הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ העמסה בדל פחמימה

GoldEagle

מושעה
1,307
349
נק' מוניטין:
706
1,307
349
אז ככה, יום שישי אני בהעמסה ועדיין לא התכוננתי.
אני מאמין שאפתח את היום במשהו שלא מקפיץ אינסולין אבל עדיין אין לי מושג איך אני אמור לעשות את זה בדיוק כי אני צריך להכין גם תפריט לימי העמסה.
אז בקיצור, טיפים ונקודות כלליות בבקשה.
תודה.

כדאי לעשות בבוקר אימון FBW שיפגע בכל שריר אפשרי, על בטן ריקה, ואחריו דווקא להתחיל עם פחמימות עם אינדקס גליקמי גבוה - ואפילו בצורת נוזל. הנקודה היא שמאגרי הגליקוגן יתמלאו מהר וטוב יותר בשרירים אחרי אימון, אבל מיד אחריו - לכן לוקחים את זה כנוזל שיתעכל מהר יותר.

ככל שמתקדמים בהעמסה, עוברים בהדרגה לפחמימות מורכבות.

• פותח/ת השרשור
כדאי לעשות בבוקר אימון FBW שיפגע בכל שריר אפשרי, על בטן ריקה, ואחריו דווקא להתחיל עם פחמימות עם אינדקס גליקמי גבוה - ואפילו בצורת נוזל. הנקודה היא שמאגרי הגליקוגן יתמלאו מהר וטוב יותר בשרירים אחרי אימון, אבל מיד אחריו - לכן לוקחים את זה כנוזל שיתעכל מהר יותר.

יום שישי אין לי אימון, שבת יש.
אם ככה, אז בשבת הבנתי, לקום בבוקר ועל בטן ריקה ללכת לאימון ( מקסימום סקופ חלבון וגם זה בגלל הקפאין ).
חוזר הביתה, מכניס פרי לפה ?
אבל, ביום שישי מה לעשות, קמתי בבוקר ( במקרה השבוע אין לי לימודים אבל זה לד פעמי ), אוכל פחמימה עם אינדקס נמוך או גבוה ? ( כי בכל זאת, אין אימון ).

עדיף להתחיל את ההעמסה מיד אחרי אימון. אם לא, אז לא דוחפים אימון באמצע. זה לא עוזר.
וזה לא פרי, פרי זה פרוקטוז. מיץ ממותק זה יותר לכיוון.

• פותח/ת השרשור
עדיף להתחיל את ההעמסה מיד אחרי אימון. אם לא, אז לא דוחפים אימון באמצע. זה לא עוזר.
כעיקרון בחמישי בצהריים ( הפעם זה יהיה בוקר ) יש לי אימון, אני מניח שזה לא תפס.
במצבי, מה כדאי לעשות בהעמסה ובימי שישי שבת ?
נ.ב. אין אפשרות לשנות סדר אימונים.

אין סיבה שהגוף ישמין בהעמסת פחמימות ןלכן אני לא רואה סיבה להתייחס לערך גליקמי

מי שמתאמן בשעות הצהריים/ערב? אפשרי לעשות העמסה נגיד מ 19:00 עד 19:00 למחרת או שלא עושים דברים כאלה אלא רק בוקר עד ערב?

• פותח/ת השרשור
תודה לכולכם,
אם ככה, במצב שלי, איך העמסה אמורה להיראות ? להכניס בתפריט בעיקר חלבון רזה ופחמימות תוך כדי שמירה על כמות שומן נמוכה ולא להתייחס לאינדקס ?
ובנוגע להעמסה עצמה, איך להתייחס חמה שסטיץ׳ רשם בנוגע לאימון, יש לי אימון בשבת ואני לא יכול להזיז אותו לשישי.

בקיצור, במצב שלי, מה לעשות ?

כעיקרון בחמישי בצהריים ( הפעם זה יהיה בוקר ) יש לי אימון, אני מניח שזה לא תפס.
במצבי, מה כדאי לעשות בהעמסה ובימי שישי שבת ?
נ.ב. אין אפשרות לשנות סדר אימונים.
מי שמתאמן בשעות הצהריים/ערב? אפשרי לעשות העמסה נגיד מ 19:00 עד 19:00 למחרת או שלא עושים דברים כאלה אלא רק בוקר עד ערב?
אני לא זוכר איפה קראתי את זה, יש מצב שזאת המלצה של לייל כמו ש- @SweetBamba אמר. ב-UD2 באמת מתחילים את ההעמסה אחרי אימון ערב, כך שזה לא תלוש, אבל עד כמה שאני יודע ההעמסה הכי יעילה היא מהבוקר אחרי אימון שיפגע בכמה שיותר שריר, יש הבדל גדול בספיגת הגליקוגן. אני אנסה לחפש רפרנס.

• פותח/ת השרשור
אני לא זוכר איפה קראתי את זה, יש מצב שזאת המלצה של לייל כמו ש- @SweetBamba אמר. ב-UD2 באמת מתחילים את ההעמסה אחרי אימון ערב, כך שזה לא תלוש, אבל עד כמה שאני יודע ההעמסה הכי יעילה היא מהבוקר אחרי אימון שיפגע בכמה שיותר שריר, יש הבדל גדול בספיגת הגליקוגן. אני אנסה לחפש רפרנס.
אוקיי, ובמידה ואין אימון בערב, לדוג׳ האימון האחרון הוא בחמישי בסביבות אחר הצהריים והאימון אחריו הוא רק בשבת ?

לא רואה שום היגיון לעשות אימון באמצע ההעמסה. אימון אחרי העמסה אמור או לרוקן גליקוגן או לנצל מאגרים מלאים בשביל כוח. באמצע העמסה זה מיותר. תעשה ספירנטים חזקים לפני ההעמסה במקומו.

• פותח/ת השרשור
לא רואה שום היגיון לעשות אימון באמצע ההעמסה. אימון אחרי העמסה אמור או לרוקן גליקוגן או לנצל מאגרים מלאים בשביל כוח. באמצע העמסה זה מיותר. תעשה ספירנטים חזקים לפני ההעמסה במקומו.
אם לדוג׳ אני מתחיל העמסה אחרי האימון של חמישי ? כי פשוט אין לי כל כך ברירה בגלל חוסר בזמן + עומס לימודים ואימונים ( בכל זאת גם באומנויות לחימה ).

אין סיבה שהגוף ישמין בהעמסת פחמימות ןלכן אני לא רואה סיבה להתייחס לערך גליקמי
אתה צודק בקטע ההשמנה.
אבל אני חושב שהוא דיבר על דווקא איך למלא את המאגרים בצורה הטובה ביותר.

• פותח/ת השרשור
אתה צודק בקטע ההשמנה.
אבל אני חושב שהוא דיבר על דווקא איך למלא את המאגרים בצורה הטובה ביותר.
בדיוק, אני רוצה לעשות את העמסה שתהיה כמה שיותר יעילה ושאאגור בה יחסית כמה שפחות נוזלים מצד אחד אבל מצד שני אין לי אפשרות לעשות אימון ומיד לאחר מכן העמסה.
במקרה כזה, מה עושים ?
חשוב לציין שמחר היום האחרון שלי להסתגלות ככה שאני צריך תשובה די מהר כדי להכין גם תפריט.
נ.ב. במצב שלי, כדאי להתחיל פשוט את ההעמסה עם פחמימות בעלות אינדקס גליקמי נמוך וככה להרגיל את הגוף לפחמימה ואז לאט לאט להעלות את האינדקס של הפחמימות ?

אני אף פעם לא עשיתי אימון ואז העמסה אם לומר את האמת... בכל תקופתי בAD.(גם לא דובר על לעשות זאת בספר אם אני זוכר נכון)
זה א.

נוזלים ממש לא צריכים להילקח בחשבון בהעמסה.אז ככה שפה אני לא יכול לעזור לך.
זה ב'

מה שכן,אם אתה פורס אותי על 24 שעות.דווקא הדברים היותר "מתוקים" יותר טובים ממה שהבנתי מלייל.
זה ג'

ותמיד תתחיל מאינדקס גליקמי גבוהה ממה שמשתמע.
הגעתי לכך מקריאה ביום שבת האחרון,בוא נתבקשתי ע"י המאמן שלי לעשות העמסה של כמה שעות,לכן רציתי שתהיה כמה שיותר אפקטיבית.
וכשקראתי את ההמלצות של לייל,זה באמת היה מלהתחיל בכמה שיותר גבוה ואז לרדת (לא צוין ממש על הירידה,אבל הנחתי כך לפחות).

עכשיו דעה אישית+גילו נאות:
אני חושב שהעמסה היא המון לנפש,לכן חשוב להתחיל ממשהו שחשקת בו,במידה והוא ערך גליקמי גבוה -מעולה!.במידה ולא,וזה לא יכול לחכות, הייתי נותן בזה ביס 😃.

גילוי נאות:
הדעות שלי על ההעמסות הן לא מחקריות,אני דיי הולך עיוור אחרי לייל מקדונלד.(וגם אחרי MOSHE - שהרבה פעמים מצטט את לייל בעצמו 😃 )

• פותח/ת השרשור
אני אף פעם לא עשיתי אימון ואז העמסה אם לומר את האמת... בכל תקופתי בAD.(גם לא דובר על לעשות זאת בספר אם אני זוכר נכון)
זה א.

נוזלים ממש לא צריכים להילקח בחשבון בהעמסה.אז ככה שפה אני לא יכול לעזור לך.
זה ב'

מה שכן,אם אתה פורס אותי על 24 שעות.דווקא הדברים היותר "מתוקים" יותר טובים ממה שהבנתי מלייל.
זה ג'

ותמיד תתחיל מאינדקס גליקמי גבוהה ממה שמשתמע.
הגעתי לכך מקריאה ביום שבת האחרון,בוא נתבקשתי ע"י המאמן שלי לעשות העמסה של כמה שעות,לכן רציתי שתהיה כמה שיותר אפקטיבית.
וכשקראתי את ההמלצות של לייל,זה באמת היה מלהתחיל בכמה שיותר גבוה ואז לרדת (לא צוין ממש על הירידה,אבל הנחתי כך לפחות).

עכשיו דעה אישית+גילו נאות:
אני חושב שהעמסה היא המון לנפש,לכן חשוב להתחיל ממשהו שחשקת בו,במידה והוא ערך גליקמי גבוה -מעולה!.במידה ולא,וזה לא יכול לחכות, הייתי נותן בזה ביס 😃.

גילוי נאות:
הדעות שלי על ההעמסות הן לא מחקריות,אני דיי הולך עיוור אחרי לייל מקדונלד.(וגם אחרי MOSHE - שהרבה פעמים מצטט את לייל בעצמו 😃 )
אם ככה, אז פשוט ביום-יומיים של העמסה לאכול לפי הרעיון של העמסה בלי יחס לכן אימון או לא אימון ?
נ.ב. קטן, יש לי אימון באמצע ההעמסה, זה משנה משהו ?

במידה ומה שאני רוצה להתחיל איתו הוא עם אינדקס גליקמי נמוך ( לדוג׳ 50 גרם של דגני אול בראן של קלוגס שלפי מה שהבנתי הם בעלי אינדקס גליקמי נמוך ), עד כמה זה נורא ?
ומה הסיבה להתחיל עם אינדקס גבוה ?
אם ככה כדאי להוסיף משהו בקטנה עם אינדקס גבוה ? כי ככה פשוט אני יוכל לאכול את מה שאני רוצה לבוקר ( זה יקל עליי בחיטוב כי זה מאוד משביע הדגני בוקר האלה ) אבל עדיין להיות עם אינדקס גליקמי גבוה.

בנוגע לנוזלים, השקילה שלי היא בראשון בבוקר אחרי שירותים בלי ששתיתי או אכלתי משהו, אבל ההעמסה תעלה את כל הנוזלים בחזרה, אם ככה אז כדאי לשנות את היום של השקילה ? כי פשוט זאת הדרך היחידה שאני יכול לבדוק את עצמי במצב די יבש.

בנוגע להעמסה לנפש, אין לך מושג כמה, שבועיים אני מחביא בבית חטיף חלבון, חטיף נייצ׳ וואלי, חטיף של בייגלה מצופה שוקולד ( ברח לי השם ) וכנראה גם קליק.
הולך להתפרק ביומיים האלה, למרות החיטוב.
מה שכן, הדגני בוקר האלה יוכלו לעזור לי יחסית להישאר עדיין במאזן שלילי, כי הם מאוד מאוד משביעים.

נ.ב. קטנטן, עד כמה משנה לאכול חלבון רזה וכמות שומן נמוכה מאוד בהעמסה, כי אני לא בדיוק שולט על איזה אוכל יהיה ( בכל זאת, ארוחת שישי ) אז אני משתדל לאכול כמו שצריך ולמדוד עם MyFitnessPal אבל עדיין פה ושם טיפה לשנות כי אין יותר מדי ברירה.

נ.ב. אחרון, תודה על העזרה! לא רק לך, לכולם, הצלתם אותי.

נורא מעניין מה שכתבת כאן, אני אשמח אם תוכל להפנות אותי למקורות ברשת לקרוא על זה.
זה יכול לעזור לי לא מעט בחיטוב הקרוב.

• פותח/ת השרשור
נורא מעניין מה שכתבת כאן, אני אשמח אם תוכל להפנות אותי למקורות ברשת לקרוא על זה.
זה יכול לעזור לי לא מעט בחיטוב הקרוב.
מתכנן דל?
זאת אומרת שבתת מודע ( זה אני, בטט מודע ) השפעתי עליך לעשות דל פחמימה?
וואו,
THAT'S NUST BE MAGIC

נ.ב. מה בסוף עם התחרות, משתתף או שכבר הזמנת פונפונים ?

אם ככה, אז פשוט ביום-יומיים של העמסה לאכול לפי הרעיון של העמסה בלי יחס לכן אימון או לא אימון ?
נ.ב. קטן, יש לי אימון באמצע ההעמסה, זה משנה משהו ?

במידה ומה שאני רוצה להתחיל איתו הוא עם אינדקס גליקמי נמוך ( לדוג׳ 50 גרם של דגני אול בראן של קלוגס שלפי מה שהבנתי הם בעלי אינדקס גליקמי נמוך ), עד כמה זה נורא ?
ומה הסיבה להתחיל עם אינדקס גבוה ?
אם ככה כדאי להוסיף משהו בקטנה עם אינדקס גבוה ? כי ככה פשוט אני יוכל לאכול את מה שאני רוצה לבוקר ( זה יקל עליי בחיטוב כי זה מאוד משביע הדגני בוקר האלה ) אבל עדיין להיות עם אינדקס גליקמי גבוה.

בנוגע לנוזלים, השקילה שלי היא בראשון בבוקר אחרי שירותים בלי ששתיתי או אכלתי משהו, אבל ההעמסה תעלה את כל הנוזלים בחזרה, אם ככה אז כדאי לשנות את היום של השקילה ? כי פשוט זאת הדרך היחידה שאני יכול לבדוק את עצמי במצב די יבש.

בנוגע להעמסה לנפש, אין לך מושג כמה, שבועיים אני מחביא בבית חטיף חלבון, חטיף נייצ׳ וואלי, חטיף של בייגלה מצופה שוקולד ( ברח לי השם ) וכנראה גם קליק.
הולך להתפרק ביומיים האלה, למרות החיטוב.
מה שכן, הדגני בוקר האלה יוכלו לעזור לי יחסית להישאר עדיין במאזן שלילי, כי הם מאוד מאוד משביעים.

נ.ב. קטנטן, עד כמה משנה לאכול חלבון רזה וכמות שומן נמוכה מאוד בהעמסה, כי אני לא בדיוק שולט על איזה אוכל יהיה ( בכל זאת, ארוחת שישי ) אז אני משתדל לאכול כמו שצריך ולמדוד עם MyFitnessPal אבל עדיין פה ושם טיפה לשנות כי אין יותר מדי ברירה.

נ.ב. אחרון, תודה על העזרה! לא רק לך, לכולם, הצלתם אותי.
לא הבנתי את השאלה הראשונה
-לגבי הנ.ב - לא אמור להית לך אימון ביום של העמסה!
-לא מאמין שזה כזה נורא,אבל שוב,אלו ההמלצות.
-לגבי הוספת משהו של ערך גליקמי גבוה לנמוך-אפשר,שוב זה לא מדע שיהיה אפשר לבדוק,ככה שקשה לי לומר לך אם זה נכון יותר או לא.

-השקילה שלך צריכה להיות בבוקר של ההעמסה-לפני ההעמסה עצמה (כלומר במצב הכי מרוקן)-באותם תנאים,בגדים,שעות שינה זהות ואחרי\לפני פיפי.רק תקפיד לעשות הכל אותו דבר ולא לשנות פרמטרים שתוכל לדעת במדויק.

-בהעמסה לפי AD -אתה אמור לאכול 1.2 גרם חלבון לקילו,שומן לא זוכר במדויק וכל השאר פחמימה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית