הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוספי תזונה

אריאל תשובה

משתמש מתחיל
12
0
נק' מוניטין:
0
12
0
אני מתאמן כבר תקופה של שנה בערך בתדירות של 3 פעמים בשבוע , כשבנוסף אני מתאמן כמעט כל יום בכדורסל בשעות הערב. אני רוצה להגביר קצב ולהתחיל לעבוד בתדירות גבוהה יותר ואני חושב שאם אשתמש בתוספים זה יוכל מאוד לעזור לי, אבל אני לא יודע מה אני צריך (גיינר/אבקת חלבון/משהו אחר)
חשוב לומר שאני לא רוצה לעלות יותר מידי במשקל כי זה יפגע לי בכדורסל , תודה מראש על העזרה 😃

היי אריאל וברוך הבא לפורום 😃

קודם כל בן כמה אתה, גובה ומשקל.

כמה פעמים בשבוע מתאמן בכדורסל בנוסף ל-3 אימוני הכושר במכון ?

יש לך תוכנית אימון מוגדרת מהחדר כושר ? אם כן תעלה אותה לכאן וניתן לך דגשים.

כמו כן, יש לך תוכנית תזונה ? יכול להעריך כמה אתה אוכל ביום ? אם לא, חפש מחשבון תזונה(חיפוש זריז בגוגל יעשה ת'עבודה) ותכניס אליו את כל מה שאתה אוכל ביום כדי שתקבל את הערכים שקובעים - חלבון-פחמימות-שומן.

*בנוגע לאבקת חלבון/גיינר אסביר משהו פשוט: אם אתה מגיע לערכים שלך(חלבון-פחמימות-שומן) מאוכל מוצק אין לך צורך באבקה. אם אתה לא מגיע וקשה לך אז אתה יכול להיעזר ולתסף באבקה.

• פותח/ת השרשור
אהלן 😃
אני בן 19 גובה 182 שוקל 76
אני עושה אימון כדורסל כל ערב , לפחות 1 (כלומר שעה וחצי יש פעמים שאני עושה יותר מאחד)
לגבי התזונה ותוכנית האימונים , אני גר בתנאי פנימייה באיזור המרכז ככה שהאימונים שלי בד״כ מצליחים להיות באופן שגרתי וקבוע רק בחופשים (בהם אני עושה בד״כ ab כי אני יכול להתאמן כמעט כל יום) ובשאר השנה אני מצליח למצוא זמן בד״כ לפעמיים חדכ מסודר ועוד פעם אחת trx ובגלל שזה המצב יותא שבחדר הכושר אני עובד בעיקר פלג גוף עליון ועם הtrx ותרגילים שלא דורשים מכשירים אני עובד בעיקר רגליים או דברים שלא הספקתי בחדר הכושר.
בגלל שאני בפנימייה גם התזונה לא הכי סדירה ומזינה, יש ימים שאני אוכל 3 ארוחות מזינות והכל בסדר ויש ימים שבהם הארוחות לא מספיק מזינות או שאני לא אוכל את כל הארוחות , ולכן אני חושב שתוסף מאוד יסייע לי במיוחד לגבי הימים בהם האוכל פחות מזין.
מקווה שתשרוד את כל החפירה הזו ;)

אני חושב שתוסף מאוד יסייע לי במיוחד לגבי הימים בהם האוכל פחות מזין
אתה צודק, בתנאים שאתה מתאר אבקת חלבון יכולה לעזור. גיינר אתה לא צריך אלא אם כן אתה רוצה לההעלות במשקל, אבל דומני שהמזון בפנימיות עתיר פחמימות כך שהוא מיותר. תאכל הרבה ירקות ופירות, נסה לקבל די שומן מהאוכל ואל תהסס להשלים חלבונים בעזרת אבקה.

• פותח/ת השרשור
כן לפי מה שיצא לי קצת לראות ולקרוא אבקת חלבון יותר מתאימה לי , אם אפשר לתת לי פרטים רק על אבקות מומלצות (מאיזה חברה וכו) טווח מחירים כמה לקחת ואיך... אני פשוט בכלל לא מבין בדברים האלה ...

יש לך אשכול חוות דעת של משתמשים בפורום על אבקות שונות כאן https://www.lbs.co.il/threads/41590/

טווח מחירים הכי נמוך זה 250 ועד למעלה מ-300, כולה סקופ אחד(מנה) עם חלב או מים(או שילוב של שניהם לפי הטעם).

אם אפשר לתת לי פרטים רק על אבקות מומלצות (מאיזה חברה וכו) טווח מחירים כמה לקחת ואיך
אבקות מומלצות: יש לך אשכול עצום של חוות דעת בראש הפורום הזה ("אשכול ביקורת המוצרים הגדול"), ותצטרך לנבור בו קצת. לגבי הכמות: כדאי לך לחשב בכלל את הערכים התזונתיים שאתה רוצה לצרוך (יש מחשבונים שיעזרו לך) אבל קיצור דרך לענייננו: כמות החלבון שאתה רוצה להגיע אליה ביממה היא משקל הגוף שלך כפול 2. חשב כמה אתה מקבל מהמזון (שוב, יש מחשבונים שיעזרו), ואת השאר תשלים מאבקה.

• פותח/ת השרשור
אחלה , המון תודה 😃
בעצם, עוד דבר קטן- אני זוכר ששמעתי ממישהו, לא זכור לי ממי אבל ממישהו שמבין בנושא תזונה , שהחומרים האלו לפעמים עלולים לפגוע בגוף ובייצור החלבונים שלו- זה נכון?

אחלה , המון תודה 😃
בעצם, עוד דבר קטן- אני זוכר ששמעתי ממישהו, לא זכור לי ממי אבל ממישהו שמבין בנושא תזונה , שהחומרים האלו לפעמים עלולים לפגוע בגוף ובייצור החלבונים שלו- זה נכון?

"חומרים" ? אבקת חלבון זה בדיוק כמו שתאכל עכשיו טונה או קוטג'.

אני כבר שנה וחצי מתאמן ולוקח וברוך השם טפו טפו טפו לא קרה לי כלום.

• פותח/ת השרשור
כשאמרתי חומרים התכוונתי לאבקות חלבון או גיינרים... לא בגלל שזה איזה חומר כימי מסוכן זה ברור לי שלא
פשוט זכור לי שאמרו שם שזה עלול לפגוע בטווח הארוך ביצור של חומצות האמינו כי הגוף רגיל לקבל את זה מבחוץ... זה באמת היה נשמע קצת מוזר כי בתכלס זה פשוט חלבון אבל היה חשוב לי לשאול

שהחומרים האלו לפעמים עלולים לפגוע בגוף ובייצור החלבונים שלו
לא, זה לא נכון. הגוף לא מבדיל בין חלבון מאבקה לבין חלבון מקופסת קוטג', ועודף של חלבון לא גורם ל"הפסקת ייצור" אם כי הוא כן גורם לשימוש בחלבון כחומר בעירה פשוט, כלומר לשימוש לא יעיל במשאב יקר יחסית.
עלול לפגוע בטווח הארוך ביצור של חומצות האמינו
זה כמו שיגידו לך שאם תשתה הרבה מדי מים הגוף יפסיק לייצר מים בעצמו. לאלה שאומרים לך דברים כאלה תענה שיותר מדי רעיונות מבחוץ גורמים למוח שלך להפסיק ליצור רעיונות בעצמו, ולכן אתה מבקש מהם להניח לך.

(כן, כן, הגוף מייצר מים. בהמשך לדיון שניהלנו כאן אתמול, הנה למה התיכוניסטים צריכים ללמוד כימיה 😃)

יש מקום ללמד קצת יותר בקשר לדברים האלה
יש באתר קילוגרם הרבה מאמרים, לא כולם מעודכנים ולא כולם חשובים למתאמן בתחילת דרכו, אבל בטח תוכל למצוא שם דברים שיעניינו אותך.

• פותח/ת השרשור
הי , מאחר שאתם (עוז ויהושע) כבר מכירים את הסיפור שלי ואין לי כוח לכתוב שוב את כל הסיפור, אני אחרוג מהנושא של השאלה ואשאל מה לדעתכם איזו תכנית אימונים אני צריך לקחת במתכונת החדשה שאני מתכוון להתאמן...אני לא כלכך סומך על המדריכים בחדר הכושר שלי לגבי תכנית לקחתי מהם פעם ולא הרגשתי שום אפקטיביות אז בניתי לי תוכנית על סמך הידע המצומצם שיש לי וזה השפיע הרבה יותר אבל עכשיו כשאני מתכוון גם להיעזר בתוספים ולעבוד יותר אני אשמח לקבל תוכנית מאנשים שמבינים יותר..
ואם כבר חזרתי לשאול- דיברתי עם מדריך כושר שאני מכיר לגבי תוספים וביקשתי טיפ והוא המליץ או על אבקת חלבון כמו שהמלצתם או על גיינר ביחס של 1:1... מה אתם אומרים? תהיה תועלת בגיינר אם זה היחס ?לא עדיף פשוט לקחת חלבון וזהו?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית