הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה חלבון הייתם ממליצים לפני אימון

• פותח/ת השרשור vikon
  • פורסם בתאריך

vikon

משתמש מתחיל
14
3
נק' מוניטין:
11
14
3
היי , אני מתאמן 3 חודשים קניתי אבקה, השעות שאני מתאמן הם 8 בבוקר, אני שוקל 70 קג , לא מחפש להעלות המון משקל , אני גם טבעוני. כמה כפות של אבקה לקחת , בכל כפית יש לי 25 גרם של חלבון. והאם לקחת אחת לפני אימון ואחת אחרי, או את שתיהן יחד אחרי אימון? תודה !!!

טבעוני ואבקה? משהו לא מסתדר לי...
בכל אופן, זה לא קריטי.
תדאג לאכול כמות חלבון מספקת לכל היום.

טבעוני ואבקה? משהו לא מסתדר לי...
בכל אופן, זה לא קריטי.
תדאג לאכול כמות חלבון מספקת לכל היום.
אבקת חלבון סויה.

לנושא - פחות רלוונטי ההתעסקויות x חלבון לפני/אחרי אימון. מה שחשוב שיש לך תפריט טוב עם ערכים נורמליים שאליהם אתה מגיע בסופו של יום.

אבקת חלבון סויה.

לנושא - פחות רלוונטי ההתעסקויות x חלבון לפני/אחרי אימון. מה שחשוב שיש לך תפריט טוב עם ערכים נורמליים שאליהם אתה מגיע בסופו של יום.
אז בוא נקח את מה שאני רשמתי ונרשום אותו בהתפלספות ונקבל לייקים למה לא:confused001:

נערך לאחרונה:
יווו טבעוני איזה כיף:crazy:
@vikon חוץ מהאבקה, אילו עוד מקורות צמחיים לחלבון יש לך בתפריט? אתה צריך להגיע למשהו כמו 140 גרם חלבון ביום, לפחות

אבקת חלבון סויה.

למה תמיד חושבים שאבקת חלבון טבעונית = סויה?
יש מלא סוגים 🫤

נדמה לי שסויה מצטינת בכך שהספיגה שלה טובה יותר מאשר של מקורות צמחיים אחרים לחלבון (כמו אורז, למשל).
כן אבל מצד שני יש טענה שהפיטואסטרוגנים בה יכולים לשבש את האיזון ההורמונלי אז לא יודעת מה עדיף 🫤

מצד שני יש טענה שהפיטואסטרוגנים בה יכולים לשבש את האיזון ההורמונלי
כן, אני יודע. אני מצרף הפניה למשהו שתרגמתי פעם עבור מישהו בפורום - לשיקולך (אני בטוח שיש גם מומחים גדולים עם דעות אחרות).

כן, אני יודע. אני מצרף הפניה למשהו שתרגמתי פעם עבור מישהו בפורום - לשיקולך (אני בטוח שיש גם מומחים גדולים עם דעות אחרות).
תודה, עברתי על זה.
ראיתי שפרסמת המלצות בנוגע לילדים, מה עם מבוגרים?
משה רשם שעד 30% ממרכיב החלבון בתזונה זו כמות סבירה.

אז בהנחה שפותח הדיון צורך אבקת חלבון עשויה מסויה ולא מאורז או מה שזה לא יהיה, המקסימום יהיה 2 סקופים ביום ומטה. בהנחה שאין צריכה נוספת של סויה בשאר התפריט.

היי , אני מתאמן 3 חודשים קניתי אבקה, השעות שאני מתאמן הם 8 בבוקר, אני שוקל 70 קג , לא מחפש להעלות המון משקל , אני גם טבעוני. כמה כפות של אבקה לקחת , בכל כפית יש לי 25 גרם של חלבון. והאם לקחת אחת לפני אימון ואחת אחרי, או את שתיהן יחד אחרי אימון? תודה !!!
אין ממש חשיבות לתזמון, לדעתי יהיה לך קצת קשה לקחת סקופ ומיד לאחר מכן לעשות אימון.

מה עם מבוגרים?
נדמה לי שאנחנו קצת מתפזרים.

בנוגע לשאלת הפיטואסטרוגן שהעלית קודם, אני מוכן לשער שאם הוא לא בעייתי עבור ילדים הוא גם לא בעייתי למבוגרים, אבל זאת השערה בלבד. סרטן השד וסרטן הערמונית שהוזכרו באותו נייר אינם מחלות ילדים (לשמחתנו...), ורוב הסכנות, עם או בלי מרכאות, שמדברים עליהן קשורות בהשפעות שליליות על גברים, מבחינת היחס סטסטוסטרון/אסטרוגן. עד כמה שאני יודע החששות אינם מבוססים, אבל אני עלול לטעות כאן כי לא התעמקתי יותר מדי בנושא. מכל מקום, בחלב פרה יש אסטרוגן ממש, לא פיטואסטרוגן, ואם ריפטו ממליץ לשתות גלון (כמעט 4 ליטר) כל יום ככל הנראה ההשפעה, אם היא קימת, אינה דרסטית.

ההמלצה של משה, עד כמה שאני זוכר, דיברה על כמות החלבון הלא-מלא מסך החלבון שנצרך, וזה לא שייך לסויה שהיא חלבון מלא בפני עצמה.

נדמה לי שאנחנו קצת מתפזרים.

בנוגע לשאלת הפיטואסטרוגן שהעלית קודם, אני מוכן לשער שאם הוא לא בעייתי עבור ילדים הוא גם לא בעייתי למבוגרים, אבל זאת השערה בלבד. סרטן השד וסרטן הערמונית שהוזכרו באותו נייר אינם מחלות ילדים (לשמחתנו...), ורוב הסכנות, עם או בלי מרכאות, שמדברים עליהן קשורות בהשפעות שליליות על גברים, מבחינת היחס סטסטוסטרון/אסטרוגן. עד כמה שאני יודע החששות אינם מבוססים, אבל אני עלול לטעות כאן כי לא התעמקתי יותר מדי בנושא. מכל מקום, בחלב פרה יש אסטרוגן ממש, לא פיטואסטרוגן, ואם ריפטו ממליץ לשתות גלון (כמעט 4 ליטר) כל יום ככל הנראה ההשפעה, אם היא קימת, אינה דרסטית.

ההמלצה של משה, עד כמה שאני זוכר, דיברה על כמות החלבון הלא-מלא מסך החלבון שנצרך, וזה לא שייך לסויה שהיא חלבון מלא בפני עצמה.
תודה!

• פותח/ת השרשור
תודה לכולכם, אני משדל לאכול ממרח בוטנים, ממרח שקדים, קטניות למינהם, אני מקווה שאני מגיע ל 140 גרם , לא מובטח, בגלל זה שקלתי לקחת 2 סקופים אחרי אימון ואז לפחות לקבל 50 גרם בטוחים. אבל בנתיים עוד לא החלטתי

תודה לכולכם, אני משדל לאכול ממרח בוטנים, ממרח שקדים, קטניות למינהם, אני מקווה שאני מגיע ל 140 גרם , לא מובטח, בגלל זה שקלתי לקחת 2 סקופים אחרי אימון ואז לפחות לקבל 50 גרם בטוחים. אבל בנתיים עוד לא החלטתי

אני לוקח שני סקופים ביום אבקת חלבון סויה, בבוקר ובערב, לא גדל לי ציצי הכל בסדר
🤡
וזאת בנוסף למנות סויה הרגילות שאני צורך במהלך היום.
במקום הממרחים תנסה שבבי סויה (זול מאוד בחנויות טבע) %55 חלבון ל 100 גרם. אני מכין את זה כמו אורז - במקום אורז.
אני גם אוהב לקלות אותם במחבת עם מעט מלח, יוצא חטיף מלוח טעים ומפוצץ בחלבון.
או פתיתי בירה 50% חלבון (אני מת על זה).
יש עוד מוצרים מבוססי קטניות עם אחוזים גבוהים של חלבון בחנויות טבע.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית