט,תשיג מגנזיום בכללי.
תחפש באיבי לאקרוס בול זה עלה לי 30 שח
מקנא בך עחי, יש לי חטיף חלבון שמחכה ליום העמסה.
ננסה, אבל לא בטוח שאספיק עד הטיול.
ואחפש.

אני באמת לא מבין מה הבעיה בכדורים...
תצא.
וחוץ מזה, מה אתה עושה בחיטוב כשיש לך פציעה?? איך אתה מצפה שהיא תחלים??

• פותח/ת השרשור
תצא.
נראה כבר, אני אשתדל כמה שיותר לצאת.
ואני משתש בעובדה שאני לא יכול להתאמן ולתת 100 אחוז מעצמי בכל אימון בגלל הפציעה ולכן מחטב.
אני לא עושה דברים שכואבים לי, אני נזהר מה שיותר אבל אין ברירה, אני לא אשב עכשיו חודשיים בבית בלי לעשות כלום ואחכה שזה יעבור.
תצא.
ואני משתש בעובדה שאני לא יכול להתאמן ולתת 100 אחוז מעצמי בכל אימון בגלל הפציעה ולכן מחטב.
אני לא עושה דברים שכואבים לי, אני נזהר מה שיותר אבל אין ברירה, אני לא אשב עכשיו חודשיים בבית בלי לעשות כלום ואחכה שזה יעבור.

אתה רואה שזה לא עושה לך טוב אז למה דל פחמימה? לכל דבר יש את הזמן שלו, ולהתחיל דל פחמימה בתקופה שאתה בפציעה שמרוקנת אותך מכל טיפה של אנרגיה זו פשוט טעות. ועל הזין פציעות לא פציעות, יצאתי לגדנע של 5 ימים עם שין ספלינט משבית ומרוב שנהנתי לא הרגשתי את זה בכלל. תוריד הילוך ואל תשכח שזה תחביב ולא קריירה

• פותח/ת השרשור
אתה רואה שזה לא עושה לך טוב אז למה דל פחמימה? לכל דבר יש את הזמן שלו, ולהתחיל דל פחמימה בתקופה שאתה בפציעה שמרוקנת אותך מכל טיפה של אנרגיה זו פשוט טעות. ועל הזין פציעות לא פציעות, יצאתי לגדנע של 5 ימים עם שין ספלינט משבית ומרוב שנהנתי לא הרגשתי את זה בכלל. תוריד הילוך ואל תשכח שזה תחביב ולא קריירה
אני על דל כי אני יודע שפשוט אחרי השבועיים התרגלות יהיה לי יותר קל מכל חיטוב אחר, ובנוסף זה יותר קשה לרמות בחיטוב הזה כי אני יודע שאני לא יכול לאכול פחמימה בכלל, ובמיוחד קשה לי עכשיו כי פורים וכי יש משלוחי מנות ( להורים בעבודה ) וביומיים כל הבית שלי התמלא בחטיפים ושטויות אבל אני מתאפק עד ליום שישי לפחמימה.
ועכשיו לפציעה, היא לא בדיוק מעייפת אותי אבל כן, אני לא נותן 100 אחוז מעצמי, אני יודע שאם אני אצא לטיול אני לא אעשה שום פעילות בגלל הגב כי אני לא ארצה להגיע למצב שאני לא מסוגל לזוז לעוד שבועיים.
אני לא מתכוון לעשות מה שמכאיב לי, וכעיקרון הליכה, בין אם מהחדר למטבח או בין אם מסלע א לנהר ג לא אמורה להכאיב לי, אני לא מתכוון לעשות משהו אחר שיכאיב לי כי אני פשוט כמו שאמרתי לא מוכן להסתכן שוב בעוד כאבי תופת לעוד שבועיים.
אני בינתיים כנראה יוצא, אבל עדיין לא ב 100 אחוז לגמרי, לא נפשי ולא פיזי.
הבאת לי חשק, אני יודע שכשנהנים לא מרגישים כלום, אבל תמיד יש את הדיליי של ה After Pain שבעצם אחר כך כשאתה נרגע הכאבים יוצאים.
לא נורא, נצא, מה שיהיה יהיה.

עכשיו, אני צריך טיפים מכולם מה לעשות מבחינת אוכל, כי אין לי שם הרבה זמן לאוכל ולא נראלי שאני יכול לפתוח שם קופסא ולהתחיל לאכול מכמה בחינות שכוללות זמן, נוחות, והעובדה שכנראה אני אוכל בעמידה וכו וכו.

החיטוב לא יעזור לפציעה ואף יחמיר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית